Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάζω το συγκεκριμένο θέμα. Εχω τρεις μεγάλες αλυσίδες σχετικά κοντά μου αλλά προτιμώ άλλοτε το ένα άλλοτε το άλλο.

Προχθές βρήκα το ίδιο προϊόν σε σούπερ προσφορά σε 2 αλυσίδες. Συνήθως προσφορές παίζουν εναλλάξ - πχ μια βδομάδα στον έναν, την επόμενη είναι σε προσφορά στον άλλο - αλλά έτυχε και οι δύο να το έχουν σε προσφορά. Τόνος γνωστής μάρκας σε κονσέρβα. Μετά την έκπτωση κατέληγε στον ένα να είναι 30ε το κιλό (επικαλούνταν 30% έκπτωση). Στον άλλο 17ε το κιλό, όσο το θυμόμουν σε πολύ παλιότερες προσφορές. Ίδιο ακριβώς προϊόν.

Χρησιμοποιείτε ένα σούπερ μάρκετ και ποιο είναι αυτό; Τι κριτήρια έχετε;

Πέρα από το προφανές, δηλ τις τιμές, ή και την απόσταση τι άλλα κριτήρια έχετε; Υπάρχει κάποιο προϊόν που είναι καλύτερο στο ένα έναντι του άλλου (πχ. τυριά / κρέας). Κάποιο προϊόν που λείπει από το κάποιο (πχ ιδιωτικής ετικέτας); Κάποιες κατηγορίες προϊόντων, πχ. απορρυπαντικά / κωλόχαρτο κλπ, που μπορεί να αξίζει να αγοράζει κανείς στο ένα και να ψωνίζει τα υπόλοιπα σε άλλους. Κάποιος που να είναι λίγο πιο έντιμος σε εποχές αισχροκέρδειας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλες είναι σχετικά κοντά και σε μένα οπότε πάω παντού. Σε γενικές γραμμές έχω βρει σε κάθε αλυσίδα κάτι ενδιαφέρον, ειδικά σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Πχ mymarket για τονοσαλάτες και allbran, σκλαβενίτης για ζυμαρικά και χαρτικά, ΑΒ για μπαχαρικά και γάλα, market in για ξύδι, lidl για οπωροπωλείο όταν χάνω την λαϊκή κλπ κλπ.

Από την εργασία μας δίνουν διατακτικές για σκλαβενίτη, οπότε συνήθως πηγαίνω περισσότερο εκεί.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Κι εγώ πάω παντού. Και δεν έχω και περιορισμό διατακτικών όπως ο φίλος από πάνω. Θέλουν ψάξιμο για τα πάντα, γιατί δεν υπάρχει μια αλυσίδα που να είναι σε όλα καλυτερη. Ο ΑΒ για παράδειγμα έχει καλά προϊόντα δικής του ετικέτας, σχετικά καλό κρεοπωλείο αλλά είναι σε πολλά πράγματα σημαντικά ακριβότερος απο ανταγωνιστές του, και τουλάχιστον το υποκατάστημα της δικής μου περιοχής είναι πολύ κακό πλέον σε λευκά τυριά κοπής γιατί τα ανακατεύουν μεταξύ τους (ο σίγουρος τρόπος να τα χαλάσεις). To Market-In που αναφέρθηκε εχει πολύ καλές τιμές αλλά σχετικά λίγα επώνυμα. Και ούτω καθεξής, όλα έχουν τα συν και τα πλην τους...

• Like 1
Δημοσ.

Το βασικότερο κριτήριο είναι η απόσταση καθώς όπου και να πάμε πηγαίνουμε με τα πόδια και υπάρχει κούραση, μετά η ποικιλία προϊόντων και τέλος η τιμή. Ότι και να εξοικονομησεις έτσι κι αλλιώς το πληρώνεις απο αυξήσεις σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που πρακτικά εξανεμιζουν το κέρδος σου. Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ απέχουν περίπου το ίδιο, όμως πχ για να πάμε σε έναν Σκλαβενίτη εδώ θέλει περπάτημα σε ανηφόρα που είναι πολύ κουραστικό οπότε σπάνια πηγαίνουμε εκεί. Για ψώνια μεμονωμένα πχ να πάρω κανένα απορρυπαντικό η λίγα πράγματα σε μια δυο σακούλες πάω Bazaar και στα OK market. Για πολλά ψώνια με τρεις και παραπανω σακούλες συνήθως πάω Βασιλόπουλο.

• Moderators
Δημοσ.

Εχω ακριβως στην ιδια αποσταση, ΑΒ, Σκλαβενιτη, ΜyMarket και Μασουτη. Χρησιμοποιω ολα, αναλογα την διαθεση και το τι θελω να παρω, καθως αλλα προιοντα βρισκω στο καθενα. Συνηθως, παιρνει η μπαλα και το υπολοιπο καροτσι, δηλαδη αν μου εχει τελειωσει το Χ προιον που βρισκω μονο στον Σκλαβενιτη, θα παρω και τα υπολοιπα απο εκει κ.ο.κ.

Δημοσ.

Kι εγώ διαλέγω ανάλογα την ποιότητα και το είδος των αγορών. Αν θέλω κάτι λίγο, πάω στο μικρό βασιλόπουλο, που είναι στα 2 τετράγωνα. Αν θέλω χαρτικά - καθαριστικά, στο μεγάλο σκλαβενίτη που είναι στα 3-4 τετράγωνα. Αν έχω μεράκι να πάρω και καμιά μπουρδίτσα έξτρα, περπατάω κάνα δεκάλεπτο - τέταρτο, να πάω στο λιντλ της γειτονιάς. Αν είναι αργά/κυριακή/θέλω κάτι ελάχιστο, όχι απλά λίγο, πάω στο ΟΚ που έχω από κάτω.

Γενικά, το αγαπημένο μου - πιο πειστικό μπραντ, είναι ο Σκλαβενίτης, αισθάνεσαι ασφάλεια ότι θα βρεις αυτό που θες, είναι και ο μεγαλύτερος της χώρας μάλλον (Αμπελόκηποι).

• Like 1
Δημοσ.

O ΑΒ είναι ακριβότερος πιστεύω. Μόνο που μερικές φορές έχει προσφορές με ποντους και συνήθως έχει προσφορές σε τυριά. Όμως ξέρω πως έχει καλά προϊόντα δικής του ετικέτας. Πχ οι μαρμελάδες του είναι από την Γεωδη. Τα ρυζια επίσης πολύ καλά και μάλλον καλύτερα από τα υπόλοιπα ''επωνυμα''. Επίσης μάλλον έχει την μεγαλύτερη κάβα σε σχέση με τους άλλους.

Στην περιοχή μου ο Σκλαβενίτης ειναι της υπομονης. Δεν πας ποτέ Παρασκευή Σάββατο και πότε όταν πληρώνουν συντάξεις. Τεράστιες ουρές παρά τα πολλά ταμεία. Το mymarket είναι κάπου στην μέση αλλά συνήθως το μανάβικο του δεν είναι καλό.

Από το lidl παίρνω συγκεκριμένα πράγματα αν και έχει λιγότερα δικά του προϊόντα από ότι έχει στο εξωτερικό. 

Δημοσ.

Τα market in, που είναι συνοικιακά, έχουν πολύ καλές τιμές. Μάλιστα, αυτό που βρίσκεται στη γειτονιά μου, έχει εργαζόμενους ίδιους τα τελευταία 16 χρόνια. Το οποίο κάτι λέει. 

Δημοσ.

Όταν έχω χρόνο τσεκάρω τιμές και επειδή μετακινούμαι με μηχανάκι φτιάχνω λίστες και μπορεί να πάω στα περισσότερα εδώ γύρω. 

Πηγαίνω Μασούτη από τότε που άνοιξε καταστήματα και στην Αθήνα, Γαλαξία, My Market και το Market In τελευταία παρατήρησα ότι έχει πολύ καλές τιμές σε χύμα τυριά.

ΑΒ προσπαθώ να τον αποφύγω όσο μπορώ σε σχέση με τα υπόλοιπα, πάω μόνο για συγκεκριμένα προϊόντα ή/και προσφορές. Είναι εξοργιστικά πιο ακριβός σε πολλά προϊόντα σε σχέση με τις άλλες αλυσίδες. Μάλιστα ένα κεφάλι έλεγε τις προάλλες ότι δεν ισχύει ότι είναι πιο ακριβός και έχει σχηματιστεί λανθασμένα αυτή η εντύπωση στον κόσμο. Ουστ. Έχει ανοίξει παντού Shop and Go που δουλεύουν και Κυριακές και μέχρι τις 23:00 και προσπαθεί να ρίξει τους άλλους. Έχει τους πιο ταλαιπωρημένους και δυσαρεστημένους υπαλλήλους σε σχέση με τους άλλους.

Μεγάλο πρόβλημα τα sites όλων που είναι δυσλειτουργικά και έχουν ελλείψεις και λάθη.

• Like 1
Δημοσ.

Σχεδόν τα πάντα από το lidl. Στα άλλα πηγαίνω μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όταν το αντίστοιχο δεν υπάρχει στο lidl (πχ φασόλια heinz). Έχει διαφορά στις τιμές. Τυρί φέτα όμως αγοράζω από μπακάλικο. Ακόμη και η κάβα του lidl είναι αξιόλογη, πχ το μπέρμπον (Western Gold) είναι πολύ καλό για την τιμή του.

• Like 1
Δημοσ.

Lidl δεν πάω σχεδόν ποτέ.

Ακόμα και όταν έχει κάτι που αξίζει πάρα πολύ, πας και βλέπεις παπούδια αλλά και νεότερους στημένους απ' έξω να περιμένουν ν' ανοίξει για να μπουκάρουν μέσα να αδειάσουν τα καλάθια. Ξέρεις ότι αν δεν πας τις πρώτες ώρες κατά 95% δεν πρόκειται να το βρεις και θα πας τσάμπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για εμένα το κύριο κριτήριο είναι η απόσταση, πάω στα κοντινά. Παίζω μπάλα μεταξύ Μασούτη - AB - Κρητικό και όταν έχω χρόνο να περπατήσω λίγο παραπάνω, πάω Σκλαβενίτη. Lidl σπάνια πάω επειδή με εκνευρίζουν οι τεράστιες ουρές στα ταμεία.

Γενικά τα κοιτάω όλα και κυνηγάω τις εκπτώσεις. Κυνήγι θησαυρού έχει γίνει πλέον το σούπερ μάρκετ...

Επεξ/σία από SciManiac
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Lidl δεν πάω σχεδόν ποτέ.

Ακόμα και όταν έχει κάτι που αξίζει πάρα πολύ, πας και βλέπεις παπούδια αλλά και νεότερους στημένους απ' έξω να περιμένουν ν' ανοίξει για να μπουκάρουν μέσα να αδειάσουν τα καλάθια. Ξέρεις ότι αν δεν πας τις πρώτες ώρες κατά 95% δεν πρόκειται να το βρεις και θα πας τσάμπα.

εχει μερικα χρονια να πας μαλλον για προσφορές. Τα αποθεματα στις προσφορες πια , φτανουν και για 2η μερα.

Δημοσ.

Καλά κανένας δεν παραγγέλνει on line από σούπερ μάρκετ;  Κάθεστε σε ουρές ακόμα; 

Όλοι πλέον στα φέρνουν στην πόρτα του χωρίς χρέωση. 

Προσωπικά κάνω σχεδόν πάντα δύο παραγγελίες από διαφορετικά SM  , ανάλογα με ότι βρίσκω πιο φτηνά 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά έχω το ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ γιατί έχει από όλους τους πόντους τραπεζών και περνάνε και οι voucher κάρτες που έχω από δουλειά και ΑΒ γιατί έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία για υγειινή και vegan διατροφή.

Στα άλλα δεν πολυπηγαίνω (έως και καθόλου). Πάντως online όχι δεν παραγγέλνω καθώς μαναβική και διάφορα προϊόντα θέλω να τα διαλέγω εγώ (π.χ. γιατί να πάρω το κουτί που λήγει μεθαύριο και όχι αυτό που λήγει σε 10 μέρες;

Επεξ/σία από panostza

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...