Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτές τις μέρες συνάντησα ένα φίλο που αν και τον παρακαλούσα να βγούμε καιρό, είχε χαθεί. Η δικαιολογία ήταν ότι είχε εξετάσεις για πιστοποίηση αλλά δεν το είχε πει. Δεν παρεξηγήθηκα αν και με παραξένεψε.

Μου έχει συμβεί επίσης άλλοι να μην ανακοινώνουν σχέδια - πχ ότι ψάχνουν για άλλη δουλειά, ότι θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο ή διαμέρισμα - μέχρι να τα ολοκληρώσουν.

Στην πιο ακραία έκφανση του φαινομένου, φίλος με τον οποίο κρατούσαμε τακτικά (2-3 φορές το μήνα) τηλεφωνικά επαφή στις αρχές του covid αλλά δε βρισκόμασταν από κοντά, μου ανακοίνωσε μετά από ένα χρόνο ότι ήταν σε σχέση, συγκατοικούσε και πήγαινε για παιδί. Όλο αυτό ήρθε όταν χώρισε.

Στην περίπτωση μου ήμουν πάντα διαφανής και έλεγα πχ ότι ψάχνω για καλύτερη δουλειά και σκέφτομαι να κάνω αίτηση στον Α ή Β εργοδότη - που μου φαίνονται πολύ καλές ευκαιρίες. Ρωτούσα επίσης γνώμες πριν αγοράσω πρόσφατα αυτοκίνητο.

Η μια λογική είναι να είναι μετρημένος κανείς μέχρι να κάνει κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο.

Η άλλη εκδοχή που μου έχουν αναφέρει πολλοί , συζητώντας το, είναι ότι ο κόσμος φοβάται την "κακή ενέργεια" (βλ. μάτι) των άλλων.

Τι πιστεύετε και - παραπέρα - τι κάνετε στην περίπτωση σας;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Η άλλη εκδοχή που μου έχουν αναφέρει πολλοί , συζητώντας το, είναι ότι ο κόσμος φοβάται την "κακή ενέργεια" (βλ. μάτι) των άλλων.

ο κοσμος φοβαται και δικαιως φοβαται, γιατι υπαρχουν πολλοι κακιασμενοι εκει εξω. Φθονος παντου και ζήλια. Ζηλια για τα πιο απλα πράγματα.

• Like 9
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreaspA είπε

ο κοσμος φοβαται και δικαιως φοβαται, γιατι υπαρχουν πολλοι κακιασμενοι εκει εξω. Φθονος παντου και ζήλια. Ζηλια για τα πιο απλα πράγματα.

Κοίτα. Αυτό είναι το σενάριο που έχω συγκρατήσει κάθε φορά που συζητώ για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η "κακή ενέργεια" των άλλων; Αν και με κάποια από τα παραπάνω παραδείγματα έβαλα σε μεγάλη αμφισβήτηση το θέμα της φιλίας, στην τελική φίλους γιατί τους θέλουμε;

Η άλλη μου απορία είναι μήπως θα μπορούσε να είναι μια ανάγκη της εποχής να δείχνει κανείς επιτυχημένος.

Πχ. έχω φάει ένα σωρό κατραπακιές (πχ. με τη δουλειά). Αν δεν το ανακοινώσω, είμαι ο σούπερ ταλαντούχος και επιτυχημένος. 

Δημοσ.

Μία άλλη σκέψη είναι και η αλλαγή των ηθών, συνηθειών και της καθημερινότητας.

Προφανώς στο παρελθόν, χωρίς την όποια άλλη διέξοδο για συζήτηση ή ανακοίνωση, ο φίλος και ο γείτονας ήταν οι προφανείς αποδέκτες της όποιας ενημέρωσης επιτυχίας, παραπόνων ή σχεδίων.

Με τα φόρουμ, τα groups, τα social media η ανάγκη προφανώς εξυπηρετείται άμεσα και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Και μάλιστα από άτομα που και να σε κακολογήσουν ψιλοχέ....κες αφού στην πράξη δεν τους ξέρεις δεν σε ξέρουν. Και για την ακρίβεια πολλές φορές δεν σε ενδιαφέρει καν η όποια γνώμη ή απάντηση αφού αυτό που ψάχνεις είναι απλά να το πεις.

Πιάσε πχ το insomnia. Προβληματισμοί, σχέδια (επιχειρηματικά, προσωπικά ή άλλα), κατορθώματα, κλπ καταθέτονται εδώ από όλους μας. Και μάλιστα προς άτομα που πολλές φορές (όπως φαίνεται και από τις ερωταπαντήσεις) μπορεί να μην εκτιμάς καν.

Αλλά όπως είπα, you blow off the steam και πας να κοιμηθείς ήρεμος.

• Like 4
Δημοσ.

Το ερώτημα είναι, τα άτομα που αναφέρεις ήταν σαν εσένα στο παρελθόν και παρατήτησες ότι άλλαξαν και έγιναν πιο κλειστοί, ή πάντα ήταν έτσι; 

Έχει σημασία, γιατί αν ισχύει το δεύτερο, προφανώς και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και κάποιοι είναι πιο επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις και ανακοινώσεις τους.

Παίζει ρόλο και η ηλικία, θεωρώ ότι όσο πιο μικρός είσαι τόσα περισσότερα λες, όσο μεγαλώνεις το κόβεις σιγά σιγά.

Δεν τίθεται θέμα διαφάνειας κατά τη γνώμη μου, δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να σου αραδιάζει όλα τα προσωπικά του, κι ας είναι ο κολλητός σου ή ο αδερφός σου ακόμα.

Προσωπικά, είμαι από εκείνους που αποφεύγω να λέω πολλά, γιατί ξέρω πλέον ότι δεν είναι απλά τα πράγματα. Θα μου πεις, θα γίνει και κάτι αν τα λες και τελικά δεν πραγματοποιούνται; Και ναι και όχι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το ερώτημα είναι, τα άτομα που αναφέρεις ήταν σαν εσένα στο παρελθόν και παρατήτησες ότι άλλαξαν και έγιναν πιο κλειστοί, ή πάντα ήταν έτσι; 

Εξαρτάται. Νομίζω δεν ανοιγόμουν με τον καθένα, αλλά με φίλους συζητούσα τι θέλω να κάνω κλπ.

Απλά - παίρνοντας πχ το πιο τραβηγμένο από τα παραπάνω -  το να κρύβομαι/εξαφανίζομαι και μετά να σου λέω ότι το έκανα γιατί ήμουν σε σχέση και πήγαινα για γάμο, το θεωρώ πολύ χοντρό.

Αλλά και τα άλλα πάλι ενόχλησαν.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Κοίτα. Αυτό είναι το σενάριο που έχω συγκρατήσει κάθε φορά που συζητώ για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η "κακή ενέργεια" των άλλων; Αν και με κάποια από τα παραπάνω παραδείγματα έβαλα σε μεγάλη αμφισβήτηση το θέμα της φιλίας, στην τελική φίλους γιατί τους θέλουμε;

Η άλλη μου απορία είναι μήπως θα μπορούσε να είναι μια ανάγκη της εποχής να δείχνει κανείς επιτυχημένος.

Πχ. έχω φάει ένα σωρό κατραπακιές (πχ. με τη δουλειά). Αν δεν το ανακοινώσω, είμαι ο σούπερ ταλαντούχος και επιτυχημένος. 

η δικια μου εμπειρια λεει οτι ο κοσμος δεν λεει τις επιτυχιες. Τις κατραπακιες τις λεει και τις παραλεει και κλαιγεται νυχτα-μερα. Εχω ανθρωπους γυρω μου που δυστυχως δεν μπορω να τους κοψω εντελως, που εχω φτασει να μην τους λεω οτι θα παω διακοπες στο χωριό μου γιατι ζηλευουν και κοιτανε με τετοιο φθόνο που δεν μπορω να το πιστέψω!
Ο κοσμος ειναι κακος! μια πιο μικρη απο εμενα,  πριν 20 χρονια που δουλευα promo και ηταν η υπευθυνη της διαφημιστικης στο πρόγραμμα μου ειπε μια κουβεντα που μου έμεινε.

"οσο λιγότερα λές, τόσο καλύτερα είναι!"

Δικιο ειχε! παρολο που εκεινη την στιγμη το γκομενακι με το babyoil στα ποδια που ηρθε να μου την πει, ηθελα να το πιασω και να το πνιξω σαν γατι στην θαλασσα της καλαμάτας.

• Like 2
Δημοσ.

Μα δεν ξέρεις τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν αποφάσιζε να κρυφτεί από σένα, ενδεχομένως και από άλλους σε αυτή την περίοδο της ζωής του.

Αν έχετε ουσιαστική σχέση, τον ρώτησες γιατί επέλεξε να μη σου μιλήσει;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μα δεν ξέρεις τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν αποφάσιζε να κρυφτεί από σένα, ενδεχομένως και από άλλους σε αυτή την περίοδο της ζωής του.

Αν έχετε ουσιαστική σχέση, τον ρώτησες γιατί επέλεξε να μη σου μιλήσει;

Δεν το έθεσα σαν ερώτηση, αλλά όταν το έριξα σαν σπόντα δεν πήρα ποτέ απάντηση. Επίσης δε μπορώ να φανταστώ καμία καλή "δικαιολογία".

Αλλά ας μη μείνουμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα.  

Δημοσ.

Ο κόσμος φοβάται να ανοιχτεί γιατί δεν είναι σίγουρος τι του ξημερώνει αύριο. Όσο λιγότερο σίγουρο είναι το παρόν σου, τόσο λιγότερο σίγουρος μπορείς να είσαι για το μέλλον σου αρά γιατί να πεις τι σχέδια έχεις αφού και εσύ δεν είσαι σίγουρος τι ξημερώνει αύριο;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

[...]αρά γιατί να πεις τι σχέδια έχεις αφού και εσύ δεν είσαι σίγουρος τι ξημερώνει αύριο;

Έλα μου ντε. Έχω φίλο που λέει λέει λέει τι θα κάνει, τι θα καταφέρει. Στο τέλος τίποτα δε γίνεται.

Δεν είναι κακό τελικά να μην προσπαθείς ή να μην καταφέρνεις να κάνεις κάτι, απλά από ένα σημείο και μετά δε σε παίρνουν και στα σοβαρά οι γύρω σου.

Αλλά και όταν τα καταφέρνεις, πάλι από ένα σημείο και μετά δε θες να τα λες γιατί όντως υπάρχει φθόνος, έχει ένα δίκιο ο andreaspA.

• Like 1
Δημοσ.

Μια φορα εκανα το λαθος να μιλησω σε οικογενιακο και φιλικο κυκλο για ενα σπιτι που ηθελα να αγορασω,μολις μυριστηκανε χρημα αρχισανε ο ενας θα μου κοψουν το ρευμα η αλλη θελω διακοπες και δεν εχω λεφτα και οτι μπορειτε να φανταστειτε και φυσικα το αποτελεσμα ηταν να μου κοψουν και την καλημερα απο τοτε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί να πεις τα σχέδια σου;Οταν όλοι χαίρονται με την λύπη σου και λυπούνται με την χαρά σου;

Κοίτα. Γιατί να καλέσεις κόσμο στο γάμο σου, αν το πάρεις αυστηρά και μόνο με αυτή τη λογική;

(Αν και είμαι από αυτούς που θα καλούσαν 5-6 άτομα) 🙂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...