Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την όμορφη κοινότητα σας. 

Έχω αποφασίσει να ξεκινήσω μαθήματα πιάνου. Βρίσκομαι σ'εντελώς αρχάριο επίπεδο.

Πόσες φορές την εβδομάδα (τον μήνα) πιστεύετε θα χρειάζονται προκειμένου σε εννιά μήνες, ένα χρόνο από σήμερα, να μπορώ να παίζω στο πιάνο κάποια τραγούδια; 

Γενικώς θα ήθελα τις εμπειρίες σας, θα μου ήταν πάρα πολύ χρήσιμες. 

Ακόμα, αν κάποιος / κάποια έχει κάποιον καλό καθηγητή κατα νου, από την περιοχή των Αμπελοκήπων αλλά και του ευρύτερου κέντρου, είμαι ανοικτός σε προτάσεις (σε p.m. αν αντιβαίνει τους κανόνες του forum). 

Σας ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Ειναι σαν να ρωτας για ξενη γλωσσα ποσες φορες τη βδομαδα χρειαζονται για πτυχιο αλλος θελει 1 κι αλλος 3 και περισσοτερες ειναι θεμα ταλεντου στην πραξη και θεωρια

Αν βρεις ενα δασκαλο θα σου πει εκεινος τι χρειαζεται για σενα

Δυστυχως δεν ξερω καποιον στην περιοχη σου

Δημοσ.

Θεωρείς αν ασχολούμαι και μελετώ, μέχρι το καλοκαίρι θα είμαι σε θέση να παίζω πέντε τραγούδια; 

Δημοσ.

αν κανεις μια φορα τη βδομαδα, δηλαδη 4 φορες το μηνα απο μια ωρα μαθημα αλλα τις υπολοιπες 6 μελετας αυτα που εμαθες τη μια ωρα συν δουλευεις τα κομματια θα μπορεις να παιξεις και 10 τραγουδια αναλογα τη δυσκολια. Το σημαντικο με τα μουσικα οργανα ειναι να μαθεις σωστα καποια βασικα πραγματα. Αν εσυ βασιζεσαι σε μια ωρα μαθημα και 1 ωρα μελετη τη βδομαδα δεν θα μαθεις ποτε. Μελετη μελετη και παντα μελετη και πολυ γρηγορα θα πετυχεις το στοχο σου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vaggos231 είπε

αν κανεις μια φορα τη βδομαδα, δηλαδη 4 φορες το μηνα απο μια ωρα μαθημα αλλα τις υπολοιπες 6 μελετας αυτα που εμαθες τη μια ωρα συν δουλευεις τα κομματια θα μπορεις να παιξεις και 10 τραγουδια αναλογα τη δυσκολια. Το σημαντικο με τα μουσικα οργανα ειναι να μαθεις σωστα καποια βασικα πραγματα. Αν εσυ βασιζεσαι σε μια ωρα μαθημα και 1 ωρα μελετη τη βδομαδα δεν θα μαθεις ποτε. Μελετη μελετη και παντα μελετη και πολυ γρηγορα θα πετυχεις το στοχο σου.

Σε ευχαριστώ πολύ, ήσουν κατατοπιστικός. Γνωρίζεις κάποιον καθηγητή, έχεις κάποια προσωπική εμπειρία; 

Δημοσ.

Εχοντας κάνει πιανο 9 χρονια και 20 περιπου κιθαρα, εχω να σου πω τα εξης: 

1) ολα τα οργανα είναι ΜΟΝΟ ΤΑΚΤΙΚΟ καθημερινο practice, practice, practice, οσο περισσοτερο παιζεις τοσο γρηγοροτερα θα εξελισσεσαι.

2) Απο οσο καταλαβαινω θελεις να παιξεις μονο κομματια, δηλαδη να μαθεις ακορντα. Εαν θελεις μονο αυτό (και οχι να μαθεις το οργανο με τον κανονικο δρομο (θεωρια, ασκησεις, κλπ, το οποιο παιρνει χρονια ή και ολη μας την ζωή) καλό θα ήταν να κάνεις ιδιαιτερα και οχι σε ωδείο, και να πεις στον δασκαλο οτι "με ενδιαφερει να μαθω μονο ακκορντα για να παιζω τραγουδια". Μπορεις να τα μαθεις πολυ γρηγορα (το πιανο ειναι το ευκολοτερο και πιο κατανοητό ανάμεσα σε όλα τα οργανα), όμως δε θα εισαι σε θεση να παιξεις τιποτα αλλο (ουτε να αυτοσχεδιασεις, ουτε να παιξεις με συνοδεια κάποιου άλλου οργανου, αφου δε θα γνωριζεις τιποτα εκτος απο ακκορντα).

3) H πλειοψηφια των τραγουδιων είναι γραμμενη σε 10 το πολύ ακκόρντα (δεν ξεκαθαριζεις για τι τραγουδια μιλας βέβαια γιατί αν είναι jazz είναι πολυπλοκότερα τα πραγματα!). Οπότε θα μαθεις να παίζεις πολλά σε λιγότερο από 9 μήνες που λες. Βέβαια παίζει ρόλο και εάν έχεις "αυτί" & χρονισμό κάτι που θα τα δει ο καθηγητής σου και θα σου πει αναλόγως.

Οτι και να αποφασίσεις ΜΗΝ κανεις το λάθος να "μάθεις" από το youtube, γιατί η αποτυχία είναι δεδομένη, και θα μάθεις και λάθος το όργανο 

Μένω βόρεια οπότε δεν ξέρω κάποιον για πιάνο, θα σου έλεγα να κοιτάξεις εδώ https://www.instateacher.gr/  & https://www.idietera.gr/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, sellsoap είπε

Εχοντας κάνει πιανο 9 χρονια και 20 περιπου κιθαρα, εχω να σου πω τα εξης: 

1) ολα τα οργανα είναι ΜΟΝΟ ΤΑΚΤΙΚΟ καθημερινο practice, practice, practice, οσο περισσοτερο παιζεις τοσο γρηγοροτερα θα εξελισσεσαι.

2) Απο οσο καταλαβαινω θελεις να παιξεις μονο κομματια, δηλαδη να μαθεις ακορντα. Εαν θελεις μονο αυτό (και οχι να μαθεις το οργανο με τον κανονικο δρομο (θεωρια, ασκησεις, κλπ, το οποιο παιρνει χρονια ή και ολη μας την ζωή) καλό θα ήταν να κάνεις ιδιαιτερα και οχι σε ωδείο, και να πεις στον δασκαλο οτι "με ενδιαφερει να μαθω μονο ακκορντα για να παιζω τραγουδια". Μπορεις να τα μαθεις πολυ γρηγορα (το πιανο ειναι το ευκολοτερο και πιο κατανοητό ανάμεσα σε όλα τα οργανα), όμως δε θα εισαι σε θεση να παιξεις τιποτα αλλο (ουτε να αυτοσχεδιασεις, ουτε να παιξεις με συνοδεια κάποιου άλλου οργανου, αφου δε θα γνωριζεις τιποτα εκτος απο ακκορντα).

3) H πλειοψηφια των τραγουδιων είναι γραμμενη σε 10 το πολύ ακκόρντα (δεν ξεκαθαριζεις για τι τραγουδια μιλας βέβαια γιατί αν είναι jazz είναι πολυπλοκότερα τα πραγματα!). Οπότε θα μαθεις να παίζεις πολλά σε λιγότερο από 9 μήνες που λες. Βέβαια παίζει ρόλο και εάν έχεις "αυτί" & χρονισμό κάτι που θα τα δει ο καθηγητής σου και θα σου πει αναλόγως.

Οτι και να αποφασίσεις ΜΗΝ κανεις το λάθος να "μάθεις" από το youtube, γιατί η αποτυχία είναι δεδομένη, και θα μάθεις και λάθος το όργανο 

Μένω βόρεια οπότε δεν ξέρω κάποιον για πιάνο, θα σου έλεγα να κοιτάξεις εδώ https://www.instateacher.gr/  & https://www.idietera.gr/

Σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. 

Καταρχάς ούτως η άλλως με ενδιαφέρει αποκλειστικά για ιδιαίτερα μαθήματα. 

Θα ήθελα να μάθω κάποια τραγούδια πέντε δέκα δεκαπέντε, αλλά σίγουρα με ενδιαφέρει να μπορώ να μάθω να παίζω και πιάνο. Κάπου ανάμεσα δηλαδή. 

Όσον αφορά τα τραγούδια που έχω στο μυαλό μου, θα αναφέρω ενδεικτικά το she's a rainbow των Rolling Stones, into my arms του Nick Cave. Αλλά δεν θα με χάλαγε να έχω μπροστά μου μία παρτιτούρα και να μπορώ να την παίξω, ούτε να μάθω να παίζω το Entertainer του Hamlisch. 

Καλά δεν το συζητώ για το youtube, προφανώς. 

Μία ώρα την εβδομάδα είναι καλύτερα ή δύο; 

1 λεπτό πριν, Spektor είπε

Σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. 

Καταρχάς ούτως η άλλως με ενδιαφέρει αποκλειστικά για ιδιαίτερα μαθήματα. 

Θα ήθελα να μάθω κάποια τραγούδια πέντε δέκα δεκαπέντε, αλλά σίγουρα με ενδιαφέρει να μπορώ να μάθω να παίζω και πιάνο. Κάπου ανάμεσα δηλαδή. 

Όσον αφορά τα τραγούδια που έχω στο μυαλό μου, θα αναφέρω ενδεικτικά το she's a rainbow των Rolling Stones, into my arms του Nick Cave. Αλλά δεν θα με χάλαγε να έχω μπροστά μου μία παρτιτούρα και να μπορώ να την παίξω, ούτε να μάθω να παίζω το Entertainer του Hamlisch. 

Καλά δεν το συζητώ για το youtube, προφανώς. 

Μία ώρα την εβδομάδα είναι καλύτερα ή δύο; 

Να προσθέσω πως εξυπακούεται η αγορά ενός, αρμονίου τουλάχιστον; 

Επεξ/σία από Spektor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατάλαβα! Εάν θέλεις λίγο από ολα τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τον πλήρη δρόμο του οργάνου (που είναι πάντα βαρετός αλλά αναγκαίος!). Οπότε θα πρέπει να το ξέρει ο καθηγητής σου και να σου δίνει ένα μίγμα και των δύο (θεωρία, ασκήσεις & κάποιο κομμάτι ώσπου να το μαθαίνεις)

Νομίζω 1 ώρα / εβδομάδα είναι υπεραρκετή, δε θα προλαβαίνεις να κατανοήσεις , απορροφήσεις & να παίξεις κάθε εβδομάδα. Ενα κομμάτι μπορεί να πάρει μήνες να το μάθεις (όπως το ακούς από τον Cave, δηλαδή όχι μόνο τα ακκόρντα αλλά και τα "γεμίσματα", σόλο, φράσεις, κλπ. Μη νομίζεις ότι θα παίξεις το she's a rainbow πριν από μερικούς μήνες εκτιμώ (ειδικά εάν δεν έχεις επαφή με μουσική και πρέπει να μάθεις νότες, κλπ, κλπ, υπολόγισε πολύ καιρό.)

Ομως όλα θα τα κρίνει ο καθηγητής που θα βρεις.

Αnyway δοκίμασε και κρίνε μόνος σου εάν σου αρέσει. Είναι δύσκολη η μουσική και απαιτεί χρόνια........(πάντα εξαρτάται το τι θέλεις να παίξεις και σε το βάθος να μάθεις). 

Για το αρμόνιο, synth,  εννοείται αν δεν έχεις πιάνο, πως αλλιώς θα μάθεις?? 

Γιατί έως το καλοκαίρι όμως? υπάρχει κάποιο deadline?

Επεξ/σία από sellsoap
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην εγκαταλείψεις γρήγορα ωστόσο, φρόντισε κατά την επιλογή δασκάλου/ας να είναι κάποιος/α που να σε εμπνέει, να σε παρακινεί να "φθάνεις"  στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου..... 

😎😁

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 3
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, sellsoap είπε

κατάλαβα! Εάν θέλεις λίγο από ολα τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τον πλήρη δρόμο του οργάνου (που είναι πάντα βαρετός αλλά αναγκαίος!). Οπότε θα πρέπει να το ξέρει ο καθηγητής σου και να σου δίνει ένα μίγμα και των δύο (θεωρία, ασκήσεις & κάποιο κομμάτι ώσπου να το μαθαίνεις)

Νομίζω 1 ώρα / εβδομάδα είναι υπεραρκετή, δε θα προλαβαίνεις να κατανοήσεις , απορροφήσεις & να παίξεις κάθε εβδομάδα. Ενα κομμάτι μπορεί να πάρει μήνες να το μάθεις (όπως το ακούς από τον Cave, δηλαδή όχι μόνο τα ακκόρντα αλλά και τα "γεμίσματα", σόλο, φράσεις, κλπ. Μη νομίζεις ότι θα παίξεις το she's a rainbow πριν από μερικούς μήνες εκτιμώ (ειδικά εάν δεν έχεις επαφή με μουσική και πρέπει να μάθεις νότες, κλπ, κλπ, υπολόγισε πολύ καιρό.)

Ομως όλα θα τα κρίνει ο καθηγητής που θα βρεις.

Αnyway δοκίμασε και κρίνε μόνος σου εάν σου αρέσει. Είναι δύσκολη η μουσική και απαιτεί χρόνια........(πάντα εξαρτάται το τι θέλεις να παίξεις και σε το βάθος να μάθεις). 

Για το αρμόνιο, synth,  εννοείται αν δεν έχεις πιάνο, πως αλλιώς θα μάθεις?? 

Γιατί έως το καλοκαίρι όμως? υπάρχει κάποιο deadline?

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Καλά προφανώς δεν περίμενα μέσα σε δυο τρεις μήνες να παίζω το she's a rainbow, αλλοίμονο.

Τώρα τι να σου εξηγώ για το καλοκαίρι, είναι λόγοι ιδιαίτεροι. 

Μιας και σε βρήκα πρόθυμο, έχεις κάποιο κατά νου; για αρμόνιο, synth,πάντοτε, βλέπουμε για το πιάνο. 

Αν κανονίζα να πήγαινα και δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, στον δάσκαλο, μόνο για εξάσκηση, θα μου έκανε καλό πιστεύεις; 

Δημοσ.

δεν εχω ιδεα απο πιανο πια (μονο κιθαρες), πηγαινε στον Νακα να σε συμβουλεψουν. 

Δεν υπάρχει περιπτωση να μαθαινεις και να παιζεις οτι σου βαζει ο καθιηγητης ουτε σε 15 ημερες.....οποτε ειναι τζαμπα χρονος, ΕΚΤΟΣ εαν δεν κανεις τιποτα ολη ημερα και θα διαβαζειςε 8ωρο, οπως οι επαγγελματιες...

ειναι πολυ δυσκολοτερο να μαθεις ενα οργανο απο το να μαθεςι μια γλωσσα (ειδικα η θεωρια αγγιζει τα μαθηματικα στην μουσικη, καιγεσαι...)

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, sellsoap είπε

δεν εχω ιδεα απο πιανο πια (μονο κιθαρες), πηγαινε στον Νακα να σε συμβουλεψουν. 

Δεν υπάρχει περιπτωση να μαθαινεις και να παιζεις οτι σου βαζει ο καθιηγητης ουτε σε 15 ημερες.....οποτε ειναι τζαμπα χρονος, ΕΚΤΟΣ εαν δεν κανεις τιποτα ολη ημερα και θα διαβαζειςε 8ωρο, οπως οι επαγγελματιες...

ειναι πολυ δυσκολοτερο να μαθεις ενα οργανο απο το να μαθεςι μια γλωσσα (ειδικα η θεωρια αγγιζει τα μαθηματικα στην μουσικη, καιγεσαι...)

Μα δεν μιλάω για την αρχή. Λέω γενικά, θα μου έκανε καλό να πήγαινα και δεύτερη μέρα, για εξάσκηση; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sellsoap είπε

οχι ειναι αδυνατο, ισως μετα απο 1-2 χρονια....

Αρα, να αρκεστώ στην μία ώρα την εβδομάδα; 

Δημοσ.

Δεν είναι σημαντικό πόσα μαθήματα θα κάνεις αλλά πόση εξάσκηση. Μπορείς να εξασκείσαι σταθερά 1-2 ώρες τη μέρα;

Στο λέει άνθρωπος παίζει κιθάρα, μπουζούκι και αρμόνιο.

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση.

1 μάθημα τη βδομάδα είναι καλά, 2 ακόμα καλύτερα. Αλλά και πάλι στο ξαναλέω ότι το κλειδί είναι ο χρόνος που θα αφιερώσεις στο να εξασκηθείς πάνω στο όργανο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...