Προς το περιεχόμενο

Digital nomad Ταϊλανδή ή μικρό ενοίκιο "βάση" στην Ελλάδα και συχνά ταξίδια

is_this_real_life

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, Narayan είπε

Κοίτα και Φιλιππίνες στα πέριξ της Μανίλας, π.χ. Quezon City, πολύ προσιτά ενοίκια, καλό internet και αν χρειαστεί κάτι πετάγεσαι πρωτεύουσα με το τραίνο. 

Eχω σκεφτει και το Bali. Αλλος διάσημος προορισμός για νομαδες.

1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

εγώ θα στο πω λαϊκά: κάτσε στα αυγά σου.

θα ήθελα να μου το αναλύσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε ένα ένα. Εγκληματικότητα η Ταϊλάνδη παίζει να έχει λιγότερη από την Ελλάδα. 

Θα χρειαστείς οπωσδήποτε ασφάλεια διότι αν χρειαστείς νοσοκομείο είναι πανάκριβα και παίζει να μην σε κουράρουν αν δεν τα σκάσεις πρώτα. 

Με τα μπες-βγες για τη βίζα να ξέρεις ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος σε κάποιο μπες να μην σε αφήσουν να μπεις.

Επίσης, δεν λες πουθενά και σε κανέναν ότι δουλεύεις. Αν σε πιάσουν πας για 1000+ ευρώ πρόστιμο και 2 χρόνια μπαν εισόδου για αρχή. 

Η γνώμη μου είναι, πήγαινε για 3 μήνες (βγάλε τρίμηνη τουριστική από την πρεσβεία), δοκίμασε να κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Δες αν αντέχεις τη ζέστη, την ατμοσφαιρική ρύπανση της Μπανγκόκ, και το σημαντικότερο αν είσαι οκ με το φαγητό εδώ, διότι αν δεν το μπορείς και θες μόνο δυτικό τότε ανεβαίνει αρκετά το κόστος ζωής. 

Επίσης, θα σου πρότεινα Τσιανγκ Μάι καθώς είναι πολύ ωραιότερη, μαζεμένη, κάπως φθηνότερη από Μπανγκόκ, όχι όμως για Φλεβάρη λόγω ρύπανσης. 

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 5

3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Να εχω καταφερει να βγαζω 2+ το μηνα και να παω να ζησω στην μπανγκονκ. Φακ λοτζικ

Για εξήγησε το μου :).

Δηλαδή όλοι οι nomads και οι remote workers που δουλεύουν απο εκεί φακ λοτζίκ σωστά?

23 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Με τα μπες-βγες για τη βίζα να ξέρεις ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος σε κάποιο μπες να μην σε αφήσουν να μπεις.

Επίσης, δεν λες πουθενά και σε κανέναν ότι δουλεύεις. Αν σε πιάσουν πας για 1000+ ευρώ πρόστιμο και 2 χρόνια μπαν εισόδου για αρχή. 

Δεν μπορεί να πάει δηλωμένα ως εργαζόμενος;

Εννοείται με τη σχετική βίζα και τα ανάλογα γραφειοκρατικά με τη φορολογία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Οχι η βιζα ως εργαζομενος ειναι πανακριβη κανεις δε την αποκταει γιατι δεν συμφερει απο θεμα κριτήριων. 

Μπορεις να παρεις και 5χρονης διαρκειας αλλα ειναι γυρω στα 15.000 δολλαρια, που παλι κανεις δε τη παιρνει.

Απο οτι εχω καταλαβει, οι περισσοτεροι πανε με τουριστικη και κανουν μεσα-εξω για καμια βδομαδα για να γινει reset  και πουθενα δε λενε οτι δουλευουν.

Η γραφονται σε μαθηματα   muay thai  για να  πάρουν εκπαιδευτική βίζα. 

Επεξ/σία από is_this_real_life

1 ώρα πριν, is_this_real_life είπε

1)Οχι θα γινονται καθαρα μονο για να ξεφεύγω, μπορω να δουλευω απο παντου οσο υπάρχει wifi.

2)Οχι Θα χρειαζεται να πεταω καθε διμηνο σε μια γειτονική χωρα για μια βδομάδα και να ξαναερχομαι λόγω reset της visa.

2) πόσο σίγουρο είναι ότι θα σου δίνουν συνέχεια βίζα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Maurikycli said:

Αν η εταιρεία στην οποία δουλεύει δεν έχει γραφείο στην Ταϊλάνδη ή αν έχει δεν πληροί τα κριτήρια για να έχει αλλοδαπό υπάλληλο(π.χ. συγκεκριμένο νούμερο κερδών ανά έτος και 4 ταιλανδους υπαλλήλους ανά 1 αλλοδαπό) συν διάφορα άλλα, εφόσον έχει γραφείο στην Ταϊλάνδη, τότε δεν μπορεί να βγάλει βίζα και άδεια εργασίας. 

Η σπουδαστικη βίζα για Μάι ται, γλώσσα κλπ είναι το πολύ για έναν χρόνο. Αρχικά σου δίνουν 1 μήνα, έπειτα 3 μήνες και πάει έτσι. Μετά δεν έχει άλλη σπουδαστικη. Επίσης η βίζας εργασίας απλά σου δίνει το δικαίωμα εργασίας, όχι όμως και την άδεια εργασίας. Για να δουλέψει κάποιος στον ιδιωτικό τομέα νόμιμα όταν είναι από Ευρώπη πρέπει ο μισθός του να είναι τουλάχιστον 1600 ευρώ περίπου αλλιώς δεν δίνουν άδεια εργασίας. 

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 2

1 λεπτό πριν, is_this_real_life είπε

Οχι η βιζα ως εργαζομενος ειναι πανακριβη κανεις δε την αποκταει γιατι δεν συμφερει.

Μπορεις να παρεις και 5χρονης διαρκειας αλλα ειναι γυρω στα 15.000 δολλαρια, που παλι κανεις δε τη παιρνει.

Απο οτι εχω καταλαβει, οι περισσοτεροι πανε με τουριστικη και κανουν μεσα-εξω για καμια βδομαδα για να γινει reset  και πουθενα δε λενε οτι δουλευουν.

Η γραφονται σε μαθηματα   muay thai  για να  πάρουν εκπαιδευτική βίζα. 

Προσωπικά και μόνο γι'αυτό δεν θα το έκανα. 

Αν με συνέφερε με την νόμιμη οδό θα το σκεφτόμουν.

Το λοτζικ μια χαρά ειναι εφόσον η ζωή εκει του επιτρέπει να αποταμιεύει τουλάχιστον τα ίδια με την  Ελλάδα , συμπεριλαμβανομένου των εξτρά εξοδων , όπως αυτά των ταξιδιών. Βέβαια εξαρτάται  και πόσο βολικός άνθρωπος ειναι.
Κατ'εμε , αν δεν σε πάει οικονομικά  πίσω όλο αυτό , έφυγες χθες.
Βασικά ακόμα και πίσω να σε πάει... Αν οικογενειακά είστε "ζεστοί"¨, ζμπούτσας. Πάλι έφυγες  χθες.
Το παίζεις νομάς για κανα 5αρι χρόνια ακόμα και μετα βρίσκεις και μια submissive ταϋλανδεζούλα για permanent φάση και είσαι αρχηγός. :D

• Like 3

2 minutes ago, Maurikycli said:

Προσωπικά και μόνο γι'αυτό δεν θα το έκανα. 

Αν με συνέφερε με την νόμιμη οδό θα το σκεφτόμουν.

Σε αυτό δε θα διαφωνήσω. Γενικά η νόμιμη εργασία είναι δύσκολη υπόθεση στην Ταϊλάνδη, εκτός αν ανοίξεις επιχείρηση ( και αυτή με διαφορά θέματα). 

Εγώ θα πρότεινα στον ts να πάει μια βόλτα Σλοβενία, ειδικά Μαριμπορ να δει και εκεί το περιβάλλον. 

• Like 2

3 hours ago, is_this_real_life said:
Καλησπέρα,
30 χρονών , έχοντας έναν μισθό ~2300 καθαρα με τελείως remote δουλειά και κάνοντας ερευνά σε digital nomad forums, μπήκα σε σκέψεις και είπα να ρωτήσω και εδώ.
Έχω μια μικρή ''βάση'' με ενοίκιο Ελλάδα και κάνω ταξίδια πολύ συχνά έχοντας εδώ τα πράγματα μου και κάπου να αράζω.

Η τα παραταω ολα και γινομαι digital nomad (κυριως ταϊλανδή και ασιατικές χωρες) που με 600 ευρω πιάνεις σπιταρόνα. Ξέρω οτι η Ταϊλανδή ειναι διάσημος προορισμος λογω κόστους ζωής για νομάδες.

thoughts ?

Τα ενοίκια σε ασιατικές χώρες για να ζεις σαν ευρωπαίος είναι άνω τον €1500, health care μόνο ιδιωτική και πανάκριβη, κόστος ζωής για Ευρωπαίο πανάκριβο….εκτος και εάν μπορείς να συμβιβαστείς με τον τρόπο ζωής ενός Ασιάτη …..δεν νομίζω !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

2) πόσο σίγουρο είναι ότι θα σου δίνουν συνέχεια βίζα;

Δεν ειναι, αμα ο immigration officer βλεπει τη μαπα σου καθε 3 και λιγο, μπορει να στην αρνηθει. Την εχουν πατησει αρκετοι που το εκαναν αρκετες φορες το "border hoping"

Σε αυτη τη περιπτωση ο μονος τροπος να μη ρισκαρεις ιδιαιτερα ειναι να ερχομαι ελλαδα η σε γειτονικη χωρά εκει  για κανα 1-2 μηνες και μετα να ξανανεβαίνω και οχι απλα να πηγαινω για ενα σκ η μια βδομαδα. 

3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Τα ενοίκια σε ασιατικές χώρες για να ζεις σαν ευρωπαίος είναι άνω τον €1500, health care μόνο ιδιωτική και πανάκριβη, κόστος ζωής για Ευρωπαίο πανάκριβο….εκτος και εάν μπορείς να συμβιβαστείς με τον τρόπο ζωής ενός Ασιάτη …..δεν νομίζω !

οχι, με airbnb εχω βρει διαμερισματα με μηνιαιες μισθωσεις  που εδω δε τα βλεπουμε με κυαλια, με πισινα και gym ολα αυτα με 600-900 μεσα λογαριασμοι ολα(airbnb). 
ενα παραδειγμα :
Airbnb: Holiday Rentals, Cabins, Beach Houses, Unique Homes & Experiences

Επεξ/σία από is_this_real_life
  • Like 1

3 minutes ago, is_this_real_life said:

Δεν ειναι, αμα ο immigration officer βλεπει τη μαπα σου καθε 3 και λιγο, μπορει να στην αρνηθει. Την εχουν πατησει αρκετοι που το εκαναν αρκετες φορες το "border hoping"

Σε αυτη τη περιπτωση ο μονος τροπος να μη ρισκαρεις ιδιαιτερα ειναι να ερχομαι ελλαδα η σε γειτονικη χωρά εκει  για κανα 1-2 μηνες και μετα να ξανανεβαίνω και οχι απλα να πηγαινω για ενα σκ η μια βδομαδα. 

οχι, με airbnb εχω βρει διαμερισματα που εδω δε τα βλεπουμε με κυαλια, με πισινα και gym ολα αυτα με 600-900 μεσα λογαριασμοι ολα(airbnb). 
ενα παραδειγμα :
Airbnb: Holiday Rentals, Cabins, Beach Houses, Unique Homes & Experiences

Καλά……από το Ίντερνετ και το κοτέτσι τις θείας μου μια χαρά το βλέπεις….εχω ζησει στην Ασία για χρόνια και ξέρω καλά τι λέω ……αλλά ο δρόμος είναι ελεύθερος.

• Sad 1

3 minutes ago, Dinos1973 said:

Στην Ταϊλάνδη με 1500 ευρώ τον μήνα νοικιάζεις ολόκληρο σπίτι σε περιοχή τέρμα πλουσίων. Ποια η διαφορά όμως ενός μέσου διαμερίσματος για έναν Ασιάτη και έναν Ευρωπαίο; Πώς ζει ένας Ευρωπαίος σε διαμέρισμα στην Αθήνα που δε θα μπορούσε να ζήσει στην Ασία; 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...