Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sdikr είπε

Είναι άλλο πράγμα ο επαγγελματικός λογαριασμός, άλλο το pos

στον λογαριασμό θα δηλώσεις τον ελληνικό που έχεις,   στην ΑΑΔΕ για pos θα έχεις δηλωμένο το Mypos

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο λογιστής μου λέει ότι το pos πρέπει να έχει λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα για να μπορεί να δηλωθεί στην ΑΑΔΕ. αυτό που λέτε εσείς είναι ότι είναι δύο ανεξάρτητα πράγματα όμως; και δεν είναι παρανομο αυτο;

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Eleni_django είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο λογιστής μου λέει ότι το pos πρέπει να έχει λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα για να μπορεί να δηλωθεί στην ΑΑΔΕ. αυτό που λέτε εσείς είναι ότι είναι δύο ανεξάρτητα πράγματα όμως; και δεν είναι παρανομο αυτο;

Ο λογιστής σου έχει δίκιο και συνεχίζεις να μπερδεύεις αυτό που σου είπε ο προλαλλήσαν. Σαν επιχείρηση υποχρεούσαι να έχεις επαγγελματικό λογαριασμό. Το POS σου δεν είναι απαραίτητο να βάζει τα χρήματα σε αυτόν.

• Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, Eleni_django said:

Πας εδώ https://www.taxheaven.gr/news/65214/mhtrwo-pos-anoixe-h-efarmogh-dhlwsh-mexri-3110

Διαθέσιμη είναι πλέον η δυνατότητα για υποβολή στο μητρώο POS από τις επιχειρήσεις στη διαδρομή “myAADE ► Μητρώο & Επικοινωνία ► Στοιχεία Επιχείρησης ► 6. Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)”.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/65214/mhtrwo-pos-anoixe-h-efarmogh-dhlwsh-mexri-3110

Εφόσον δεις εκεί το pos είσαι οκ με την υποχρέωση για Pos

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Ο λογιστής σου έχει δίκιο και συνεχίζεις να μπερδεύεις αυτό που σου είπε ο προλαλλήσαν. Σαν επιχείρηση υποχρεούσαι να έχεις επαγγελματικό λογαριασμό. Το POS σου δεν είναι απαραίτητο να βάζει τα χρήματα σε αυτόν.

Ναι μάλλον εδώ μπερδεύομαι. Το mypos λοιπόν δηλώνεται στην ΑΑΔΕ, αλλά το iban του δεν δηλώνεται παρά μόνο στο Ε3. Πράλληλα έχω τον επαγγελματικό λογαριασμό Εθνικής στην ΑΑΔΕ (που είναι ο μόνος επαγγελματικός που φαίνεται) και έτσι είμαι καλυμμένη. Παρ' ότι το pos στέλνει τα λεφτά στην Ιρλανδία, εφ' όσον το δηλώνω ως έσοδα, δεν χρειάζεται να τα στέλνει σε ελληνική τράπεζα.

Έτσι κι αλλιώς, ο ελληνικός επαγγελματικός δέχεται και ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής πχ iris, αλλά όχι pos. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο δικος μου λογιστης ειναι κάθετος, να ΜΗΝ χρησιμοποιώ το MyPos.

Η αιτιολογιση του ειναι η εξης - 

Τα τελευταια 4-5 χρονια, στο νησι που ζω, πεσανε πολλά προστιμα σε μαγαζια που ειχανε POS συνδεμενα με λογαριασμους εξωτερικου.. Υπηρχε  και εχει ακομα μεινει , αναμεσα στους ελεγκτές, ο άγραφος κανόνας οτι οταν δουν POS εξωτερικου, ξεψαχνιζεις την επιχειρηση. Με κυρια αιτια οτι οι επιχειρήσεις θελουν τα χρηματα να μπαινουν σε λογαριασμους που δεν μπορει να κατασχεσει η ΔΟΥ κτλ  ηταν red flag δηλαδη.. Οι νομοι φυσικα αλλαζουν συνεχεια, και απο οτι φαινεται, για την ωρα , ναι φαινεται να μην υπαρχει θεμα. 

Το μεγαλο θεμα ειναι τι θα κανεις οταν ερθει η ΣΔΟΕ για ελεγχο.. Υπαρχεια ασαφεια στον νομο, αφηνοντας περιθωρια να ερμηνευτει κατα το δοκουν.. Υπάρχει λοιπον μεγαλη περιπτωση να πεσεις σε "στραβόξυλο"  εφοριακο , και αντε μετα να ξεμπλεξεις. 

Εκει και δικιο να εχεις , τι θα κανεις? Ποιος θα σε ξεμπλεξει?  θα εμπιστευτείς τον Tsakalos που σου πε κατι , πιθανον ολοσωστο, στο ινσομνια η τον λογιστη σου?..  

Εγω προσωπικά, επειδη εχω επιχειρηση σε κεντρικο εμπορικο δρομο, και καθε μερα περνα αρκετος κοσμος , μεσα και εξω απο το μαγαζι μου, επελεξα την ποιο ¨ασφαλη¨ οδο και αν και αγορασα προ 2 μηνο ολοκαινουριο pos, αφησα στην ακρη τα MyPos, μεχρι να μαθω και να ειμαι σιγουρος 100% για το τι υσχυει, και ας χρεωνομαι 15ε τον μηνα.. εχω σκοπο με την πρωτη ευκαιρια να ρωτησω ευθεως καποιον ελεγκτη η να παω αυτοπροσωπως στην εφορια να ζητησω εγγραφως το τι υσχυει..

Εως τοτε ,θα χρησιμοποιώ τους απατεωνες της viva wallet και βλεπουμε..

Επεξ/σία από Tsakalos!
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Τα τελευταια 4-5 χρονια, στο νησι που ζω, πεσανε πολλά προστιμα σε μαγαζια που ειχανε POS συνδεμενα με λογαριασμους εξωτερικου.. Υπηρχε  και εχει ακομα μεινει , αναμεσα στους ελεγκτές, ο άγραφος κανόνας οτι οταν δουν POS εξωτερικου, ξεψαχνιζεις την επιχειρηση. Με κυρια αιτια οτι οι επιχειρήσεις θελουν τα χρηματα να μπαινουν σε λογαριασμους που δεν μπορει να κατασχεσει η ΔΟΥ κτλ  ηταν red flag δηλαδη.. Οι νομοι φυσικα αλλαζουν συνεχεια, και απο οτι φαινεται, για την ωρα , ναι φαινεται να μην υπαρχει θεμα. 

Το μεγαλο θεμα ειναι τι θα κανεις οταν ερθει η ΣΔΟΕ για ελεγχο.. Υπαρχεια ασαφεια στον νομο, αφηνοντας περιθωρια να ερμηνευτει κατα το δοκουν.. Υπάρχει λοιπον μεγαλη περιπτωση να πεσεις σε "στραβόξυλο"  εφοριακο , και αντε μετα να ξεμπλεξεις. 

Εκει και δικιο να εχεις , τι θα κανεις? Ποιος θα σε ξεμπλεξει?  θα εμπιστευτείς τον Tsakalos που σου πε κατι , πιθανον ολοσωστο, στο ινσομνια η τον λογιστη σου?..  

Εγω προσωπικά, επειδη εχω επιχειρηση σε κεντρικο εμπορικο δρομο, και καθε μερα περνα αρκετος κοσμος , μεσα και εξω απο το μαγαζι μου, επελεξα την ποιο ¨ασφαλη¨ οδο και αν και αγορασα προ 2 μηνο ολοκαινουριο pos, αφησα στην ακρη τα MyPos, μεχρι να μαθω και να ειμαι σιγουρος 100% για το τι υσχυει, και ας χρεωνομαι 15ε τον μηνα.. εχω σκοπο με την πρωτη ευκαιρια να ρωτησω ευθεως καποιον ελεγκτη η να παω αυτοπροσωπως στην εφορια να ζητησω εγγραφως το τι υσχυει..

Ναι κατάλαβα τι λες, προφανώς έχει να κάνει με τι επιχείρηση έχεις και πόσο συχνά γίνονται έλεγχοι. Αν και αυτό είναι απαράδεκτο. Δηλαδή, να είμαστε σύμφωνα με τον νόμο σωστοί και από φόβο να υποχρεωνόμαστε να τους τα σκάμε, λεφτά που είναι νταβατζιλίκι κανονικό. Ο λογιστής μου για την ακρίβεια αυτό  μου είπε, κάνε το σίγουρο μονοπάτι γιατί το άλλο και σωστό να είναι μπορεί να χρειαστεί να το αποδείξεις στο δικαστήριο. Ε μετά είναι θέμα προσωπικού ρίσκου, να ζεις με τον φόβο ή όχι. Η ΑΑΔΕ πάντως όταν εμφανίζει ένα pos ενεργοποιημένο, σημαίνει ότι έχει κάθε 15 μέρες ή ανά μήνα το σύνολο των κινήσεων του συγκεκριμένου Pos και έχει το δικαίωμα να ζητήσει πληροφορίες και να ελεγξει οποιαδήποτε τράπεζα στις χώρες sepa. Έμαθα διάφορα αυτές τις ημέρες. Οπότε μου φαίνεται παράλογο να θεωρούν ότι φοροδιαφεύγεις, όταν οι ίδιοι έχουν τις κινήσεις από το pos σου. Τελοσπάντων, θα πάρω λίγο χρόνο ακόμα και θα κάνω ξανά ένα γραπτό ερώτημα στην ΑΑΔΕ και θα ενημερώσω και το thread έτσι για να υπάρχει μετά. Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δημοσ.
1 hour ago, Tsakalos! said:

Το πρόβλημα με τα Pos βουλγαρίας κλπ ήταν που δεν δηλώνανε στην ΑΑΔΕ στοιχεία,  κάτι τέτοιο δεν ισχύει με το Mypos,  θα το δεις κανονικά δηλωμένο στο μητρώο.

Το να πέσεις σε στραβόξυλό είναι ένα θέμα και δεν θα σε σώσει το να έχεις ελληνικό Pos

• Like 2
Δημοσ.

Εχω σκοπο να παω μια βολτα απτην τοπικη ΔΟΥ να δω τι θα μου πουν.. ξερω αρκετους εκει μεσα, και θα ζητησω ξεκαθαρη απαντηση. Δε γινεται να υπαρχουν αμφιβολιες για τετοια θεματα.  Εαν μαθω κατι θα ενημερωσω εδω

• Like 3
Δημοσ.
54 minutes ago, Tsakalos! said:

Εχω σκοπο να παω μια βολτα απτην τοπικη ΔΟΥ να δω τι θα μου πουν.. ξερω αρκετους εκει μεσα, και θα ζητησω ξεκαθαρη απαντηση. Δε γινεται να υπαρχουν αμφιβολιες για τετοια θεματα.  Εαν μαθω κατι θα ενημερωσω εδω

Μην κάνεις το λάθος όμως να ρωτήσεις πάνω απο έναν,  γιατί πάλι θα σε μπερδέψουν

Δεν πιστεύω πως κάποιος θα σου δώσει κάτι ξεκάθαρο,  απο εκεί και πέρα  κάτι πιο ξεκάθαρο  απο το ότι απο την στιγμή που είναι καταχωρημένο το Pos  στο μητρώο της ΑΑΔΕ και δεν σου στέλνει η ΑΑΔΕ μηνύματα οτι δεν έχεις pos ή δεν έχεις κάνει διασύνδεση δεν υπάρχει.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

Αν δεν μιλάς για POS της Βουλγαρίας, Εσθονίας κτλ που είναι όντως Red flag για έλεγχο τότε το επόμενο που έχεις να κάνεις είναι το εξής. Η επιχείρηση να φαίνεται τίμια. Δεν είναι δυνατών να πας σε ένα έλεγχο και να δείχνεις ζημιές ενώ η μοναδική σου δραστηριότητα είναι μικρομεσαία σου επιχείρηση.

Χτυπάμε και κάτι μέσα στην μέρα, πληρώνουμε και λίγο φόρο και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.... καλά στην Ελλάδα ποτέ δεν μπορείς να το έχεις αλλά λέμε τώρα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζει τετοιο θεμα με την myPOS τωρα, δηλωνεται κανονικα το μηχανακι, δηλώνεται ο λογαριασμός, εχει εναρμονιστεί στις υποχρεώσεις για διασύνδεση (υπήρξε update και στο Softone για υποστηριξη στα δικα τους μηχανάκια). Ας κανουν οτι ελεγχους θελουν. Σε δυο πελάτες σε νησια δεν υπήρξε κανενα θεμα. Εχει αλλα ελαττώματα (λιγο τσιμπημενες προμήθειες ανα συναλλαγή, χαμηλο σχετικα οριο για συναλαγες, πληρωμες, μη υποστηριξη IRIS κτλ)

Σημειωση, το εχω αναφερει σε αλλο thread, myPOS, N26, Revolute κτλ) δινουν κανονικα στοιχεια στην ΑΑΔΕ (οχι για μικροποσα). Εχουμε υπαρξει αυτοπτες μαρτυρες σε ελεγχο μεγαλης επιχειρησης οπου ο ελεγκτης ειχε τυπωμενες τις κινησεις στην N26 απο πριν (ειχε πολυ σεβαστο ποσο εκει)

Επεξ/σία από Fotis_Greece
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...