Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπίστωσαν ότι η «BIC ΒΙΟΛΕΞ Μ.Α.Ε.» διέθεσε 73 κωδικούς προϊόντων (στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, γόμες και ξύστρες) με υψηλότερο μεικτό περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται στην εταιρεία πρόστιμο 230.150 ευρώ, δηλαδη, το διπλάσιο από το όφελος που αποκόμισε από την πώληση αυτών των προϊόντων, κατά παράβαση της νομοθεσίας για το μεικτό περιθώριο κέρδους.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στην αποστολή τους και πλέον το συνολικό ύψος των προστίμων που έχουν επιβληθεί το 2023 προσεγγίζει τα 5,5 εκατ. ευρώ, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 15.000 έλεγχοι, ενώ αυτήν την περίοδο ελέγχονται πάνω από 5.000 προϊόντα.

Θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι όποιοι παραβιάζουν το νόμο, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, και κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών θα το πληρώσουν πανάκριβα, καθώς τα πρόστιμα υπερβαίνουν κατά πολύ το αθέμιτο επιδιωκόμενο κέρδος.

Το υπουργείο Ανάπτυξης με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει και αξιοποιώντας την τεχνολογία θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους και την επιβολή του νόμου, έτσι ώστε να καταστεί σαφές και να γίνει συνείδηση πως η απληστία κοστίζει και δεν γίνεται ανεκτή. Η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού δεν συνιστά χάρη αλλά αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση».

Δημοσ.

Τα πρόστιμα υπέρ δημοσίου δεν θα έπρεπε να απασχολούν καθόλου τον πολίτη για πολλούς λόγους, δεν ξέρουμε αν καταβάλλονται και το κυριότερο εγω που την πάτησα σαν πελάτης του χ καταστήματος τι κέρδος εχω; μηδεν.

 

Οποτε είτε 200κ πληρώσει ειτε 200εκ ουτε κρύο ούτε ζεστή 

  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Είμαι περίεργος να δω πως υπολογίζεται αυτό το "μεικτό περιθώριο κέρδους" και πως ακριβώς επιρρεάζει τον καταναλωτή.

Π.χ. αν η BIC πουλάει ένα στυλό με €1 και βγάζει 20 λεπτά κέρδος, ενώ μία ξένη εταιρεία π.χ. Xiaomi το πουλάει €1.20 και βγάζει 10 λεπτά κέρδος, πως ακριβώς οφελείται ο καταναλωτής αν η εταιρεία με το φθηνότερο προϊόν στην αγορά δεχτεί πρόστιμο; 

Δημοσ.

Δεν είναι κακό (για την ακρίβεια είναι θεμιτό) να τιμωρείται όποιος παραβαίνει το νόμο.

Σκέφτομαι μόνο μήπως η συγκεκριμένη παρέμβαση και δημοσίευση έχει να κάνει με κυβερνητικό pr. Καθώς στο μικρόκοσμό μου λίγο με επιβαρύνει η υπέρβαση της τιμής στη γόμα και στην ξύστρα. Αν θα κοιτούσαν τι γίνεται στα φασολάκια, το λάδι και τα καύσιμα πιστεύω ότι θα ήταν πιο καταλυτικό για τα νοικοκυριά.

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aggelos87 είπε

Πολύ ωραία! Γιατί δεν κάνουν το ίδιο στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στην ενέργεια κλπ;; 

για 41 λογους. ενας απο αυτους ειναι οτι τα κερδη απο τα καυσιμα/ενεργεια ειναι δις, οχι πενταροδεκαρες.

  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...