Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Κάρτας Δικτύου

nikster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Θέλω βοήθεια για αγορά κάρτας δικτύου. Ο λόγος είναι ότι θέλω να πιάνω την ταχύτητα των 500mbps μιας και έβαλα οπτική ίνα. Η μητρική μου ενώ έχει PCI Express x1 slot καλύπτεται από την κάρτα γραφικών. Οι άλλες δύο επιλογές είναι PCI ή usb. Θα με βόλευε καλύτερα wifi κάρτα αλλά και ethernet να είναι θα το βολέψω. Αν είναι wifi θα ήθελα κάτι με κεραία που δεν κάθεται στο πίσω μέρος του PC αλλά είναι με καλώδιο. Το Pc είναι μέσα σε ενα ράφι ουσιαστικά με το πίσω μέρος κλειστό οπότε δεν θα έχει νόημα να μένει η κεραία εκεί. Οποιαδήποτε πρόταση ή συμβουλή ευπρόσδεκτη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, nikster said:

Καλησπέρα. Θέλω βοήθεια για αγορά κάρτας δικτύου. Ο λόγος είναι ότι θέλω να πιάνω την ταχύτητα των 500mbps μιας και έβαλα οπτική ίνα. Η μητρική μου ενώ έχει PCI Express x1 slot καλύπτεται από την κάρτα γραφικών. Οι άλλες δύο επιλογές είναι PCI ή usb. Θα με βόλευε καλύτερα wifi κάρτα αλλά και ethernet να είναι θα το βολέψω. Αν είναι wifi θα ήθελα κάτι με κεραία που δεν κάθεται στο πίσω μέρος του PC αλλά είναι με καλώδιο. Το Pc είναι μέσα σε ενα ράφι ουσιαστικά με το πίσω μέρος κλειστό οπότε δεν θα έχει νόημα να μένει η κεραία εκεί. Οποιαδήποτε πρόταση ή συμβουλή ευπρόσδεκτη. 

Η ενσωματωμένη της μητρικής δεν είναι 1gbps?

500mbps δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο από ταχύτητα(για δίκτυο) και με wifi τα πιάνεις εύκολα.

Εάν όχι, έχει USB 3.0 η συγκεκριμένη?

Επεξ/σία από @topos

3 ώρες πριν, @topos είπε

Η ενσωματωμένη της μητρικής δεν είναι 1gbps?

500mbps δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο από ταχύτητα(για δίκτυο) και με wifi τα πιάνεις εύκολα.

Εάν όχι, έχει USB 3.0 η συγκεκριμένη?

Η ενσωματωμένη όχι σίγουρα δεν είναι 1 Gbps γιατί με το ζόρι πιάνω 20mbps.

Όχι έχω μόνο usb 2.0.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, nikster said:

Η ενσωματωμένη όχι σίγουρα δεν είναι 1 Gbps γιατί με το ζόρι πιάνω 20mbps.

Όχι έχω μόνο usb 2.0.

Παράξενο..

Ποια ακριβός μητρική έχεις?

Πάντως εαν έχεις μόνο USB 2.0 θα πιάνεις max ~40x8= 360mbps είτε με USB σε Ethernet, είτε USB σε wifi.

Επεξ/σία από @topos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον φταιει το καλώδιο σου. Πάρε ένα CAT 6/6A.

Και εγώ έχω διάφορα καλώδια CAT 5E, αλλά δεν συνδέθηκαν όλα στο 1Gbps στο switch (βρήκα βέβαια τα κατάλληλα). Υπάρχουν ασυμβατότητες ή/και παρεμβολές από ηλεκτρ. πεδία. Γι'αυτό καλό είναι να μην παίρνουμε φθηνά καλώδια απο κινέζους (όπως κάνω εγώ :D  ) , αλλά πιο ποιοτικά και shielded.

Επεξ/σία από duffyduck

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, @topos είπε

Παράξενο..

Ποια ακριβός μητρική έχεις?

Πάντως εαν έχεις μόνο USB 2.0 θα πιάνεις max ~40x8= 360mbps είτε με USB σε Ethernet, είτε USB σε wifi.

Ναι αν ασχοληθώ με USB θα είναι μέχρι εκεί η ταχύτητα. Αν όμως συνδεθώ στην PCI θύρα? Απλή PCI όπως είπα. Όχι express. Η μητρική μου είναι η gigabyte ga-78lmt-s2. Με κάτι τέτοιο δηλαδή

https://www.skroutz.gr/s/310978/D-Link-DGE-528T-Ensyrmati-Karta-Diktyou-Gigabit-1Gbps-Ethernet-PCI.html

Επίσης έχω ενα powerline για να συνδέομαι με Ethernet. Έχει όριο 500Mbps. Θα έχει πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση? 

30 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Μάλλον φταιει το καλώδιο σου. Πάρε ένα CAT 6/6A.

Και εγώ έχω διάφορα καλώδια CAT 5E, αλλά δεν συνδέθηκαν όλα στο 1Gbps στο switch (βρήκα βέβαια τα κατάλληλα). Υπάρχουν ασυμβατότητες ή/και παρεμβολές από ηλεκτρ. πεδία. Γι'αυτό καλό είναι να μην παίρνουμε φθηνά καλώδια απο κινέζους (όπως κάνω εγώ :D  ) , αλλά πιο ποιοτικά και shielded.

Αυτό μου το είπαν οι τεχνικοί όταν έφεραν την ίνα και μου έδωσαν καλώδια που είχαν οι ίδιοι που είναι cat6 οπότε χρησιμοποιώ αποκλειστικά αυτά πια. 

Επεξ/σία από nikster

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, nikster said:

Ναι αν ασχοληθώ με USB θα είναι μέχρι εκεί η ταχύτητα. Αν όμως συνδεθώ στην PCI θύρα? Απλή PCI όπως είπα. Όχι express. Με κάτι τέτοιο δηλαδή

https://www.skroutz.gr/s/310978/D-Link-DGE-528T-Ensyrmati-Karta-Diktyou-Gigabit-1Gbps-Ethernet-PCI.html

Επίσης έχω ενα powerline για να συνδέομαι με Ethernet. Έχει όριο 500Mbps. Θα έχει πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση? 

Αυτό μου το είπαν οι τεχνικοί όταν έφεραν την ίνα και μου έδωσαν καλώδια που είχαν οι ίδιοι που είναι cat6 οπότε χρησιμοποιώ αποκλειστικά αυτά πια. 

Βρέθηκε το πρόβλημα.Κατα 99% το power lines σου ρίχνουν την ταχύτητα.Εαν είναι tp link έχουν εφαρμογή που σου δείχνει την ταχύτητα ζεύξης.Κατεβασε την και δες τι πιάνεις ακριβως

(Τα 500 που αναφέρουν είναι ονομαστικά και η ταχύτητα ανάλογος την απόσταση, την καλωδίωση και το τι άλλες συσκευές είναι πάνω στην ίδια γραμμή πέφτει.)

Οπότε πρώτα δες τι θα κάνεις με αυτά κ μετά ψάχνεσαι για επιπλέον κάρτες.

-Επιπλέον δεν ξέρω εάν έχει εφαρμογή σε εσένα αλλά από ένα γουγλισμα βρήκα αυτο-

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν προσεξα ότι χρησιμοποιεί PowerLine. Πιθανον να φταίει ή/και αυτό.

Εγώ αντι για powerlines έχω TP-Link access point (που λειτουργεί ως wifi extender+adapter) με 1 Gbps LAN port, οπότε πάει καλώδιο από το TP-Link access point στο TP-Link switch και από εκει παίρνουν οι υπολογιστές.

Δεν είναι ανάγκη να πάρετε TP-Link, υπάρχουν και άλλες καλές και οικονομικές λύσεις. Απλά τα βρήκα σε καλή τιμή.

Επεξ/σία από duffyduck

2 ώρες πριν, @topos είπε

Βρέθηκε το πρόβλημα.Κατα 99% το power lines σου ρίχνουν την ταχύτητα.Εαν είναι tp link έχουν εφαρμογή που σου δείχνει την ταχύτητα ζεύξης.Κατεβασε την και δες τι πιάνεις ακριβως

(Τα 500 που αναφέρουν είναι ονομαστικά και η ταχύτητα ανάλογος την απόσταση, την καλωδίωση και το τι άλλες συσκευές είναι πάνω στην ίδια γραμμή πέφτει.)

Οπότε πρώτα δες τι θα κάνεις με αυτά κ μετά ψάχνεσαι για επιπλέον κάρτες.

-Επιπλέον δεν ξέρω εάν έχει εφαρμογή σε εσένα αλλά από ένα γουγλισμα βρήκα αυτο-

Δοκίμασα χωρις το poweline κατευθείαν καλώδιο απο το router στο pc και επιασε αμεσως 500Mbps. Να φανταστώ αν πάρω ενα 10μετρο ethernet καλωδιο cat6 δεν θα έχει τεραστια απωλεια. Για να συνδεσω μονιμα router και pc, γιατι προς το παρον ειναι σε αλλα σημεια στο σπιτι.

2 ώρες πριν, duffyduck είπε

Δεν προσεξα ότι χρησιμοποιεί PowerLine. Πιθανον να φταίει ή/και αυτό.

Εγώ αντι για powerlines έχω TP-Link access point (που λειτουργεί ως wifi extender+adapter) με 1 Gbps LAN port, οπότε πάει καλώδιο από το TP-Link access point στο TP-Link switch και από εκει παίρνουν οι υπολογιστές.

Δεν είναι ανάγκη να πάρετε TP-Link, υπάρχουν και άλλες καλές και οικονομικές λύσεις. Απλά τα βρήκα σε καλή τιμή.

Εγώ που εχω ενα PC μπορώ να χρησιμοποιησω ενα range extender με ethernet lan port ωστε να μην τρεξω καλώδιο μεσα απο τους τοιχους? Τι απώλειες εχει αυτο?

7 minutes ago, nikster said:

Δοκίμασα χωρις το poweline κατευθείαν καλώδιο απο το router στο pc και επιασε αμεσως 500Mbps. Να φανταστώ αν πάρω ενα 10μετρο ethernet καλωδιο cat6 δεν θα έχει τεραστια απωλεια. Για να συνδεσω μονιμα router και pc, γιατι προς το παρον ειναι σε αλλα σημεια στο σπιτι.

Εγώ που εχω ενα PC μπορώ να χρησιμοποιησω ενα range extender με ethernet lan port ωστε να μην τρεξω καλώδιο μεσα απο τους τοιχους? Τι απώλειες εχει αυτο?

Οπότε συμπερενουμε πως έχεις τελικα 1000αρη Ethernet?

Ναι, εάν περάσεις 10μετρο καλώδιο λογικά δεν θα έχεις απώλειες.

Αλλα εάν είναι να περαστεί από κανάλι που έχει ρεύμα να πάρεις κάποιο που είναι shielded(με έξτρα μόνωση) για να μην το επηρεάσει τυχόν διπλανα καλώδια ρεύματος.

4 λεπτά πριν, @topos είπε

Οπότε συμπερενουμε πως έχεις τελικα 1000αρη Ethernet?

Ναι, εάν περάσεις 10μετρο καλώδιο λογικά δεν θα έχεις απώλειες.

Αλλα εάν είναι να περαστεί από κανάλι που έχει ρεύμα να πάρεις κάποιο που είναι shielded(με έξτρα μόνωση) για να μην το επηρεάσει τυχόν διπλανα καλώδια ρεύματος.

Δεν ξερώ κάτα ποσο ειναι 100αρη αλλα αφου φτανει αυτα που θελω ειμαι ευχαριστημενος. Θα περαστεί διπλα απο ενα καλωδιο κεραιας τηλεορασης, δεν εχει καποιο καλωδιο με ρευμα απο οσο ξερω αλλα ειμαι και ασχετος γενικα. Λες να επηρεασει?

Mπορεις να χρησιμοποιήσεις

α) είτε καλώδιο,

β) είτε wifi adapter μέσω usb (ή  pci-e κάρτα),

γ) είτε wifi extender ως adapter,  ο οποίος για να συνδεθεί θα πρεπει να εχει 1Gbit Ethernet port.

Εγώ προτίμησα την τελευταία λύση, παιρνοντας κατάλληλο access point με 1Gbit Ethernet port που λειτουργεί ως extender+adapter.

• Like 1

4 hours ago, nikster said:

Δεν ξερώ κάτα ποσο ειναι 100αρη αλλα αφου φτανει αυτα που θελω ειμαι ευχαριστημενος. Θα περαστεί διπλα απο ενα καλωδιο κεραιας τηλεορασης, δεν εχει καποιο καλωδιο με ρευμα απο οσο ξερω αλλα ειμαι και ασχετος γενικα. Λες να επηρεασει?

Όχι, το καλώδιο της τηλεόρασης δεν θα επηρεάσει.

Εάν μπορείς να το περάσεις από τον τοίχο θα είναι η καλύτερη λύση.

Υ.γ Πάντως ακομα δεν έχεις πει ποιο μοντέλο είναι η μητρική σου(εάν έχεις 1000αρη Ethernet "ηλικιακά" θα πρέπει να έχει κ USB 3.0, οπότε είσαι κ πιο ευέλικτος με τις εναλλακτικές σου.

23 λεπτά πριν, @topos είπε

Όχι, το καλώδιο της τηλεόρασης δεν θα επηρεάσει.

Εάν μπορείς να το περάσεις από τον τοίχο θα είναι η καλύτερη λύση.

Υ.γ Πάντως ακομα δεν έχεις πει ποιο μοντέλο είναι η μητρική σου(εάν έχεις 1000αρη Ethernet "ηλικιακά" θα πρέπει να έχει κ USB 3.0, οπότε είσαι κ πιο ευέλικτος με τις εναλλακτικές σου.

Το ανέφερα προηγουμένως με ενα edit γιατί ξέχασα να το γράψω αρχικά. Είναι η Gigabyte ga-78lmt-s2. Ψάχνοντας στα specs της μητρικής δεν έχει usb3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...