Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε διευκρινίζεις αν το συμβόλαιο είναι το αρχικό ή ανανέωση.

στο αρχικό υπάρχει ελάχιστη 3ετής προστασία του ενοικιαστή και δε μπορείς να τον βγάλεις έξω ούτε με δικαστήριο (εκτός αν προβαίνει σε πράξεις που σηκώνουν καταγγελία σύμβασης)

αν είναι το αρχικό και μονοετές να είναι μπορεί να σου μπαστακωθεί για ακόμα 2.

λάθος που έκλεισες μαστόρια πριν υπογράψεις με χαρτιά το τι θα γίνει με τον άνθρωπο που μένει ήδη μέσα.

έκανες λανθασμένες κινήσεις δίχως εχέγγυα.

Δημοσ.
3 minutes ago, Luciddream said:

Όταν τον είδα μου είχε πει ότι θα ξέρει απο τέλος του χρόνου αν θα μείνει Αθήνα η αν θα φύγει έξω, εγώ του είπα ότι θα σε άφηνα να μείνεις παραπάνω αλλά έχω να κάνω αγορές, από τότε λοιπόν μας είπε 2 φορές ότι θα φύγει τέλος του συμβολαίου, εγώ έχω ήδη κάνει σχέδια για ανακαινίσεις τον Νοέμβριο με μαστόρια. Τώρα ουσιαστικά διαστρευλώνει αυτά που του είπα για να κάτσει παραπάνω. Αλλά θα τον πάρω το απόγευμα να του μιλήσω μπορεί να είναι παρεξήγηση όλο αυτό.

Αν όλα όσα έχεις περιγράψει ισχύουν τότε καμία παρεξήγηση, εφόσον επανηλειμμένα σας έχει δηλώσει ότι θα φύγει στο τέλος της μίσθωσης και τώρα που πλησιάζει η ώρα σας λέει "θα δούμε", είναι φως φανάρι που την πάει τη δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Κλείνει 4 χρόνια τώρα, είχε γίνει 2 χρόνια + 2 ανανέωση. Δεν έχω κλείσει μαστόρια αλλά για να αγοράσω κρεβάτι / κουζίνα / συσκευές κτλπ πρέπει να μπουν τα μαστόρια και να τελειώσουν και γρήγορα, αλλιώς θα πληρώνω και εφορία μετά χωρίς λόγο. Η θα πρέπει να αγοράσω τα πράγματα στο πατρικό και μετά να τα μεταφέρω μόνος. Γενικά δεν νομίζω ότι είναι τραγική η κατάσταση αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο.

3 minutes ago, Joshua21 said:

Αν όλα όσα έχεις περιγράψει ισχύουν τότε καμία παρεξήγηση, εφόσον επανηλειμμένα σας έχει δηλώσει ότι θα φύγει στο τέλος της μίσθωσης και τώρα που πλησιάζει η ώρα σας λέει "θα δούμε", είναι φως φανάρι που την πάει τη δουλειά.

Αυτό φοβάμαι και κυρίως γιατί το έχουν κάνει σε συγγενή μου 2 φορές και με πολύ χειρότερα αποτελέσματα.

Δημοσ.

αφού λήγει η ανανέωση και έχει φύγει η αρχική 3ετία απλά αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, τον ενημερώνεις εγγράφως μέσω δικηγόρου οτι μετά τη λήξη της σύμβασης σου παραδίδει το ακίνητο και δεν επιθυμείς ανανέωση σύμβασης.

αν δε το κάνεις εγγράφως στηρίζεσαι στις ορέξεις του και πόσο θέλει και τον παίρνει να σου κάνει καθυστέρηση με διάφορα τεχνάσματα. Μπορεί να πετύχει αρκετούς μήνες αν ξέρει τα κόλπα.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, greekfragma said:

αφού λήγει η ανανέωση και έχει φύγει η αρχική 3ετία απλά αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, τον ενημερώνεις εγγράφως μέσω δικηγόρου οτι μετά τη λήξη της σύμβασης σου παραδίδει το ακίνητο και δεν επιθυμείς ανανέωση σύμβασης.

Ναι αυτό σκέφτομαι και εγώ να κάνω. Αν δω και μου τα μασαει στο τηλεφωνο θα το κανω σίγουρα και μέσα στην βδομάδα.

Δημοσ.

Δικηγόρος άμεσα, για να του στείλει και εξώδικο και να τα έχεις και όλα γραπτα, όχι μόνο προφορικά, στα γραπτά δεν μπορεί να παραποιήσει κάτι.

Δημοσ.

Επειδή λέτε για 3ετία ότι είναι το στάνταρ, εγώ στο τάξις έχω 2 χρόνια συμβόλαιο. Δεν ισχύει αυτό και ισχύει η 3ετία και μας δεσμεύει όλους;

Δημοσ.
1 minute ago, valkon said:

Επειδή λέτε για 3ετία ότι είναι το στάνταρ, εγώ στο τάξις έχω 2 χρόνια συμβόλαιο. Δεν ισχύει αυτό και ισχύει η 3ετία και μας δεσμεύει όλους;

αν θες να μείνεις παραπάνω για 1 χρόνο εισαι καλυμμένος.

αν θες να φύγεις στη λήξη φεύγεις κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, valkon είπε

Δεν υπάρχουν αρχικά συμβόλαια ενός και 2 ετών.Άσχετα αν έχουν υπογραφεί.Ελάχιστη διάρκεια είναι τα 3 έτη.Κακώς για μένα,αλλα ο νόμος είναι αυτός.

Οπότε εσυ που εχεις υπογράψει για 2 χρόνια,μπορεις να μείνεις άλλο 1 έτος.Βασική προϋπόθεση φυσικά να πληρώνεις,αλλιώς φεύγεις.Μετά όμως αμφιβάλλω πολύ αν θα σου ανανεώσει το συμμβολαιο ο ιδιοκτητης,χώρια που θα σου κάνει δύσκολη τη ζωή.

Επισης,θεωρητικά,αν είναι κανενας παράξενος δικομανής,μπορεί να σε πάει δικαστικά αν φύγεις μετά από 2 χρόνια.Πρακτικά δεν γίνεται ποτε αυτό.

Δημοσ.
40 minutes ago, greekfragma said:

αν θες να μείνεις παραπάνω για 1 χρόνο εισαι καλυμμένος.

αν θες να φύγεις στη λήξη φεύγεις κανονικά.

Λάθος, η υποχρεωτική τριετής διάρκεια είναι υποχρεωτική και για τα δύο μέρη.

Άλλο που πρακτικά είναι σπάνιο ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει δικαστικά από τον ενοικιαστή τα υπολοιπόμενα ενοίκια έως την τριετία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Joshua21 said:

Άλλο που πρακτικά είναι σπάνιο ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει δικαστικά από τον ενοικιαστή τα υπολοιπόμενα ενοίκια έως την τριετία.

είχα διαβάσει ότι για να γίνει αυτό και να δικαιωθεί ο ιδιοκτήτης πρέπει το σπίτι να παραμείνει ξενοίκιαστο. Δηλαδή δε μπορεί ο ιδιοκτήτης να το νοικιάσει σε άλλον και να κυνηγάει τον προηγούμενο ενοικιαστή επειδή δε τήρησε την τριετία. Οπότε αντί να σπαταλάς χρόνο (και χρήμα) να κηνυγάς αυτόν που έφυγε, καλύτερα να ψάξεις να βρεις να νοικιάσεις το σπίτι σε κάποιον άλλον

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.
Just now, Bitbit said:

είχα διαβάσει ότι για να γίνει αυτό και να δικαιωθεί ο ιδιοκτήτης πρέπει το σπίτι να παραμείνει ξενοίκιαστο. Δηλαδή δε μπορεί ο ιδιοκτήτης να το νοικιάσει σε άλλον και να κυνηγάει τον προηγούμενο ενοικιαστή επειδή δε τήρησε την τριετία. Οπότε αντί να σπαταλάς χρόνο (και χρήμα) να κηνυγάς αυτόν που έφυγε, καλύτερα να ψάξεις να βρεις να νοικιάσεις το σπίτι σε κάποιον άλλον

Και έτσι να είναι, κανένας δεν σου εξασφαλίζει ότι ο ιδιοκτήτης δεν πρόκειται να σε κυνηγήσει αν φύγεις πριν την τριετία.

Καλό είναι κάθε ενοικιαστής στην ίδια φάση με τον φίλο που ρώτησε (δλδ συμφωνημένη διάρκεια μικρότερη των 3 ετών) να έχει υπόψιν το παραπάνω, και ας πράξει όπως νομίζει.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, jmmys είπε

Δεν υπάρχουν αρχικά συμβόλαια ενός και 2 ετών.Άσχετα αν έχουν υπογραφεί.Ελάχιστη διάρκεια είναι τα 3 έτη.Κακώς για μένα,αλλα ο νόμος είναι αυτός.

Οπότε εσυ που εχεις υπογράψει για 2 χρόνια,μπορεις να μείνεις άλλο 1 έτος.Βασική προϋπόθεση φυσικά να πληρώνεις,αλλιώς φεύγεις.Μετά όμως αμφιβάλλω πολύ αν θα σου ανανεώσει το συμμβολαιο ο ιδιοκτητης,χώρια που θα σου κάνει δύσκολη τη ζωή.

Επισης,θεωρητικά,αν είναι κανενας παράξενος δικομανής,μπορεί να σε πάει δικαστικά αν φύγεις μετά από 2 χρόνια.Πρακτικά δεν γίνεται ποτε αυτό.

Άρα τελικά δεν έχει καμία σημασία η διάρκεια που έχει συμφωνηθεί. Πολύ περίεργο κόνσεπτ. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...