Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα MacBook Pro 13.3” που έχει γίνει αγνώριστο. Αρχικά, έσπασε η οθόνη και μετά υποθέτω μάζεψε υγρασία η Touch Bar και χάλασε και αυτή. Αγόρασα iFixit εργαλειοθήκη για να το φτιάξω μόνος μου. Αποσύνδεσα τη Touch Bar και το λαπτοπ λειτούργησε κανονικά, όμως δεν σύνδεσα τα ηχεία καλά και τρίζουν. Τέλος, υποθέτω πάλι λόγο υγρασίας επηρεάστηκε η κάρτα δικτύου και παρόλο που δουλεύει το Bluetooth δεν πιάνει Wi-Fi.

Σκέφτομαι, αν φτιάξω ένα σύστημα με πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη, κάρτα δικτύου σε USB, κλπ. και το δώσω στη μητέρα μου, λέτε λόγο υγρασίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο να πάρει φωτιά η μπαταρία ή αλλά συστήματα?

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, redmedusa είπε

Έχω ένα MacBook Pro 13.3” που έχει γίνει αγνώριστο. Αρχικά, έσπασε η οθόνη και μετά υποθέτω μάζεψε υγρασία η Touch Bar και χάλασε και αυτή. Αγόρασα iFixit εργαλειοθήκη για να το φτιάξω μόνος μου. Αποσύνδεσα τη Touch Bar και το λαπτοπ λειτούργησε κανονικά, όμως δεν σύνδεσα τα ηχεία καλά και τρίζουν. Τέλος, υποθέτω πάλι λόγο υγρασίας επηρεάστηκε η κάρτα δικτύου και παρόλο που δουλεύει το Bluetooth δεν πιάνει Wi-Fi.

Σκέφτομαι, αν φτιάξω ένα σύστημα με πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη, κάρτα δικτύου σε USB, κλπ. και το δώσω στη μητέρα μου, λέτε λόγο υγρασίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο να πάρει φωτιά η μπαταρία ή αλλά συστήματα?

Υποβρύχια θα το δουλευει;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, redmedusa είπε

παρε ενα λαπτοπ με 100 ευρω στη μανα σου

αμφιβαλλω αν ειναι γραφιστρια που χρειαζεται mac

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

παρε ενα λαπτοπ με 100 ευρω στη μανα σου

αμφιβαλλω αν ειναι γραφιστρια που χρειαζεται mac

Έχει ήδη ένα παλιό iMac και λέω να της κάνω αναβάθμιση. Μου περισσεύουν τα περιφερειακά οπότε το όλο project θα στοιχήσει λιγότερο από 100€.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
Μόλις τώρα, redmedusa είπε

Έχει ήδη ένα παλιό iMac και λέω να της κάνω αναβάθμιση. Μου περισσεύουν τα περιφερειακά οπότε το όλο project θα στοιχήσει λιγότερο από 100€.

Aν έχει τόση υγρασία πάρε της έναν αφυγραντήρα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω γνώμη ειδικού, αν γίνει κάτι θα το έχω βάρος σε όλη μου τη ζωή. Αν και κοιμάμαι δίπλα από αυτό το χιλιοσπασμενο λαπτοπ 1 χρόνο τώρα.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, redmedusa είπε

Ψάχνω γνώμη ειδικού, αν γίνει κάτι θα το έχω βάρος σε όλη μου τη ζωή. Αν και κοιμάμαι δίπλα από αυτό το χιλιοσπασμενο λαπτοπ 1 χρόνο τώρα.

Τι ειδικότητας θα σου πει αν πιάσει φωτιά το λαπτοπ ;

μέντιουμ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Τι ειδικότητας θα σου πει αν πιάσει φωτιά το λαπτοπ ;

μέντιουμ;

Δηλαδή εσύ θα πήγαινες σε μέντιουμ για ένα σπασμένο λαπτοπ? Ξέρω ακούγεται κάπως παράλογο. Σίγουρα για να γίνει κάτι τέτοιο η μπαταρία πρέπει πρώτα να φουσκώσει, ίσως αρχίσει και βγάζει καπνούς, κλπ. Απλά ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα μηχάνημα που όλα φαίνονται να διαβρώνονται σιγά σιγά.

Το λαπτοπ θα παραμείνει κλειστό όταν λειτουργεί αλλά δεν θα κλείσει ποτέ, θα μπαίνει σε sleep mode.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, redmedusa είπε

Δηλαδή εσύ θα πήγαινες σε μέντιουμ για ένα σπασμένο λαπτοπ? Ξέρω ακούγεται κάπως παράλογο. Σίγουρα για να γίνει κάτι τέτοιο η μπαταρία πρέπει πρώτα να φουσκώσει, ίσως αρχίσει και βγάζει καπνούς, κλπ. Απλά ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα μηχάνημα που όλα φαίνονται να διαβρώνονται σιγά σιγά.

Το λαπτοπ θα παραμείνει κλειστό όταν λειτουργεί αλλά δεν θα κλείσει ποτέ, θα μπαίνει σε sleep mode.

Εγώ θα το πέταγα.

Εσύ είναι το ζήτημα τι ψάχνεις.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κανει καποιο βραχυκυκλωμα μεσα, αν το εχεις στη πριζα ο φορτιστης θα κλεισει απο προστασια πριν την φωτια.

Η μονη περιπτωση ειναι να παρει ρευμα το βραχυκυκλωμα απο την μπαταρια που μπορει να δωσει πολλα ampere. Αλλα εχει ασφαλεια μετα την μπαταρια που θα καει οταν περασει πολυ ρευμα και αν το βραχυκυκλωμα ειναι μικρο απλα θα το καψει και θα βγαλει λιγο καπνο και θα μυρισει...

Μονο αν παρει φωτια η μπαταρια και σκασει απο μονη της δλδ για επικινδυνη κατασταση αλλα αφου ειναι αλουμινιο το σασι, δυσκολα να περασει...

Επεξ/σία από Giorgos85thess
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...