Προς το περιεχόμενο

iPhone 15: Κάτοχοι των μοντέλων Pro και Pro Max διαμαρτύρονται για προβλήματα υπερθέρμανσης

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως αναφέρει η Guardian, τα μοντέλα iPhone 15 Pro και Pro Max της Apple που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αντιμετωπίζουν επικρίσεις από ορισμένους χρήστες που αναφέρουν προβλήματα υπερθέρμανσης.

Πολλαπλές αναρτήσεις στο φόρουμ της Apple περιγράφουν ότι τα πλαίσια τιτανίου γίνονται πολύ ζεστά για να μπορούν να κρατάνε άνετα τη συσκευή κατά τη διάρκεια της χρήσης. 

Αρκετοί χρήστες έχουν μοιραστεί τις δικές τους μαρτυρίες υπερβολικής συσσώρευσης θερμότητας. Ένας από αυτούς περιέγραψε το iPhone 15 Pro του ως "τόσο καυτό που δεν μπορεί να το κρατήσει κανείς". Ένας άλλος με παρόμοια εμπειρία ρώτησε: "Τι συμβαίνει με το iPhone 15 Pro Max;;;;". Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για υπερθέρμανση των συσκευών στο Reddit, στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες. Ορισμένοι έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 43 βαθμούς κελσίου (110°F). 

Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η υπερθέρμανση πιθανότατα οφείλεται σε σχεδιαστικές συμβιβαστικές λύσεις που έγιναν για τη μείωση του βάρους. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα high-end iPhone, τα νέα μοντέλα Pro χρησιμοποιούν πλαίσια από τιτάνιο αντί για ανοξείδωτο ατσάλι. Το τιτάνιο άγει τη θερμότητα λιγότερο αποτελεσματικά, γεγονός που θα μπορούσε να εμποδίσει την απαγωγή της θερμότητας. 

Ο Kuo πιστεύει ότι οι ενημερώσεις λογισμικού μπορούν να μετριάσουν το πρόβλημα και δεν επιρρίπτει ευθύνες στο νέο chipset, τo A17 Pro, που κατασκευάζεται από την TSMC με την κατασκευαστική μέθοδο των 3nm. Ωστόσο, ο Kuo προειδοποίησε ότι η μη αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης θα μπορούσε να εμποδίσει τις πωλήσεις του iPhone 15 Pro μακροπρόθεσμα.

Η σειρά iPhone 15 κυκλοφόρησε  την περασμένη εβδομάδα, με τιμές στη χώρα μας από 1069 έως 2279€ ανάλογα με το μοντέλο. Η Apple δεν έχει απαντήσει δημοσίως για το θέμα της υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζει μερίδα χρηστών του iPhone 15 Pro. Οι σελίδες υποστήριξής της αναφέρουν ότι οι συσκευές μπορεί να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, της ασύρματης φόρτισης ή των εργασιών που απαιτούν το φόρτωμα απαιτητικών γραφικών.

Ενώ τα premium υλικά όπως το τιτάνιο συχνά σηματοδοτούν βελτιωμένη ποιότητα, τα μειονεκτήματα όπως η φτωχότερη αγωγιμότητα της θερμότητας καταδεικνύουν τη λεπτή ισορροπία στο σχεδιασμό των συσκευών. Με τους επεξεργαστές και το 5G να εξελίσσονται ραγδαία, η διαχείριση της θερμότητας γίνεται όλο και πιο κρίσιμη. Τυχόν λανθασμένος υπολογισμός μπορεί να ωθήσει την Apple ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να επανεξετάσει τις επιλογές υλικών και να δώσει προτεραιότητα στις θερμικές επιδόσεις στο μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέμα δεν θα πέσει κάτω από 1000 σχόλια. 🥳🥳🥳🥳 

Στα σοβαρά του θέματος τώρα η συσκευή δεν παρουσιάζει καμιά υπερθέρμανση όλα είναι φυσιολογικά μάλιστα το 14 όταν φόρτιζε ήταν πιο ζεστό από τι είναι το 15 το έχω μια βδομάδα δεν έχω κανένα απολύτως παράπονό για το μόνο που μπορώ να πω ότι ίσως παρουσιάζει ακόμα πρόβλημα είναι απλά το ίνσταγκραμ ή εφαρμογή τους για κάποιο λόγο ζεσταίνει λίγο παραπάνω την συσκευή όχι ότι σε μένα εχει συμβεί απλά το είδα σε βίντεο. Από εκεί και μετά και 30 λεπτά έχω μιλήσει στο τηλέφωνο και μιάμιση ώρα έχω μιλήσει στο τηλέφωνο και Κατά τη διάρκεια της φόρτισης δεν παρουσιάζει  τίποτα διαφορετικό από το 14. Που το έχω ακριβώς δίπλα μπορεί το υλικό όντως να μεταφέρει την θερμοκρασία στο χέρι πολύ γρήγορα ταυτόχρονα όμως δυστυχώς μπορεί να μην είναι τόσο καλό στην απαγωγή της θερμότητας όπως είναι το αλουμίνιο.

Επεξ/σία από Just_travel_everywhere
  • Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σημασία έχει? Είναι όμορφο και φαίνεται ακριβό. Το iphone είναι πιο πολύ ένα αξεσουάρ πάρα ένα κινητό . Όπως και τα ρολόγια, όλα δείχνουν την ώρα, αλλά ένα ακριβό θα σου δημιουργήσει την αίσθηση ότι βγήκες από την κατηγορία της πλέμπας

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 18
  • Thanks 4
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

με λιγο software throttling  στο επομενο ios θα ειναι ολα μια χαρα

, το ανοξείδωτο ατσάλι έχει χαμηλότερη απαγωγή θερμότητας σε σύγκριση με το τιτάνιο. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα κινητό κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι, η θερμοκρασία που αναπτύσσεται εσωτερικά ενδέχεται να μεταδίδεται λιγότερο στο χέρι του χρήστη σε σύγκριση με ένα κινητό που κατασκευάζεται από τιτάνιο.

Κοινώς και το 14 και το 15 πιθανότητα βγάζουν την ίδια ακριβώς θερμοκρασία κατά τη λειτουργία τους ίσως το 15 να είναι λίγο πιο ζεστό και αυτό πάλι το λέω ίσως

απλή  φυσική είναι . 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Just_travel_everywhere είπε

, το ανοξείδωτο ατσάλι έχει χαμηλότερη απαγωγή θερμότητας σε σύγκριση με το τιτάνιο. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα κινητό κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι, η θερμοκρασία που αναπτύσσεται εσωτερικά ενδέχεται να μεταδίδεται λιγότερο στο χέρι του χρήστη σε σύγκριση με ένα κινητό που κατασκευάζεται από τιτάνιο.

Κοινώς και το 14 και το 15 πιθανότητα βγάζουν την ίδια ακριβώς θερμοκρασία κατά τη λειτουργία τους ίσως το 15 να είναι λίγο πιο ζεστό και αυτό πάλι το λέω ίσως

απλή  φυσική είναι . 

Τιτάνιο είναι μόνο στα πλαϊνά, δεν επηρεάζει καθόλου την απαγωγή θερμότητας στην πράξη. Κάνα software bug θα είναι γιατί ζεσταίνεται σε άκυρες στιγμές όπως λέει και ο mkbhd.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Jts είπε

Τιτάνιο είναι μόνο στα πλαϊνά, δεν επηρεάζει καθόλου την απαγωγή θερμότητας στην πράξη. Κάνα software bug θα είναι γιατί ζεσταίνεται σε άκυρες στιγμές όπως λέει και ο mkbhd.

Σωστα και απο μεσα δυστυχως εχει αλουμινιο......κ λυγιζει ευκολοτερα  μαλλον. Μειωσαν το κοστος παραγωγης και μαλλον εφυγε η ανθεκτικότητα. Σε καποια επομενη ενημερωση θα στρωσει......κ η ψυξη σε οσες συσκευες εμφανιζεται.

https://unboxholics.com/news/tech/108705-poso-titanio-echei-telika-to-iphone-15-pro-deite-vinteo-aposynarmologisis

Το τιτάνιο των iPhone 15 βρίσκεται στο γύρω γύρω περίβλημα, δηλαδή στην επιφάνεια που βλέπει και αγγίζει ο χρήστης. Το αλουμίνιο στο κέντρο είναι «δεμένο» με το τιτάνιο με solid state diffusion, μια τεχνολογία που δεν χρησιμοποιεί κανείς άλλος στη βιομηχανία. Αυτό κάνει τα δύο μέταλλα σχεδόν σαν ένα, με την ένωση να είναι απίστευτα ισχυρή.

Αυτό σημαίνει πως αν λάβουμε υπόψη μόνο την τιμή του υλικού ανά κιλό, τότε η Apple χρησιμοποιεί περίπου 30 δολάρια τιτανίου για κάθε iPhone 15 Pro Max σύμφωνα με την εκτίμηση του YouTuber.

Επεξ/σία από aces

Μετά τη γυάλινη πλάτη που σπάει για πλάκα, τώρα κι αυτό..;

22 λεπτά πριν, Macosj είπε

Το iphone είναι πιο πολύ ένα αξεσουάρ πάρα ένα κινητό . Όπως και τα ρολόγια, όλα δείχνουν την ώρα, αλλά ένα ακριβό θα σου δημιουργήσει την αίσθηση ότι βγήκες από την κατηγορία της πλέμπας

Σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, κι όχι μόνο, η αγορά iphone κοστίζει 1 - 3 μεροκάματα (200 - 300 usd) με τα trade-in ή τα διετή συμβόλαια με πάροχο που παίζουν. Στις ΗΠΑ το iphone θεωρείται εθνικό προϊόν (κάτι σαν την Coca cola που πάει μ' όλα κι είναι για όλους) κι όχι αξεσουάρ. Όσοι θέλουν πραγματικά να ξεχωρίσουν (γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο κοινότοπο από το να κυκλοφορείς με iphone σ' αυτές τις χώρες) σιγά σιγά μετακινούνται στα flip & folds. 

• Like 3
  • Thanks 2

42 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέμα δεν θα πέσει κάτω από 1000 σχόλια. 🥳🥳🥳🥳 

Στα σοβαρά του θέματος τώρα η συσκευή δεν παρουσιάζει καμιά υπερθέρμανση όλα είναι φυσιολογικά μάλιστα το 14 όταν φόρτιζε ήταν πιο ζεστό από τι είναι το 15 το έχω μια βδομάδα δεν έχω κανένα απολύτως παράπονό για το μόνο που μπορώ να πω ότι ίσως παρουσιάζει ακόμα πρόβλημα είναι απλά το ίνσταγκραμ ή εφαρμογή τους για κάποιο λόγο ζεσταίνει λίγο παραπάνω την συσκευή όχι ότι σε μένα εχει συμβεί απλά το είδα σε βίντεο. Από εκεί και μετά και 30 λεπτά έχω μιλήσει στο τηλέφωνο και μιάμιση ώρα έχω μιλήσει στο τηλέφωνο και Κατά τη διάρκεια της φόρτισης δεν παρουσιάζει  τίποτα διαφορετικό από το 14. Που το έχω ακριβώς δίπλα μπορεί το υλικό όντως να μεταφέρει την θερμοκρασία στο χέρι πολύ γρήγορα ταυτόχρονα όμως δυστυχώς μπορεί να μην είναι τόσο καλό στην απαγωγή της θερμότητας όπως είναι το αλουμίνιο.

Η δικιά ΣΟΥ συσκευή δεν παρουσιάζει προβλήματα όχι η συσκευή που αναφέρεις γενικότερα. Πουλάνε εκατομμύρια συσκευές κάποιες θα έχουν προβλήματα τι να κάνουμε. 

• Like 1

46 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Στα σοβαρά του θέματος τώρα η συσκευή δεν παρουσιάζει καμιά υπερθέρμανση όλα είναι φυσιολογικά μάλιστα το 14 όταν φόρτιζε ήταν πιο ζεστό από τι είναι το 15

Το κλασικό σχόλιο "μα εγώ δεν έχω θέμα". 

Ακόμα και 5% να έχουν αυτό το θέμα, παραμένει μεγάλο νούμερο. Πόσο μάλλον αν υπολογίσεις ότι το προ Μαξ είναι πιο εύθραυστο, και οι δαχτυλιές στο πλαίσιο αφήνουν σημάδια 

• Like 6

39 λεπτά πριν, poulinos είπε

με λιγο software throttling  στο επομενο ios θα ειναι ολα μια χαρα

Παιδιά bug είναι. Κι εμένα το iPhone 12 Pro Max με το update στο 17 από το πουθενά άρχισε να καεί σε άκυρες φάσεις που ποτέ δεν το είχα αυτό. Ποσό μάλλον το 15 που είναι και πιο ισχυρό. Ευτυχώς το έλυσα το θέμα με restore. Όχι τίποτε άλλο αλλά αν χάλαγε δεν υπάρχει 15 διαθέσιμο για αγορά 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...