Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 minutes ago, MidnightCoder said:

Εγω αυτο το ποστ το εγραψα για να βρω την καλυτερη λυση σχετικα με τα οικονομικα μου οσο μενω στην Ελλαδα. Αν μπορεις να μου πεις εσυ τροπο να ανοιξω εδω επιχειρηση και να πληρωνω λιγοτερο φορο απο οσο θα πληρωνα εξω θα το κανω. Αν καποιος αλλος μου προτεινει αλλη λυση οικονομικοτερη, ας εχει εδρα αλλη χωρα της ΕΕ θα επιλεξω εκεινη μενοντας παλι Ελλαδα. Οπως παει για Βουλγαρια μαλλον με βλεπω αλλα οπως σου ειπα ειμαι ανοιχτος σε προτασεις.

Η διαφορά είναι ότι οι λύσεις που κοιτάζεις δεν είναι νόμιμες εφόσον συνειδητά, ενώ μένεις Ελλάδα, δεν θέλεις να δηλώσεις το εισόδημα σου εδώ. Όλες οι λύσεις που σκέφτεσαι έχουν ρίσκο και πλεον είναι αρκετά εύκολο να σε βρουν/πιασουν. 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, MidnightCoder είπε

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Πως μπορώ να το κάνω αυτό; Υπάρχει κάποια εταιρεία που μπορεί να ανοίξει την LLC εκ μέρους μου; Αν μπορείς να μου εξηγήσεις ή να μου δώσεις κάποια πηγή θα το εκτιμούσα!

Πάντως σε μία πηγή βρήκα αυτό - "As a non-U.S. resident, your Delaware LLC will only be taxed in the U.S. on income from U.S. sources, meaning that income from other countries will not be taxed by the US. If you choose to form an LLC, any profits U.S.-sourced income will be taxed by 30%"

Η εταιρεία που θα συνεργαστώ είναι στην Αμερική.  Οπότε στην περίπτωση μου ίσως και να μη με συμφέρει. Θα ήθελα βέβαια να μου πεις περισσότερα για την ltd

Δυστυχώς ο 0% φόρος είναι αν το εισόδημα της LLC είναι με συναλλαγές ΕΚΤΟΣ Αμερικής. Π.χ. συνεργάζεσαι με Ευρωπαίκές εταιρείες.

Εύκολο online άνοιγμα:

https://stripe.com/en-gr/atlas

Να βγάλεις και EIN (για άνοιγμα λογαριασμού) + θέλεις και έναν λογιστή για να κάνει ετήσιες δηλώσεις κτλ (±500€)

Επεξ/σία από al3xis
Δημοσ.

Επιλογές έχεις στο που θα μείνεις. Γιατί νομίζεις φεύγουν τόσοι εξωτερικό; και γιατί αν έβλεπες ότι θα είσαι κερδοφορος δεν κανονιζες νωρίτερα το τι θα κάνεις με φορολογία;

Πήγαινε μείνε σε μια χώρα που εξωτερικού που σε βολεύει και δήλωσε τα καθυστερημένα.

Ότι άλλη λύση και να βρεις, 99% θα έχει ρίσκο να σε πιάσουν και να ρίξουν πρόστιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, al3xis είπε

Δυστυχώς ο 0% φόρος είναι αν το εισόδημα της LLC είναι με συναλλαγές ΕΚΤΟΣ Αμερικής. Π.χ. συνεργάζεσαι με Ευρωπαίκές εταιρείες.

Εύκολο online άνοιγμα:

https://stripe.com/en-gr/atlas

Να βγάλεις και EIN (για άνοιγμα λογαριασμού) + θέλεις και έναν λογιστή για να κάνει ετήσιες δηλώσεις κτλ (±500€)

Γιατι δεν μπορω να φυγω, τοσο απλα.

Ουτως η αλλως επιχειρηση πλεον ανοιγεις οπως θες δεν εχει σημασια που μενεις.

Με συμφερει πιο πολυ να ανοιξω να ανοιξω εταιρεια στο εξωτερικο και να φαω και προστιμο που λες παρα να κανω εδω εναρξη και να ειμαι καθαρος.

19 λεπτά πριν, mary είπε

Επιλογές έχεις στο που θα μείνεις. Γιατί νομίζεις φεύγουν τόσοι εξωτερικό; και γιατί αν έβλεπες ότι θα είσαι κερδοφορος δεν κανονιζες νωρίτερα το τι θα κάνεις με φορολογία;

Πήγαινε μείνε σε μια χώρα που εξωτερικού που σε βολεύει και δήλωσε τα καθυστερημένα.

Ότι άλλη λύση και να βρεις, 99% θα έχει ρίσκο να σε πιάσουν και να ρίξουν πρόστιμο.

Σε ευχαριστω, παντως αν οντως ισχυει το 30% δεν αξιζει. Μαλλον για Βουλγαρια ή Εσθονια με βλεπω.

Επεξ/σία από MidnightCoder
Δημοσ.
1 hour ago, MidnightCoder said:

Ουτως η αλλως επιχειρηση πλεον ανοιγεις οπως θες δεν εχει σημασια που μενεις.

Με συμφερει πιο πολυ να ανοιξω να ανοιξω εταιρεια στο εξωτερικο και να φαω και προστιμο που λες παρα να κανω εδω εναρξη και να ειμαι καθαρος.

Σημασία έχει πού ΒΓΑΖΕΙΣ το εισόδημά σου. Έτσι θα σε τσιμπήσουν τελικά. Αν έχεις παρτίδες με εταιρείες εξωτερικού, μια χαρά πήγαινε και άνοιξε επιχείρηση έξω. Αν όμως εδώ εισπράττεις, νομίζω ότι θα ταλαιπωρηθείς πολύ να βρεις μια λύση χωρίς τελικά να αξίζει. Διότι και ο τζίρος που αναφέρεις είναι χαμηλός και τα ρίσκα υπαρκτά. 

Από κει και πέρα, κάτι για το "συμφέρον": δεν είναι σωστή η ιδεολογία του να κάνεις κάτι που σε συμφέρει κι ας φας πρόστιμο. Ειδικά όταν δεν έχεις καν μπει στο παιχνίδι. Δηλαδή, φιλικά πάντα, όλοι εμείς που είμαστε χρόνια ΕΕ και κοιτάμε πώς θα αυξήσουμε τις δουλειές μας (και όχι πώς θα βρούμε κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο να αποφύγουμε φόρους), τι ακριβώς κάνουμε; 

Δεν χρειάζεται βέβαια να μου απαντήσεις στο τελευταίο. Έχω ήδη τις απαντήσεις από το >70% των ΕΕ που δηλώνουν ψίχουλα και μας κατακλέβουν κάθε μέρα. 

• Like 2
  • 6 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...