MikhailBakurin Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Τέσπα, είστε εκτός τόπικ αγαπητοί, ορμώμενοι από το κόμπλεξ σας, επειδή έχετε μείνει με κάτι σαπίλες, να τη "μπείτε" στους άλλους, που έχουν οικονομικά οχήματα. ΧΙΛΙΑ - ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, που αντί για 5,5 λίτρα , μπορεί να καίω 6, στα 100χλμ! Ευτυχώς επεμβήκατε και βοηθήσατε τη συζήτηση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SinAkuma Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Το πατίνι προφανως κινείται σε αστικό περιβάλλον. Ο ένας λέει εάν το αμάξι καίει 6lt/100 και ο άλλος λέει αν το αμάξι είναι ψιλόοικονομικό και καιεί 5lt/100(!!). Τι 5lt/100 μέσα στην πόλη και ψιλοοιξονομικο ρε παιδιά; Τι αμάξια έχετε που καταναλώνουν 5lt/100 σε αστικό περιβάλλον; Ο μόνος τρόπος να δεις 5/100 είναι υβριδικό αμάξι, με κλασικό βενζινοκίνητο είναι αδύνατο, Μιλάμε για κίνηση μέσα σε πόλη και όχι πορεία σε επαρχιακό δρόμο με σταθερή χαμηλή ταχύτητα. Επισης προς τον ts, ειτε κάτι κάνεις λάθος στους υπολογισμούς ειτε έπεσες σε προβληματική μπαταρία. Μια μπαταρία κάνει εύκολα 400-500 κύκλους φορτίσεων δεν γίνετε να έχει διανύσει μόλις 2.000 χιλιόμετρα. Από 10 χιλιόμετρα να κανει η κάθε φόρτιση ( που δεν γίνετε να κανει τόσα λίγα) 500 κύκλοι θα δίναν 5.000 χιλιόμετρα. Εγώ πάντως με το i10 έχω 5/100 μέσα στην πόλη και με κίνηση.... απλά λέω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, MikhailBakurin said: Τέσπα, είστε εκτός τόπικ αγαπητοί, ορμώμενοι από το κόμπλεξ σας, επειδή έχετε μείνει με κάτι σαπίλες, να τη "μπείτε" στους άλλους, που έχουν οικονομικά οχήματα. ΧΙΛΙΑ - ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, που αντί για 5,5 λίτρα , μπορεί να καίω 6, στα 100χλμ! Ευτυχώς επεμβήκατε και βοηθήσατε τη συζήτηση! Μόλις φάνηκε το ποιος έχει κόμπλεξ. Θα έλεγα περαστικά αλλά ξέρω πως είναι κάτι που δεν διορθώνεται, οπότε θα πω να το χαίρεσαι το οικονομικό σου όχημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Τέσπα, είστε εκτός τόπικ αγαπητοί, ορμώμενοι από το κόμπλεξ σας, επειδή έχετε μείνει με κάτι σαπίλες, να τη "μπείτε" στους άλλους, που έχουν οικονομικά οχήματα. ΧΙΛΙΑ - ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, που αντί για 5,5 λίτρα , μπορεί να καίω 6, στα 100χλμ! Ευτυχώς επεμβήκατε και βοηθήσατε τη συζήτηση! Μας καταλαβες. Ζηλεψαμε τοσο πολυ το οικονομικο opel agila του 2012 που δεν θα φαμε για βραδυ. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexrose Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 20 ώρες πριν, sdikr είπε Μήπως δεν έκανες σωστή χρήση στην μπαταρία; γιατί αν θεωρήσουμε πως ενα πατίνι έχει 30 χλμ αυτονομία, με 500 κύκλους φόρτισης έχεις 15000 χλμ Ακόμα και αν έχεις ενα πατίνι που σου δίνει 15χλμ λόγο του ότι είσαι λίγα κιλά παραπάνω και πας σε ανηφόρες πάλι έχεις 7500 χλμ Το xiaomi το πατίνι φορτίζει με 0,3kwh = 150 kwh 30 ευρώ περίπου για 500 κύκλους Αν όντως κάνεις αυτά τα χλμ σκέψου μήπως αν πρέπει να πας σε κάποιο ακριβότερο πατίνι που να έχει καλύτερη αυτονομία και πιο δυνατό ώστε να σου είναι πιο εύκολο να κάνεις σωστά φόρτιση, Τις φορτίσεις τις έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή που ελεγε μετά από κάθε χρήση να γίνεται φόρτιση η οποία να φτάνει το 100%.επίσης χειμώνα που δεν το κυκλοφορουσα φορτιζα την μπαταρία κάθε 1 με 1,5 μήνα. Η αντιπροσωπεια που πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω για καινούργια, μου λέει πως καλά σε έβγαλε για 3 χρόνια όπως και ένας άλλος μάστορας που μίλησα επίσης. Σκέψου πως η εγγύηση για την καινούρια μπαταρία είναι μόνο 6 μήνες άρα από ότι φαίνεται δεν θεωρείται πως θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Απλά η απορία μου είναι αν αξίζει να δίνεις 210 ευρώ κάθε 3 χρόνια στην καλύτερη 19 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Κάτι λάθος κάνεις στους υπολογισμούς. Εγώ έχω υπολογίσει ότι θέλω 400ε για κιτ μετατροπής κανονικού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό. 15άρα μπαταρία, 48 βολτ = 0,7 kw. Αν υπολογίσουμε 500 κύκλους = 350 κβ Χ 22,5 σεντς μεσοσταθμικά το ρεύμα (20 βραδυ 25 πρωι), πάμε στα 78 ευρώ. 478 ευρώ σύνολο για να κάνεις, με εμβέλεια 100 περίπου χλμ / φόρτιση = 50.000 χλμ. Αν το αμάξι σου είναι ψιλο-οικονομικό και καίει 5 λτ/100χμ, με αυτό το ποσό, βγάζεις περίπου 4.800 χλμ σήμερα. 91% περίπου εξοικονόμηση το ηλεκτρικό. Η μπαταρία πόσο κοστίζει? Και πόσο καιρό θεωρείς ότι θα αντέξει? ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, Alexrose said: Τις φορτίσεις τις έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή που ελεγε μετά από κάθε χρήση να γίνεται φόρτιση η οποία να φτάνει το 100%.επίσης χειμώνα που δεν το κυκλοφορουσα φορτιζα την μπαταρία κάθε 1 με 1,5 μήνα. Η αντιπροσωπεια που πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω για καινούργια, μου λέει πως καλά σε έβγαλε για 3 χρόνια όπως και ένας άλλος μάστορας που μίλησα επίσης. Σκέψου πως η εγγύηση για την καινούρια μπαταρία είναι μόνο 6 μήνες άρα από ότι φαίνεται δεν θεωρείται πως θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Απλά η απορία μου είναι αν αξίζει να δίνεις 210 ευρώ κάθε 3 χρόνια στην καλύτερη Η σωστή φόρτιση είναι να το φορτίζεις απο 0 με 20% στα 100%, όχι απο το 50 με 60% στα 100% Ναι πάντα οι μπαταρίες θεωρούνται αναλώσιμο σε αυτά Το αν αξίζει 210 ευρώ κάθε 3 χρόνια αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δεις εσυ, τα 2000χλμ που λες είναι σχετικά λίγα αλλά πιστεύω οτι σου βγήκανε έτσι γιατι δεν έγινε σωστή φόρτιση και έφαγες τους κύκλους με το να φορτίζεις μετά απο κάθε χρήση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, Alexrose said: Τις φορτίσεις τις έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή που ελεγε μετά από κάθε χρήση να γίνεται φόρτιση η οποία να φτάνει το 100%.επίσης χειμώνα που δεν το κυκλοφορουσα φορτιζα την μπαταρία κάθε 1 με 1,5 μήνα. Δεν έχω δει τις οδηγίες του κατασκευαστή (που αποκλείεται να λένε αυτά που περιγράφεις), αλλά σίγουρα αυτό που έκανες δεν ήταν σωστή χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 3 hours ago, Alexrose said: Η μπαταρία πόσο κοστίζει? Και πόσο καιρό θεωρείς ότι θα αντέξει? ? Είπα, θα αντέξει τουλ 500 κύκλους. Όσο μεγαλύτερη, τόσο περισσότερο, γιατί θα φορτίζει σπανιότερα. Εμένα η αγαπημένη διαδρομή είναι 25 χλμ, οπότε θα φορτίζω 1-2 φορές τη βδομάδα, σύμφωνα με μετρήσεις που έχω κάνει από αντίστοιχη κατασκευή φίλου. 7-8 χρονάκια σίγουρα. Κόστος από aliexpress, αναλόγως τι ποιότητα θες, ξεκινάμε από τα 180-190 ευρώ, πάμε μέχρι τα 260-280 για την καλύτερη ποιότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc_Chaos_81 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου με το πατίνι (xiaomi mi 3) από Μάρτιο 2022 Φορτίζω μια φορά τη βδομάδα (η μπαταρία αναμένεται να αντέξει 5 χρόνια) και έστω ότι καταναλώνω 5-6 λεπτά τη φορά -->24 λεπτά το μήνα-->3 ευρώ το χρόνο ρεύμα. Με το αυτοκίνητο επειδή δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί δουλειά σπίτι και πίσω καιει 10λ/100χλμ (τα 5λίτρα δεν υπάρχουν πουθενά για τα πρώτα χλμ) τουλάχιστον (μικρό αυτοκίνητο 1300) τη βδομαδα δλδ κάνω 20 χιλιόμετρα δλδ 2 λίτρα-->4 ευρώ-->16 ευρώ το μήνα-->192 ευρώ το χρόνο όπως έχω υπολογίσει σε 1.5 χρόνο που το έχω , έχω κάνει απόσβεση και έχω μειώσει πολύ το ενεργειακό μου αποτύπωμα.. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2023 από Doc_Chaos_81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexrose Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν έχω δει τις οδηγίες του κατασκευαστή (που αποκλείεται να λένε αυτά που περιγράφεις), αλλά σίγουρα αυτό που έκανες δεν ήταν σωστή χρήση. Θα ανεβάσω φώτο με την πρώτη ευκαιρία από τις οδηγίες του κατασκευαστή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, Alexrose said: Θα ανεβάσω φώτο με την πρώτη ευκαιρία από τις οδηγίες του κατασκευαστή Δεν χρειάζεται, βρήκα το manual, το οποίο δεν λέει σχεδόν τίποτα σχετικό με ποσοστό φόρτισης. Το μόνο που λέει είναι να αποσυνδέσεις τον φορτιστή όταν γίνει πράσινο το λαμπάκι, και όταν μένει σε ακινησία να φορτίζεις την μπαταρία κάθε 30 ημέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, sdikr είπε Η σωστή φόρτιση είναι να το φορτίζεις απο 0 με 20% στα 100%, όχι απο το 50 με 60% στα 100% καλύτερα απο 50-60% στα 100% παρά απο 20% ... ιδανικά 40% με 80% , πρακτικά απλά να μη ξεζουμίζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 33 minutes ago, korakios said: καλύτερα απο 50-60% στα 100% παρά απο 20% ... ιδανικά 40% με 80% , πρακτικά απλά να μη ξεζουμίζει Καλύτερα είναι το να γίνεται σωστά φόρτιση, αυτό που λες δεν είναι σωστή φόρτιση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, sdikr είπε αυτό που λες δεν είναι σωστή φόρτιση ποιο απο όλα ? το 40-80 είναι ιδανικό γενικότερα σε όλες τις μπαταρίες πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Φυσικά σε όλα αυτά παίζει και τι μάρκα θα αγοράσεις , ποιότητα κατασκευής κα. Ninebot G30 (Αυτονομία 45-50 πραγματικά χλμ) Στα 650 ευρώ (Πριν 3 χρόνια) έβγαλε 22.000 Χλμ σε 1.5 χρόνο με μόνο service αλλαγή ροδας λόγω μεγάλου καρφιού. (Μετά έγινε κλοπή του αλλιώς άντεχε αλλά 10-15.000 χλμ.) Αγορά του ίδιου μοντέλου βρισκόμαστε στα 12.000 χλμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα