souvlakomanis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Πήρα σήμερα την dosete. Αν αναλογιστείς ότι παίρνεις 4 κιλά καφέ μαζί βγαίνει η μηχανή περίπου σαν να δίνεις 8-10 ευρώ. Καφέ που έφτιαξα μια χαρά. Έχω και Gaggia classic δεν συγκρίνονται εννοείται αλλά για ένα στα γρήγορα η για γραφείο μια χαρά καφέ έβγαλε. δυο παράπονα έχω. Ένα είναι το πλαίσιο δεν ήταν κανείς ενήμερος για την προσφορά με τον καφέ δώρο. Ενώ είχε ταμπελάκια πάνω στις μηχανές έκαναν περίπου μισή ώρα να δουν που είναι οι καφέδες και τι προσφορά είναι αυτή. Πήγαν στην αρχή να μου δώσουν κάψουλες για την μηχανής. Λολ. Δευτερο παράπονο είναι ότι η μηχανή έχει πλήκτρα αφής. Μεγάλο αρνητικό αλλά στην τιμή δεν πειράζει. να προσθέσω οι καφέδες είχαν ημερομηνία λήξης 2026 και ήταν παραγωγή Αυγούστου 23 όποτε δεν είναι πολυκαιρισμενοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Παρέλαβα και γω από Delmocca τον Gusto. Καβούρδισμα πριν 4 μέρες αλλά επειδή ξέμεινα τελείως έπρεπε να τον ανοίξω αναγκαστικά και να μην τον αφήσω να "κάτσει" κάνα 10ήμερο. Δε μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα λόγω της φρεσκάδας του. Κάνει μπαμ οτι τα αρώματα καλύπτονται από τη σπιρτάδα των 4 ημερών. Νομίζω ελαφρά πιο γευστικός του Taf Blend και εννοώ προς τα δικά μου θέλω. Επίγευση Σοκολάτα-Ξηροί καρποί μάλλον μου αρέσουν καλύτερα από τα καραμέλα-εσπεριδοειδή. Δείχνει πιο γλυκόπιοτος γενικά και μου έβγαλε και πιο πολύ σώμα και λιγότερη κρέμα. Ίδιες ρυθμίσεις σε μύλο μηχανή γιατί ήθελα να κάνω άμεση σύγκριση. 94 Βαθμοί - 9bar - 30sec Ξαναλέω οτι δε ξέρω πως θα συμπεριφερθεί σε λίγες μέρες το σακουλάκι με ημερομηνία 2/10 αλλά 6/10 δε μπορείς να πεις και σωστή εικόνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, greekfragma είπε Παρέλαβα και γω από Delmocca τον Gusto. Καβούρδισμα πριν 4 μέρες αλλά επειδή ξέμεινα τελείως έπρεπε να τον ανοίξω αναγκαστικά και να μην τον αφήσω να "κάτσει" κάνα 10ήμερο. Δε μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα λόγω της φρεσκάδας του. Λέει σε σένα ημ/νια καβουρδίσματος; Αν ναι που ακριβώς στη συσκευασία; Γιατί εγώ μόνο ημ/νια λήξης βλέπω που είναι λίγο απογοητευτικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Just now, NoiSy MaN said: Λέει σε σένα ημ/νια καβουρδίσματος; Αν ναι που ακριβώς στη συσκευασία; Γιατί εγώ μόνο ημ/νια λήξης βλέπω που είναι λίγο απογοητευτικό. η ημερομηνία λήξης είναι ακριβώς 1 έτος από την ημερομηνία καβουρδίσματος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε η ημερομηνία λήξης είναι ακριβώς 1 έτος από την ημερομηνία καβουρδίσματος Τι inside info είναι αυτό😋 Αν είναι έτσι ωραία, πριν 4 μέρες κι οι δικοί μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Παιδια, μια ερωτηση. Διαβαζω τον τιτλο απο την πρωτη ημερα του τοπικ, ειμαστε 6η ημερα, ακομα τρεχουν οι προσφορες; Μου θυμιζει Black Friday αλα Ελληνικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatoskylo8 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 13 ώρες πριν, greekfragma είπε η ημερομηνία λήξης είναι ακριβώς 1 έτος από την ημερομηνία καβουρδίσματος Δεν θα μιλαγα με τόση σιγουριά αν ήμουν στη θέση σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παρέλαβα και εγώ από την Delmocca και άνοιξα τον Ethiopia, η πρώτη εντύπωση δεν ήταν πολύ κακή, το χρώμα και το άρωμα ήταν σε λογικά πλαίσια, σε καμία περίπτωση όμως δεν υπήρχε το καθαρό άρωμα που έχουν οι καφέδες από Taf / Kudu. Ο κόκκος φυσικά ο πιο μικρός που υπάρχει (δηλαδή ο πιο φτηνός) όπως ήταν αυτονόητο για αυτή την τιμή σε αυτή την ποικιλία. Μόλις ο μύλος άρχισε να αλέθει πήρα την πρώτη διαφορετική ένδειξη από τον ήχο που αμέσως μετά επαληθεύτηκε από την εκχύλληση, η ροή ήταν ελάχιστη. Η πρώτη γουλιά απογοήτευση, όπως ακριβώς και στους Samba Roaster υπάρχουν έντονα αρώματα από φρούτα που προεξέχουν πάρα πολύ, όλα τα άλλα στοιχεία αρκετά καλά. Υποθέτω ότι σε κάποιους θα αρέσει αυτό, εδώ άλλοι πίνουν καφέ με κολοκύθα, εμένα δεν μου αρέσει. Πραγματικά η ομοιότητα στο γευστικό προφίλ με τους Samba είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μου κάνει εντύπωση αν έχουν κάποια σχέση. Θα τον προτιμούσα από τους καφέδες του supermarket; Ναι χωρίς σκέψη, ακόμα και ο Illy μετά τις πρώτες γουλιές είναι πολύ βαρετός (ο Handelsblatt από την πρώτη) και οι Jacobs κάνουν το στομάχι σου κόμπο. Η σύζυγος μου όμως προτιμάει τον Illy. Θα έδινα τα κανονικά χρήματα που ζητάει αντί να τα δώσω στην Kudu/Taf; Όχι αν και ούτε στην Kudu θα τα ξαναδώσω, οι καφέδες της που έχουν κάτω από 40 ευρώ το κιλό δεν μου αρέσουν, λατρεύω πολλούς από τους ακριβούς αλλά δεν θέλω να δίνω συστηματικά τόσα χρήματα, αρχίζει και πλησιάζει μισθό. H Taf έχει για εμένα τις καλύτερες επιλογές για καφέδες κάτω από 50 ευρώ το κιλό. Έχω πάρει όλες τις ποικιλίες που είχε, ελπίζω η επόμενη που θα ανοίξω να μου αρέσει περισσότερο, θα ενημερώσω αν συμβεί. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, elpenor είπε H Taf έχει για εμένα τις καλύτερες επιλογές για καφέδες κάτω από 50 ευρώ το κιλό. Προτάσεις; Ούτε εμένα μου αρέσουν φρούτα κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, NoiSy MaN said: Προτάσεις; Ούτε εμένα μου αρέσουν φρούτα κτλ. Δοκίμασε τον Michicoy - FVH Guatemala, εμένα μου αρέσει πολύ για την τιμή του. Είναι δύσκολο να προτείνεις στους άλλους καφέ, όχι μόνο γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο και άλλοι μπορεί να βάζουν γλυκαντικές και κρέμες αλλά γιατί εξαρτάται πολύ και από τη μηχανή, τον μύλο και την εμπειρία. Ο συγκεκριμένος καφές ανήκει στην κατηγορία που θα τον ευχαριστηθείς και με μύλο των 150 ευρώ όμως δεν συγχωρεί λάθη (πχ να μην πειραματιστείς με την ζυγαριά και να βάζεις με το μάτι). Και ο Costa Rica στην φωτογραφία από πάνω πολύ ωραίος και εξίσου εύκολος. Η taf έχει μία έκπτωση 15% από ένα ποσό και πάνω. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 25 λεπτά πριν, elpenor είπε Δοκίμασε τον Michicoy - FVH Guatemala, εμένα μου αρέσει πολύ για την τιμή του. Είναι δύσκολο να προτείνεις στους άλλους καφέ, όχι μόνο γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο και άλλοι μπορεί να βάζουν γλυκαντικές και κρέμες αλλά γιατί εξαρτάται πολύ και από τη μηχανή, τον μύλο και την εμπειρία. Ο συγκεκριμένος καφές ανήκει στην κατηγορία που θα τον ευχαριστηθείς και με μύλο των 150 ευρώ όμως δεν συγχωρεί λάθη (πχ να μην πειραματιστείς με την ζυγαριά και να βάζεις με το μάτι). Και ο Costa Rica στην φωτογραφία από πάνω πολύ ωραίος και εξίσου εύκολος. Η taf έχει μία έκπτωση 15% από ένα ποσό και πάνω. Δε βάζω ζάχαρη (ή βάζω λίγη), έχω καλό μύλο και εννοείται δε βάζω με το μάτι 🙂Θα τους δοκιμάσω, προς το παρόν έχω πάρει 4 ποικιλίες από delmocca αλλά έχω ήδη ανοιχτό KUDU. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 9 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Δεν θα μιλαγα με τόση σιγουριά αν ήμουν στη θέση σου. δε ξέρω αν αυτό που ανέβασες είναι συγκεκριμένη τυποποίηση για τους μονοποιλιακούς του Ταλούμη. εγώ σε ότι blend έχω πάρει από διαφορετικούς roasters το καβούρδισμα είναι πάντα από 1 εβδομάδα έως 20 ημέρες πριν αγοράσω το σακουλάκι και ημερομηνία λήξης βάζουν 1 χρόνο μετά. Αν σε μονοποικιλιακούς βάζουν 2 έτη πάω πάσο (δεν αγοράζω μονοποικιλιακούς λόγω τιμής). Αυτό διαφοροποιεί κάτι όμως σε σχέση με το πότε καβουρδίστηκε; Σου έχει κάτσει ποτέ να αγοράσεις σακουλάκι που να γράφει καβούρδισμα 1 χρόνο πίσω και λήγει σε 12 μήνες; Θεωρείς φυσιολογικό με την ελληνική κατανάλωση να βρεις σακουλάκι που να γράφει 12/9/2022 και να στο πουλήσουν σήμερα; επομένως δε κατάλαβα το point σου. εσύ θα αγόραζες σακουλάκι με περυσινή ημερομηνία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
el00019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Αν ήταν ένα χρόνο πριν πολύ απλά θα το καταλαβαινες από την εκχύλιση και μετά προφανώς και από τη γεύση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
quintus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Όταν η ημερομηνία λήξης είναι για όλους τους διαφορετικούς καφέδες της παραγγελίας 03.10.2024 είναι προφανές ότι μόλις έχουν καβουρντιστει. Απλώς ο συγκεκριμένος βάζει τη λήξη στον χρόνο. Διετία είναι απίθανο να διατηρεί ο καφές οποιοδήποτε ευχάριστο άρωμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δοκίμασα σήμερα τον Costa Rica της Delmocca και είναι αρκετά καλός, σίγουρα ο καλύτερος καφές που έχω πάρει ποτέ σε τέτοια τιμή. Αυτό που με ενθουσίασε πολύ είναι ότι από την πρώτη προσπάθεια είχα στο φλιτζάνι μου ένα καφέ με ακριβώς τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν παγκοσμίως για όσους καλλιεργούνται στην Tarrazu. Αν το καβούρδισμα τους είναι σταθερά τόσο καλό τότε και στην κανονική τιμή του μπορεί να ανταγωνιστεί. Με κάποια έκπτωση θα μπορούσα να τον βάλω άνετα στην καθημερινότητα μου. Κάποιος άλλος να μας πει γνώμη για αυτά που δοκίμασε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις