Προς το περιεχόμενο

Digital nomad Ταϊλανδή ή μικρό ενοίκιο "βάση" στην Ελλάδα και συχνά ταξίδια

is_this_real_life

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Καλά……από το Ίντερνετ και το κοτέτσι τις θείας μου μια χαρά το βλέπεις….εχω ζησει στην Ασία για χρόνια και ξέρω καλά τι λέω ……αλλά ο δρόμος είναι ελεύθερος.

κοιταξε για να ειναι τοσο διασημο για ευρωπαιους και μη nomads που εχουν αλλα στανταρ ζωης απο τις χωρες τους κατι θα ξερουν παραπάνω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Σε αυτό δε θα διαφωνήσω. Γενικά η νόμιμη εργασία είναι δύσκολη υπόθεση στην Ταϊλάνδη, εκτός αν ανοίξεις επιχείρηση ( και αυτή με διαφορά θέματα). 

Εγώ θα πρότεινα στον ts να πάει μια βόλτα Σλοβενία, ειδικά Μαριμπορ να δει και εκεί το περιβάλλον. 

Δεκτό.

Αλλά θα πρέπει να βρει έναν τρόπο κίνησης χρημάτων που να μην δημιουργεί υποψίες

Ας δοκιμάσει για ένα τρίμηνο και το ξαναβλέπει.

• Like 1

1 minute ago, Dinos1973 said:

Καλά……από το Ίντερνετ και το κοτέτσι τις θείας μου μια χαρά το βλέπεις….εχω ζησει στην Ασία για χρόνια και ξέρω καλά τι λέω ……αλλά ο δρόμος είναι ελεύθερος.

Ζω στην Ταϊλάνδη αυτή τη στιγμή και το νούμερο που λες απλά δεν παίζει με τίποτα για ενοίκιο. 

• Like 2

Μόλις τώρα, dkmaster είπε

Στην Ταϊλάνδη με 1500 ευρώ τον μήνα νοικιάζεις ολόκληρο σπίτι σε περιοχή τέρμα πλουσίων. Ποια η διαφορά όμως ενός μέσου διαμερίσματος για έναν Ασιάτη και έναν Ευρωπαίο; Πώς ζει ένας Ευρωπαίος σε διαμέρισμα στην Αθήνα που δε θα μπορούσε να ζήσει στην Ασία; 

Απο οτι εχω καταλαβει τα 2000 αλλιως ειναι στην Bangkοk αλλιως ειναι στην Ελλαδα, αυτο ειναι ενα δεδομενο. 

8 λεπτά πριν, is_this_real_life είπε

Δεν ειναι, αμα ο immigration officer βλεπει τη μαπα σου καθε 3 και λιγο, μπορει να στην αρνηθει. Την εχουν πατησει αρκετοι που το εκαναν αρκετες φορες το "border hoping"

Σε αυτη τη περιπτωση ο μονος τροπος να μη ρισκαρεις ιδιαιτερα ειναι να ερχομαι ελλαδα η σε γειτονικη χωρά εκει  για κανα 1-2 μηνες και μετα να ξανανεβαίνω και οχι απλα να πηγαινω για ενα σκ η μια βδομαδα. 

οχι, με airbnb εχω βρει διαμερισματα με μηνιαιες μισθωσεις  που εδω δε τα βλεπουμε με κυαλια, με πισινα και gym ολα αυτα με 600-900 μεσα λογαριασμοι ολα(airbnb). 
ενα παραδειγμα :
Airbnb: Holiday Rentals, Cabins, Beach Houses, Unique Homes & Experiences

Αν κάνεις κάθε 2 με 3 μήνες πήγαινε έλα Ελλάδα Ταυλάνδη ότι γλυτώνεις απο ενοίκια θα τα τρως στα εισιτήρια 

• Like 3

1 λεπτό πριν, dkmaster είπε

Ζω στην Ταϊλάνδη αυτή τη στιγμή και το νούμερο που λες απλά δεν παίζει με τίποτα για ενοίκιο. 

Οποτε η γνωμη σου εχει μια αλλη βαρυτητα αφου το ζεις ο ιδιος.

νομιζω οι τιμες στο airbnb για μηνα+

και ΤΟΣΟΙ που πανε εκει παντως δε θα λενε ψεματα.

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Αν κάνεις κάθε 2 με 3 μήνες πήγαινε έλα Ελλάδα Ταυλάνδη ότι γλυτώνεις απο ενοίκια θα τα τρως στα εισιτήρια 

παραδειγμα εφερα, δε χρειαζεται να ειναι καν ελλαδα, απλα πας σε μια αλλη γειτονικη χωρα με 50 ευρω.

3 λεπτά πριν, is_this_real_life είπε

κοιταξε για να ειναι τοσο διασημο για ευρωπαιους και μη nomads που εχουν αλλα στανταρ ζωης απο τις χωρες τους κατι θα ξερουν παραπάνω.

Εγώ ήξερα ότι ειναι διάσημο λόγω σεξοτουρισμού.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγώ ήξερα ότι ειναι διάσημο λόγω σεξοτουρισμού.

ειναι ΚΑΙ για αυτο. 

29 Sept 2023 - Bangkok Sublets, Short Term Rentals & Rooms for Rent - Airbnb Bangkok - Bangkok
απλα για να παρετε μια ιδεα. Αμα νοικιαζεις με το μηνα εχεις αρκετη εκπτωση. Προφανως τα ενοικια ειναι αρκετα υψηλοτερα απο το να βρεις εκει  στο airbnb γιατι οι ταϊλανδοί ξέρουν ποιοι θα τα κλεισουν .

Επεξ/σία από is_this_real_life

1 minute ago, Maurikycli said:

Δεκτό.

Αλλά θα πρέπει να βρει έναν τρόπο κίνησης χρημάτων που να μην δημιουργεί υποψίες

Ας δοκιμάσει για ένα τρίμηνο και το ξαναβλέπει.

Συμφωνώ απόλυτα. 

1 minute ago, is_this_real_life said:

Απο οτι εχω καταλαβει τα 2000 αλλιως ειναι στην Bangkοk αλλιως ειναι στην Ελλαδα, αυτο ειναι ενα δεδομενο. 

Προφανώς. Επίσης, σημασία έχει ο τρόπος ζωής του καθένα άσχετα το ποσό φθηνή είναι η χώρα. Μπορείς να έχεις ενοίκιο σε τρύπα με 100 τον μήνα μπορείς να έχει σπίτι 500 τμ με 1500 τον μήνα. Το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας. Πάντως εδώ τα ενοίκια παίζουν από 500 με 700 ανάλογα την περιοχή. 

Απο εκεί και πέρα το καλύτερο και σωστότερο κατά τη γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις να έρθεις για 3 μήνες και έπειτα να σχηματίσεις άποψη.

• Like 6

1 λεπτό πριν, dkmaster είπε

Συμφωνώ απόλυτα. 

Προφανώς. Επίσης, σημασία έχει ο τρόπος ζωής του καθένα άσχετα το ποσό φθηνή είναι η χώρα. Μπορείς να έχεις ενοίκιο σε τρύπα με 100 τον μήνα μπορείς να έχει σπίτι 500 τμ με 1500 τον μήνα. Το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας. Πάντως εδώ τα ενοίκια παίζουν από 500 με 700 ανάλογα την περιοχή. 

Απο εκεί και πέρα το καλύτερο και σωστότερο κατά τη γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις να έρθεις για 3 μήνες και έπειτα να σχηματίσεις άποψη.

Δεκτο. Μπορει να το κανω ετσι.
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας :)

2 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Συμφωνώ απόλυτα. 

image.png.e3ea66f657d55a5034ced89f43fc27de.png
απο οτι εψαξα μπορω να παω και ετσι χωρις βιζα μονο διαβατηριο  για 45 μερες. Ισχύει ?

11 minutes ago, dkmaster said:

Στην Ταϊλάνδη με 1500 ευρώ τον μήνα νοικιάζεις ολόκληρο σπίτι σε περιοχή τέρμα πλουσίων. Ποια η διαφορά όμως ενός μέσου διαμερίσματος για έναν Ασιάτη και έναν Ευρωπαίο; Πώς ζει ένας Ευρωπαίος σε διαμέρισμα στην Αθήνα που δε θα μπορούσε να ζήσει στην Ασία; 

Έχεις πάει και το ξέρεις?… λυπάμαι αλλά δεν ξέρετε τι λέτε τόσο απλά !

5 minutes ago, is_this_real_life said:

Οποτε η γνωμη σου εχει μια αλλη βαρυτητα αφου το ζεις ο ιδιος.

νομιζω οι τιμες στο airbnb για μηνα+

και ΤΟΣΟΙ που πανε εκει παντως δε θα λενε ψεματα.

Κοίταξε, στο κομμάτι ενοικίων ψέματα δεν λένε. Εγώ μένω σε συγκρότημα μονοκατοικιων λίγο έξω από την Μπανγκόκ, 180 τμ και το συγκρότημα έχει γυμναστήριο και πισίνα, το ενοίκιο για το σπίτι δίπλα μας που είναι το ίδιο με το δικό μας είναι 500 ευρώ χωρίς λογαριασμούς. Γύρω στα 650 με λογαριασμούς. 

Τώρα για το κόστος διαβίωσης δε θα σου πω τίποτα καθώς εγώ τρώω κυρίως ταιλανδικα φαγητά και μαγειρεύω. Εσύ μπορεί να θες αστακούς. 

Το σημαντικότερο όλων εδώ είναι να έχεις ασφάλεια για ιατρικά έξοδα. 

Τέλος, επειδή τελευταία κυνηγάνε πολύ τη μαύρη εργασία θα πρέπει να προσέχεις. 

3 minutes ago, Dinos1973 said:

Έχεις πάει και το ξέρεις?… λυπάμαι αλλά δεν ξέρετε τι λέτε τόσο απλά !

Μάλλον εσείς δεν έχετε πάει. Ζω στην Ταϊλάνδη. Επίσης Ασια που λέτε είναι και το Πακιστάν. Εσείς σε ποια χώρα ήσασταν; Πώς μπορείτε να λέτε ότι το Πακιστάν, με την Ταϊλάνδη, την Κίνα και την Μιανμάρ έχουν όλες τα ίδια ενοίκια; 

7 minutes ago, is_this_real_life said:

Δεκτο. Μπορει να το κανω ετσι.
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας :)

image.png.e3ea66f657d55a5034ced89f43fc27de.png
απο οτι εψαξα μπορω να παω και ετσι χωρις βιζα μονο διαβατηριο  για 45 μερες. Ισχύει ?

Νομιζω είναι 30 και όχι 45. Δεν είμαι σίγουρος γιατι τα τελευταία 4 χρόνια που ζω εδώ έχω βίζα παντρεμένου. 

• Like 4

12 minutes ago, dkmaster said:

Σωστά, έχουμε καταντήσει γραφικοί να τους λέμε τις εμπειριες μας και να ακούμε αρλούμπες! Κάνω το ταξίδι Μπανγκοκ - Σιγκαπούρη - Κουλά Λουμπούρ - Τζακάρτα σχεδόν 4 φορές το χρόνο για δουλειά, το Σιγκαπούρη - Κουλά Λουμπούρ το κάνω με αυτοκίνητο (του πελάτη) αυθημερόν, φεύγοντας 4 το πρωί από Σιγκαπούρη για να αποφύγω τις ουρές στα σύνορα με Μαλαισία, και ακούς τον άλλον που δεν έχει περάσει τα διόδια τις Κορίνθου να έχει άποψη….ημαρτον!

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Dinos1973 said:

Σωστά, έχουμε καταντήσει γραφικοί να τους λέμε τις εμπειριες μας και να ακούμε αρλούμπες! Κάνω το ταξίδι Μπανγκοκ - Σιγκαπούρη - Κουλά Λουμπούρ - Τζακάρτα σχεδόν 4 φορές το χρόνο για δουλειά, το Σιγκαπούρη - Κουλά Λουμπούρ το κάνω με αυτοκίνητο (του πελάτη) αυθημερόν, φεύγοντας 4 το πρωί από Σιγκαπούρη για να αποφύγω τις ουρές στα σύνορα με Μαλαισία, και ακούς τον άλλον που δεν έχει περάσει τα διόδια τις Κορίνθου να έχει άποψη….ημαρτον!

Έχετε σαφές πρόβλημα αντίληψης του λόγου. Ζω εδώ και εσείς έρχεστε εδώ και φεύγετε. Επιμένετε να εξισωνετε τις χώρες. Σε ποια περιοχή της Μπανγκόκ πληρώσατε ενοίκιο 1500; θέλω να μου πείτε το όνομα της περιοχής και του συγκροτήματος. 

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 6

11 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Κοίταξε, στο κομμάτι ενοικίων ψέματα δεν λένε. Εγώ μένω σε συγκρότημα μονοκατοικιων λίγο έξω από την Μπανγκόκ, 180 τμ και το συγκρότημα έχει γυμναστήριο και πισίνα, το ενοίκιο για το σπίτι δίπλα μας που είναι το ίδιο με το δικό μας είναι 500 ευρώ χωρίς λογαριασμούς. Γύρω στα 650 με λογαριασμούς. 

Τώρα για το κόστος διαβίωσης δε θα σου πω τίποτα καθώς εγώ τρώω κυρίως ταιλανδικα φαγητά και μαγειρεύω. Εσύ μπορεί να θες αστακούς. 

Το σημαντικότερο όλων εδώ είναι να έχεις ασφάλεια για ιατρικά έξοδα. 

Τέλος, επειδή τελευταία κυνηγάνε πολύ τη μαύρη εργασία θα πρέπει να προσέχεις. 

Μάλλον εσείς δεν έχετε πάει. Ζω στην Ταϊλάνδη. Επίσης Ασια που λέτε είναι και το Πακιστάν. Εσείς σε ποια χώρα ήσασταν; Πώς μπορείτε να λέτε ότι το Πακιστάν, με την Ταϊλάνδη, την Κίνα και την Μιανμάρ έχουν όλες τα ίδια ενοίκια; 

Νομιζω είναι 30 και όχι 45. Δεν είμαι σίγουρος γιατι τα τελευταία 4 χρόνια που ζω εδώ έχω βίζα παντρεμένου. 

οκ και με 30 να ειναι μια χαρα με καλυπτει ωστε να παρω μια ιδεα για ενα μηνα να δω πως ειναι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...