dbrillis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Το φορολογικο πως το εχετε λυσει οι νομαδες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
is_this_real_life Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, dbrillis είπε Το φορολογικο πως το εχετε λυσει οι νομαδες; το ποιο ? λοιπον παιδια, θα κανω την ερευνα μου με τη ταϊλανδή αφου πρωτα λεω να πιασω ενα πολυ φθηνό διαμερισμα να εχω τα πραγματα μου και να το εχω σα ''βαση'' με βασικα επιπλα μεσα και να κανω ταξιδια. και αν αποφασίσω να την κανω μονιμά το αφηνω. 1 ώρα πριν, elamefora είπε Γαμιας,με 2,3Κ το μηνα ελα στο Μπολατι Κορινθιας να τρως και γουρουνουπουλα .βαρα και ενα σπιτακι με το χρονο .Μπανακι το καλοκαιρι Βραχατι τιγκα στη σακουλα η θαλασσα και εισαι κουκλος top προορισμος για nomads το μπολατι! Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από is_this_real_life 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Λ Για την Ελλάδα πού θα δηλώνεις τα εισοδήματα; 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 8 hours ago, polaki said: Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις απαντήσεις καθώς σε 4 λεπτά πρέπει να φύγω, αλλά θα το κάνω αύριο μεθαύριο. Η δική μου άποψη, που ως γνωστόν όλοι έχουμε από μία, είναι να αναρωτηθείς το ΓΙΑΤΙ θέλεις να πας κάπου αλλού, και ο μόνος τρόπος να το πετύχεις αυτό στον απόλυτο βαθμό είναι να πας Thai που λες για ένα 3μηνο. Πχ οργάνωσε από τώρα να είσαι από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο. Δες τη φάση, και αποφασίζεις. Προσωπικά, όλες οι χώρες αυτές είναι καλές όταν είσαι τουρίστας, είτε για 2 εβδομάδες είναι για μερικούς μήνες. Πριν 2 εβδομάδες έπαθα σαλμονέλα, δίπλα μου είναι το Ασκληπιείο Βούλας, αλλά λόγω ιδιωτικής ασφάλειας απλά πήγα Mediterraneo, κύριος. Ήταν επιλογή μου, και το σημαντικότερο, ΕΧΩ ΕΠΙΛΟΓΗ. Στο Μεξικό πριν πολλά χρόνια είχα πάθει γαστρεντερίτιδα (also known as Montezuma's revenge), και επί 2 μέρες υπέφερα στο ξενοδοχείο, δεν ήξερα που να πάω τί να κάνω και σε ποιόν να μιλήσω. Φρίκη. Μιλάω για κάτι απλό. Δε θα ήθελα να πάθω κάποιο ατύχημα ή να χρειαστεί να νοσηλευτώ σε καμία χώρα που δεν είναι 2-3 ώρες μακρυά με αεροπλάνο απ'τη χώρα μου. Αλλά εγώ είμαι εγώ. Θα μου πεις κάθε μήνα χρειάζεται να πηγαίνεις νοσοκομείο εσύ? Σίγουρα όχι. Αλλά προσωπικά δε με ψήνει να μη νιώθω την ασφάλεια μιας ευρωπαϊκής χώρας, that's all. Πολύ σωστή άποψη και η περίθαλψη γενικότερα είναι σημαντική και αυτό θα του είναι πρόβλημα του ts για τον παρακάτω λόγο. Στην Ταϊλάνδη το αμέσως επόμενο προϊόν μετά τον τουρισμό είναι η υγεία. Νοσοκομεία υπάρχουν παντού, μα παντού παντού όμως. Το θέμα είναι ότι ειδικά ο αλλοδαπός χρειάζεται ασφάλιση αλλιώς δεν βγαίνει εύκολα η περίθαλψη. Αν ο αλλοδαπός (κυρίως Ευρώπη γιατί τους γύρω τους έχουν για πιο χαμαλοδουλειές) δουλεύει νόμιμα στην Ταϊλάνδη α) μπορεί να υποστηρίξει μια πολύ καλή ασφάλεια, β) του παρέχεται ασφάλεια από την εργασία του. Ο ts όμως ως τουρίστας δεν θα μπορεί να βγάλει ασφάλεια εδώ και η τουριστική ασφάλιση που μπορεί να βγάλει από την Ελλάδα δεν θα καλύπτει χρήσιμα πράγματα. Προσωπική ιστορία μιας και πιάσαμε το θέμα και ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να φύγω τότε από Ελλάδα και να πάω Αυστρία. Είχα ανάψει γκαζάκι να φτιάξω καφέ στην κουζίνα, πάω για 10 δευτερόλεπτα στο σαλόνι και ο πατέρας μου κουζίνα και ακούω έναν θόρυβο και ένα "Παναγία μου" . Είχε πέσει το γκάζι, έσπασε στα δύο και έγινε φλογοβόλο. Για να μην τα πολυλογώ είχα εγκαύματα στα χέρια. Πάμε στο κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο, περιμένουμε 2 ώρες και έχω γαμηθεί στον πόνο. Έρχεται μια νοσοκόμα και ρωτάει "τι πάθατε;" αυτό και αυτό. "Μα καλά εδώ ήρθατε; Ειδικό χειρούργο χρειάζεστε και εδώ δεν έχουμε." Στην ερώτηση και εμείς πώς θα το γνωρίζαμε αυτό η απάντηση ήταν "νέοι άνθρωποι είστε, δεν υπάρχει δικαιολογία." Πάω σε άλλο νοσοκομείο, περιμένω στα εξωτερικά 3 ώρες. Μου λένε πως αρχικά θα πρέπει να μπει αλοιφή αλλά δεν έχουν, αν μπορείτε να πείτε σε κάποιον να πεταχτεί στο φαρμακείο να πάρει να τη φέρετε να σας βάλουμε. Έτος 2014. Δεν θα πω για φακελάκια και όλα τα κλισέ. Λόγω των παραπάνω θα έλεγα κάποιον να μην μείνει στην Ελλάδα; Σίγουρα όχι. Θα του έλεγα να κάνει οπωσδήποτε ιδιωτική ασφάλιση, και να πάει για 2-3 μήνες να μείνει να δει αν το παλεύει. Θα ήταν η Ελλάδα η πρώτη επιλογή για Ευρώπη; Σίγουρα όχι, όμως αυτή είναι η δική μου άποψη και εμπειρία, δεν είναι απαραίτητα κανόνας. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 δεν είναι τόσο χάλια η περίθαλψη σε πολλά μέρη τώρα.... εγώ προσωπικά για τέτοιου είδους ζωή θα πήγαινα Ν Ζηλανδία γιατί είμαι άνθρωπος της θάλασσας της καθαριοτητας κυρίως ανθρώπων που αγαπούν το περιβαλλον, η Queensland (Gold Coast) για να εισαι μες το πολιτισμο(τροπος του λεγειν0 η Ταυλανδη έχει εξελιχθεί παρά πολύ σε σχέση με το 76 που πάτησα πρώτη φορά που είχε χωματόδρομους αλλά ο επόμενος προορισμός είναι η Ν Κορεα η οποία αναπτυσεται με τρελλους ρυθμούς και όχι άναρχα όπως στη Ταυλανδη....το θέμα ασφάλεια σε όλη την Ασία και Ειρηνικό απασχολεί πολύ κόσμο γιατί πολλοί συνταξιούχοι πάνε και αράζουν αλλά μην λέμε ότι είναι ανυπαρτκη η υγεία,απλα στοιχίζει λίγο..... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red66phone Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Ts, εγώ θα σου βάλω κ έναν άλλο παράγοντα που δεν είδα να έχει αναφερθεί ακόμα. Δεν θα σου προτείνω μείνε ή φύγε. Είσαι 30, με οικογένεια τι θα κάνεις? Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα, ειδικά αν ζεις σε έντονους ρυθμούς δουλειάς/ταξίδια/εμπειρίες.. Άμα πας Ταϊλάνδη το πιο πιθανό είναι να μπλέξεις με ντόπια ή κάποια άλλη ξένη, θα μπορέσετε να κάνετε χωριό? Για μένα είναι εξωγηϊνοι όλοι οι Ασιάτες, με την έννοια ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί, διαφορετικοί πολιτισμοί, κουλτούρες, είναι πως έχει ανατραφει ο καθένας, αλλά αυτό είναι μια καθαρά προσωπική άποψη, εσύ μπορεί να "ταιριάζεις" με μια ξένη... Το "μία δοκιμή θα σας πείσει" (να μείνεις εκεί για λίγο δοκιμαστικά εννοώ) νομίζω δεν ταιριάζει σε τέτοιες περιπτώσεις.. Σκέψου καλά και ξεκαθάρισε στο μυαλό σου αν σε ελκύει (για κάποιους λόγους) να ζήσεις εκεί ή αν θες περισσότερο να φύγεις από Ελλάδα, έχει μεγάλη διαφορά.. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
is_this_real_life Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, red66phone είπε Ts, εγώ θα σου βάλω κ έναν άλλο παράγοντα που δεν είδα να έχει αναφερθεί ακόμα. Δεν θα σου προτείνω μείνε ή φύγε. Είσαι 30, με οικογένεια τι θα κάνεις? Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα, ειδικά αν ζεις σε έντονους ρυθμούς δουλειάς/ταξίδια/εμπειρίες.. Άμα πας Ταϊλάνδη το πιο πιθανό είναι να μπλέξεις με ντόπια ή κάποια άλλη ξένη, θα μπορέσετε να κάνετε χωριό? Για μένα είναι εξωγηϊνοι όλοι οι Ασιάτες, με την έννοια ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί, διαφορετικοί πολιτισμοί, κουλτούρες, είναι πως έχει ανατραφει ο καθένας, αλλά αυτό είναι μια καθαρά προσωπική άποψη, εσύ μπορεί να "ταιριάζεις" με μια ξένη... Το "μία δοκιμή θα σας πείσει" (να μείνεις εκεί για λίγο δοκιμαστικά εννοώ) νομίζω δεν ταιριάζει σε τέτοιες περιπτώσεις.. Σκέψου καλά και ξεκαθάρισε στο μυαλό σου αν σε ελκύει (για κάποιους λόγους) να ζήσεις εκεί ή αν θες περισσότερο να φύγεις από Ελλάδα, έχει μεγάλη διαφορά.. Δε με ενδιαφέρει να κάνω οικογένεια, είναι κάτι που είμαι συνειδητοποιημένος. Θα το σκεφτώ καλά πριν κανω το βήμα. Ευχαριστώ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 16 hours ago, archer100 said: Δες και για Φιλιππινες. Τα συν των Φιλιππινων σε σχεση με την Ταυλανδη: - Πολυ περισσοτεροι μιλανε Αγγλικα - Ειναι χριστιανοι - Θεωρειται πως εχει ομορφοτερη φυση - Λιγο φθηνοτερη απο Ταυλανδη - Πολυ ευκολοτερη βιζα και πολυ μεγαλυτερης διαρκειας. Με μερικες εκατονταδες ευρω, αναθετεις σε γραφειο και σου ανανεωνει τη βιζα για μεγαλο χρονικο διαστημα, χωρις να κανεις τιποτε απο τη μερια σου. - Πιο παραδοσιακες γυναικες Τα συν της Ταυλανδης σε σχεση με τις Φιλιππινες: - Πιο κοντα - μικροτερο - απλουστερο ταξιδι - (Πολυ) πιο ωραια σπιτια και ξενοδοχεια, για τα ιδια λεφτα που θα εδινες Φιλιππινες - Πολυ καλυτερο φαγητο - Δεν το εχω ψαξει πολυ, αλλα νομιζω ειναι ασφαλεστερη απο αποψη φυσικων καταστροφων - Η Ταυλανδη θεωρειται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΗΣ χωρα, νομιζω εχει μικροτερη εγκληματικοτητα απο Φιλιππινες, αλλα και Φιλιππινες ειναι αρκετα ασφαλεις - Πολυ πιο οργανωμενο τουριστικο προιον - Πιο ομορφες ντοπιες γυναικες Σχετικά με την ασφάλεια που αναφέρεστε, τους ψηλούς μαντρότοιχους με τα σύρματα και τους ιδιωτικούς σεκιουριτάδες τι τους θέλουν ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 19 minutes ago, Dinos1973 said: Σχετικά με την ασφάλεια που αναφέρεστε, τους ψηλούς μαντρότοιχους με τα σύρματα και τους ιδιωτικούς σεκιουριτάδες τι τους θέλουν ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αναφορικά με την εγκληματικότητα, με φράχτες ή χωρίς: Crime Rate by Country 2023 (worldpopulationreview.com) Η Ελλάδα είναι πιο ψηλά από Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες. Αν είναι δυνατόν Ευρωπαϊκή χώρα με μεγαλύτερη εγκληματικότητα από υποανάπτυκτες Ασιατικές. Τςτςτς.... Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται για νοσοκομεία: Hospitals in Greece 2000-2019 | Statista (270) List of hospitals in Thailand - Wikipedia (901) Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2023 από dkmaster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 43 minutes ago, archer100 said: Δεν απαντάει στο ερώτημα ….. μάλλον διακοσμητικά τα έχουν τα κάγκελα στα παράθυρα στους χαμηλους ορόφους, και τους σεκιουριταδες για την μείωση τις ανεργίας η ασφαλέστερη σε σχέση με άλλες χώρες τις περιοχής! 26 minutes ago, dkmaster said: Αναφορικά με την εγκληματικότητα, με φράχτες ή χωρίς: Crime Rate by Country 2023 (worldpopulationreview.com) Η Ελλάδα είναι πιο ψηλά από Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες. Αν είναι δυνατόν Ευρωπαϊκή χώρα με μεγαλύτερη εγκληματικότητα από υποανάπτυκτες Ασιατικές. Τςτςτς.... Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται για νοσοκομεία: Hospitals in Greece 2000-2019 | Statista (270) List of hospitals in Thailand - Wikipedia (901) Το ότι είστε εκεί είναι για τους λόγους που εσείς ξέρετε και εμείς φανταζόμαστε, αλλά το να συγκρίνεις την Ταϊλανδή με την Ελλάδα …. Εντάξει καταλάβαμε ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, Dinos1973 said: Δεν απαντάει στο ερώτημα ….. μάλλον διακοσμητικά τα έχουν τα κάγκελα στα παράθυρα στους χαμηλους ορόφους, και τους σεκιουριταδες για την μείωση τις ανεργίας η ασφαλέστερη σε σχέση με άλλες χώρες τις περιοχής! Ούτε παιδί δημοτικού τέτοιο επιχείρημα. Εσείς τα χωράφια σας ξέφραγα τα έχετε; Την πόρτα του σπιτιού σας ξεκλείδωτη; 23 minutes ago, Dinos1973 said: Το ότι είστε εκεί είναι για τους λόγους που εσείς ξέρετε και εμείς φανταζόμαστε, αλλά το να συγκρίνεις την Ταϊλανδή με την Ελλάδα …. Εντάξει καταλάβαμε ! Συγκρίνω με Ευρωπαϊκή χώρα, εσείς δεν ξεκινήσατε αυτή τη σύγκριση; Θέλετε να τη συγκρίνω με άλλη Ευρωπαϊκή χώρα; Γιατί δεν σας κάνει η σύγκριση με την Ελλάδα, στην Ελλάδα δεν ζείτε; Για τους λόγους που λέτε θέλετε να μου τους πείτε; Για ποιον λόγο επιτίθεστε σε προσωπικό επίπεδο; Σαφώς θα φαντάζεστε πως ο λόγος που είμαι εδώ έχει να κάνει με τον σεξοτουρισμό, όπως όλοι όσοι δεν έχουν έρθει ποτέ στην Ταϊλάνδη. Σίγουρα δε θα διαβάσατε με τι βίζα βρίσκομαι εδώ. Σας πληροφορώ ότι θα πέσετε πολύ έξω με την φαντασία σας. Έχουμε καταλάβει όλοι στο νήμα ότι δεν έχετε βγει από την Ελλάδα και εκτίθεστε συνεχώς. Θα σας πρότεινα να μην το συνεχίσετε και κυρίως να μην αφήνετε την φαντασία σας να οργιάζει. Και για να μην πάμε στη συκοφαντική δυσφήμιση και αρχίσουμε άλλα, μπήκατε στη λίστα. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2023 από dkmaster 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 17 minutes ago, Dinos1973 said: Δεν απαντάει στο ερώτημα ….. μάλλον διακοσμητικά τα έχουν τα κάγκελα στα παράθυρα στους χαμηλους ορόφους, και τους σεκιουριταδες για την μείωση τις ανεργίας η ασφαλέστερη σε σχέση με άλλες χώρες τις περιοχής! Το ότι είστε εκεί είναι για τους λόγους που εσείς ξέρετε και εμείς φανταζόμαστε, αλλά το να συγκρίνεις την Ταϊλανδή με την Ελλάδα …. Εντάξει καταλάβαμε ! Και ο Δενδροποταμος και ο Ασπροπυργος δε θεωρουνται ασφαλεις περιοχες. Εχεις δει πολλους τουριστες η ξενους ντιτζιταλ νομαντς που μενουν Ελλαδα να διανυκτερευουν στο Δενδροποταμο και τον Ασπροπυργο; Εχει μια χαρα μερη με 0 (ΜΗΔΕΝ) εγκληματικοτητα και σε αυτες τις χωρες, οπου μπορει να παει να μεινει ο νηματοθετης. Βασικα η ασφαλεια ειναι το τελευταιο προβλημα απο οσα εχω δει να αναφερονται σε αυτες τις 2 χωρες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papapontikas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, is_this_real_life είπε οχι, με airbnb εχω βρει διαμερισματα με μηνιαιες μισθωσεις που εδω δε τα βλεπουμε με κυαλια, με πισινα και gym ολα αυτα με 600-900 μεσα λογαριασμοι ολα(airbnb). ενα παραδειγμα : Airbnb: Holiday Rentals, Cabins, Beach Houses, Unique Homes & Experiences Μένω μόνιμα πλέον και εργάζομαι (νόμιμα) Ταϋλάνδη, ότι θες με ρωτάς... Μην ασχοληθείς με airbnb (δες καλύτερα propertyhub και fazwaz)...Σχεδόν όλα τα condo στην Bangkok έχουν πισίνα-γυμναστήριο πλέον... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Η γιαγιά μου είχε ταξιδέψει Ταϊλάνδη το 80 με τον θείο μου. Πάντα σχεδόν μέχρι τα τελευταία της, οποτε ανοίγαμε κουβέντα για διακοπές σε χώρες του εξωτερικού, είχε να μας λέει για το σοκ που έπαθε όταν πήγε στο ξενοδοχείο, πετούσαν χαρτάκια κάτω από τις πόρτες στα αγγλικά και διαφήμιζαν ερωτικές υπηρεσίες από πολύ μικρα κορίτσια και τα είχαν και σε φωτογραφία. Αυτό προφανώς γινόταν ανέκαθεν ως έθιμο η συνήθειο σε αυτή την χώρα αλλά δεν το είχε πληροφορηθεί. Η εμπειρία φυσικά αυτή από τότε δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω για την εν λόγω χώρα, ούτε μπορεί να σε επηρεάσει σε κάτι. Απλά το αναφέρω για να καταλάβουν κάποιοι πως είναι λογικό και αναμενόμενο όταν δεν έχει ζήσει κάποιος ο ίδιος σε μια χώρα, έχει μια υποκειμενική δική του άποψη που είτε άκουσε από τα media είτε του την είπαν από το περιβάλλον του και δεν είναι τόσο αντικειμενική. Εφόσον υπάρχουν εδώ άτομα που ζουν και μένουν στην Ταϊλάνδη, εμπιστευθείτε την αποψη τους. Εμάς, η καλύτερα εμένα, δεν μου πέφτει λόγος να τους αμφισβητήσω σε κάτι αφού έχουν πιο αξιόπιστη αποψη. 11 ώρες πριν, dkmaster είπε Πολύ σωστή άποψη και η περίθαλψη γενικότερα είναι σημαντική και αυτό θα του είναι πρόβλημα του ts για τον παρακάτω λόγο. Στην Ταϊλάνδη το αμέσως επόμενο προϊόν μετά τον τουρισμό είναι η υγεία. Νοσοκομεία υπάρχουν παντού, μα παντού παντού όμως. Το θέμα είναι ότι ειδικά ο αλλοδαπός χρειάζεται ασφάλιση αλλιώς δεν βγαίνει εύκολα η περίθαλψη. Αν ο αλλοδαπός (κυρίως Ευρώπη γιατί τους γύρω τους έχουν για πιο χαμαλοδουλειές) δουλεύει νόμιμα στην Ταϊλάνδη α) μπορεί να υποστηρίξει μια πολύ καλή ασφάλεια, β) του παρέχεται ασφάλεια από την εργασία του. Ο ts όμως ως τουρίστας δεν θα μπορεί να βγάλει ασφάλεια εδώ και η τουριστική ασφάλιση που μπορεί να βγάλει από την Ελλάδα δεν θα καλύπτει χρήσιμα πράγματα. Προσωπική ιστορία μιας και πιάσαμε το θέμα και ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να φύγω τότε από Ελλάδα και να πάω Αυστρία. Είχα ανάψει γκαζάκι να φτιάξω καφέ στην κουζίνα, πάω για 10 δευτερόλεπτα στο σαλόνι και ο πατέρας μου κουζίνα και ακούω έναν θόρυβο και ένα "Παναγία μου" . Είχε πέσει το γκάζι, έσπασε στα δύο και έγινε φλογοβόλο. Για να μην τα πολυλογώ είχα εγκαύματα στα χέρια. Πάμε στο κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο, περιμένουμε 2 ώρες και έχω γαμηθεί στον πόνο. Έρχεται μια νοσοκόμα και ρωτάει "τι πάθατε;" αυτό και αυτό. "Μα καλά εδώ ήρθατε; Ειδικό χειρούργο χρειάζεστε και εδώ δεν έχουμε." Στην ερώτηση και εμείς πώς θα το γνωρίζαμε αυτό η απάντηση ήταν "νέοι άνθρωποι είστε, δεν υπάρχει δικαιολογία." Πάω σε άλλο νοσοκομείο, περιμένω στα εξωτερικά 3 ώρες. Μου λένε πως αρχικά θα πρέπει να μπει αλοιφή αλλά δεν έχουν, αν μπορείτε να πείτε σε κάποιον να πεταχτεί στο φαρμακείο να πάρει να τη φέρετε να σας βάλουμε. Έτος 2014. Δεν θα πω για φακελάκια και όλα τα κλισέ. Λόγω των παραπάνω θα έλεγα κάποιον να μην μείνει στην Ελλάδα; Σίγουρα όχι. Θα του έλεγα να κάνει οπωσδήποτε ιδιωτική ασφάλιση, και να πάει για 2-3 μήνες να μείνει να δει αν το παλεύει. Θα ήταν η Ελλάδα η πρώτη επιλογή για Ευρώπη; Σίγουρα όχι, όμως αυτή είναι η δική μου άποψη και εμπειρία, δεν είναι απαραίτητα κανόνας. Spoiler Φίλε, αν και off topic, επειδή με στεναχώρησε το συμβάν που ανέφερες με το γκαζάκι και το νοσοκομείο. Είτε μένεις Ελλάδα είτε εξωτερικό, ψάξε και πάρε αλοιφές για ελαφριά και βαριά εγκαύματα από φαρμακείο, σώζει την κατάσταση μέχρι να ψάξεις να πας σε νοσοκομείο. Η νοσηλεύτρια που έτυχε και σου είπε αυτή την βλακεια κανονικά ήθελε ένα βρίσιμο. Κλείνω εδω το offtopic. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα