Προς το περιεχόμενο

Digital nomad Ταϊλανδή ή μικρό ενοίκιο "βάση" στην Ελλάδα και συχνά ταξίδια

is_this_real_life

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, is_this_real_life said:

οκ και με 30 να ειναι μια χαρα με καλυπτει ωστε να παρω μια ιδεα για ενα μηνα να δω πως ειναι. 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 minutes ago, dkmaster said:

Έχετε σαφές πρόβλημα αντίληψης του λόγου. Ζω εδώ και εσείς έρχεστε εδώ και φεύγετε. Επιμένετε να εξισωνετε τις χώρες. Σε ποια περιοχή της Μπανγκόκ πληρώσατε ενοίκιο 1500; θέλω να μου πείτε το όνομα της περιοχής και του συγκροτήματος. 

Εγώ στην Μπανγκοκ σε ξενοδοχεία μένω, αυτά τα ενοίκια που αναφέρεις είναι για Ταϊλανδούς όχι για ευρωπαίους expatriate. Expatriate ζούσα στην Ινδονησία και ξέρω τα ενοίκια, όσο για την Μπανγκοκ τα συγκρίναμε με τους εκεί συναδέλφους και ξέρω, εάν είστε χρόνια στην Ταϊλανδή ίσως καταλάβατε για ποια εταιρία λέω, δεν χρειάζεστε να την αναφέρουμε εδώ! Καποιος από αυτούς είναι και στο Επιμελητήριο που έχουν φτιαξει στην Ταϊλανδή! Αυτά γιατί πολυ επεκταθήκαμε !

• Confused 1

να πω και 'γώ μια ιδεα

δε χρειάζεται να δεσμευτείς σε κανένα συγκεκριμένο μερος

ξεκινάς με  Γαλλική Πολυνησία μετά με τη σειρά προς τα δυτικά Tonnga ,Fiji,Vanuatu N Καληδονια....

μετά ανεβαίνεις έναν παράλληλο και πας δυτικά.....

πιστεύω ότι είναι το τέλειο μέρος να δουλεύεις και να ζεις με τα λιγότερα έξοδα....

τα έχω περάσει νέος αλλά τώρα που γέρασα το σκέπτομαι σοβαρά.....

• Like 2

1 minute ago, Dinos1973 said:

Εγώ στην Μπανγκοκ σε ξενοδοχεία μένω, αυτά τα ενοίκια που αναφέρεις είναι για Ταϊλανδούς όχι για ευρωπαίους expatriate. Expatriate ζούσα στην Ινδονησία και ξέρω τα ενοίκια, όσο για την Μπανγκοκ τα συγκρίναμε με τους εκεί συναδέλφους και ξέρω, εάν είστε χρόνια στην Ταϊλανδή ίσως καταλάβατε για ποια εταιρία λέω, δεν χρειάζεστε να την αναφέρουμε εδώ! Καποιος από αυτούς είναι και στο Επιμελητήριο που έχουν φτιαξει στην Ταϊλανδή! Αυτά γιατί πολυ επεκταθήκαμε !

Μάλιστα δηλαδή τα διαμερίσματα και τα σπίτια με ενοίκια 500-600 ευρώ τον μήνα είναι μόνο για ταιλανδους. Οι Ευρωπαίοι γιατί δεν μπορούν να μείνουν σε αυτά, μπορείτε να μου εξηγήσετε; Εγώ δηλαδή μου στο συγκρότημα που μένω και υπάρχουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί με τα ενοίκια που σας αναφέρω τι είμαστε; Στο επιμελητήριο είναι πολλοί και γνωρίζω αρκετούς αλλά δεν έχω καταλάβει για ποια εταιρεία μιλάτε. 

Εγώ σας ρώτησα 2 συγκεκριμένα πράγματα που δεν μου τα απαντήσατε. 

1) Τι εννοείτε με τον διαχωρισμό Ταιλανδων και Ευρωπαίων σε ο,τι αφορά το διαμέρισμα και γιατί ο Ευρωπαίος χρειάζεται 1500 ευρώ διαμέρισμα οπωσδήποτε; 

2) πείτε μου σε ποια περιοχή είναι αυτό το ενοίκιο για να καταλάβουμε για τη τάξη μιλάτε; 

Δεν σας λέω ότι δεν υπάρχουν 1500+ διαμερίσματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικα. Είναι σαν να λέτε σε κάποιον αλλοδαπό που θέλει να μείνει στην Ελλάδα ότι μόνο Εκάλη έχει καλά σπίτια οπουδήποτε αλλού ούτε να φτύσεις. 

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα δηλαδή τα διαμερίσματα και τα σπίτια με ενοίκια 500-600 ευρώ τον μήνα είναι μόνο για ταιλανδους. Οι Ευρωπαίοι γιατί δεν μπορούν να μείνουν σε αυτά, μπορείτε να μου εξηγήσετε; Εγώ δηλαδή μου στο συγκρότημα που μένω και υπάρχουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί με τα ενοίκια που σας αναφέρω τι είμαστε; Στο επιμελητήριο είναι πολλοί και γνωρίζω αρκετούς αλλά δεν έχω καταλάβει για ποια εταιρεία μιλάτε. 

Εγώ σας ρώτησα 2 συγκεκριμένα πράγματα που δεν μου τα απαντήσατε. 

1) Τι εννοείτε με τον διαχωρισμό Ταιλανδων και Ευρωπαίων σε ο,τι αφορά το διαμέρισμα και γιατί ο Ευρωπαίος χρειάζεται 1500 ευρώ διαμέρισμα οπωσδήποτε; 

2) πείτε μου σε ποια περιοχή είναι αυτό το ενοίκιο για να καταλάβουμε για τη τάξη μιλάτε; 

Δεν σας λέω ότι δεν υπάρχουν 1500+ διαμερίσματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικα. Είναι σαν να λέτε σε κάποιον αλλοδαπό που θέλει να μείνει στην Ελλάδα ότι μόνο Εκάλη έχει καλά σπίτια οπουδήποτε αλλού ούτε να φτύσεις. 

Εάν νομίζετε ότι το επίπεδο διαβίωσης του μέσου Ευρωπαίου είναι το ίδιο με του μέσου Ταιλανδεζου…..εντάξει πάσο. Να φύγεις από την Ευρώπη για να ζήσεις στην Ταϊλανδή σαν ντόπιος αυτό με ξεπερνά. 

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Dinos1973 said:

Εάν νομίζετε ότι το επίπεδο διαβίωσης του μέσου Ευρωπαίου είναι το ίδιο με του μέσου Ταιλανδεζου…..εντάξει πάσο. Να φύγεις από την Ευρώπη για να ζήσεις στην Ταϊλανδή σαν ντόπιος αυτό με ξεπερνά. 

Οκ νομίζω τώρα αντιληφθήκαμε όλοι τι εννοείτε μεγαλειότατε. Έχετε πολύ λάθος αντίληψη για την χώρα στην οποία λέτε ότι πάτε 4 φορές τον χρόνο. Ο μέσος ταϊλανδός είναι σχεδόν ίδιος με τον μέσο Έλληνα. 

Τώρα για το γιατί φεύγει ο καθένας και το πώς ζει θα έπρεπε να έχετε μάθει να μην το κρίνετε αλλά καταλαβαίνω πλέον από το πώς γράφετε. Αυτός είναι και ένας μεγάλος λόγος που οι Ελληνικές κοινότητες έχουν τεράστια προβλήματα σε πολλές χώρες. 

Πάντως συνεχίζετε να μην απαντάτε στα ερωτήματα αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε απάντηση. 

Καλό βράδυ από εμένα. 

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 5
  • Thanks 2

Γαμιας,με 2,3Κ το μηνα ελα στο Μπολατι Κορινθιας να τρως και γουρουνουπουλα .βαρα και ενα σπιτακι με το χρονο .Μπανακι το καλοκαιρι Βραχατι τιγκα στη σακουλα η θαλασσα και εισαι κουκλος

3 minutes ago, dkmaster said:

Οκ νομίζω τώρα αντιληφθηκαμε όλοι τι εννοείτε μεγαλειότατε. Έχετε πολύ λάθος αντίληψη για την χώρα στην οποία λέτε ότι πάτε 4 φορές τον χρόνο. Ο μέσος ταϊλανδός είναι σχεδόν ίδιος με τον μέσο Έλληνα. 

Τώρα για το γιατί φεύγει ο καθένας και το πώς ζει θα έπρεπε να έχετε μάθει να μην το κρίνετε αλλά καταλαβαίνω πλέον από το πώς γραφετε. Αυτός είναι και ένας μεγάλος λόγος που η Ελληνικές κοινότητες έχουν τεράστια προβλήματα σε πολλές χώρες. 

Πάντως συνεχίζετε να μην απαντάτε στα ερωτήματα αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε απάντηση. 

Καλό βράδυ από εμένα. 

Ο μέσος Έλληνας έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνταξιοδότηση, δωρεάν παιδεία, δωρεάν πανεπιστήμιο, επιδόματα (τουλάχιστον πολλοί από αυτούς) μην αρχίσουμε να μιλάμε για τις πολιτικές ελευθερίες, μην αρχίσω με την αστυνομία και την διαφθορά, την πορνεια σε όλες τις ηλικίες, θέλεις και αλλά ?

• Like 2

Ο μέσος Έλληνας έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνταξιοδότηση, δωρεάν παιδεία, δωρεάν πανεπιστήμιο, επιδόματα (τουλάχιστον πολλοί από αυτούς) μην αρχίσουμε να μιλάμε για τις πολιτικές ελευθερίες, μην αρχίσω με την αστυνομία και την διαφθορά, την πορνεια σε όλες τις ηλικίες, θέλεις και αλλά ?

Α μάλιστα. Δηλαδή ο Γερμανός = Έλληνας στα παραπάνω. Προχθές συνέλαβαν αστυνομικό για εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα αν δεν το είδατε. Για πορνεια στην Ελλάδα σε όλες τις ηλικίες φαντάζομαι είδατε τι έγινε πριν λίγα χρόνια. 

Όπως και να έχει μάλλον μπερδεύετε το κόστος ζωής με την τιμή ενός ενοικίου δεν εξηγείται αλλιώς. Θα σας πρότεινα στο επόμενο ταξίδι σας εδώ να δείτε πραγματικά πώς είναι η Ταϊλάνδη και όχι πως σας τη σερβίρουν τα μέσα. 

• Like 3

Α μάλιστα. Δηλαδή ο Γερμανός = Έλληνας στα παραπάνω. Προχθές συνέλαβαν αστυνομικό για εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα αν δεν το είδατε. Για πορνεια στην Ελλάδα σε όλες τις ηλικίες φαντάζομαι είδατε τι έγινε πριν λίγα χρόνια. 

Όπως και να έχει μάλλον μπερδεύετε το κόστος ζωής με την τιμή ενός ενοικίου δεν εξηγείται αλλιώς. Θα σας πρότεινα στο επόμενο ταξίδι σας εδώ να δείτε πραγματικά πώς είναι η Ταϊλάνδη και όχι πως σας τη σερβίρουν τα μέσα. 

Θέλω απλά να ανεβάσεις στα σοσιαλ την φράση «ο βασιλιάς είναι άχρηστος» και πες μας τι θα συμβεί …..

Θέλω απλά να ανεβάσεις στα σοσιαλ την φράση «ο βασιλιάς είναι άχρηστος» και πες μας τι θα συμβεί …..

μα αυτό είναι ασέβεια......εάν θέλεις να ζεις κάπου όπου θα μπορείς να γράφεις και να λες ότι θέλεις θέλει πολύ ψάξιμο

και στη Μαλαισια αν κανείς παπαριες σου κόβουν το παπαρι ....όπου πας οφείλεις να σέβεσαι τα ντόπια ηθη και έθιμα δεν είναι όπως εδώ που βγαίνει ο καθέ μετανάστης λέει μια παπάρια και δε κουνιέται φύλο ...

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, Dinos1973 said:

Οκ για το κλείσουμε. Αρχικά ο ts ρώτησε κάτι συγκεκριμένο στο οποίο δεν απαντήσατε καθώς δε γνωρίζετε κι αυτό δεν είναι κακό. 

Επίσης, τον ts δεν τον ενδιαφέρουν τα περισσότερα από όσα γράψατε. 

Τώρα πως στο μυαλό σας από το ενοίκιο που επιμενετε ότι 1500 κλπ φτάσατε για την προσβολή στον βασιλιά εσείς το ξέρετε και μόνο. 

Αν για εσάς κριτήριο διαβίωσης είναι το να μπορείτε να είστε χύμα στα σοσιαλ είναι δικό σας θέμα. Και τους Έλληνες πολιτικούς δεν βρίζω στα σοσιαλ παρότι έχω την ελευθερία να το κάνω. 

Δεν προσπαθώ να σας πείσω για κάτι όμως γενικευετε καταστάσεις και χώρες. Όχι δεν είναι όλη η Ευρώπη η ίδια καλή όπως έχετε στο μυαλό σας. Αν επέλεγα να ζήσω στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα ήταν από τις τελευταίες χώρες και η πρώτη θα ηταν η Αυστρία. Και εκεί υπάρχει και διαφθορά και πορνεια και εγκληματικοτητα και ρατσισμός, αλλά εμένα μου κάνει σαν χώρα, όπως μου κάνει και η Ταϊλάνδη. 

Καλό είναι όμως γενικά στη ζωή σας να πορευεστε με γνώμονα τα πράγματα που σας αφορούν πραγματικά. Εσάς ως Έλληνα σας βάζει εμπόδιο ότι ο αστυνομικός τα παίρνει ή ότι όλες οι χώρες έχουν πορνεια; Ή σας είναι εμπόδιο ότι δεν μπορειτε να βρίσετε ελεύθερα; 

Τα πραγματικά εμπόδια πάντως εγώ τα ανέφερα για όλους όσους θέλουν να έρθουν χωρίς να δείξω διάθεση υπεροχής του Ευρωπαϊκού γένους. 

Καλή συνέχεια και εσάς και για τη δουλειά σας, ελπίζω να μην συνεχίσουν να σας στέλνουν σε τόσο σιχαμερες χώρες όπως τώρα, αλλά να είστε πάντα ευτυχισμένος και χαρούμενος. 

Για τον TS όπως σου είπα προηγουμένως τα ενοίκια σωστά τα είδες, το κόστος ζωής είναι προσωπικό θέμα. Πρέπει πρώτα να δεις αν σου κάνει η χώρα και μετά να αποφασίσεις. Εγώ σου ξαναλέω να δεις και την περίπτωση της Σλοβενιας. 

Τέλος, ζητώ συγγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη, γράφω από το κινητό και μαμιεται. 

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 6

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις απαντήσεις καθώς σε 4 λεπτά πρέπει να φύγω, αλλά θα το κάνω αύριο μεθαύριο. 

Η δική μου άποψη, που ως γνωστόν όλοι έχουμε από μία, είναι να αναρωτηθείς το ΓΙΑΤΙ θέλεις να πας κάπου αλλού, και ο μόνος τρόπος να το πετύχεις αυτό στον απόλυτο βαθμό είναι να πας Thai που λες για ένα 3μηνο. Πχ οργάνωσε από τώρα να είσαι από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο. Δες τη φάση, και αποφασίζεις. 

Προσωπικά, όλες οι χώρες αυτές είναι καλές όταν είσαι τουρίστας, είτε για 2 εβδομάδες είναι για μερικούς μήνες. Πριν 2 εβδομάδες έπαθα σαλμονέλα, δίπλα μου είναι το Ασκληπιείο Βούλας, αλλά λόγω ιδιωτικής ασφάλειας απλά πήγα Mediterraneo, κύριος. Ήταν επιλογή μου, και το σημαντικότερο, ΕΧΩ ΕΠΙΛΟΓΗ.  Στο Μεξικό πριν πολλά χρόνια είχα πάθει γαστρεντερίτιδα (also known as Montezuma's revenge), και επί 2 μέρες υπέφερα στο ξενοδοχείο, δεν ήξερα που να πάω τί να κάνω και σε ποιόν να μιλήσω. Φρίκη. 

Μιλάω για κάτι απλό. Δε θα ήθελα να πάθω κάποιο ατύχημα ή να χρειαστεί να νοσηλευτώ σε καμία χώρα που δεν είναι 2-3 ώρες μακρυά με αεροπλάνο απ'τη χώρα μου. Αλλά εγώ είμαι εγώ. Θα μου πεις κάθε μήνα χρειάζεται να πηγαίνεις νοσοκομείο εσύ? Σίγουρα όχι. Αλλά προσωπικά δε με ψήνει να μη νιώθω την ασφάλεια μιας ευρωπαϊκής χώρας, that's all. 

• Like 2

5 hours ago, is_this_real_life said:
Καλησπέρα,
30 χρονών , έχοντας έναν μισθό ~2300 καθαρα με τελείως remote δουλειά και κάνοντας ερευνά σε digital nomad forums, μπήκα σε σκέψεις και είπα να ρωτήσω και εδώ.
Έχω μια μικρή ''βάση'' με ενοίκιο Ελλάδα και κάνω ταξίδια πολύ συχνά έχοντας εδώ τα πράγματα μου και κάπου να αράζω.

Η τα παραταω ολα και γινομαι digital nomad (κυριως ταϊλανδή και ασιατικές χωρες) που με 600 ευρω πιάνεις σπιταρόνα. Ξέρω οτι η Ταϊλανδή ειναι διάσημος προορισμος λογω κόστους ζωής για νομάδες.

thoughts ?

Δες και για Φιλιππινες. 

Τα συν των Φιλιππινων σε σχεση με την Ταυλανδη:

- Πολυ περισσοτεροι μιλανε Αγγλικα 

- Ειναι χριστιανοι

- Θεωρειται πως εχει ομορφοτερη φυση

- Λιγο φθηνοτερη απο Ταυλανδη

- Πολυ ευκολοτερη βιζα και πολυ μεγαλυτερης διαρκειας. Με μερικες εκατονταδες ευρω, αναθετεις σε γραφειο και σου ανανεωνει τη βιζα για μεγαλο χρονικο διαστημα, χωρις να κανεις τιποτε απο τη μερια σου.

- Πιο παραδοσιακες γυναικες

Τα συν της Ταυλανδης σε σχεση με τις Φιλιππινες:

- Πιο κοντα - μικροτερο - απλουστερο ταξιδι

- (Πολυ) πιο ωραια σπιτια και ξενοδοχεια, για τα ιδια λεφτα που θα εδινες Φιλιππινες

- Πολυ καλυτερο φαγητο 

- Δεν το εχω ψαξει πολυ, αλλα νομιζω ειναι ασφαλεστερη απο αποψη φυσικων καταστροφων

- Η Ταυλανδη θεωρειται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΗΣ χωρα, νομιζω εχει μικροτερη εγκληματικοτητα απο Φιλιππινες, αλλα και Φιλιππινες ειναι αρκετα ασφαλεις

- Πολυ πιο οργανωμενο τουριστικο προιον

- Πιο ομορφες ντοπιες γυναικες

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...