Hasta La Vista Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι δυνατή η σύνδεση παραπάνω ανεμιστήρων(στην περίπτωση μου 3) όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα 4-pinα για fans. Σκέφτομαι να αγοράσω x3 απο Arctic Bionix P120 Case Fans που έχουν 4-Pin Molex / 4-Pin PWM, με βοηθάει κάπου αυτό; Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
elio_1 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συνήθως τα fans έχουν είσοδο και έξοδο για να μπορούν να συνδεθούν πολλά μαζί. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2023 από elio_1 2
Hasta La Vista Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, elio_1 said: Συνήθως τα fans έχουν είσοδο και έξοδο για να μπορούν να συνδεθούν πολλά μαζί. Τα συγκεκριμένα που έχω το υποστηρίζουν. Οπότε μπορώ να τα συνδέσω και τα 3 με το chassis fan(σύνολο 4) σε 1 connector;
Λύση Apaleytos80 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 0.13A το ενα, ο connector σηκωνει 1Α, οποτε ναι. 2 1
Hasta La Vista Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 On 30/09/2023 at 14:02, Apaleytos80 said: 0.13A το ενα, ο connector σηκωνει 1Α, οποτε ναι. Μπορείς να με καθοδηγήσεις στην συνδεσμολογία των 3 pwm και 1 molex σε 1 connector ;
manolis940 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 14 ώρες πριν, Hasta La Vista είπε Μπορείς να με καθοδηγήσεις στην συνδεσμολογία των 3 pwm και 1 molex σε 1 connector ; Επιλέγεις ένα και βάζεις το θυλικό στην μητρική, έπειτα παίρνεις το 2ο και συνδέεις το θυλικό του στο αρσενικό του πρώτου κ.ο.κ. Ωστόσο θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος τρόπος σύνδεσης δεν βοηθάει στο cable managment και αν δεν σε περιορίζει το budget καλό θα ήταν να πάρεις ένα hub. Στο δικό μου PC έχω ένα της Artic και συγκεκριμένα το παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/29054443/Arctic-Case-Fan-Hub-PWM-Sharing-Hub-for-PC-fans-10-outputs.html Έχει μια υποδοχή που πάει στην έξοδο της μητρικής, Μια υποδοχή που παίρνει extra ρεύμα από sata θύρα και άλλες 10 θέσεις για fans. Έτσι τα fun μου τρέχουν ανάλογα την θερμοκρασία και τις ρυθμίσεις που έχω κάνει στην μητρική. 1
Hasta La Vista Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 49 minutes ago, manolis940 said: Επιλέγεις ένα και βάζεις το θυλικό στην μητρική, έπειτα παίρνεις το 2ο και συνδέεις το θυλικό του στο αρσενικό του πρώτου κ.ο.κ. Ωστόσο θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος τρόπος σύνδεσης δεν βοηθάει στο cable managment και αν δεν σε περιορίζει το budget καλό θα ήταν να πάρεις ένα hub. Στο δικό μου PC έχω ένα της Artic και συγκεκριμένα το παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/29054443/Arctic-Case-Fan-Hub-PWM-Sharing-Hub-for-PC-fans-10-outputs.html Έχει μια υποδοχή που πάει στην έξοδο της μητρικής, Μια υποδοχή που παίρνει extra ρεύμα από sata θύρα και άλλες 10 θέσεις για fans. Έτσι τα fun μου τρέχουν ανάλογα την θερμοκρασία και τις ρυθμίσεις που έχω κάνει στην μητρική. Στην περιπτωση μου έχω ένα 3pin connector κ άλλο ενα για το CPU. Να βάλω κ τα 4 στο 3pin?
manolis940 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, Hasta La Vista είπε Στην περιπτωση μου έχω ένα 3pin connector κ άλλο ενα για το CPU. Να βάλω κ τα 4 στο 3pin? Ναι θα δουλέψει. Έχει μια εγκοπή πάνω η θύρα, προσάρμοσε την σε αυτή της μητρικής σου. 1
Hasta La Vista Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς δεν φτάνουν όλα τα καλώδια σωστά και μένει το ένα ανεμηστηράκι χωρίς τροφοδοσία. μάλλον θα ακολουθήσω την αποπάνω λύση. edit:Συνδέθηκαν όλα αλλά το cable management είναι σε κακή κατάσταση. Θα προσφύγω στην αποπάνω λύση, γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιο που να δέχεται και RGB καλώδια; Επίσης υπάρχει περίπτωση να μπορώ να συνδέσω κάποιο fan, στο COM ή panel audio καθώς βλέπω πως είναι 4pin; είναι εντελώς άλλη τροφοδοσία; Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2023 από Hasta La Vista
manolis940 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Hasta La Vista είπε γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιο που να δέχεται και RGB καλώδια; Εσύ 3 pin connector δεν έχει πάνω στην μητρική; 22 ώρες πριν, Hasta La Vista είπε Επίσης υπάρχει περίπτωση να μπορώ να συνδέσω κάποιο fan, στο COM ή panel audio καθώς βλέπω πως είναι 4pin; είναι εντελώς άλλη τροφοδοσία; Δεν ξέρω αν από τροφοδοσία παίξεις σωστά και δεν έχει και τώρα σημασία να ψάξω όπως και αν τα pin έχουν την ίδια απόσταση μεταξύ τους για να συνδεθεί το βύσμα. Στα fans τα 2 καλώδια δίνουν τροφοδοσία. Τα υπόλοιπα όσα έχει είναι για τις στροφές του ανεμιστήρα και ένα σήμα που ονομάζεται PWM το οποίο χρησιμεύει για το RGB και για καλύτερη διαχείριση στροφών ή δεν ξέρω αν χρησιμεύει και κάπου αλλού. Δες το διάγραμμα παρακάτω των 12V https://faqs.noctua.at/support/solutions/articles/101000081757-what-pin-configuration-do-noctua-fans-use- Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από manolis940 1
Hasta La Vista Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, manolis940 said: Εσύ 3 pin connector δεν έχει πάνω στην μητρική; https://faqs.noctua.at/support/solutions/articles/101000081757-what-pin-configuration-do-noctua-fans-use- βρήκα μια 2η gen2 υποδοχή για rgb και τακτοποιήθηκε. περιμένω το hub να φτιάξω λίγο τα καλώδια.
TopCLR Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Στις 3/10/2023 στις 3:20 ΜΜ, Hasta La Vista είπε Επίσης υπάρχει περίπτωση να μπορώ να συνδέσω κάποιο fan, στο COM ή panel audio καθώς βλέπω πως είναι 4pin; είναι εντελώς άλλη τροφοδοσία; Μην κάνεις το λάθος και συνδέσεις ανεμιστήρα στις επαφές που αναφέρεις (αν τυχόν μπορεί να κουμπώσει). Θα κάνεις ζημιά. 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Στα fans τα 2 καλώδια δίνουν τροφοδοσία. Τα υπόλοιπα όσα έχει είναι για τις στροφές του ανεμιστήρα και ένα σήμα που ονομάζεται PWM το οποίο χρησιμεύει για το RGB και για καλύτερη διαχείριση στροφών ή δεν ξέρω αν χρησιμεύει και κάπου αλλού. Όχι, το (κλασικό) τετράπινο που παραθέτεις δεν έχει σχέση με διαχείριση των RGB. Απλά αν έχει κάποια led ο ανεμιστήρας (και όχι κάποιο έξτρα βύσμα γι' αυτά) παίρνουν παροχή ρεύματος από αυτό (+12V, Ground). Το τρίτο pin (RPM speed signal) δείχνει τις στροφές του ανεμιστήρα και το τέταρτο (PWN Signal) είναι για να ρυθμίζει τις στροφές του ανεμιστήρα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα