Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ψάχνω google πληροφορίες σχετικά με το παρακάτω θέμα αλλά δεν μπορώ να βρώ κάτι οπότε δοκιμάζω εδώ.

Σήμερα με κάλεσε φίλος που μένει UK για μια κλήση που δέχτηκε για παραβίαση ορίου ταχύτητας.

Ο ίδιος εργάζεται σας επαγγελματίας οδηγός οπότε έχει πρόβλημα με τους πόντους.

Οπότε μου ζήτησε πρακτικά αν μπορώ να τον βοηθήσω και να δώσει το δικό μου δίπλωμα(το ελληνικό) και να πει πως οδηγούσα εγώ.

Φυσικά θα πληρώσει το πρόστιμο ο ίδιος και απλά μου λέει θα χρεωθώ εγώ τους πόντους.Δεν μπορώ να φανταστώ αντικειμενικά πως θα γίνει αυτό καθώς εργάζομαι εδώ και δεν έχω ταξιδέψει UK τουλάχιστον 4 χρόνια.Οπότε πέραν το πρόβλημα τον πόντων σκέφτομαι μην έχω άλλα θέματα.

Εννοείται πως αύριο πρωί θα περάσω απο την τροχαία της πόλης μου να ρωτήσω ευθέως τι πρόβλημα μπορώ να έχω.

Μέχρι αύριο όμως καλοδεχούμενες όποιες πληροφορίες μου δώσετε.

Να συμπληρώσω πως ο ίδιος δεν εχω καμία παράβαση ούτε στη μηχανή ούτε στο αυτοκίνητο όσα χρόνια οδηγάω.Οπότε δεν θέλω να βρεθώ κυριολεκτικά απο το πουθενά μπλεγμένος.Αφενός θέλω να βοηθήσω τον φίλο αφετέρου δεν θέλω να τρέχω με νομικά πόσο μάλλον ξένης χώρας.

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Εννοείται πως αύριο πρωί θα περάσω απο την τροχαία της πόλης μου να ρωτήσω ευθέως τι πρόβλημα μπορώ να έχω

Θα πας στην τροχαία και θα ρωτήσεις πως θα παρανομησεις??? 😁 Η άντε να μην πω παρανομία. Θα πω εξαπάτηση....

Γνώμη μου να μην δεχτείς,δεν ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχεις Ελλάδα. Και εάν το ξαναπάθει ο φίλος σου και σου ξαναζητησει να κάνετε τι ίδιο ???

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν δέχεσαι καν στο UK οι άνθρωποι δεν ειναι χωριάτες και χτεσινή το πρόστιμο πάει με φωτογραφία και πολλά άλλα δεν έχει σε αυτούς το οδηγούσε αυτός. Επίσης αν έχει ποινή αφαίρεση διπλώματος πχ το UK θα το στείλει σε εσένα ναι όντως θα το κάνει και θα ζητήσει να σου επιβληθεί η ποινή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Καλησπέρα.

Ψάχνω google πληροφορίες σχετικά με το παρακάτω θέμα αλλά δεν μπορώ να βρώ κάτι οπότε δοκιμάζω εδώ.

Σήμερα με κάλεσε φίλος που μένει UK για μια κλήση που δέχτηκε για παραβίαση ορίου ταχύτητας.

Ο ίδιος εργάζεται σας επαγγελματίας οδηγός οπότε έχει πρόβλημα με τους πόντους.

Οπότε μου ζήτησε πρακτικά αν μπορώ να τον βοηθήσω και να δώσει το δικό μου δίπλωμα(το ελληνικό) και να πει πως οδηγούσα εγώ.

Φυσικά θα πληρώσει το πρόστιμο ο ίδιος και απλά μου λέει θα χρεωθώ εγώ τους πόντους.Δεν μπορώ να φανταστώ αντικειμενικά πως θα γίνει αυτό καθώς εργάζομαι εδώ και δεν έχω ταξιδέψει UK τουλάχιστον 4 χρόνια.Οπότε πέραν το πρόβλημα τον πόντων σκέφτομαι μην έχω άλλα θέματα.

Εννοείται πως αύριο πρωί θα περάσω απο την τροχαία της πόλης μου να ρωτήσω ευθέως τι πρόβλημα μπορώ να έχω.

Μέχρι αύριο όμως καλοδεχούμενες όποιες πληροφορίες μου δώσετε.

Να συμπληρώσω πως ο ίδιος δεν εχω καμία παράβαση ούτε στη μηχανή ούτε στο αυτοκίνητο όσα χρόνια οδηγάω.Οπότε δεν θέλω να βρεθώ κυριολεκτικά απο το πουθενά μπλεγμένος.Αφενός θέλω να βοηθήσω τον φίλο αφετέρου δεν θέλω να τρέχω με νομικά πόσο μάλλον ξένης χώρας.

Σοβαρευτείτε,και εσύ και ο φίλος σου.

• Like 12
  • Thanks 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sstratos είπε

Θα πας στην τροχαία και θα ρωτήσεις πως θα παρανομησεις??? 😁 Η άντε να μην πω παρανομία. Θα πω εξαπάτηση....

Γνώμη μου να μην δεχτείς,δεν ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχεις Ελλάδα. Και εάν το ξαναπάθει ο φίλος σου και σου ξαναζητησει να κάνετε τι ίδιο ???

Σε εισαγωγικά ναι.Προφανώς δεν μπορώ να τους πω αυτό.Θα πάω να ρωτήσω τις συνέπειες σαν να έχω κάνει εγώ την παράβαση καθώς πρακτικά αυτό στην ουσία θα αναλάβω πλην του χρηματικού..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sstratos είπε

Αυτο ακριβως.. Μην το κάνεις..
Επισης δεν ξερουμε αν η τροχαια (στην Αγγλια) εχει τα στοιχειά του διπλώματος του φιλου σου και μετα μπλέξει και αυτος και εσυ, καθοτι εσυ δεν αποδεικνύεται οτι ησουν στην χωρα οταν εγινε η παράβαση!. Μην τους περνάς για χαζους.. Θα μπλέξετε και αυτος και εσυ μετα..

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, soteras είπε

Δεν δέχεσαι καν στο UK οι άνθρωποι δεν ειναι χωριάτες και χτεσινή το πρόστιμο πάει με φωτογραφία και πολλά άλλα δεν έχει σε αυτούς το οδηγούσε αυτός. Επίσης αν έχει ποινή αφαίρεση διπλώματος πχ το UK θα το στείλει σε εσένα ναι όντως θα το κάνει και θα ζητήσει να σου επιβληθεί η ποινή.

Εμένα μου είπα πως του πήγε γράμμα στο σπίτι απλά με φωτογραφία το όχημα και πως το έχει ξανακάνει.Επειδή του έχω μια εμπυστοσύνη έκατσα και τον άκουσα.Προφανώς όμως υπάρχουν όρια και δεν θα ρισκάρω τον εαυτό μου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Chocobo είπε

Εμένα μου είπα πως του πήγε γράμμα στο σπίτι απλά με φωτογραφία το όχημα και πως το έχει ξανακάνει.Επειδή του έχω μια εμπυστοσύνη έκατσα και τον άκουσα.Προφανώς όμως υπάρχουν όρια και δεν θα ρισκάρω τον εαυτό μου.

Πες του φίλου σου ότι αν δεν ξέρει να οδηγάει και γίνεται συλλέκτης προστίμων και πόντων να βρει άλλη δουλειά.Ειδικά επαγγελματίας οδηγός θα έπρεπε να ειναι πιο προσεκτικός.

.

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σοβαρευτείτε,και εσύ και ο φίλος σου.

Μαζί σου.Προσωπικά δεν θα ζητούσα ποτέ κάτι τέτοιο απο κάποιον.Μου ζητήθηκε όμως και πρέπει να γνωρίζω όσα περισσότερα μπορώ σε κάθε περίπτωση.

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Πες του φίλου σου ότι αν δεν ξέρει να οδηγάει και γίνεται συλλέκτης προστίμων και πόντων να βρει άλλη δουλειά.Ειδικά επαγγελματίας οδηγός θα έπρεπε να ειναι πιο προσεκτικός.

.

valid point 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρουμε η δικαιοσύνη στην Αγγλία πως δουλεύει. Εάν το κάνεις αυτό, και γίνει κάνα δικαστήριο στην Αγγλία και αποδειχθει ότι δεν ήσουν εκεί  εκείνη την ημέρα (μέσω τελωνειακών/αεροπορικών κτλ μεθόδων) , θα βρεθείς και εσύ κατηγορούμενος στην Αγγλία για εξαπάτηση των αρχών. Τελευταία κουβέντα μου στο τοπικ.. μην δεχτείς γιατί μπορεί να μπλέξεις περισσότερο από όσο σου λέει ο φίλος σου.

Επεξ/σία από sstratos
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Δεν δέχεσαι σε καμία περίπτωση δεν είστε καν στην ίδια χώρα για να πεις ότι και καλά ήσουν εκεί διακοπές. Εκεί πέρα δεν έχει φίλο/συγγενή/γκόμενα κάτι να πει το έκανε αυτός.Με τον ΚΟΚ στο εξωτερικό δεν παίζουν καθόλου και δεν συνχωρούν επίσης στο UK πάντα μαζί με την παράβαση έχεις φωτογραφία και ένα υπέροχο βίντεο με την παράβαση και οι φωτογραφίες του εκεί είναι FULLHD 

• Thanks 1
Δημοσ.

Όπως μας τα έγραψες εδώ, θα πας αύριο πρωί πρωί στην τροχαία και θα τους τα πεις. Μην ξεχάσεις ούτε κόμμα

Θα σε καθοδηγήσουν αυτοί, έχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις 

• Super Moderators
Δημοσ.

Πώς θα ισχυριστεί ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει βρεθεί στη χώρα εδώ και 4 χρόνια έκανε την παράβαση; Χώρια το τυχόν οπτικό υλικό που μπορεί να υπάρχει, με την αφεντομουτσουνάρα του.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Πώς θα ισχυριστεί ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει βρεθεί στη χώρα εδώ και 4 χρόνια έκανε την παράβαση; Χώρια το τυχόν οπτικό υλικό που μπορεί να υπάρχει, με την αφεντομουτσουνάρα του.

Όχι μπορεί εκεί δεν παίζουν με τον ΚΟΚ όταν στείλουν φωτογραφία έχουν και τα βίντεο και όλα και μπορείς να τα δεις σε 4κ ανάλυση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...