Θοδωρής005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα μπηκα στο φοιτητικό μου σπίτι οπου το καλώδιο της κεραίας έρχεται κατευθείαν από ταράτσα, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να μάθω αν η κεραία είναι ιδιωτική η γενική για την πολυκατοικία, οπως και να χει επειδή δεν θέλω να ρίξω και πολλά λεφτά μπορώ να βάλω έναν ενίσχυτη γραμμής εσωτερικό για να βελτιώσει το σήμα; αξίζει; ενημέρωτικα τα απλά καναλια τα πιάνω φουλ σήμα και τα ψηφιακά μια με 2 το πολύ, δηλαδή αν δεν έχει καλό καιρό δύσκολα βλέπεις με τα ψηφιακά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Θοδωρής005 είπε ενημέρωτικα τα απλά καναλια τα πιάνω φουλ σήμα και τα ψηφιακά μια με 2 το πολύ, δηλαδή αν δεν έχει καλό καιρό δύσκολα βλέπεις με τα ψηφιακά Καλήμερα. Ποια ειναι τα "απλα" καναλια που αναφέρεις και ποια τα ψηφιακα??. Ολα ψηφιακά ειναι πλεον.. Μήπως αναφέρεσαι στα SD και τα HD?. Οπως και να εχει, βάζοντας ενισχυτή γραμμής δεν σημαίνει οτι θα σου λύσει το πρόβλημα.. Πιθανον να πεταξεις και τα λεφτα σου.. Αρχικά πρεπει να δεις σε τι κατάσταση ειναι το καλώδιο κεραίας που κατεβαίνει στο διαμέρισμα σου. Αν ειναι φθαρμένο τότε χρίζει αντικατάστασης.. Φωναξε εναν φιλο σου να σε βοηθήσει και "κουνώντας" το καλώδιο ακολουθατο να δεις που παει, και δες την κατασταση του.. Καλώδια "καμμένα" απο τον ηλιο έχοντας βγει τα πλενταζ εξω χρίζουν αντικατάστασης.. Ισως να εχεις δικια σου κεραία, ισως να εισαι πανω και σε κεντρική.. Δες αυτα και ξαναμιλάμε.. Αν θες ανεβασε και καμια φωτο για να ειμαι και ποιο συγκεκριμενος στις απαντησεις.. 9 ώρες πριν, Θοδωρής005 είπε δηλαδή αν δεν έχει καλό καιρό δύσκολα βλέπεις με τα ψηφιακά Με αυτο που γραφεις θυμήθηκα ενα περιστατικό.. Οταν με ειχε φωνάξει παλια ενας πελατης μου ειπε οτι οποτε βρεχει δεν εχει καλο σημα και εχει διακοπες.. Έπειτα απο έλεγχο διαπίστωσα οτι τα νερα της βροχής έμπαιναν μεσα στο δίπολο της κεραίας του και το βραχυκύκλωναν. Το σημα έπεφτε.. Μετα απο λιγες μερες που στέγνωνε το νερο το σημα ανέβαινε και παλι.. Εγινε αλλαγή της κεραίας καθώς ειχε χαλάσει πλεον η στεγανότητα του δίπολου, και ολα καλα. Για αυτο σου λεω να κανεις εναν ελεγχο οπτικο πρωτα.. Δεν ειναι κατι το δυσκολο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θοδωρής005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Petros Electron είπε Καλήμερα. Ποια ειναι τα "απλα" καναλια που αναφέρεις και ποια τα ψηφιακα??. Ολα ψηφιακά ειναι πλεον.. Μήπως αναφέρεσαι στα SD και τα HD?. Οπως και να εχει, βάζοντας ενισχυτή γραμμής δεν σημαίνει οτι θα σου λύσει το πρόβλημα.. Πιθανον να πεταξεις και τα λεφτα σου.. Αρχικά πρεπει να δεις σε τι κατάσταση ειναι το καλώδιο κεραίας που κατεβαίνει στο διαμέρισμα σου. Αν ειναι φθαρμένο τότε χρίζει αντικατάστασης.. Φωναξε εναν φιλο σου να σε βοηθήσει και "κουνώντας" το καλώδιο ακολουθατο να δεις που παει, και δες την κατασταση του.. Καλώδια "καμμένα" απο τον ηλιο έχοντας βγει τα πλενταζ εξω χρίζουν αντικατάστασης.. Ισως να εχεις δικια σου κεραία, ισως να εισαι πανω και σε κεντρική.. Δες αυτα και ξαναμιλάμε.. Αν θες ανεβασε και καμια φωτο για να ειμαι και ποιο συγκεκριμενος στις απαντησεις.. Με αυτο που γραφεις θυμήθηκα ενα περιστατικό.. Οταν με ειχε φωνάξει παλια ενας πελατης μου ειπε οτι οποτε βρεχει δεν εχει καλο σημα και εχει διακοπες.. Έπειτα απο έλεγχο διαπίστωσα οτι τα νερα της βροχής έμπαιναν μεσα στο δίπολο της κεραίας του και το βραχυκύκλωναν. Το σημα έπεφτε.. Μετα απο λιγες μερες που στέγνωνε το νερο το σημα ανέβαινε και παλι.. Εγινε αλλαγή της κεραίας καθώς ειχε χαλάσει πλεον η στεγανότητα του δίπολου, και ολα καλα. Για αυτο σου λεω να κανεις εναν ελεγχο οπτικο πρωτα.. Δεν ειναι κατι το δυσκολο.. Καλησπέρα φίλε ναι λάθος μου πιάνω φουλ τα απλά και μετρια έως καθόλου τα high definition, επειδη ομως αυτο που λες ναι είναι απλό αλλά είναι δύσκολο να το κάνω τώρα, οποτε λες περισσότερο αξίζει να βάλω έναν ενίσχυτη η να βάλω μια τέτοια κεραία η οποίο είναι φθηνή και διαβάζω εξαιρετικά σχόλια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε επειδη ομως αυτο που λες ναι είναι απλό αλλά είναι δύσκολο να το κάνω τώρα Καλησπερα. Δηλαδη, πρωτιμας να δωσεις λεφτά σε υλικα και χρονο απο το να κανεις εναν απλο ελεγχο για να δεις τι φταιει γιατι πχ αν ειναι μονο το καλωδιο ειναι κατι που αντικαθιστάτε με μικρο κοστος.. Επισης αν εισαι πανω σε κεντρικη και εχουν τραβηχθεί εξωτερικές γραμμές μπορει να γινει με δαπανη ολης της πολυκατοικίας και να δωσεις πχ 5 ευρω παραπάνω στα κοινόχρηστα σου.. Στα υπόλοιπα τωρα η συχνότητα(ες) των HD καναλιών ειναι η ποιο ευαίσθητη ας πούμε στις παρεμβολές. Λόγοι που μπορει να μην τα πιάνεις ειναι οι παρακάτω: 1) Φθαρμένο ή ακατάλληλο καλώδιο κεραίας, δεν εχει προδιαγραφές θωράκισης A+, A++ 2) Κεραία πολυκαιρισμένη, μη συμβατή με τα στάνταρ LTE, όποτε "τρως" αρμόνικες απο τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3) Συνδυασμός των 2 παραπάνω, κεραία και καλώδιο.. 4) Αν ειναι κεντρικη εγ/ση ακατάλληλος ενισχυτής (Δεν ειναι LTE) ή και κεραια καθως και προβληματικοί κατανεμητές σήματος.. Λίγα λογία για τον ενισχυτή γραμμής..Οτι προσθέτουμε ενεργό στην εγκατάσταση μας, εκτός απο το σημα ανεβάζει και τον "θόρυβο". Ο θόρυβος μπορει να μας προκαλέσει προβλήματα στην λήψη μας οπως παγώματα στην εικονα, οπως και αυξομειώσεις του σήματος, όποτε δεν προτείνεται.. Εφόσον προκεται για ατομικη εγ/ση (ας πούμε, γιατι δεν εισαι σίγουρος αν παιρνεις απο κεντρικη ή οχι) ο μόνος ενισχυτής που θα πρότεινα θα ηταν αυτός του ιστου για τον λογο οτι μπαίνει κοντα στην κεραία και ετσι γλιτώνουμε μεγάλο μέρος του θορύβου.. Επίσης υπάρχουν και κεραίες με ενεργό δίπολο που ειναι ακόμα καλύτερες για τον λογο τον οποίο ανέφερα.. Η κεραία που δείχνεις σαν παράδειγμα δεν προτείνεται, για τον λόγο οτι ειναι μια πλαστικουρα και με τον καιρό θα παρει νερα στο εσωτερικό της, δηλαδή θα "καει" με τον ήλιο.. Και αλλα προβλήματα επίσης που δεν εχει νόημα να τα γράφω εδω.. Αν θελεις ντε και καλα να βάλεις κατι νεο, παρε μια κεραία μικρη τύπου "yagi", απο 10 ευρω ξεκινάνε, αναφερω πληροφοριακά 1) YAGI ATC-481 2) ANT-390 Άκυρο δεν ειναι LTE.. 3) ATC-482 4) Condor L7 21-69 5) Tecatel Mini HD UHF Με επιφύλαξη οτι εισαι μεσα στον αστικό ιστο της πολης και σχετικά κοντά στο σημείο εκπομπής χωρις να εχεις πολλά εμπόδια.. Έλεγχο του καλωδίου και αν ειναι πολύ χάλια άλλαξε το και αυτό.. 1) Vector SAT110 Φθηνό ειναι, τα 20 μετρα θα σου βγουν κοντα στα 15 ευρω.. Και με ενα buget των 25-30 ευρω βαλε μια καινουρια κεραία και καλώδιο θα κανεις την δουλεια σου.. Φυσικά ολα αυτα ειναι σενάριο, γιατι και την περιοχή σου δεν ξέρω αλλά και πως ειναι η θέαση και η απόσταση προς το σημείο εκπομπης. Δεν μπορω να κανω παραπάνω μαντεψιες απο την στιγμή που δεν γνωρίζω παραπάνω πληροφορίες και κατάστασης.. Απλα αυτες οι κεραίες που έβαλες (τύπου πανελ) ειναι μουφα, για κάνα μπαλκόνι ειναι και για περιπτώσεις που είμαστε και πολυ κοντα στο Κ.Ε. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θοδωρής005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Καλησπερα. Δηλαδη, πρωτιμας να δωσεις λεφτα σε υλικα και χρονο απο το να κανεις εναν απλο ελεγχο για να δεις τι φταιει γιατι πχ αν ειναι μονο το καλωδιο ειναι κατι που αντικαθιστατε με μικρο κοστος.. Επισης αν εισαι πανω σε κεντρικη και εχουν τραβηχθει εξωερικες γραμμες μπορει να γινει με δαπανη ολης της πολυκατοικίας και να δωσεις πχ 5 ευρω παραπανω στα κοινόχρηστα σου.. Στα υπολοιπα τωρα η συχνοτητα(ες) των HD καναλιων ειναι η ποιο ευεσιθητη ας πουμε στις παρεμβολες. Λογοι που μπορει να μην τα πιανεις ειναι οι παρακατω: 1) Φθαρμένο ή ακατάλληλο καλώδιο κεραίας, δεν εχει προδιαγραφές θωράκισης A+, A++ 2) Κεραία πολυκαιρισμένη, μη συμβατή με τα στάνταρ LTE, όποτε "τρως" αρμόνικες απο τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3) Συνδυασμός των 2 παραπάνω, κεραία και καλώδιο.. Λίγα λογία για τον ενισχυτή γραμμής.. Οτι προσθέτουμε ενεργό στην εγκατάσταση μας, εκτός απο το σημα ανεβάζει και τον "θόρυβο". Ο θόρυβος μπορει να μας προκαλέσει προβλήματα στην λήψη μας οπως παγώματα στην εικονα, οπως και αυξομειώσεις του σήματος, όποτε δεν προτείνεται.. Εφόσον προκεται για ατομικη εγ/ση (ας πούμε, γιατι δεν εισαι σίγουρος αν παιρνεις απο κεντρικη ή οχι) ο μόνος ενισχυτής που θα πρότεινα θα ηταν αυτός του ιστου για τον λογο οτι μπαίνει κοντα στην κεραία και ετσι γλιτώνουμε μεγάλο μέρος του θορύβου.. Επίσης υπάρχουν και κεραίες με ενεργό δίπολο που ειναι ακόμα καλύτερες για τον λογο τον οποίο ανέφερα.. Η κεραία που δείχνεις σαν παράδειγμα δεν προτείνεται, για τον λόγο οτι ειναι μια πλαστικουρα και με τον καιρό θα παρει νερα στο εσωτερικό της, δηλαδή θα "καει" με τον ήλιο.. Και αλλα προβλήματα επίσης που δεν εχει νόημα να τα γράφω εδω.. Αν θελεις ντε και καλα να βάλεις κατι νεο, παρε μια κεραία μικρη τύπου "yagi", απο 10 ευρω ξεκινάνε, αναφερω πληροφοριακά 1) YAGI ATC-481 2) ANT-390 Άκυρο δεν ειναι LTE.. 3) ATC-482 4) Condor L7 21-69 5) Tecatel Mini HD UHF Με επιφύλαξη οτι εισαι μεσα στον αστικό ιστο της πολης και σχετικά κοντά στο σημείο εκπομπής χωρις να εχεις πολλά εμπόδια.. Έλεγχο του καλωδίου και αν ειναι πολύ χάλια άλλαξε το και αυτό.. 1) Vector SAT110 Φθηνό ειναι, τα 20 μετρα θα σου βγουν κοντα στα 15 ευρω.. Και με ενα buget των 25-30 ευρω βαλε μια καινουρια κεραία και καλώδιο θα κανεις την δουλεια σου.. Φυσικά ολα αυτα ειναι σενάριο, γιατι και την περιοχή σου δεν ξέρω αλλά και πως ειναι η θέαση και η απόσταση προς το σημείο εκπομπές. Δεν μπορω να κανω μαντεψιες απο την στιγμή που δεν γνωρίζω παραπάνω πληροφορίες και καταστασης.. Απλα αυτες οι κεραίες που εβαλες (τύπου πανελ) ειναι μουφα, για κανα μπαλκονι ειναι και για περιπτώσεις που ειμαστε κοντα στο Κ.Ε. Αυτό σκεφτόμουν να βάλω αυτή την πάνελ στο μπαλκόνι, γιατι καλώδιο από τον 5ο αξίζει; και επίσης η κεραια δεν θα είναι μόνιμα 1-2 χρόνια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε Αυτό σκεφτόμουν να βάλω αυτή την πάνελ στο μπαλκόνι, γιατι καλώδιο από τον 5ο αξίζει; και επίσης η κεραια δεν θα είναι μόνιμα 1-2 χρόνια Βαλε μια μικρη λογαριθμική στο μπαλκόνι, εγω στο κέντρο της Αθηνάς στον 1ο όροφο και με εμπόδια μπροστά έβαλα αυτή μαζί με την βάση 15 ευρω και πιάνει τελεία ολα τα καναλια ολες τις ωρες.. Μην βάλεις αυτο το πανελ εχει πολυ "ανοικτό λοβο λήψης" και παίρνει θόρυβο από παντού ΥΓ. Ενα-ενα μου τα βγαζεις ρε μπαγάσα.. Απο ταρατσα πηγαμε στο μπαλκόνι τωρα.. 🤣 Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θοδωρής005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Βαλε μια μικρη λογαριθμική στο μπαλκόνι, εγω στο κέντρο της Αθηνάς στον 1ο όροφο και με εμπόδια μπροστά έβαλα αυτή μαζί με την βάση 15 ευρω και πιάνει τελεία ολα τα καναλια ολες τις ωρες.. Μην βάλεις αυτο το πανελ εχει πολυ "ανοικτό λοβο λήψης" και παίρνει θόρυβο από παντού Έχεις να μου προτείνεις κάποια από skroutz; η αυτές που έστειλες πάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Απο οτι βλεπω το σημα ειναι απο τα αριστερά του μπαλκονιού σου.. Εχεις καθόλου οπτικη επαφή απο εκει?. Αν ναι οτι και να βαλεις απο αυτες που σου έβαλα θα "πιάσει" σημα μια χαρα Πχ και μια μικρή λογαριθμική σαν και αυτη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θοδωρής005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Petros Electron είπε Απο οτι βλεπω το σημα ειναι απο τα αριστερά του μπαλκονιού σου.. Εχεις καθόλου οπτικη επαφή απο εκει?. Αν ναι οτι και να βαλεις απο αυτες που σου έβαλα θα "πιάσει" σημα μια χαρα Πχ και μια μικρή λογαριθμική σαν και αυτη.. Θα σου στείλω φώτο να μου πεις που καλύτερα είναι 1η στην σειρά είναι αριστερά 2η κέντρο Και αυτή δεξιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θοδωρής005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Είδα τον απέναντι μόλις ότι έχει την ίδια με το πανελ, αν την παρω ενισχυτη γραμμής μπορώ να βάλω όποιον να ναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Έχεις κολλήσει με τον ενισχυτή γραμμής.. Θες να δώσεις τζάμπα χρήμα? Είδα σε αυτή την φώτο που ανέβασες τουλάχιστον 2, ίσως και 3 λογαριθμικές κεραίες εκεί στην γειτονιά σου. Λογικά θα είσαι επαρχία, γιατί στην Αθήνα δεν ειναι και τόσο διαδεδομένες οι λογαριθμικές.. Κακώς βεβαία άλλα αυτή ειναι άλλη κουβέντα.. Για να κλείσει το θέμα εγώ στην θέση σου θα έβαζα μια λογαριθμική κεραία προς την κατεύθυνση που κοιτάνε οι άλλες κεραίες. Καλη επιτυχία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θοδωρής005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Petros Electron είπε Έχεις κολλήσει με τον ενισχυτή γραμμής.. Θες να δώσεις τζάμπα χρήμα? Είδα σε αυτή την φώτο που ανέβασες τουλάχιστον 2, ίσως και 3 λογαριθμικές κεραίες εκεί στην γειτονιά σου. Λογικά θα είσαι επαρχία, γιατί στην Αθήνα δεν ειναι και τόσο διαδεδομένες οι λογαριθμικές.. Κακώς βεβαία άλλα αυτή ειναι άλλη κουβέντα.. Για να κλείσει το θέμα εγώ στην θέση σου θα έβαζα μια λογαριθμική κεραία προς την κατεύθυνση που κοιτάνε οι άλλες κεραίες. Καλη επιτυχία. Δίκιο έχεις άλλα μισό αντί να δώσω + 10-15€ για ιστούς κεραίας,βίδες και τετοια τι άποψη έχεις για το πανελ; Την οποία την έχει ο απέναντι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση Petros Electron Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε τι άποψη έχεις για το πανελ; Τα εχω γράψει ποιο πίσω σε παλιά δημοσίευση σχετικά με αυτά τα πάνελ τι παίζει. Χονδρικά ας πούμε οτι αυτα τα πάνελ που στην ουσία ενα διπολο πλακέτας χωρις ανακλαστήρα με πολυ ανοιχτο λοβό λήψης και απουσία ανακλαστήρα ώστε να απορρίπτει τις πισω και τις πλευρικές συχνότητες.. Αποτέλεσμα αυτου ειναι να παίρνει και τον θόρυβο. Αν ψαξεις ποιο πισω θα δεις που συζητάγαμε με εναν TS οτι ειχε τετοιο προβλημα με ενα τετοιο πανελ. Η δε λογαριθμική δεν εχει ανακλαστήρα, αλλα ειναι ετσι η σχεδίαση της που κανει πληρη αποκοπή των πισω συχνοτήτων καθως και ειναι και DC short οποτε απορρίπτει μεγάλο μέρος του θορύβου. 10 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε Δίκιο έχεις άλλα μισό αντί να δώσω + 10-15€ Εγω σου ειπα απο την αρχη να κανεις εναν απλο ελεγχο του καλωδίου σου να δεις τι παίζει. Εσυ δεν θες. Δηλαδή αν δώσεις και αλλα 20 ευρω επιπλέον για ενισχυτή για την κεραία πανελ που θα παρεις και δουλειά δεν κανεις θα ειναι καλύτερα?. Με 7 ευρω και κατι παίρνεις μια ωραια βαση με δάγκανες σαν και αυτη και βαζεις την κεραία στα κάγκελα σου χωρίς κοντάρια και να ειναι μες την μεση. Τεσπα το θέμα πιστευω οτι εξαντλήθηκε, η απόφαση εινα δικιά σου, αν θες το πανελ παρτο ισως και να παίξει ισως και οχι. Εγω ΔΕΝ θα το εβαζα στην θεση σου, και θα ξεκιναγα απο το να ελενξω την υφιστάμενη εγ/ση που έχω. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θοδωρής005 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Στις 29/9/2023 στις 7:54 ΜΜ, Petros Electron είπε Τα εχω γράψει ποιο πίσω σε παλιά δημοσίευση σχετικά με αυτά τα πάνελ τι παίζει. Χονδρικά ας πούμε οτι αυτα τα πάνελ που στην ουσία ενα διπολο πλακέτας χωρις ανακλαστήρα με πολυ ανοιχτο λοβό λήψης και απουσία ανακλαστήρα ώστε να απορρίπτει τις πισω και τις πλευρικές συχνότητες.. Αποτέλεσμα αυτου ειναι να παίρνει και τον θόρυβο. Αν ψαξεις ποιο πισω θα δεις που συζητάγαμε με εναν TS οτι ειχε τετοιο προβλημα με ενα τετοιο πανελ. Η δε λογαριθμική δεν εχει ανακλαστήρα, αλλα ειναι ετσι η σχεδίαση της που κανει πληρη αποκοπή των πισω συχνοτήτων καθως και ειναι και DC short οποτε απορρίπτει μεγάλο μέρος του θορύβου. Εγω σου ειπα απο την αρχη να κανεις εναν απλο ελεγχο του καλωδίου σου να δεις τι παίζει. Εσυ δεν θες. Δηλαδή αν δώσεις και αλλα 20 ευρω επιπλέον για ενισχυτή για την κεραία πανελ που θα παρεις και δουλειά δεν κανεις θα ειναι καλύτερα?. Με 7 ευρω και κατι παίρνεις μια ωραια βαση με δάγκανες σαν και αυτη και βαζεις την κεραία στα κάγκελα σου χωρίς κοντάρια και να ειναι μες την μεση. Τεσπα το θέμα πιστευω οτι εξαντλήθηκε, η απόφαση εινα δικιά σου, αν θες το πανελ παρτο ισως και να παίξει ισως και οχι. Εγω ΔΕΝ θα το εβαζα στην θεση σου, και θα ξεκιναγα απο το να ελενξω την υφιστάμενη εγ/ση που έχω. καλησπερα φιλε μετα απο καιρο εν τελει η κεραια δουλευε αλλα με εναν αερα την διελυσε κ δεν θα κατσω να ασχοληθω ,πηρα μια λογαριθμικη οπως μου ειπες μια ερωτηση στο ομοαξονικο η μια ακρη θα ειναι f κ η αλλη αρσενικο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Στις 11/1/2024 στις 11:00 ΠΜ, Θοδωρής005 είπε καλησπερα φιλε μετα απο καιρο εν τελει η κεραια δουλευε αλλα με εναν αερα την διελυσε κ δεν θα κατσω να ασχοληθω ,πηρα μια λογαριθμικη οπως μου ειπες μια ερωτηση στο ομοαξονικο η μια ακρη θα ειναι f κ η αλλη αρσενικο; Δες τι βύσμα έχει η κεραία. Συνήθως έχει F θηλυκό. Τότε θες F αρσενικό σε ευρωπαϊκό αρσενικό για την τηλεόραση σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα