MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 4 minutes ago, loukasgr2 said: Για εμένα που πίνω καφέ μόνο σε κηδείες και μνημόσυνα για να πω θεός σχωρέστον και ζωή σε εσάς, έχετε κάποια πρόταση; Λουμίδη, Bravo.
netgeo Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 37 minutes ago, andreaspA said: δεν μπορουσα να φανταστω στην ζωη μου οτι υπαρχει τοσο χαλια καφες. Δοκιμασα 3 φορες, για να πεισω τον εαυτο μου οτι πραγματι ειναι σιχαμα! Ουτε η πρωτη γουλια δεν παει κατω. την κρατουσα στο στομα, και επειδη δεν μπορουσα να την φτυσω μεσα στο αμαξι, αναγκαστικα τον καταπια. Τελικα εφτασα και τις 3 φορες στον προορισμο μου 300χλμ μακρια, και ο καφες καθοταν στην θηκη καφε του αυτοκινητου μου. Ανάλογα τι πήρες, αν σου έκατσε καμία Κένυα ναι είναι δύσκολη περίπτωση. Το TAF έχει 50 καφέδες... Εγώ έχω βολευτεί με το blend Premium Estate το έχει 6.84€ τα 250γρ. Και έχει κ έκπτωση 15% για παραγγελία άνω των 40€. Παίρνω 6 πακετα κάθε φορά και μου έρχεται 35€, δηλαδή 5,80€ τα 250γρ. Not bad. 1
greekfragma Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 25 minutes ago, netgeo said: Ανάλογα τι πήρες, αν σου έκατσε καμία Κένυα ναι είναι δύσκολη περίπτωση. Το TAF έχει 50 καφέδες... Εγώ έχω βολευτεί με το blend Premium Estate το έχει 6.84€ τα 250γρ. Και έχει κ έκπτωση 15% για παραγγελία άνω των 40€. Παίρνω 6 πακετα κάθε φορά και μου έρχεται 35€, δηλαδή 5,80€ τα 250γρ. Not bad. 6 πακέτα; κάτσε ρε αδερφέ πόσο καφέ πίνεις κάθε μέρα; γιατί αν είσαι στο μέσο όρο 2 εσπρεσάκια τη μέρα τότε μετά το 2ο πακέτο τα υπόλοιπα 4 είναι πλέον μπαγιάτικα που έμειναν στο ντουλάπι τόσο καιρό και κρίμα τελείως.
netgeo Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Just now, greekfragma said: 6 πακέτα; κάτσε ρε αδερφέ πόσο καφέ πίνεις κάθε μέρα; γιατί αν είσαι στο μέσο όρο 2 εσπρεσάκια τη μέρα τότε μετά το 2ο πακέτο τα υπόλοιπα 4 είναι πλέον μπαγιάτικα που έμειναν στο ντουλάπι τόσο καιρό και κρίμα τελείως. Ναι έχεις δίκιο, είναι φίλτρου όχι espresso. 1
thodoris5321 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andreaspA είπε δεν μπορουσα να φανταστω στην ζωη μου οτι υπαρχει τοσο χαλια καφες. Δοκιμασα 3 φορες, για να πεισω τον εαυτο μου οτι πραγματι ειναι σιχαμα! Ουτε η πρωτη γουλια δεν παει κατω. την κρατουσα στο στομα, και επειδη δεν μπορουσα να την φτυσω μεσα στο αμαξι, αναγκαστικα τον καταπια. Τελικα εφτασα και τις 3 φορες στον προορισμο μου 300χλμ μακρια, και ο καφες καθοταν στην θηκη καφε του αυτοκινητου μου. 36 λεπτά πριν, netgeo είπε Ανάλογα τι πήρες, αν σου έκατσε καμία Κένυα ναι είναι δύσκολη περίπτωση. Το TAF έχει 50 καφέδες... Για εσπρέσο ο Pianeta Light Blue είναι από τα καλύτερα blends για μένα, όπως και ο Rosebud αλλά μόνο όταν είναι πολύ πολύ φρέσκος. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2023 από thodoris5321 1
greekfragma Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, thodoris5321 said: Για εσπρέσο ο Pianeta Light Blue είναι από τα καλύτερα blends για μένα, όπως και ο Rosebud αλλά μόνο όταν είναι πολύ πολύ φρέσκος. Pianeta Light Blue είναι και το Cultivos Blend (Taf Blend relabeled). Μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν υπέροχο. Πλέον έχει χάσει πολύ από τα αρώματά του και παρόλαυτά η τιμή του ανεβαίνει συνεχώς (από 6.80 πέρυσι στα 8ευρώ φέτος) Αν συνεχίσει έτσι, θα ψάξω κάτι άλλο.
wasd Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στην delmocca, η κατηγορια μονοποικιλιακοι είναι αυτοί espresso, σωστά; Επίσης, ο κόκκος αν μείνει στο ντουπάλι χάνει απο το άρωμά του ή επειδή θα αλεστεί δεν παίζει ρόλο; Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2023 από wasd
greekfragma Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Just now, wasd said: Στην delmocca, η κατηγορια μονοποικιλιακοι είναι αυτοί espresso, σωστά;
wasd Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, greekfragma είπε Τους έχει σε ξεχωριστό tab στις επιλογές τύπου καφέ. Γράφει espresso, ελληνικός, μονοποικιλιακος, φίλτρου κτλ κτλ Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2023 από wasd
thodoris5321 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, wasd είπε Τους έχει σε ξεχωριστό tab στις επιλογές τύπου καφέ. Γράφει espresso, ελληνικός, μονοποικιλιακος, φίλτρου κτλ κτλ Είναι ολόκληροι κόκκοι καφέ οπότε τον κόβεις και φτιάχνεις όπως θέλεις, και από τα γευστικά προφίλ κρίνω πως είναι περισσότερο ψημένοι για εσπρέσο. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2023 από thodoris5321 1
greekfragma Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 8 minutes ago, wasd said: Τους έχει σε ξεχωριστό tab στις επιλογές τύπου καφέ. Γράφει espresso, ελληνικός, μονοποικιλιακος, φίλτρου κτλ κτλ μονή ποικιλία (ακριβότερος, και με εντονότερα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) blend (μίξη κόκκων, φθηνότερος με all around στοιχεία) 19 minutes ago, wasd said: Επίσης, ο κόκκος αν μείνει στο ντουπάλι χάνει απο το άρωμά του ή επειδή θα αλεστεί δεν παίζει ρόλο; τα σακουλάκια έχουν ημερομηνία καβουρδίσματος. το ιδανικό είναι περίπου στις 20-30ημέρες άνοιγμα το σακουλάκι από την ημερομηνία που γράφει επάνω. Αν αγοράσεις σήμερα σακουλάκι για να το ανοίξεις και σήμερα καλό είναι να βρεις με ημερομηνία 1-10 Σεπτέμβρη αν είναι μετά τις 10 Σεπτέμβρη θα πιείς κάτι που θα σου φανεί πιο δυνατό και λιγότερο γλυκόπιοτο. (άμα κουμπώνεις 2 κουταλιές ζάχαρη δε θα καταλάβεις τίποτα μιλάω για διαφορές στο σκέτο) αν είναι πολύ πριν τις 10 Σεπτέμβρη θα είναι γλυκόπιοτος και πιο αδιάφορος γιατί θα χάνει σιγά σιγά τη φρεσκάδα και τα αρώματα. άμα αλέσεις και αποθηκεύσεις αλεσμένο ακόμα και σε σακουλάκι με ανεπίστροφη βαλβίδα, μετά τις 5 μέρες έχουν φύγει τα πάντα και δε καταλαβαίνεις τι πίνεις. 1
wasd Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Αναφερόμουν σε αποθήκευση κόκκου. Σαν κόκκος, αν μείνει στο ντουλάπι χάνει και αυτός το άρωμα του οταν αλεστεί ή επειδή θα αλεστεί, είναι σαν φρέσκος;
greekfragma Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 10 minutes ago, wasd said: Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Αναφερόμουν σε αποθήκευση κόκκου. Σαν κόκκος, αν μείνει στο ντουλάπι χάνει και αυτός το άρωμα του οταν αλεστεί ή επειδή θα αλεστεί, είναι σαν φρέσκος; ο κόκκος χάνει κι αυτός. ο αλεσμένος με ταχύτερο ρυθμό. ο αλεσμένος πεθαίνει σε αρώματα γεύση στις 5-6 μέρες. ο κόκκος σε 20 (μέσες τιμές)
andreaspA Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, netgeo είπε Ανάλογα τι πήρες, αν σου έκατσε καμία Κένυα ναι είναι δύσκολη περίπτωση. Δεν εχω ιδεα. Απο take away καφε το πηρα που χρησιμοποιει TAF καφεδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις