Προς το περιεχόμενο

Κλήση τροχαίας UK

Chocobo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τώρα πως κάποιος που δεν έχει πάει Αγγλία θα δηλώσει ότι δούλευε Αγγλία μιας και αφορά επαγγελματικό ένας θεός ξέρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Ντράπηκα η αλήθεια είναι να πάω τροχαία έστω και με το σενάριο ''ήμουν εξωτερικό και έφαγα κλήση'' μη με ρωτήσουν λετομέρειες και δεν έχω ιδέα τι να τους πω και εκτεθώ.

Μίλησα με τον δικηγόρο μου όμως , ο οποίος η αλήθεια είναι πως δεν ήξερε πολλές πληροφορίες για το συγκεκρημένο θέμα αλλά μου είπα θα το ψάξει.Παρόλα αυτά με συμβούλεψε όπως και εσείς (και η λογική δηλαδή) να μην το σκέφτομαι καν.

Οπότε και έτσι θα πράξω.Είμαι πάλι στη δυσάρεστη θέση βέβαια να το ανακοινώσω στο φίλο μου αλλά better safe than sorry.

Δεν ήμουν ακριβώς έτοιμος να το κάνω.Προφανώς αντιλαμβάνομαι την παρανομία.Αν όμως το κόστος ήταν απλά μερικοί πόντοι δεν θα με ενδιέφερε για να βοηθήσω κάποιον φίλο.Το κόστος ενδέχεται όμως να είναι πολύ περισσότερο και για τους δυο μας οπότε και δεν θα βοηθήσω.

Τώρα το πως το έκανε ήδη μια φορά δεν το ξέρω , εδώ δεν ξέρω τους δικούς μας νόμους καλά καλά.Οπότε δεν ξέρω αν θα χρειαζόταν να δηλώσω πως δούλευα κλπ κλπ.

Όπως και να έχει πήρα την απόφαση να μην κάνω κάτι οπότε ευχαριστώ όλους.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν πολλά χρόνια σε παρόμοιο περιστατικό, όπου όμως οι δύο Έλληνες εμπλεκόμενοι βρισκόταν και οι δύο στο αυτοκίνητο, απλά επειδή ο ένας είχε πολλές κλήσεις για να μη του πάρουν το δίπλωμα συμφώνησε με τον αδερφό του που καθόταν δίπλα να πουν ότι οδηγούσε ο άλλος.

Μιλάμε για Γερμανία,  υπήρξαν φωτογραφίες, αυτεπάγγελτα  η αστυνομία τους συνέλαβε επενέβηκε ο εισαγγελέας,  ανακρίσεις δικαστήρια και δύο καταδίκες γερές για αρκετά διαφορετικά αδικήματα ο καθε ένας παραπλάνησης αρχων, ψευδους καταθεσης   καθώς η παραβίαση κόκκινου αποτελεί πολύ σοβαρό θέμα, 

και τελικά  καταδικάστηκαν με πολύ γερά πρόστιμα των χιλιάδων ευρώ ο κάθε ένας,  φυσικά αφαίρεση διπλώματος του ενός αν θυμάμαι καλά τρέχανε 3 χρόνια με αυτή την υπόθεση..... καθώς πήγαν εξυπνακίστικα να βάλουν δικηγόρους χειροτερευοντας την θέση τους καθε φορά που έκαναν έφεση και πιο πολύ..... νομιζω καταστραφηκανε οικονομικά.

Αυτά τα  κόλπα μπορεί να πιάνουν Ελλάδα Τουρκια Αλβανια Βουλγαρια.

Γερμανια Γαλλια Αγγλια όμως μπορεί να εξελιχτούν σε οικογενειακές τραγωδίες και να καταστραφούν οικογένειες.

Δεν θα καθίσει κάθε Γερμανός να βάλει μυαλό στον Έλληνα με το καλό,  θα γνωρίσει την αναποδη και σωστή εκπαίδευση που δεν έχει πάρει από μικρό παιδί,  και θα βρεθεί με καταδίκες χωρίς χρήματα και ποινικό μητρώο επικίνδυνου πολίτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι μια χαρά πειθαρχημένοι και σωστοί πολίτες στις χώρες που ζούνε....

Δεν είναι τυχαίο που εκεί δεν βλέπεις να περνάνε με κόκκινο,  δεν βλέπεις να παρκάρουν στα πεζοδρόμια,  δεν παραβιαζουν σήματα....  δεν βρίζουν.....

Επεξ/σία από odys03
  • Like 4

23 λεπτά πριν, odys03 είπε

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι μια χαρά πειθαρχημένοι και σωστοί πολίτες στις χώρες που ζούνε....

Δεν είναι τυχαίο που εκεί δεν βλέπεις να περνάνε με κόκκινο,  δεν βλέπεις να παρκάρουν στα πεζοδρόμια,  δεν παραβιαζουν σήματα....  δεν βρίζουν.....

Δεν είναι τυχαία επίσης η αυξημένη παραβατικότητα των «πειθαρχημένων» ευρωπαίων στην Ελλάδα βεβαίως βεβαίως.:rolleyes:

• Like 1

Η γραφειοκρατία της Αγγλίας είναι από τις καλύτερες γενικά, αν κάτι γραφτεί, δε χάνεται ξανά. Οπότε αν τύχει το οτιδήποτε και πας Αγγλία μετά τη κομπίνα, μπορεί και να έχεις μπλεξίματα. Οπότε όσο καλός φίλος και να είναι, δε θα το δεχόμουν με τίποτα. Ας βρει έναν ντόπιο να κάνει τη κομπίνα.

• Thanks 1

Εν πάση περιπτώσει το όνομα σου πρέπει να είναι μέρος της ασφάλειας ως δεύτερος οδηγός αλλιώς απλά δεν υπάρχεις. Κοινώς και να ήθελες να κάνεις μαιμουνια δεν μπορείς. 

• Thanks 1

32 minutes ago, odys03 said:

Εκεί που έχει κάμερες δεν θα δεις να περνάνε με κόκκινο, εκεί που δεν έχει όμως....

εγώ απλά να πω ότι όταν εμένα ένα χρόνο στην Αγγλία είχα ένα θέμα με την British Airways σε μια πτηση (η καρτα που ειχα πληρωσει δηλωθηκε αργοτερα σαν κλεμμενη) και οταν μιλησα με το "security της British" (ετσι μου ειπαν) μου εβγαλαν λιστα με ολες τις πτησεις που ειχα κανει εκεινη τη χρονια (πρωτη φορα πετουσα με British ομως). Ολα αυτα το 2008.επομενως αφου αφορα πολιτη εκτος UK θεωρω οτι θα ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να διασταυρωσουν το αν εχεις επισκεφθει τη χωρα ή οχι.

• Thanks 1

Nα σημειώσω οτι ο "φίλος" του δεν εχει άλλους φίλους εκει στην Αγγλία για να κάνουν την "μοντα"?, Εσένα περιμένει που είσαι στην Ελλαδα για να βγάλεις τα κάστανα απο την φωτια?. Κατι δεν μου αρέσει εδώ.. 

• Like 1

2 hours ago, odys03 said:

ακριβώς όπως δεν είναι τυχαίο που εδώ είμαστε τριμπούρδελο. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και καμία ποινή. Εδώ ακόμα και η Διας βλέπεις να καβαλάει πεζοδρόμια και να παρκάρει πάνω τους.

• Like 1

5 ώρες πριν, Vaguras είπε

Απλά φαντάσου να την σκαπουλάρει τώρα με την βοήθεια σου και την επόμενη φορά να βρεθείς στις ρόδες του..

Όταν ήμουν φοιτητής ακόμα, είχα συμφοιτητη και φίλο, λίγο μεγαλύτερο ηλικιακά από εμένα, μηχανικός αυτοκινήτων με δύο αμάξια και μια μοτοσυκλέτα. Μια φορά πέρασε με κόκκινο σε λεωφόρο. Τον είδανε οι μπάτσοι που ήταν κάπου κρυμμένοι δεν τους έβλεπε, τον σταμάτησαν και έφαγε μεγάλο πρόστιμο τότε νομίζω κανένα 500αρι και αφαίρεση διπλώματος / πινακίδων. Άρχισε η γκρίνια και η κλάψα πως τον διέλυσαν και τι θα κάνει τώρα χωρίς αμάξι, αναγνώρισε μεν το λάθος του αλλά θεωρούσε υπερβολική την τοτε ποινή. 

Πέρασε κάποιος καιρός που ήταν εξαφανισμένος και τον ψάχναμε αλλά δεν σήκωνε τηλ. Μια μέρα τον βλέπουμε στην σχολή υποβασταζομενο με πατεριτσες επιδεσμους λευκοπλαστ κτλ.

Τον τράκαρε κάποιος που πέρασε με κόκκινο, το αμάξι του είχε γίνει σμπαράλια και είχε κοπεί σχεδόν στα δύο από την μπροστά θέση του συνοδηγού λοξα μέχρι την πίσω θέση από τον οδηγό. Αν είχε κοπεί από την αντίθετη μεριά δηλαδή θέση του οδηγού και πίσω θέση συνοδηγού μπορεί να ήταν νεκρός η βαριά ανάπηρος. 

Του λέω μα καλά ρε φίλε μας δουλεύεις, εσένα σου είχανε πάρει άδεια και πινακίδες για κάτι μήνες μας έλεγες, τώρα πως οδηγουσες αμάξι; 

Απάντηση: Αα, έβαλα μέσον και το πήρα πίσω πληρώνοντας μόνο το πρόστιμο. 

3 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Δεν είναι τυχαία επίσης η αυξημένη παραβατικότητα των «πειθαρχημένων» ευρωπαίων στην Ελλάδα βεβαίως βεβαίως.:rolleyes:

Επειδη μας θεωρούν μπανανια και ξέρουν μέχρι και αυτοί πως δεν θα γίνει τίποτα. 

• Like 2

5 ώρες πριν, odys03 είπε

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Επειδη μας θεωρούν μπανανια και ξέρουν μέχρι και αυτοί πως δεν θα γίνει τίποτα. 

Αρα θέλουν βούρδουλα και αυτοί. Μην μας πουλάνε τόε φούμαρα και πειθαρχίες οι ευρωπαιολάγνοι. 

• Like 1

4 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Nα σημειώσω οτι ο "φίλος" του δεν εχει άλλους φίλους εκει στην Αγγλία για να κάνουν την "μοντα"?, Εσένα περιμένει που είσαι στην Ελλαδα για να βγάλεις τα κάστανα απο την φωτια?. Κατι δεν μου αρέσει εδώ.. 

μαλλον θα εχει τερματισει και τους δικους τους ποντους 😂

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...