Προς το περιεχόμενο

Digital nomad Ταϊλανδή ή μικρό ενοίκιο "βάση" στην Ελλάδα και συχνά ταξίδια

is_this_real_life

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,
30 χρονών , έχοντας έναν μισθό ~2300 καθαρα με τελείως remote δουλειά και κάνοντας ερευνά σε digital nomad forums, μπήκα σε σκέψεις και είπα να ρωτήσω και εδώ.
Έχω μια μικρή ''βάση'' με ενοίκιο Ελλάδα και κάνω ταξίδια πολύ συχνά έχοντας εδώ τα πράγματα μου και κάπου να αράζω.

Η τα παραταω ολα και γινομαι digital nomad (κυριως ταϊλανδή και ασιατικές χωρες) που με 600 ευρω πιάνεις σπιταρόνα. Ξέρω οτι η Ταϊλανδή ειναι διάσημος προορισμος λογω κόστους ζωής για νομάδες.

thoughts ?
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κοίταξε η δικη μου άποψη είναι πως αν πας κάπου ως nomad θα πας κάπου όπου θα ξοδεύεις λιγότερα σε σχέση με Ελλάδα. Δλδ το σπίτι που έχεις τα πράγματα σου το νοικιάζεις αυξάνεις το εισόδημα σου και κρατάς πολύ λίγα πράγματα. Φυσικά τα ουσιώδη για τη δουλειά σου και σίγουρα κάποια ρούχα κλπ.

Το να ξοδεύεις περισσότερα από το να κάθεσαι εδώ δεν έχει και πολύ νόημα. Δεν είσαι μικρός πχ 23 χρόνων εκεί θα  έλεγα πήγαινε για να ζήσεις εμπειριες για κάνα 2 χρόνια κλπ

Τωρα τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου έχεις μια καλή βάση για να εξελιχθείς να επενδύσεις σιγά σιγά κλπ για να έχεις μια πιο άνετη ζωή στα 40 σου

Τα λεφτά που παίρνεις από το μισθό μου ακούγονται καλά αλλά δεν είναι το ποσο που σου επιτρέπει να κανεις τρελες. Αν  το διαχειριστείς έξυπνα και σωστά μπορείς να εξελιχθείς.

11 λεπτά πριν, efo355 είπε

Κοίταξε η δικη μου άποψη είναι πως αν πας κάπου ως nomad θα πας κάπου όπου θα ξοδεύεις λιγότερα σε σχέση με Ελλάδα. Δλδ το σπίτι που έχεις τα πράγματα σου το νοικιάζεις αυξάνεις το εισόδημα σου και κρατάς πολύ λίγα πράγματα. Φυσικά τα ουσιώδη για τη δουλειά σου και σίγουρα κάποια ρούχα κλπ.

Το να ξοδεύεις περισσότερα από το να κάθεσαι εδώ δεν έχει και πολύ νόημα. Δεν είσαι μικρός πχ 23 χρόνων εκεί θα  έλεγα πήγαινε για να ζήσεις εμπειριες για κάνα 2 χρόνια κλπ

Τωρα τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου έχεις μια καλή βάση για να εξελιχθείς να επενδύσεις σιγά σιγά κλπ για να έχεις μια πιο άνετη ζωή στα 40 σου

Τα λεφτά που παίρνεις από το μισθό μου ακούγονται καλά αλλά δεν είναι το ποσο που σου επιτρέπει να κανεις τρελες. Αν  το διαχειριστείς έξυπνα και σωστά μπορείς να εξελιχθείς.

Σε ευχαριστώ, 

Θα χαλαω σιγουρά πολύ  λιγότερα απο το να μένω Ελλάδα αν παω Ταϊλανδή μέσα στα 500-600 μηναίο καταπληκτικό διαμέρισμα  Airbnb είναι λογαριασμοί και φυσικά φαγητό είναι πολύ φθηνότερο εκεί απο την Ελλάδα. To μόνο ίσως που να είναι δύσκολο είναι η διαφορά ώρας και το θέμα visas(που  το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι  να μπαίνεις με τουριστική και να μη  λες σε κανέναν τίποτα ότι δουλεύεις remote).

Απλα μου φαίνεται ένα  πολύ μεγάλο βήμα για να πω οκ το κλείνω αύριο και το ψάχνω λίγο  .

Ψάξε πολύ καλά για την Ταϊλάνδη όσον αφορά την εγκληματικότητα, καθώς και τι θα γίνει αν προκύψει θέμα υγείας, νοσοκομεία κτλ. Επίσης αν και το κατά πόσο μιλάνε αγγλικά οι κάτοικοι. Αν σου αρέσει η διατροφή τους και τι θα τρως εκεί. 

Σκέφτεσαι να μείνεις στην πρωτεύουσα η σε άλλο μέρος; Είναι μια τεράστια πολύ με το γνωστό φαινόμενο από την μία να βλέπεις πλούσιους και από την άλλη παμπτωχους. 

1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Ψάξε πολύ καλά για την Ταϊλάνδη όσον αφορά την εγκληματικότητα, καθώς και τι θα γίνει αν προκύψει θέμα υγείας, νοσοκομεία κτλ. Επίσης αν και το κατά πόσο μιλάνε αγγλικά οι κάτοικοι. Αν σου αρέσει η διατροφή τους και τι θα τρως εκεί. 

Σκέφτεσαι να μείνεις στην πρωτεύουσα η σε άλλο μέρος; Είναι μια τεράστια πολύ με το γνωστό φαινόμενο από την μία να βλέπεις πλούσιους και από την άλλη παμπτωχους. 

ναι κοιτάω κυρίως  για Bangkok.

Συγνώμη αλλά χάνεις το δάσος. Υπάρχει λόγος που η ζωή στη Bangkok είναι τόσο φθηνή και υπάρχει αντίστοιχα λόγος που στην Ευρώπη η ζωή είναι πολύ ακριβότερη.

• Like 2
  • Thanks 1

51 λεπτά πριν, is_this_real_life είπε
Καλησπέρα,
30 χρονών , έχοντας έναν μισθό ~2300 καθαρα με τελείως remote δουλειά και κάνοντας ερευνά σε digital nomad forums, μπήκα σε σκέψεις και είπα να ρωτήσω και εδώ.
Έχω μια μικρή ''βάση'' με ενοίκιο Ελλάδα και κάνω ταξίδια πολύ συχνά έχοντας εδώ τα πράγματα μου και κάπου να αράζω.

Η τα παραταω ολα και γινομαι digital nomad (κυριως ταϊλανδή και ασιατικές χωρες) που με 600 ευρω πιάνεις σπιταρόνα. Ξέρω οτι η Ταϊλανδή ειναι διάσημος προορισμος λογω κόστους ζωής για νομάδες.

thoughts ?

Η δουλεια σου δεν απαιτει συγκεκριμενο  ωραριο?

δηλαδη η διαφορα ωρας δεν θα σε επηρεαζει?

Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

Η δουλεια σου δεν απαιτει συγκεκριμενο  ωραριο?

δηλαδη η διαφορα ωρας δεν θα σε επηρεαζει?

Ναι η διαφορά ώρας ειναι ενα θέμα οπως προανέφερα σε σχόλιο  .

Με το ωράριο της δουλείας μου θα ξεκινάω μεσημέρι και θα τελειώνω αργά το βραδύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Τα ταξίδια που αναφέρεις αρχικά , θα γίνονται λόγω επαγγέλματος;

Στη Ταϊλάνδη δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύεις;

1)Οχι θα γινονται καθαρα μονο για να ξεφεύγω, μπορω να δουλευω απο παντου οσο υπάρχει wifi.

2)Οχι Θα χρειαζεται να πεταω καθε διμηνο σε μια γειτονική χωρα για μια βδομάδα και να ξαναερχομαι λόγω reset της visa.

Επεξ/σία από is_this_real_life

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, is_this_real_life said:
Καλησπέρα,

thoughts ?

Βασικα πηγαινε 1-2 μηνες και βλεπεις. Ακομα και να σου πει εδω η πλειοψηφια παρατησε τα ολα και πηγαινε ζησε εκει, απλα μπορει να μην σου αρεσει εσενα προσωπικα για xyz λογους οταν πας, επομενως ολη η συζητηση ειναι ατοπη. 

Προφανως και σαν χωρα η Ταυλανδη ειναι κορυφαιος προορισμος και αξιζει να την επισκεφτεις

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2

Κοίτα και Φιλιππίνες στα πέριξ της Μανίλας, π.χ. Quezon City, πολύ προσιτά ενοίκια, καλό internet και αν χρειαστεί κάτι πετάγεσαι πρωτεύουσα με το τραίνο. 

• Like 1

αν η εταιρια σου ειναι Ελληνικη go for it. Ακομα σχετικα νεος εισαι μπορεις να το δοκιμασεις. Εγω ισως να πηγαινα σε καποια αλλη χωρα που εχει να μου προσφερει κατι και στη δουλεια π.χ Ανατολικη Ευρωπη τυπου Λιθουανια Λετονια κτλ που ανεβαινουν τεχνολογικα και ειναι και φθηνες ενω εισαι περιπου Ευρωπη. Αλλα ειπαμε αυτο ειναι προσωπικο.

Αν δουλευεις με ξενη εταιρια προσεχε παρα πολυ το συμβολαιο σου και αν σου εχουν κανει καποια τοπικη ασφαλιση γιατι το τελευταιο καιρο που εχει ξεκινησει το work from....office ψαχνουν πολυ αν δουλευεις απομακρυσμενα απο τη χωρα που εχεις δηλωσει ή αν ενημερωνεις.

Αν σε παιρνει το ωραριο να αντεχεις απο Ταιλανδη να εξυπηρετεις κοσμο απο αλλη διαφορα ωρας οκ. Απλως και εκει σε τετοιες περιπτωσεις εχω δει ατομα να εχουν αποξενωθει ή να χανουν το βιορυθμο/ψυχικα θεματα)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...