Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δύο πολύπριζα και στο 2ο έχω συνδέσει ένα Macbook Pro 16.2" (100W) και ένα gaming PC (400W) με R5 5600 + RX 7800XT.

Μαζί με άλλα περιφερειακά όπως desk lamp της Xiaomi στο 1ο και ηχεία στο 2ο.

ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ 2ο ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ ΣΤΟ 1ο !!!

img1.jpg.34b6a51ac9cd03d00c128fb569a39f8f.jpg

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.

αυτά τα πολύμπριζα λένε νομίζω 1200-1500w (θεωρητικό αλλά καθόλου αξιόπιστο) αλλά μέχρι 500 που ζητάς εσύ  καλά είσαι. :) 

απλά μην συνδέσεις τίποτε άλλο...π.χ. μη ξεχαστεί καμιά μάνα και βάλει ηλεκτρική σκούπα στην άδεια θέση.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν έχεις άγχος αγόρασε λίγο καλύτερα πολύπριζα (πήγαινε π.χ. στον Καυκά και εξήγησε το πρόβλημα και θα σου πουν αυτοί τι να πάρεις).

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τα πολύπριζα αλλά για το καλώδιο με την ταινία στο πάτωμα θα αγόραζα ένα https://www.skroutz.gr/c/4089/kanalia-kalodion/f/1345194/dapedou.html να το περάσω μέσα.Αν είναι τα πόδια απο τραπέζι/γραφείο αυτά που βλέπουμε αριστερά δεξιά τότε θα το κόλλαγα κάτω απο το τραπέζι/γραφείο.

• Like 2
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον @Ukforthemoment για το κανάλι. Αν είναι να πάρεις φωτιά θα είναι απ' την μακροχρόνια φθορά των καλωδίων με τα πόδια σου ή τις ρόδες της καρέκλας.

Υπάρχει και η περίπτωση να τα περάσεις ψηλά πάνω στο γραφείο και αν δεν έχει υποδοχές να βάλεις βάσεις tie wrap και να τα πιάσεις. Οι βάσεις αυτές θα είναι και αρκετά χρήσιμες για να μην κολλάς και τα πολίμπριζα και άλλες συσκευές πάνω στο γραφείο και να μην έχεις αυτό το αντιαισθητικό αποτέλεσμα με την χαρτοταινία. 

Άλλο πράγμα που σίγουρα πρέπει να φτιάξεις είναι τα καλώδια των ηχείων. Είναι θέμα χρόνου να τα πατήσεις, να πέσουν και να κάνεις ζημιά. Πάρε μεγαλύτερο καλώδιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπάρχων. https://www.skroutz.gr/c/1969/kalodia_ixeion.html?o=καλώδιο+ηχείων

Τελευταίο είναι η παροχή ρεύματος και το καλώδιο που φεύγει από αυτή. Θες να πάρεις πολύμπριζο με μεγαλύτερο καλώδιο και να το αφήσεις στην άκρη του τοίχου και bonus να το βάλεις σε κάποιο κανάλι είτε στον τοίχο ή πάλι πατώματος; Θες να βάλεις μπαλαντέζα και να το μαζέψεις στην άκρη του τοίχου; Και αυτό μπορεί να μπερδέψει άνετα στα πόδια σου και στην καρέκλα.

Πάντως μην φοβάσαι μπορείς να συνδέσεις και 10 πολύμπριζα σε σειρά, αν δεν τραβάς παραπάνω ρεύμα απ' ότι αναφέρουν στις προδιαγραφές τους.

11 ώρες πριν, Nokia3210 είπε

APC θελεις οπωσδηποτε...γιατι αυτα που εχεις τα βλεπω πολυ απλα!

Δεν κολλάει παντού ένα APC. Για πιο λόγο να πάει σε APC και όχι απλό πολύμπριζο; Θες προστασία από υπερτάσεις; Θες από κεραυνούς; Ένα απ' όλα και να το τυλίξουμε για το σπίτι;

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω αυτό και να μετακινήσω τα πάντα στα αριστερά.

https://www.skroutz.gr/s/26348614/Active-Jet-Polyprizo-Asfaleias-8-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-5m-Mayro-APN-8G-5M-GR.html

Τα κανάλια τι μέγεθος έχουν?  Έρχονται π.χ. στα 2 μέτρα και εγώ πρέπει να τα κόψω?

Δημοσ.
On 29/09/2023 at 20:38, redmedusa said:

Έχω δύο πολύπριζα και στο 2ο έχω συνδέσει ένα Macbook Pro 16.2" (100W) και ένα gaming PC (400W) με R5 5600 + RX 7800XT.

Μαζί με άλλα περιφερειακά όπως desk lamp της Xiaomi στο 1ο και ηχεία στο 2ο.

ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ 2ο ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ ΣΤΟ 1ο !!!

img1.jpg.34b6a51ac9cd03d00c128fb569a39f8f.jpg

Από θέμα φορτίου δεν έχεις πρόβλημα, πήγαινε όμως σε έναν πχ Καφκά, και ζήτησε να σου δώσουν αυτοκόλλητα καναλάκια δαπέδου για καλώδια, ώστε να μην πληγωθούν και βραχυκυκλώσουν. Αυτό που έκανες με τις χαρτοταινίες είναι επικίνδυνο!
Είναι πλακέ προς το πάτωμα, με ύψος περίπου μισό πόντο, και καμπυλωτά από πάνω για να μην σκοντάψεις. Είναι πάμφθηνα.

Δημοσ.

Όχι, δεν θα πάρεις. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω πάρει, αλλά έχω 2 APC.

https://www.skroutz.gr/s/6196451/APC-Polyprizo-Asfaleias-5-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-1-83m-Leyko-PM5-GR.html

Αυτά συγκεκριμένα.

Το ένα μου παρουσίασε πρόβλημα και έπεφτε η ασφάλεια όποτε το έβαζα πάνω στο άλλο, έτυχε να έχω καβάτζα όμως κ άλλο μιας που είχα πάρει 2 γιατί τα είχα βρει σε προσφορά τότε και όλα καλά :P 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Παντως και ενας φορητος CO2, δεν ειναι κακη ιδεα.

Αισθητήρας διοξυδίου με μπαταρίες; what is this ?

Στις 30/9/2023 στις 3:20 ΜΜ, redmedusa είπε

Σκέφτομαι να πάρω αυτό και να μετακινήσω τα πάντα στα αριστερά.

https://www.skroutz.gr/s/26348614/Active-Jet-Polyprizo-Asfaleias-8-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-5m-Mayro-APN-8G-5M-GR.html

Τα κανάλια τι μέγεθος έχουν?  Έρχονται π.χ. στα 2 μέτρα και εγώ πρέπει να τα κόψω?

Άμα είναι να μπεις στον κόπο να αλλάξεις πάρε κάτι σοβαρό όπως είπε ο @HateMe. Ωστόσο τα φορτία δεν είναι μεγάλα και τα πολύμπριζα ασφαλείας θα σε καλύψουν σε ελάχιστες περιπτώσεις από κει που πονάνε συστήματα όπως laptop, PC και ηχεία.

Αν όντως θες να τα προστατέψεις πάρε ένα UPS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...