Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tzotzo είπε

Έστω και ότι είναι τόσο τεράστια η διαφορά, που επηρεάζει το αυτοκίνητο; ειδικά αν δεν έχει πάρει σασί και πηγαίνει ευθεία το αυτοκίνητο 

Το που τό επηρεάζει θα μας το πεις εσυ ή ενας σοβαρός μηχανικός 

Δημοσ.
3 hours ago, NikosKallithea said:

Το που τό επηρεάζει θα μας το πεις εσυ ή ενας σοβαρός μηχανικός 

Εσυ ειπες οτι ειναι τεραστια η διαφορα 1 χιλιοστο διαφορα στον αρμο. 
Επειδη δεν σε ειρωνευομαι, και ρωταω ειλικρινα, ποιο ακριβως προβλημα δημιουργει αυτη η διαφορα;

Δημοσ.
Στις 1/10/2023 στις 6:28 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Οχι δεν θα μπορουσε ουτε μια στο δισεκατομμύριο

Ενα χιλιοστό διάφορα ειναι σαν τον ωκεανό σε ενα αυτοκίνητο 

Πάνε σε μια αντιπροσωπεία Toyota και ρίξε μια ματιά στα καινούργια αυτοκίνητα να δεις τίς διάφορες στα κενά σε πόρτες και καπώ και θα αλλάξεις γνώμη

Δεν είμαι Toyota hater όμως δυστυχώς η ποιότητα στην συναρμολόγηση είναι χάλια και φαντάζομαι υσχιει και σε αρκετές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες ευρωπαϊκές και ασιατικές 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mak3don είπε

Πάνε σε μια αντιπροσωπεία Toyota και ρίξε μια ματιά στα καινούργια αυτοκίνητα να δεις τίς διάφορες στα κενά σε πόρτες και καπώ και θα αλλάξεις γνώμη

Δεν είμαι Toyota hater όμως δυστυχώς η ποιότητα στην συναρμολόγηση είναι χάλια και φαντάζομαι υσχιει και σε αρκετές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες ευρωπαϊκές και ασιατικές 

Δηλαδη εσυ εχει πάει και ειδες διάφορα ενος χιλιοστού στην πορτα στα τογιοτα😁 στειλε μου μια φωτο  και πες μου αντιπροσωπεία και αυριο πρωι θα είμαι εκει.

Αυτα που γράφεις ειναι αστεία γιατί δεν εχεις καμία επαφή με καινούργια αυτοκίνητα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη εσυ εχει πάει και ειδες διάφορα ενος χιλιοστού στην πορτα στα τογιοτα😁 στειλε μου μια φωτο  και πες μου αντιπροσωπεία και αυριο πρωι θα είμαι εκει.

Αυτα που γράφεις ειναι αστεία γιατί δεν εχεις καμία επαφή με καινούργια αυτοκίνητα.

Φωτογραφία δεν έχω αλλά πήγαινε σε όποια αντιπροσωπεία θέλεις και κοίτα

Τί νομίζεις η Τουρκία έχει την ίδια ποιότητα συναρμολόγησης με την Ιαπωνία η την Γερμανία? Γιατί τα περισσότερα Toyota για την ευρωπαϊκή αγορά στην Τουρκία φτιάχνονται εκτός αν έφυγε η εταιρεία από την Τουρκία και έχασα επεισόδια

Και να σου λύσω την απορία τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στην οικογένεια είναι 2016 το δικό μου και τον Νοέμβριο αλλάζω σε 2023 από γερμανικό πάω σε ασιατικό

Και τα υπόλοιπα 

2023 ένα επαγγελματικό Ford 

2022 Audi s6

2023 merc a class

2014 Golf

Μόλις το έψαξα στο ίντερνετ στα γερμανικά και έχει πολλούς πικραμένους ακόμη και με Μερσεντές και βολγκσβαγκεν σε καινούργια αυτοκίνητα με κενά σε πόρτες και καπώ

Μιλάμε για κενά που βγάζουν μάτι, το ένα χιλιοστό δεν είναι τίποτα ούτε καν φαίνεται 

Επεξ/σία από mak3don
Δημοσ.

Στα περισσότερα αυτοκίνητα το 1 χιλ διαφορά στον αρμό μπορεί να βγήκε και από το εργοστάσιο έτσι. Suzuki πήρες, όχι Aston Martin (όχι ότι κι εκεί δεν έχουμε δει διάφορα «πετυχημένα»). Αν δε με πιστεύεις, πήγαινε βόλτα σε 2-3 αντιπροσωπείες και ψαχούλεψε τη συναρμογή στα αυτοκίνητα, ακόμα και στα ακριβά. Αποκλείεται να βρεις τέλεια συναρμογή σε όλο το αμάξωμα χωρίς να χάνει πουθενά.

Επιπλέον ακόμα και να βγήκε χωρίς καμία ασυμμετρία στην κατασκευή του, το 1 χιλ μπορεί να προκύψει από λίγο πιο άτσαλο κλείσιμο του καπό, ή από εξίσου άτσαλο ανέβασμα σε κάνα πεζοδρόμιο, κ.λπ. Δεν είναι τόσο... άκαμπτα τα αυτοκίνητα στα διακοσμητικά τους μέρη (αν ήταν, θα 'ταν πρόβλημα κιόλας).

Αγόρασε όπως σου είπαν ένα ελεγκτή πάχους χρώματος, αν θέλεις τόσο πολύ να μάθεις αν έχει επισκευαστεί το σημείο, ή απλώς κάνε έναν έλεγχο σε φανοποιό (που έχουν και τέτοιο εργαλείο) και διώξ'το απ' το κεφάλι σου. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Haldol είπε

Στα περισσότερα αυτοκίνητα το 1 χιλ διαφορά στον αρμό μπορεί να βγήκε και από το εργοστάσιο έτσι. Suzuki πήρες, όχι Aston Martin (όχι ότι κι εκεί δεν έχουμε δει διάφορα «πετυχημένα»).

ίσα ίσα που στα hand made συναντάς πιο ευκολα τέτοιες ατέλειες απο εκείνα που συναρμολογούνται απο ρομπότ.

Δημοσ.
7 minutes ago, Ukforthemoment said:

ίσα ίσα που στα hand made συναντάς πιο ευκολα τέτοιες ατέλειες απο εκείνα που συναρμολογούνται απο ρομπότ.

Αληθές. Μάλιστα, πρόσφατα βλέπαμε κάτι κακάσχημες κολλήσεις σε SF90 (αν δεν ήταν άλλο μοντέλο, πάντως για τέτοια κατηγορία μιλάμε) και λέγαμε «δε μπορεί». Αλλά τελικά μπορεί. Το θέμα είναι όμως ότι όταν μέχρι και "exclusive" αυτοκίνητα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ «πάσχουν» από ατέλειες, πως γίνεται να μας κακοφαίνεται το ίδιο φαινόμενο σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής από το «μεσαίο» κιόλας ράφι, ούτε καν τύπου upper market / premium;

Προσωπικά πάντως θα ξενέρωνα. Όταν βλέπεις από τη μία video με τον τεχνικό με γάντια μην τυχόν και αφήσει καμιά δαχτυλιά, δέρματα κομμένα με laser και με κατάλληλη διαρρύθμιση μην τυχόν και πέσει κάποιο προβληματικό σημείο του δέρματος σε κοινή θέα, custom υλικά και χρώματα, και φυσικά τιμή στα... 500Κ, ε χαλιέσαι μετά να δεις ότι η κόλληση έχει ξεράσει γύρω - γύρω, ή ότι την άφησαν ατρόχιστη (όχι σε δομικά κομμάτια), ή ότι κάποιο panel έχει... μπόσικο που φαίνεται ακόμα και με το μάτι. Είναι ο ορισμός του «όσα βλέπει η πεθερά»! :D

Αλλά μετά λέω ότι μάλλον δε θα πάρω ποτέ 'rrari, οπότε τι αγχώνομαι;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/10/2023 στις 4:45 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Πάρε φωτογραφία από Mercedes Benz a class 250 AMG Line ούτε έξι μηνών αυτοκίνητο με 6000 χιλιόμετρα 55.000€ αξία το ίδιο σημείο στην δεξιά και αριστερή μεριά  

Πάρε και μια από μέσα 

IMG_20231011_215320.jpg

IMG_20231011_215313.jpg

IMG_20231011_221245.jpg

Επεξ/σία από mak3don
Δημοσ.
On 01/10/2023 at 15:43, Asure1999 said:

Αγόρασα τις προάλλες ένα suzuki swift του 2016 το πήγα στην αντιπροσωπεία για έλεγχο και μου είπαν πως όλα είναι μια χαρά αφού άλλωστε εκεί έκανε τα service του και το ήξεραν.Παρατηρώ λοιπόν σήμερα πως στο καπό της μηχανής η δεξιά μεριά έχει λίγο μεγαλύτερο κενό από το διπλανό πάνελ σε σχέση με την αριστερή μεριά (περίπου 1mm).Δεν παρατήρησα κάπου αλλού ασσυμετρία.Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω για να αντιληφθώ τυχόν επέμβαση ;

Είναι αυτός λόγος ανησυχίας ή είμαι παρανοικός ; Πρέπει να το πάω σε φανοποιό να του κάνει πρόσθετο έλεγχο και θα καταλάβει την έκταση του ατυχήματος από αυτό ,αν πρόκειται για ατύχημα ; Πόσο θα κοστίσει ένας τέτοιος έλεγχος ;

Ευχαριστώ.

ανοιξε φιλε μου το καπω, εχει στα δεξια και στα αριστερα 2 bump stop , λαστιχα απο καουτσουκ (ειναι με σπειρωμα), βιδωσε η ξεβιδωσε αναλογα και θα το ισιωσεις μονος σου. μπορει να ειναι κατι ΠΑΡΑ πολυ απλο. οποιοσδηποτε μπορει να ανοιξε το καπω και να το πειραξε αυτο το λαστιχακι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...