Προς το περιεχόμενο

Η Apple λέει ότι bug του iOS και κάποιες εφαρμογές κρύβονται πίσω από την υπερθέρμανση του iPhone 15 Pro

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, nikoskon είπε

Μόλις έφτασα στο σημείο αυτό, σταμάτησα να διαβάζω.

iOS 15.7.9

Σεπτέμβριος 2023

Είμαστε στο 17. Μιλάμε για έκδοση 2 χρόνια πίσω...

Συνεχίζει και δίνει, σποραδικά, κάποιες μικρές αναβαθμίσεις για πολύ βαρβάτες τρύπες ασφαλείας. Δε σημαίνει ότι το κινητό είναι το ίδιο ασφαλές με τα πιο πρόσφατα μοντέλα. Τεχνικά είναι παρατημένο εδώ και χρόνια.

Μετά σταμάτησες να διαβάζεις γιατί είδες ότι δε είχες τίποτα να απαντήσεις... Γνωστό το κόλπο.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, oldnew είπε

Μολις το παραλάβω, γιατί το παρήγγειλα, ρωτα με αν θέλει δουλειά ή οχι. (μπορεί και να θέλει, συμφωνώ οτι ειναι επιφοβη αγορα).

:

Ειδες ποσο επεσε το fold 5 1100 256 / κ 1200 512 σε Apple η τιμη πεφτει πολυ αργοτερα.

Απο υλικα ειναι το θεμα να αντεξει με το ανοιξε/κλεισε αλλα γενικα τα foldable δεν βολευουν εν κινηση αρκετο κοσμο προς το παρων. Offtopic end :)

Τελικά μας λέει ότι το όλο θέμα είναι software . Αλλά γιατί επηρρεάζει μόνο τα 15 pro/max ? Τα άλλα που τρέχουν iOS 17 γιατί δεν έχουν θέμα ?

Επίσης για κάποιο λόγο το ίδιο το iOS μεγάλωσε κατά πολύ σε GB καθώς και ο χώρος που καταλαμβάνουν οι εφαρμογές αλλά δε γίνεται αναφορά κάπου 

• Like 1

• Super Moderators
1 λεπτό πριν, vagosd είπε

Τελικά μας λέει ότι το όλο θέμα είναι software . Αλλά γιατί επηρρεάζει μόνο τα 15 pro/max ? Τα άλλα που τρέχουν iOS 17 γιατί δεν έχουν θέμα ?

Επίσης για κάποιο λόγο το ίδιο το iOS μεγάλωσε κατά πολύ σε GB καθώς και ο χώρος που καταλαμβάνουν οι εφαρμογές αλλά δε γίνεται αναφορά κάπου 

Δεν επηρεάζει μόνο τα 15άρια, απλά αυτές τις αναφορές τονίζουν πρώτα παντού μιας και αφορούν νέες συσκευές και επιπλέον έχουμε και άλλη αρχιτεκτονική στο νέο επεξεργαστή. Γενικώς το αν θα παρατηρήσεις αυξημένη θερμοκρασία λόγω χρήσης του επεξεργαστή, είναι συνάρτηση κάθε φορά των εφαρμογών που έχεις εγκατεστημένες στο τηλέφωνο, τη χρήση που κάνεις, το αν την έχεις ενεργοποιήσει πρόσφατα και έφερες πίσω προηγούμενο backup, κλπ κλπ. 

• Like 3

1 hour ago, aces said:

Ειδες ποσο επεσε το fold 5 1100 256 / κ 1200 512 σε Apple η τιμη πεφτει πολυ αργοτερα.

Εμ ο έξυπνος αγοράστης αγοράζει στην πτωση. Απο 2.200€ σε 2 μηνες 1200€.  Κοιτα τωρα ολο το χρόνο που δε θα πέσει ουτε 100€ πλεον κατω. Το ίδιο έγινε και με το fold 4 περίπου. Και τα φυσικά μαγαζιά ακομα 2000+ πουλάνε.  

Στην τιμή που το πηρα, αμα το πουλήσω 1 χρόνο μετά θα χάσω ελάχιστα. Ποιο πολυ θα χασει κάποιος που πηρε iphone. Κοιτα μόνο ποσο πουλάνε τωρα το περσινό fold 4 στις αγγελίες. Γι αυτό τα πάντα είναι σχετικά. 

Τέλος το offtopic επίσης. 

1 ώρα πριν, oldnew είπε

Εμ ο έξυπνος αγοράστης αγοράζει στην πτωση. Απο 2.200€ σε 2 μηνες 1200€.  Κοιτα τωρα ολο το χρόνο που δε θα πέσει ουτε 100€ πλεον κατω. Το ίδιο έγινε και με το fold 4 περίπου. Και τα φυσικά μαγαζιά ακομα 2000+ πουλάνε.  

Στην τιμή που το πηρα, αμα το πουλήσω 1 χρόνο μετά θα χάσω ελάχιστα. Ποιο πολυ θα χασει κάποιος που πηρε iphone. Κοιτα μόνο ποσο πουλάνε τωρα το περσινό fold 4 στις αγγελίες. Γι αυτό τα πάντα είναι σχετικά. 

Αν πέφτει πάντως 40--50% σε 2  μήνες κάποιος αισχροκερδεί ή κάτι  παίζει. Είναι  παράλογο σε 2 μήνες να  κάνει τα μισά λεφτά.
Εσύ  πάντως καλά έκανες και το πήρες 1200€. γιατί αν δεν περίμενες 2 μήνες και  το αγόραζες1000€   παραπάνω θα τράβαγες τα μαλλιά σου.

Φυσικά όλα τα  flagship  είναι overpriced αλλά αν δεν πέφτει η τιμή τουλάχιστον λες τόσο κάνει και αν θες  τα δίνεις.

• Like 4

η αληθεια ειναι αν εχεις 20 εφαρμογες που στελνουν ολη την ωρα ειδοποιησεις νεα σοσιαλ χρηματοοικονομικα επενδυτικα κτλ ειναι σαν να ειναι ανοιχτο το κινητο μονιμως

• Like 2

• Super Moderators
49 λεπτά πριν, dieksodo είπε

η αληθεια ειναι αν εχεις 20 εφαρμογες που στελνουν ολη την ωρα ειδοποιησεις νεα σοσιαλ χρηματοοικονομικα επενδυτικα κτλ ειναι σαν να ειναι ανοιχτο το κινητο μονιμως

Ε εντάξει, δεν ζορίζεται τόσο ο επεξεργαστής από τις απλές ειδοποιήσεις όσες και να είναι! 

27 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ε εντάξει, δεν ζορίζεται τόσο ο επεξεργαστής από τις απλές ειδοποιήσεις όσες και να είναι! 

Μην το λες στο S9 αν έβαζα τα mail να τα κατεβάζει άμεσα επειδή έψαχνε συνέχεια είχα παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στην μπαταρία. 
Γενικα κάτι instagram , Facebook , twitter που μπαίνεις όταν θες εσυ καλό είναι να μην τα αφήνεις στο baground. Άσε που σου την σπάνε με ηλίθιες ειδοποιήσεις.

6 ώρες πριν, oldnew είπε

Φίλε μου καλά τα λες αλλά θα σου πω κάτι χάνεις κάπου το νόημα το τι πουλάνε κάποια συγκεκριμένη τιμή τα fold δεν σημαίνει ότι υπάρχει και κόσμος που τα αγοράζει. Αντίθετα με το iPhone το οποίο πουλάει ακόμα και μεταχειρισμένο σαν ζεστό ψωμί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Just_travel_everywhere said:

Φίλε μου καλά τα λες αλλά θα σου πω κάτι χάνεις κάπου το νόημα το τι πουλάνε κάποια συγκεκριμένη τιμή τα fold δεν σημαίνει ότι υπάρχει και κόσμος που τα αγοράζει. Αντίθετα με το iPhone το οποίο πουλάει ακόμα και μεταχειρισμένο σαν ζεστό ψωμί.

Δεν διαφωνώ καθόλου οτι πουλάει σαν τρελό το iphone. Και ότι τα fold πουλάνε ακόμα ελάχιστα. Αν δεις στο gsmarena τα στατιστικά, ποια κινητα κοιτάνε εκει περισσότερο, το iphone 15 είναι 1ο,  νομίζω 2ο είναι το s23 ultra, και ολα τα υπόλοιπα στην 6αδα είναι xiaomi. Αυτά αγοράζει ο κόσμος. 

Εγω έγραψα ότι με το μόνο κινητό που θα δεις διαφορά στην εμπειρία χρήσης, μπορει και αρνητική διαφορά, γούστα είναι αυτα, είναι με fold. Όλα τα υπόλοιπα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα. Να πας απ το iphone pro max 14 στο 15, για να αλλάξει τι ακριβώς? Την παραμικρή διαφορά δε θα καταλάβεις. Τωρα αμα εχεις ενα αρκετά παλιό iphone ok εκει αλλάζει το πράγμα. Προσωπικά το μόνο άλλο κινητό που κοίταζα, μιας και δεν παίρνω iphone πλεον, είναι το s23 ultra που είναι κινηταρα απο καθε άποψη. Αλλα απο το νυν κινητό μου απλα θα πήγαινε ποιο γρήγορα και θα είχε καλύτερη κάμερα. Και έχω κινητό 3ετιας. Αυτά δε μου λένε τίποτα πλέον,. Δεν με ενδιαφέρει καν να ανοίγει η εφαρμογή 2 δεκατα του δευτερόλεπτου γρηγορότερα, ουτε η υψηλότερη ανάλυση που δεν την βλέπω καν προσωπικά. Και απο κάμερα δεν θέλω κάτι καλύτερο. 

Με αυτα τα δεδομένα κάθεσαι στο κινητό σου ή δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό. 

Επίσης υπάρχουν κάποιες αλλες έρευνες που λενε οτι το ν1 κινητο που εξετάζουν όλοι αυτή τη στιγμή είναι το fold, αλλά για διάφορους λόγους δεν το αγοράζουν τελικά. Πχ αυτονομία, χειρότερη καμερα, μεγαλύτερο βάρος, αξιοπιστία είναι λόγοι που τελικά ΔΕΝ αγοράζει ακόμα η μάζα. Ισως γι αυτό έπεσε δραματικά η τιμή του. Αν βελτιωθούν αυτα, (θέμα χρόνου) οι πωλήσεις θα σκοτώσουν και φυσικά θα φτιάξει και η apple. Εγω ειμαι πάντα early adopter, δεν προτείνω σε κανέναν να κάνει το ίδιο. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, erasmys είπε

μη παιζετε asphalt 9...αυτη ειναι η λυση

νταξει οι τυποι ειναι τραγικοι τι να λεμε

"Μην παίζεται Asphalt 9 μέχρι να λυθεί το πρόβλημα τόσο από εμάς, όσο και από τους κατασκευαστές του παιχνιδιού."

Αν διαβάσεις με προσοχή το άρθρο αυτό λέει.

Αυτή είναι η λύση προσωρινά. Δόξα το Θεό έχει ένα σωρό άλλα παιχνίδια στο appstore. 

Εμένα μου φαίνεται λογικό και δεν βλέπω κάπου κάτι παράλογο. Αν βλέπεις εσύ μου λες. 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

10 ώρες πριν, oldnew είπε

Δεν διαφωνώ καθόλου οτι πουλάει σαν τρελό το iphone. Και ότι τα fold πουλάνε ακόμα ελάχιστα. Αν δεις στο gsmarena τα στατιστικά, ποια κινητα κοιτάνε εκει περισσότερο, το iphone 15 είναι 1ο,  νομίζω 2ο είναι το s23 ultra, και ολα τα υπόλοιπα στην 6αδα είναι xiaomi. Αυτά αγοράζει ο κόσμος. 

Εγω έγραψα ότι με το μόνο κινητό που θα δεις διαφορά στην εμπειρία χρήσης, μπορει και αρνητική διαφορά, γούστα είναι αυτα, είναι με fold. Όλα τα υπόλοιπα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα. Να πας απ το iphone pro max 14 στο 15, για να αλλάξει τι ακριβώς? Την παραμικρή διαφορά δε θα καταλάβεις. Τωρα αμα εχεις ενα αρκετά παλιό iphone ok εκει αλλάζει το πράγμα. Προσωπικά το μόνο άλλο κινητό που κοίταζα, μιας και δεν παίρνω iphone πλεον, είναι το s23 ultra που είναι κινηταρα απο καθε άποψη. Αλλα απο το νυν κινητό μου απλα θα πήγαινε ποιο γρήγορα και θα είχε καλύτερη κάμερα. Και έχω κινητό 3ετιας. Αυτά δε μου λένε τίποτα πλέον,. Δεν με ενδιαφέρει καν να ανοίγει η εφαρμογή 2 δεκατα του δευτερόλεπτου γρηγορότερα, ουτε η υψηλότερη ανάλυση που δεν την βλέπω καν προσωπικά. Και απο κάμερα δεν θέλω κάτι καλύτερο. 

Με αυτα τα δεδομένα κάθεσαι στο κινητό σου ή δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό. 

Επίσης υπάρχουν κάποιες αλλες έρευνες που λενε οτι το ν1 κινητο που εξετάζουν όλοι αυτή τη στιγμή είναι το fold, αλλά για διάφορους λόγους δεν το αγοράζουν τελικά. Πχ αυτονομία, χειρότερη καμερα, μεγαλύτερο βάρος, αξιοπιστία είναι λόγοι που τελικά ΔΕΝ αγοράζει ακόμα η μάζα. Ισως γι αυτό έπεσε δραματικά η τιμή του. Αν βελτιωθούν αυτα, (θέμα χρόνου) οι πωλήσεις θα σκοτώσουν και φυσικά θα φτιάξει και η apple. Εγω ειμαι πάντα early adopter, δεν προτείνω σε κανέναν να κάνει το ίδιο. 

Θα σου πω εγώ γιατί δεν το αγοράζω : γιατί δεν έχω δει ούτε ένα να αντέχει πάνω από 2 χρόνια !!! Και πολλά λέω . Αν το Χρησιμοποιείς τότε απλά δεν αντέχει αυτή η τεχνολογία !! Ναι είναι κάτι που το κοιτάνε πολύ αλλά κανείς δεν το παίρνει όχι για την τιμή !! Αλλά γιατί ποιο δύσκολπ στην καθημερινότητα . Χοντρό !! Και θα σ πω κάτι άλλαξα από 14 προ σε 15 προ . ΕΣΥ λες δεν θα καταλάβεις κάτι εγώ σ λέω κατάλαβα !!στπ πιάσιμο στην αίσθηση κ στο βάρος . Στην κάμερα οκ δεν είδα κ καμία τρελή διαφορά  αλλά  έχω δυνατότητα να τραβάω απευθείας σε εξωτερικό δίσκο επιτέλους !!! 

• Like 1

36 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Θα σου πω εγώ γιατί δεν το αγοράζω : γιατί δεν έχω δει ούτε ένα να αντέχει πάνω από 2 χρόνια !!! Και πολλά λέω . Αν το Χρησιμοποιείς τότε απλά δεν αντέχει αυτή η τεχνολογία !! Ναι είναι κάτι που το κοιτάνε πολύ αλλά κανείς δεν το παίρνει όχι για την τιμή !! Αλλά γιατί ποιο δύσκολπ στην καθημερινότητα . Χοντρό !! Και θα σ πω κάτι άλλαξα από 14 προ σε 15 προ . ΕΣΥ λες δεν θα καταλάβεις κάτι εγώ σ λέω κατάλαβα !!στπ πιάσιμο στην αίσθηση κ στο βάρος . Στην κάμερα οκ δεν είδα κ καμία τρελή διαφορά  αλλά  έχω δυνατότητα να τραβάω απευθείας σε εξωτερικό δίσκο επιτέλους !!! 

Αυτό και μόνο για κάποιους αποτελεί λόγο αγοράς. Εκτός της υποδοχής άλλαξε και η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στα pro/pro max.

Τώρα (offtopic) η τεχνολογία και η όλη κατασκευή του fold δεν προδιαθέτει για αντοχή στο χρόνο. Σε πολλούς άρέσουν οι μεγάλες οθόνες, οπότε είναι θέμα γούστου. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...