djnoizeteck Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Λοιπόν, μόλις γύρισα απο ραντεβού στην Alpha bank για επαγγελματικό λογαριασμό. Πηγαίνωντας εκεί ήξερα μετα απο επικοινωνία με υποστηρηξη της alpha οτι ειναι στα 5 ευρω τον μηνα ο επαγγελματικος + 30 τον μηνα το POS. Τελικά είναι 5 τον μήνα ο επαγγελματικός + 25 τον χρόνο για έξοδα ebanking και εξοδα καρτας + 65 τον χρόνο υποχρεωτική ασφάλεια και το pos στα 30 τον χρόνο. Άρα 65+25+30=120 τον χρονο / 12 = 10 + τα 5 του επαγγελματικου λογαριασμού ανα μήνα, είμαστε στα 15 ευρώ τον μήνα. Επίσης, τα χρειάζεσαι αυτά τα 120 να τα πληρώσεις κατευθείαν για να γίνει η διαδικασία, δεν στα χρεώνει αργότερα αφου ανοιξει ο λογαριασμός κτλπ. Ίδιο κόστος με την viva δηλαδη που σου προσφέρει δωρεάν μεχρι και 3 soft pos (για καποιος φανταζομαι οτι θα βολευει) Αυτό που με νευρίασε στην alpha είναι οτι ενω μου κλεισαν ραντεβου στις 1.30 για τον λογο που ηθελα, οταν πηγα εκει απο τις 1.15 κιολας μου ειπε οτι να το μαγαζι κλεινει στις 2, δεν ξερω αμα προλαβουμε μπλα μπλα, το pos ειδικα λεει θελει τουλαχιστον 1 ωρα χρονο και τετοια. Γενικα νομίζω δεν συμπαθώ κανένα σε αυτό τον χώρο 😂 Παίζει να πάρω το κράξιμο μου στην viva τελικά και να κανω και επαγγελματικο λογαριασμο εκει που τουλαχιστον δεν θα χρειαστει ξανα να τρεχω και να κλεινω ραντεβου μετα απο εβδομαδες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koulkos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μα για αυτόν το λόγο έγινε 15αρι στη viva, ειδάλλως θα ήταν μακράν η πιο φθηνή και άμεση. Αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό soft pos που συνδέεται σχεδόν με όλα τα epr προγράμματα με πάροχο. Η αμέσως πιο φθηνή λύση που είναι το soft pos της worldline (smart νομίζω το ονομάζει) κοστίζει 30 ευρώ το χρόνο και μέχρι σήμερα δεν συνδέεται νομίζω με κανένα erp (βρίσκεται σε δοκιμές με κάποια εξ αυτών). Δηλαδή κάποιος που είναι υπόχρεος σε ΦΤΜ και χρησιμοποιεί πάροχο για την έκδοση των παραστατικών του πρέπει είτε να αγοράσει / μισθώσει ένα φυσικό pos είτε να καταφύγει στη λύση της viva. Το πιο φθηνό φυσικό Pos στη eurobank είχε περίπου 170 αγορά και 6 ευρώ μηναία συντήρηση. Μαζί με τη χαμηλότερη χρέωση για τον επαγγελματικό λογαριασμό που είναι 3,00 το μήνα, πάμε 9 Χ 12 = 108,00. Αν βάλεις και το κόστος αγοράς του pos και το επιμερίσεις σε 3 χρόνια π.χ., πάμε σε περίπου 14,00 το μήνα. Και όλα αυτά αν με ένα φυσικό pos κάνεις τη δουλειά σου. Αν χρειάζεσαι 2-3, γερός να είσαι να τους πληρώνεις. Τα ίδια ισχύουν για όλες τις τράπεζες. Αν, λοιπόν, η viva μας έδινε iban και 2-3 pos στα 5 ευρώ ενώ ο ανταγωνισμός κυμαίνεται στα 15 θα ήταν χαζοί και από αυτό δεν είναι σίγουρα. Το κακό είναι ότι και εγώ όσο και αν δεν θέλω να μπλέξω μαζί τους, μάλλον δεν θα τη γλιτώσω στο τέλος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, theopan είπε οπότε δεν νομίζω να αλλάζει κάτι με το να είναι χαρακτηρισμένος "επαγγελματικός" από τη Revolut ο λογαριασμός... Αλλάζει σίγουρα γιατί η ίδια η Revolut σου απαγορεύει να χρησιμοποιείς τον λογαριασμό της για επαγγελματική χρήση. Θα μιλήσω και με τον λογιστή να δω αν είναι εφικτό να γίνει η αποπληρωμή ενός παρασταστικού απευθείας στην revolut, είτε έσοδο είτε έξοδο. 3 ώρες πριν, james01gr είπε πως θα ελέγξει το κράτος πληρωμές και πιστώσεις από τράπεζα άλλου κράτους; Αν μιλάμε για Ευρωπαϊκή Ένωση, θα το ζητήσει όπως το ζητάει και σε κάθε Ελληνική τράπεζα και εκείνη είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί. Μην νομίζεται ότι οι συναλλαγές στην Revolut και στη κάθε revolut είναι μη προσβάσιμες απ' τις Ελληνικές αρχές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, theopan είπε Σε όλες τις τράπεζες ανεβαίνει μέσα από το ebanking τους ή και το app, όντως για 24 μόνο ώρες σε κάποιες (Πειραιώς αν θυμάμαι καλά). Τα όρια για τα οποία μιλάμε όμως είναι ημερήσια οπότε όχι, δεν μπορεί συνήθως να πληρωθεί η οφειλή σε πολλές συναλλαγές (τι θα κάνει δηλαδή; Θα πληρώσει τμηματικά σε διαφορετικές μέρες ο πελάτης;). Οι περισσότεροι δεν ξέρουν αν και πως γίνεται η αύξηση του ορίου ή δεν θα μπουν στη διαδικασία τέλος πάντων. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι δεν έχει νόημα η πληρωμή με κάρτα σε κάποιες περιπτώσεις. Ποιά είναι η τράπεζα που επιτρέπει όριο "όπου θέλεις"; Το οποίο όριο δεν επαρκεί με τις πιστωτικές των τελευταίων ετών που η συντριπτική πλειοψηφία καταφέρνει έγκριση κάρτας με πιστωτικό όριο κάτι 500, 1000 ή 1500€ το πολύ. Δεν ξέρω και δεν ασχολήθηκα να μάθω γιατί δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν τουλάχιστον. Το μήνυμα που βγάζει πάντως είναι αυτό που έγραψα. Με το που βλέπει "LT" στο IBAN δεν δέχεται το λογαριασμό. Θέλει μόνο "GR" οπότε δεν νομίζω να αλλάζει κάτι με το να είναι χαρακτηρισμένος "επαγγελματικός" από τη Revolut ο λογαριασμός... Ο καθένας κοιτάζει την περίπτωση του αλλά ο νομοθέτης Δεν μπορεί να πάει με την περίπτωση 1/100.000 που είναι η δική σου. Δηλαδή μιλάμε όπως κατάλαβα για κάποιον που κόβει τον χρόνο πχ 30.000€ παροχή υπηρεσιών αλλά σε 5-6 των 5.000-6.000. Πιο υποπερίπτωση παθαίνεις.... ΥΓ. Σε μια χώρα που το 50% των φορολογουμένων δηλώνει οικογένειακο εισόδημα κάτω των 5.000€ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 19 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ο καθένας κοιτάζει την περίπτωση του αλλά ο νομοθέτης Δεν μπορεί να πάει με την περίπτωση 1/100.000 που είναι η δική σου. Δηλαδή μιλάμε όπως κατάλαβα για κάποιον που κόβει τον χρόνο πχ 30.000€ παροχή υπηρεσιών αλλά σε 5-6 των 5.000-6.000. Πιο υποπερίπτωση παθαίνεις.... ΥΓ. Σε μια χώρα που το 50% των φορολογουμένων δηλώνει οικογένειακο εισόδημα κάτω των 5.000€ Γιατί; Θα κουραστεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Πειραιώς επαγγελματικό λογαριασμό δεν έχω χρέωση και τα ίδια με cardlink.gr που έχει και απο τις πιο χαμηλες προμήθειες. Χάνω κάτι και ψάχνετε ακόμα;🤔 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnoizeteck Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε Πειραιώς επαγγελματικό λογαριασμό δεν έχω χρέωση και τα ίδια με cardlink.gr που έχει και απο τις πιο χαμηλες προμήθειες. Χάνω κάτι και ψάχνετε ακόμα;🤔 Για την πειραιώς ΟΚ, για το cardlink τωρα δεν εχει soft pos απο οτι βλεπω και τα μηχανακια εχουν 250 ευρω το πιο φθηνο ασύρματο (το Α50) +46.80 ευρώ η υποστήριξη ανα εξάμηνο άρα περίπου +100 τον χρόνο... Μάλλον πλέον και αυτές που ήταν/είναι δωρεάν/φθηνές δεν θα μείνουν για πολύ... Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από djnoizeteck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Softpos ναι όντως δεν έχει αλλά εγώ πάντα προτιμούσα το κανονικό. Η υποστήριξη είναι προαιρετική τουλάχιστον όταν έκανα εγώ έναρξη . Πάντως σίγουρα δε πληρώνω έξτρα χρεωσητ. Pos έπαιρνες και με επιδότηση πάντως και έβγαινε φτηνά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 9 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε Softpos ναι όντως δεν έχει αλλά εγώ πάντα προτιμούσα το κανονικό. Η υποστήριξη είναι προαιρετική τουλάχιστον όταν έκανα εγώ έναρξη . Πάντως σίγουρα δε πληρώνω έξτρα χρεωσητ. Pos έπαιρνες και με επιδότηση πάντως και έβγαινε φτηνά. Άρα στην ουσία αγόρασες μία φορά το POS που αν το έκανες σήμερα θα το πλήρωνες 269€ και οκ δεν σου έβαλαν ενοίκιο. Νομίζω η λύση της Worldline για softpos στα 30€ τον χρόνο είναι αρκετά καλύτερη καθώς θα φτάσεις αυτά τα χρήματα στα 8 χρόνια που ενδεχομένως το σταθερό μηχάνημα να έχει ήδη χαλάσει. Ίσως να κάτσω φτιάξω ένα Google Sheet και να τα βάλουμε κάτω να τα συγκρίνουμε όλα αυτά, κάτι αντίστοιχο που έχει κάνει και ο korakios με τα ρεύματα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ο καθένας κοιτάζει την περίπτωση του αλλά ο νομοθέτης Δεν μπορεί να πάει με την περίπτωση 1/100.000 που είναι η δική σου. Δηλαδή μιλάμε όπως κατάλαβα για κάποιον που κόβει τον χρόνο πχ 30.000€ παροχή υπηρεσιών αλλά σε 5-6 των 5.000-6.000. Πιο υποπερίπτωση παθαίνεις.... ΥΓ. Σε μια χώρα που το 50% των φορολογουμένων δηλώνει οικογένειακο εισόδημα κάτω των 5.000€ Δεν είμαι "υποπερίπτωση" αδερφέ. Οι μηχανικοί (και ειδικά οι μελετητές "αδειοβγάλτες" π.χ.) διαχρονικά με τέτοια ποσά δουλεύαμε και κάποιοι συνεχίζουν να δουλεύουν έτσι. 5-10-20.000 ευρώ για μια οικοδομική άδεια έστω και με τμηματική εξόφληση σε 2-3 φάσεις της δουλειάς. Μην κοιτάς τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων των τελευταίων χρόνων που δημιούργησαν αμοιβές της τάξης των λίγων 100άδων ευρώ. Και εν πάσει περιπτώσει τι σημαίνει "υποπερίπτωση"; Να εξαιρέσουν τις "υποπεριπτώσεις"! Δεν έχει κανένα νόημα η -υποχρεωτική- κατοχή POS! Ξαναρωτάω και για τον ασφαλιστικό πράκτορα ο οποίος δεν πληρώνεται άμεσα από τον ασφαλιζόμενο και δεν κόβει καν δικά του παραστατικά: τι νόημα έχει να διατηρεί POS; Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από theopan 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnoizeteck Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 12 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε Softpos ναι όντως δεν έχει αλλά εγώ πάντα προτιμούσα το κανονικό. Η υποστήριξη είναι προαιρετική τουλάχιστον όταν έκανα εγώ έναρξη . Πάντως σίγουρα δε πληρώνω έξτρα χρεωσητ. Pos έπαιρνες και με επιδότηση πάντως και έβγαινε φτηνά. Ισχυεί, προεραιτική είναι ακόμα απο ότι φαίνεται το θέμα είναι οτι δεν είναι λίγο ρίσκονα μην έχεις υποστήρηξη? Κατι να χρειαστείς δηλαδη τι θα κάνεις θα περιμένεις με τις μέρες τα mail? Πες οτι τρώει ενα σκάλωμα, δεν δέχεται μια πληρωμή η οτιδήποτε, δεν ξέρω... Άσε που η υποστήρηξη θα έπρεπε να ήταν δωρεάν σε τέτοια πράγματα κατα την άποψη μου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, djnoizeteck είπε Ισχυεί, προεραιτική είναι ακόμα απο ότι φαίνεται το θέμα είναι οτι δεν είναι λίγο ρίσκονα μην έχεις υποστήρηξη? Κατι να χρειαστείς δηλαδη τι θα κάνεις θα περιμένεις με τις μέρες τα mail? Πες οτι τρώει ενα σκάλωμα, δεν δέχεται μια πληρωμή η οτιδήποτε, δεν ξέρω... Άσε που η υποστήρηξη θα έπρεπε να ήταν δωρεάν σε τέτοια πράγματα κατα την άποψη μου.. Τι να σου πω.. 3 χρόνια το έχω μία φορά είχα πρόβλημα που τελικά δεν έφταιγα εγώ ήταν τότε που έκανα τη διασύνδεση και έκανε επανεκινήσεις όλη την ώρα. Πήρα τηλέφωνο και αμέσως έκανα έλεγχο. Έχεις και εφαρμογή apollo λέγεται και βλέπεις τα πάντα απο στατιστικά. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής και το θεωρώ ακόμη μία πολύ καλή επιλογή ειδικά αν πάρεις το POS με επιδότηση. 8 ώρες πριν, manolis940 είπε Άρα στην ουσία αγόρασες μία φορά το POS που αν το έκανες σήμερα θα το πλήρωνες 269€ και οκ δεν σου έβαλαν ενοίκιο. Νομίζω η λύση της Worldline για softpos στα 30€ τον χρόνο είναι αρκετά καλύτερη καθώς θα φτάσεις αυτά τα χρήματα στα 8 χρόνια που ενδεχομένως το σταθερό μηχάνημα να έχει ήδη χαλάσει. Ίσως να κάτσω φτιάξω ένα Google Sheet και να τα βάλουμε κάτω να τα συγκρίνουμε όλα αυτά, κάτι αντίστοιχο που έχει κάνει και ο korakios με τα ρεύματα. Το είχα πάρει το Α80 189 ευρώ τότε και φυσικά τιμολόγιο έκοψα. Προτιμώ τα ενσύρματα όπου μπορώ Pos, κάμερες, συναγερμους, εκτυπωτές κλπ. Εγώ ήθελα για πολλούς λόγους σταθερό κλασσικό pos. Έχω πολλούς πελάτες μεγάλης ηλικίας, είναι σε σταθερό μέρος, δεν ήθελα να δίνω κινητα, ήθελα απόδειξη σε χαρτάκι και ούτε να το κοιτάνε με στραβό μάτι όταν τους βγάζεις το soft pos ενώ έχουν μάθει τα κλασσικά. Αν θέλεις Pos απλά για να το δουλεύεις μία στο τόσο και να είσαι νόμιμος το soft pos είναι καλή επιλογή. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από Gl0bAlZer0 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnoizeteck Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 28/9/2024 στις 6:49 ΜΜ, Gl0bAlZer0 είπε Τι να σου πω.. 3 χρόνια το έχω μία φορά είχα πρόβλημα που τελικά δεν έφταιγα εγώ ήταν τότε που έκανα τη διασύνδεση και έκανε επανεκινήσεις όλη την ώρα. Πήρα τηλέφωνο και αμέσως έκανα έλεγχο. Έχεις και εφαρμογή apollo λέγεται και βλέπεις τα πάντα απο στατιστικά. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής και το θεωρώ ακόμη μία πολύ καλή επιλογή ειδικά αν πάρεις το POS με επιδότηση. Το είχα πάρει το Α80 189 ευρώ τότε και φυσικά τιμολόγιο έκοψα. Προτιμώ τα ενσύρματα όπου μπορώ Pos, κάμερες, συναγερμους, εκτυπωτές κλπ. Εγώ ήθελα για πολλούς λόγους σταθερό κλασσικό pos. Έχω πολλούς πελάτες μεγάλης ηλικίας, είναι σε σταθερό μέρος, δεν ήθελα να δίνω κινητα, ήθελα απόδειξη σε χαρτάκι και ούτε να το κοιτάνε με στραβό μάτι όταν τους βγάζεις το soft pos ενώ έχουν μάθει τα κλασσικά. Αν θέλεις Pos απλά για να το δουλεύεις μία στο τόσο και να είσαι νόμιμος το soft pos είναι καλή επιλογή. Καλα αν το δουλεύεις συχνά και ειδικά σε μεγαλύτερης ηλικίας πελάτες, εννοείται αυτό κι εγώ θα προτιμούσα κανονικό μηχανάκι με εκτυπωτή για απόδειξη, δείχνεις και πιο επαγγελματίας όπως και να το κάνουμε απο το "φθηνιάρικο" soft pos. Όπως και το να πείς σε πελάτη ηλικίας "ενα email για να σας σταλθεί η απόδειξη (απο το soft pos)" δεν υφίσταται.. Αμφιβάλλω όμως εαν το χρησιμοποιήσω ποτέ, οπότε το θελω απλα απο υποχρέωση του νόμου.. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου από djnoizeteck 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsakalos! Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Παιδες , τελικα το mypos ειναι νομιμο η οχι; Εχουν μεν αδεια διασυνδεσης με ταμειακες - αλλα εφοσον το iban δεν δηλωνεται στην Ααδε ως επαγγελματικο, αυτο δεν το κανει παρανομο; Ο λογαριασμος που συνδεεται το Pos δεν πρεπει υποχρεωτικα να ειναι δηλωμενος ως επαγγελματικος στην ααδε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnoizeteck Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Κοίτα να δείς που εκεί που έκραζα την viva αποφάσισα τελικά να τους δώσω τα λεφτά μου και συνέχεια μου κάνει απόρριψη την αίτηση ενεργοποίησης iban. Στα mail εχουν να φανούν 3 ημέρες εκει που απαντουσαν κανονικα την επόμενη ημέρα και στο support στο chat εννοειται δεν μπορω να πιάσω γραμμή. Τι να πω... Εχει κάνει κανείς ενεργοποίηση iban στην viva να μας πεί τι και πως? Edit: απαντησαν στον φίλο μου τελικά που τους στείλαμε μαζί email οτι η απορριψη μπορει να οφειλετε στο οτι δεν εχετε κανει καποια πωληση τον τελευταίο μηνα η δεν εχετε κανει καποια μεταφορα χρηματων μεσω τραπεζικού εμβάσματος. Οτι να ναι. Ψάχνω αλλού τελικά επαγγελματικο λογαριασμο γιατι για ευκολια ειπα να κανω viva αλλα απο οτι φαινεται λιγοτερο θα ταλαιπωρηθω αν κλεισω απλα ενα ραντεβου σε καποια τραπεζα. Θα κρατήσω μόνο το pos στην viva... Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από djnoizeteck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα