1nsom-n1k Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής: Δέχθηκα μια κλήση από σταθερό όπου μετά τα πρώτα 4 τοπικά ψηφία (τον αυτόματο που λέμε) είχε τον αριθμό 1 Ως γνωστόν οι συνηθισμένοι αριθμοί των σπιτιών έχουν 0 μετά. Αν και υποψιάζομαι ότι μάλλον έχει να κάνει με τις εκλογές, όσα τηλέφωνα είχα από δήμο μέχρι τώρα είχαν το 3 ενδιάμεσα, όχι το 1 Έκανα μια αναζήτηση τον αριθμό αλλά βγαίνει απόρρητος και δεν έχει αξιολογήσεις να πεις ότι είναι από αυτούς που ενοχλούν συνήθως. Ξέρει κανείς, γενικά υπάρχει κάποια λίστα, ως προς το ποιες υπηρεσίες, δηλαδή δήμοι, τράπεζες, νοσοκομεία κλπ, χρησιμοποιούν τον εκάστοτε αριθμό αντί του 0 ύστερα από τον αυτόματο; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2023 από 1nsom-n1k
Joshua21 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 5 minutes ago, 1nsom-n1k said: Δέχθηκα μια κλήση από σταθερό όπου μετά τα πρώτα 4 τοπικά ψηφία (τον αυτόματο που λέμε) είχε τον αριθμό 1 Ο τηλεφωνικός κωδικός περιοχής δεν είναι πάντα τα 4 πρώτα ψηφία, σε πολλές περιπτώσεις είναι 5 ή και 3. 7 minutes ago, 1nsom-n1k said: Ως γνωστόν οι συνηθισμένοι αριθμοί των σπιτιών έχουν 0 μετά. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πάρα πολύ παλιότερα το πρώτο ψηφίο αμέσως μετά τον κωδικό περιοχής δήλωνε ότι η τηλεφωνική γραμμή βρισκόταν στα όρια κάποιου συγκεκριμένου τομέα, πλέον δεν λέει απολύτως τίποτα.
1nsom-n1k Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ο τηλεφωνικός κωδικός περιοχής δεν είναι πάντα τα 4 πρώτα ψηφία, σε πολλές περιπτώσεις είναι 5 ή και 3. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πάρα πολύ παλιότερα το πρώτο ψηφίο αμέσως μετά τον κωδικό περιοχής δήλωνε ότι η τηλεφωνική γραμμή βρισκόταν στα όρια κάποιου συγκεκριμένου τομέα, πλέον δεν λέει απολύτως τίποτα. Ναι οκ οι μεγάλες πόλεις έχουν 3, μην κολλάμε σε αυτό. Εγώ ρωτάω αν ο αριθμός ύστερα από τον λεγόμενο τοπικό, είναι τυχαίος ή αν έχει κάποια αντιστοιχία ως προς το ποια δημόσια υπηρεσία ή είδος επιχείρησης θα χρησιμοποιεί τον καθένα, παράδειγμα όλα τα τηλέφωνα που ξέρω στον δήμο, κεπ, κλπ έχουν το 3 μετά το τοπικό.
Nabuko Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε Εγώ ρωτάω αν ο αριθμός ύστερα από τον λεγόμενο τοπικό, είναι τυχαίος ή αν έχει κάποια αντιστοιχία ως προς το ποια δημόσια υπηρεσία ή είδος επιχείρησης θα χρησιμοποιεί τον καθένα, παράδειγμα όλα τα τηλέφωνα που ξέρω στον δήμο, κεπ, κλπ έχουν το 3 μετά το τοπικό. Πάρε τηλέφωνο και ρώτα. Αν και υποψιάζομαι ότι το αποφεύγεις γιατί φοβάσαι ότι είναι για να σε ενημερώσουν για καμιά εφορευτική επιτροπή 😄
1nsom-n1k Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πάρε τηλέφωνο και ρώτα. Αν και υποψιάζομαι ότι το αποφεύγεις γιατί φοβάσαι ότι είναι για να σε ενημερώσουν για καμιά εφορευτική επιτροπή 😄 Λάθος υποψίες έχεις. Να μην τις εμπιστευτείς ξανά. Πήρα, αρκετές φορές, φαίνεται να μιλάει συνεχώς. Η κλήση είναι από τοπικό που έχουμε το ίδιο πρόθεμα, στην ίδια περιοχή δηλαδή. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2023 από 1nsom-n1k
Joshua21 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 10 minutes ago, 1nsom-n1k said: Ναι οκ οι μεγάλες πόλεις έχουν 3, μην κολλάμε σε αυτό. Όχι, μόνο η Αθήνα έχει 3, οι μεγάλες πόλεις έχουν 4 και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα 5. Κολλάω σε αυτο επειδή δεν είμαι σίγουρος για το εάν ο αριθμός που σε ενδιαφέρει έχει 4 ψηφία όπως νομίζεις. 12 minutes ago, 1nsom-n1k said: Εγώ ρωτάω αν ο αριθμός ύστερα από τον λεγόμενο τοπικό, είναι τυχαίος ή αν έχει κάποια αντιστοιχία ως προς το ποια δημόσια υπηρεσία ή είδος επιχείρησης θα χρησιμοποιεί τον καθένα, παράδειγμα όλα τα τηλέφωνα που ξέρω στον δήμο, κεπ, κλπ έχουν το 3 μετά το τοπικό. Έχω ήδη απαντήσει στην ερώτηση σου, μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά όσα έγραψα: 29 minutes ago, Joshua21 said: Πάρα πολύ παλιότερα το πρώτο ψηφίο αμέσως μετά τον κωδικό περιοχής δήλωνε ότι η τηλεφωνική γραμμή βρισκόταν στα όρια κάποιου συγκεκριμένου τομέα, πλέον δεν λέει απολύτως τίποτα.
1nsom-n1k Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Να γίνω πιο ξεκάθαρος το τοπικό είναι 2741 και μιλώ για τον αριθμό μετά όπου αντί για το συνηθισμένο 0 ή 3 είχε 1
TuXaKoS Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, 1nsom-n1k said: Να γίνω πιο ξεκάθαρος το τοπικό είναι 2741 και μιλώ για τον αριθμό μετά όπου αντί για το συνηθισμένο 0 ή 3 είχε 1 Εδώ και πολλά χρόνια, πάροχοι εκτός του οτε έχουν πάρει διαφορετικούς αριθμούς όπου μετά τον τοπικό κωδικό το επόμενο ψηφίο δεν είναι 0. Δεν δείχνει τίποτα παραπάνω από το ότι η αρχική αριθμοδότηση δεν έγινε από τον ΟΤΕ. 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 50 minutes ago, 1nsom-n1k said: Να γίνω πιο ξεκάθαρος το τοπικό είναι 2741 και μιλώ για τον αριθμό μετά όπου αντί για το συνηθισμένο 0 ή 3 είχε 1 Τελικά είχα δίκιο που κόλλησα στο πόσα ψηφία είναι ο κωδικός περιοχής, στην συγκεκριμένη είναι πέντε. Αυτό το 0 ή 3 ή 1 δηλώνει από ποια εταιρεία έγινε η αρχική αριθμοδότηση, πχ 0=ΟΤΕ, 1=hol, 3= vodafone κτλ. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Μου αρέσει που ήσουν και σίγουρος οτι τα σπίτια είναι με 0... 2
StamTheMan Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Μου αρέσει που ήσουν και σίγουρος οτι τα σπίτια είναι με 0... Σωπασε,ειχε δικιο.
vampira Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 30/9/2023 στις 3:51 ΜΜ, Joshua21 είπε Τελικά είχα δίκιο που κόλλησα στο πόσα ψηφία είναι ο κωδικός περιοχής, στην συγκεκριμένη είναι πέντε. Αυτό το 0 ή 3 ή 1 δηλώνει από ποια εταιρεία έγινε η αρχική αριθμοδότηση, πχ 0=ΟΤΕ, 1=hol, 3= vodafone κτλ. 3=Hol (213xxxxxxx) η hol δεν είχε ποτέ 1. "Αυτό το 0 ή 3 ή 1 δηλώνει από ποια εταιρεία έγινε η αρχική αριθμοδότηση" ούτε αυτό ισχύει γιατί οι πάροχοι αγοράζουν φάσμα αριθμών, πχ. 213-645ΧΧΧΧ το 213-646ΧΧΧΧ, μπορεί να το αγοράσει άλλος. Πχ το 211, το είχαν 4-5 πάροχοι. Το 212 το είχαν 3. Νομίζω ότι στην πορεία πήρε κ η forthnet κάποια λίγα 213, δεν μπορώ να θυμηθώ αν ισχύει όμως. Η vodafone δεν είχε άδεια σταθερής (όπως και η cosmote), έπαιρνε αριθμοδότηση από την hol πάντα (χρόνια πριν την εξαγορά), άρα δεν μπορούσε να αγοράσει φάσμα αριθμών σταθερής. Όταν έπαψε να υπάρχει το ΑΦΜ της hol, λογικά πέρασε κ η άδεια σταθερής στην vodafone κ συνεχίζει με το φάσμα που είχε η hol. Δεν γνωρίζω πια αν τα τελευταία 2 χρόνια η ΕΒΔΑΦ δείχνει ως πάροχο σταθερής την vodafone κ δηλώνει την αριθμοδότηση ως vf όχι ως holf πια (δεν είναι λάθος μου το f στο τέλος). Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος δίνει την αριθμοδότηση σταθερής στην cosmote. Είχε ένα περίεργο όνομα. Υπάρχουν αρκετοί πάροχοι σταθερής στην Ελλάδα κ θα εκπλαγείτε από κάποιους. Κάποιοι δεν είναι ενεργοί πια κ είχε γίνει ένα ξεκαθάρισμα από την ΕΒΔΑΦ πριν λίγα χρόνια. Αλλά κ πάλι είναι αρκετοί. Στην Αθήνα μετά το τοπικό πρόθεμα 210, τα δύο πρώτα στοιχεία δηλώνουν περιοχή, για την ακρίβεια το τηλεφωνικό κέντρο ΟΤΕ που ανήκει ο αριθμός. Όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γιατί αν κάποιος μετακομίσει, μεταφέρει τον αριθμό του χωρίς να αλλάξει ο αριθμός. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από vampira
Joshua21 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 13 minutes ago, vampira said: 3=Hol (213xxxxxxx) η hol δεν είχε ποτέ 1. "Αυτό το 0 ή 3 ή 1 δηλώνει από ποια εταιρεία έγινε η αρχική αριθμοδότηση" ούτε αυτό ισχύει γιατί οι πάροχοι αγοράζουν φάσμα αριθμών, πχ. 213-645ΧΧΧΧ το 213-646ΧΧΧΧ, μπορεί να το αγοράσει άλλος. Πχ το 211, το είχαν 4-5 πάροχοι. Το 212 το είχαν 3. Νομίζω ότι στην πορεία πήρε κ η forthnet κάποια λίγα 213, δεν μπορώ να θυμηθώ αν ισχύει όμως. Η vodafone δεν είχε άδεια σταθερής (όπως και η cosmote), έπαιρνε αριθμοδότηση από την hol πάντα (χρόνια πριν την εξαγορά), άρα δεν μπορούσε να αγοράσει φάσμα αριθμών σταθερής. Όταν έπαψε να υπάρχει το ΑΦΜ της hol, λογικά πέρασε κ η άδεια σταθερής στην vodafone κ συνεχίζει με το φάσμα που είχε η hol. Δεν γνωρίζω πια αν τα τελευταία 2 χρόνια η ΕΒΔΑΦ δείχνει ως πάροχο σταθερής την vodafone κ δηλώνει την αριθμοδότηση ως vf όχι ως holf πια (δεν είναι λάθος μου το f στο τέλος). Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος δίνει την αριθμοδότηση σταθερής στην cosmote. Είχε ένα περίεργο όνομα. Υπάρχουν αρκετοί πάροχοι σταθερής στην Ελλάδα κ θα εκπλαγείτε από κάποιους. Κάποιοι δεν είναι ενεργοί πια κ είχε γίνει ένα ξεκαθάρισμα από την ΕΒΔΑΦ πριν λίγα χρόνια. Αλλά κ πάλι είναι αρκετοί. Βασικά δεν μίλησα συγκεκριμένα για Αθήνα, όσα έγραψα βασίζονται σε δικές μου παρατηρήσεις σε νούμερα τηλεφώνων στην Πόλη μου (Πάτρα). Συγκεκριμένα το 2006 που εγώ προσωπικά πήρα νέα γραμή από την HOL το νούμερο είχε το πρόθεμα 2611, το 2019 που πήρα νέα γραμμή από την Vodafone πλέον το νούμερο είχε το πρόθεμα 2613, και από μερικά ακόμα νούμερα γνωστών που το έχουμε συζητήσει όλα όσα έχουν 3 έχουν αρχική αριθμοδότηση από vodafone. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, δλδ ποιος δίνει αριθμοδότηση στον κάθε πάροχο και σε ποιο όνομα είναι η άδεια, μάλλον αδιάφορα είναι για απλούς χρήστες σαν και μένα. 30 minutes ago, vampira said: Στην Αθήνα μετά το τοπικό πρόθεμα 210, τα δύο πρώτα στοιχεία δηλώνουν περιοχή, για την ακρίβεια το τηλεφωνικό κέντρο ΟΤΕ που ανήκει ο αριθμός. Όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γιατί αν κάποιος μετακομίσει, μεταφέρει τον αριθμό του χωρίς να αλλάξει ο αριθμός. Και εδώ κάτι παρόμοιο ίσχυε, το πρώτο ψηφίο μετά το τοπικό πρόθεμα 2610 δήλωνε περιοχή (το έχω γράψει και σε παραπάνω post), από τότε όμως που έγινε εφικτή η μεταφορά γραμμής σε άλλη διεύθυνση δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Επίσης ποτέ δεν έλεγε κάτι το πρώτο ψηφίο στα νούμερα που έδιναν και δίνουν όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι εκτός ΟΤΕ.
vampira Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Βασικά δεν μίλησα συγκεκριμένα για Αθήνα, όσα έγραψα βασίζονται σε δικές μου παρατηρήσεις σε νούμερα τηλεφώνων στην Πόλη μου (Πάτρα). Συγκεκριμένα το 2006 που εγώ προσωπικά πήρα νέα γραμή από την HOL το νούμερο είχε το πρόθεμα 2611, το 2019 που πήρα νέα γραμμή από την Vodafone πλέον το νούμερο είχε το πρόθεμα 2613, και από μερικά ακόμα νούμερα γνωστών που το έχουμε συζητήσει όλα όσα έχουν 3 έχουν αρχική αριθμοδότηση από vodafone. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, δλδ ποιος δίνει αριθμοδότηση στον κάθε πάροχο και σε ποιο όνομα είναι η άδεια, μάλλον αδιάφορα είναι για απλούς χρήστες σαν και μένα. Και εδώ κάτι παρόμοιο ίσχυε, το πρώτο ψηφίο μετά το τοπικό πρόθεμα 2610 δήλωνε περιοχή (το έχω γράψει και σε παραπάνω post), από τότε όμως που έγινε εφικτή η μεταφορά γραμμής σε άλλη διεύθυνση δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Επίσης ποτέ δεν έλεγε κάτι το πρώτο ψηφίο στα νούμερα που έδιναν και δίνουν όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι εκτός ΟΤΕ. Φίλε μου μιλάς για Πάτρα λες και είναι δεδομένο, μιλάω για Αθήνα που μένει η μισή Ελλάδα, να σου πω και τα υπόλοιπα προθέματα που είχε η hol για να το καλύψουμε..έλεος. Το 2019 που πήρες το 3 από vf, από hol το πήρες. Και το 2007 το πήρες από Αττικές Τηλεπικοινωνίες όχι από hol κ για αυτό πήρες 2661. Αν δεν σε ενδιαφέρουν μην τα διαβάζεις. Γενικές πληροφορίες είναι, μπορείς να το προσπεράσεις. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από vampira
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα