Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, GeoYoung said:

Να το ξαναπω, ότι έκανα λάθος και το παραδέχομαι. Εφαγα πρόστιμο και περιμένω να πάρω τις πινακίδες. Επίσης τα αμαξία τους ήταν παρκαρισμένα αλλου, δεν υπήρχε αμάξι μέσα, οπότε δεν έκλεισα κανένα. Προφανώς δεν με γνωρίζετε, αλλα δεν θα έκλεινα πότε αμάξι μέσα. Επίσης για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το κάνουν συνέχεια. Πραγματικά δεν μπορώ να κατάλαβω γιατί και δεν μου δώσανε και καμία εξήγηση όταν τις ρώτησα πολύ ευγενικά.

Όποτε πάει αυτό, ΝΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΛΑΘΟΣ, κακώς έπραξα όπως έρπαξα. 

Το θέμα είναι ότι ενώ έχουν parking παρκάρουν όπου αλλου θέλουν και μένει κενή και η θέση μπροστά στο parking. Αυτό είναι το θέμα. Το άλλο είναι προσωπική μου εμπειρία που ξεκίνησε όλα αυτά και ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ. 

Απλά αναρωτιόμουν αν υπάρχει καποιος κανονισμός για αυτή την περίπτωση. Ευχαριστώ πάντως όλους για τον σε μεγάλο μέρος γόνιμο διάλογο. Προφανώς πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. 

Και αύτο που έκανα από τα νεύρα μου, δεν θα ήταν κάτι που θα πρότεινα σε κανένα. Έιμαι σίγουρος ότι όσοι (κακοπροαίρετα) με κριτικάρετε (δικαιώμα σας) δεν έχετε κάνει ποτέ λάθη πάνω στα νέυρα σας. 

Το δικό μου λοιπόν ήταν στιγμιαίο λάθος  (και πάλι κακώς), οι κυρίες όμως το κάνουν συνέχεια και χωρίς λόγο. Εμένα αυτό πολύ απλά μου δείχνει έλλειψη σεβασμού που δυστυχώς οδήγησε και εμένα σε αντίστοιχη πράξη, που έχω μετανιώσει πικρά, όχι για το πρόστιμο αλλά για την μικροπρέπεια μου. 

εσυ οπως σου εγραψαν συμφωνα με το ΚΟΚ εφοσον εμποδισες τη προσβαση σε χωρο σταθμευσης καλως ειχες τις συνεπειες του κωδικα. Τα οργανα ταξης δεν ειναι μηχανικοι να κρινουν αν υπαρχει αδεια.

Οι ιδιοκτητες που εχουν το χωρο σταθμευσης:

Αν κανουν χρηση του χωρου σταθμευσης για κατι αλλο (π.χ αυλη αποθηκευτικος χωρος μπορεις με φωτο να κανεις ευκολα καταγγελια στη πολεοδομια. Αν θυμαμαι μπορεις πλεον και ανωνυμα. Αν ο χωρος σταθμευσης (π.χ ραμπα) ειναι κενος δε μπορεις να κανεις τιποτα.

Αν οι ιδιοκτητες του χωρου σταθμευσης δεν εχουν συμανση επι αυτου επισης προβλεπεται προστιμο αν θυμαμαι.

Τελος, αν εχεις καποιο γνωστο πολ μηχανικο μπορει ευκολα να δει αν υπαρχει αδεια για χωρο σταθμευσης (δηλαδη αν εχει δηλωθει στη πολεοδομια μαζι με το σχεδιο κατοικιας)γιατι εκει επισης προβλεπεται προστιμο (μεγαλυτερο απο τα υπολοιπα).

Οπως σοφα γραφτηκε δε ξερω ποσο απο ολα αυτα θα ειναι πραγματι παρανομα (μπορει οι ιδιοκτητες να ειναι καθολα νομιμες) αλλα ειναι σιγουρα ανηθικες

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

@TS είναι πρώτη σου φορά η διαμονή σε μεγάλη πόλη; αν όχι απορώ τι συζητάμε ακόμα. Ειδάλλως καλώς ήρθες στο μεγάλο τρελάδικο 👋

Δημοσ.

Εγω λεω να βάλεις 2 αμάξια της γυναίκας κ ένα ακόμη η ένα αμάξι κ ένα μηχανάκι δεξιά αριστερά από το πάρκινγκ τους και να τα αφήσεις εκει νόμιμα μέχρι όσο είναι 2 3 μηνες δεν θυμάμαι πόσο και θα λες και εσύ ότι είσαι νόμιμος και όλα οκ... αφού είναι κόλλημα μερικών ο νόμος και όχι όπως σωστα ειπες η ηθική πλευρά για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας...  αφου ειναι τοσο δύσκολο ο κόσμος να κάνει τα αυτονόητα και απλά θέλει να περνάει το δικό του χωρίς να υπολογίζει τίποτα..

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι γράφετε αφ' υψηλού ότι πρέπει να τηρείται ο νόμος κατά γράμμα αφήνοντας εντελώς εκτός το κομμάτι της ηθικής, ακούστε την λύση για τον ΟΠ

Πάει και παρκάρει έξω από το πάρκινγκ αυτό κάθε μέρα. Του παίρνουν τις πινακίδες αλλά μετά στην τροχαία τις παίρνει πίσω καθώς ο χώρος δεν έχει άδεια.

Βουαλά. Έχει βρει δωρεάν παρκάρισμα κάθε μέρα, και μονίμως ελεύθερο

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Εγω λεω να βάλεις 2 αμάξια της γυναίκας κ ένα ακόμη η ένα αμάξι κ ένα μηχανάκι δεξιά αριστερά από το πάρκινγκ τους και να τα αφήσεις εκει νόμιμα μέχρι όσο είναι 2 3 μηνες δεν θυμάμαι πόσο και θα λες και εσύ ότι είσαι νόμιμος και όλα οκ... αφού είναι κόλλημα μερικών ο νόμος και όχι όπως σωστα ειπες η ηθική πλευρά για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας...  αφου ειναι τοσο δύσκολο ο κόσμος να κάνει τα αυτονόητα και απλά θέλει να περνάει το δικό του χωρίς να υπολογίζει τίποτα..

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση ο νόμος είναι πολύ σημαντικός, απλά έχει κάποια κενά (λογικό φυσικά σε μια τόσο πολύπλοκη κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται) , που απαιτεί κοινωνική συνείδηση, που φαίνεται ότι στην χώρα μας σπανίζει. Εϊναι κρίμα γιατί είμαστε ένα έθνος που έχουμε σπάνιες αρετές και θα μπορούσαμε να ζούμε όλοι μας πολύ καλύτερα. Η χώρα μας είναι μοναδική από όλες τις πλευρές. Βεβαία και εγώ που τα λέω, υπέπεσα στην παγίδα..., Ελπίζω οι υπόλοιποι να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εμενα, τουλαχιστον ας λειτουργησω ως παραδειγμα προς αποφυγη. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GeoYoung είπε

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση ο νόμος είναι πολύ σημαντικός, απλά έχει κάποια κενά (λογικό φυσικά σε μια τόσο πολύπλοκη κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται) , που απαιτεί κοινωνική συνείδηση, που φαίνεται ότι στην χώρα μας σπανίζει. Εϊναι κρίμα γιατί είμαστε ένα έθνος που έχουμε σπάνιες αρετές και θα μπορούσαμε να ζούμε όλοι μας πολύ καλύτερα. Η χώρα μας είναι μοναδική από όλες τις πλευρές. Βεβαία και εγώ που τα λέω, υπέπεσα στην παγίδα..., Ελπίζω οι υπόλοιποι να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εμενα, τουλαχιστον ας λειτουργησω ως παραδειγμα προς αποφυγη. 

Δεν διαφωνώ πουθενά απλα τονίζω ότι δεν είμαστε ρομπότ να λέμε συνέχεια για ένα νόμο η τον καθε νόμο ο καθένας έχει μυαλό και ας σκεφτεί τι θα ήταν καλό οχι μονο για τον εαυτό του αλλά και για τους γύρω του

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Έπρεπε όταν θα δεις το αμάξι τους παρκαρισμένο μπροστά από το δικό τους πάρκινγκ να καλέσεις την αστυνομία και να τους πεις ότι πάρκαραν μπροστά από το δικό σου πάρκινγκ. 

Η αστυνομία που έρχεται εκεί δεν είναι σε θέση να ελέγξει αν είναι νόμιμο ούτε σε ποιον ανήκει. Πετάνε ένα πρόστιμο και ρίχνουν το μπαλάκι στον κάτοχο του ΙΧ. 

Ναι, όμως ο ιδιοκτήτης που θα κάνει ένσταση για το πρόστιμο, μόλις αποδείξει ότι το παρκινκ του ανήκει, το πρόστιμο ασφαλώς θα σβηστεί...

Δημοσ.
1 minute ago, 1comment said:

Ναι, όμως ο ιδιοκτήτης που θα κάνει ένσταση για το πρόστιμο, μόλις αποδείξει ότι το παρκινκ του ανήκει, το πρόστιμο ασφαλώς θα σβηστεί...

Λάθος, η απαγόρευση στάθμευσης στο κομμάτι του οδοστρώματος μπροστά από την είσοδο/έξοδο πάρκινγκ ισχύει για όλους, εκτός και αν υπάρχει ταμπέλα που εξαιρεί κάποιο συγκεκριμένο όχημα όπως γίνεται κατ' εξαίρεση για κάποια ΑΜΕΑ.

Βέβαια εντελώς θεωρητική η συζήτηση αυτή μια και δεν έχει εφαρμογή στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ts έχει γράψει πως οι συγκεκριμένες κυρίες δεν παρκάρουν μπροστά στην είσοδο τους.

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Πάει και παρκάρει έξω από το πάρκινγκ αυτό κάθε μέρα. Του παίρνουν τις πινακίδες αλλά μετά στην τροχαία τις παίρνει πίσω καθώς ο χώρος δεν έχει άδεια.

Τι εννοείς δεν έχει άδεια ο χώρος; Γενικά σύμφωνα με τον ΚΟΚ αν δεν έχουν δώσει ήδη το άρθρο πιο πίσω δεν πρέπει να παρκάρεις μπροστά απ' την είσοδο γκαράζ και απέναντι αυτής αν η οδός είναι στενή. Δεν χρειάζεται κάποια ειδική άδεια το σπίτι σου για να έχει θέσεις στάθμευσης άσε που σε μεγάλες πόλεις πλέον επιβάλετε.

Να πούμε όμως εδώ ότι όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα να παρκάρουν στο δρόμο στα σημεία που επιτρέπεται ανεξαρτήτως αν υπάρχει χώρος στάθμευσης στο οικόπεδο το οποίο βρίσκεται η οικεία τους. Χωρίς να δικαιολογώ φυσικά την πράξη αυτών των γυναικών και ιδιαίτερα την αντίδραση που είχαν μετά από παράκληση του TS να αφήσουν θέση για τους μη έχοντες.

Πρέπει όμως να δούμε και την πλευρά του ότι το διαμέρισμα που πιθανών να μένει ο TS και ο καθένας που ανέφερε ότι έχει παρόμοιο πρόβλημα, πιθανών είχε κάτω μια πυλωτή ή ένα υπόγειο που μετά τον έλεγχο της πολεοδομίας μετατράπηκε σε περισσότερα διαμερίσματα. Το κράτος ήρθε μετά και τα νομιμοποίησε και τώρα όλες οι μεγάλες πόλεις αλλά και αρκετές κωμοπόλεις έχουν πρόβλημα parking.

Δεν ξέρω πραγματικά αν μπορεί να υπάρξει λύση για το συγκεκριμένο φαινόμενο, αλλά σίγουρα δεν γίνεται να δίνει ο νόμος αλλά ούτε να θεωρείτε ηθικά σωστό η προτεραιότητα στους μη έχοντες χώρο στάθμευσης να σταθμεύουν στο δρόμο.

Δημοσ.
1 minute ago, manolis940 said:

Χωρίς να δικαιολογώ φυσικά την πράξη αυτών των γυναικών και ιδιαίτερα την αντίδραση που είχαν μετά από παράκληση του TS να αφήσουν θέση για τους μη έχοντες.

Βασικά παράκληση θα ήταν αν θα τους έλεγε "μήπως θα μπορούσατε να παρκάρετε μέσα μήπως και καταφέρνω πιο εύκολα να βρίσκω πάρκινγκ;", αντιθέτως όμως τους είπε "δεν μπορείτε να στερείτε από τη γειτονιά θέσεις parking" το οποίο ουδεμία σχέση έχει με παράκληση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Βασικά παράκληση θα ήταν αν θα τους έλεγε "μήπως θα μπορούσατε να παρκάρετε μέσα μήπως και καταφέρνω πιο εύκολα να βρίσκω πάρκινγκ;", αντιθέτως όμως τους είπε "δεν μπορείτε να στερείτε από τη γειτονιά θέσεις parking" το οποίο ουδεμία σχέση έχει με παράκληση.

Δεν νομίζω ότι ο TS μας έχει δώσει πρακτικά της συνομιλίας τους με τις γειτόνισσες. Αν όντως έχει χρησιμοποιήσει προστακτική και αναρωτιέται γιατί του θύμωσαν θα έπρεπε να είναι για εκείνον αυτονόητο. Το ζούμί πάντως σε αυτά που θέλω να πω είναι ότι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα όσον αφορά το parking.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Ducatista said:

εξαιρετική ιδέα αν είσαι ο Τζιμπρίλ Σισέ που έχει στόλο 12 αυτοκίνητα. Αλλιώς δεν ξέρω πολλούς που έχουν 2 αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι καβάτζα για να τα αφήσουν 3 μήνες παρατημένα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, GeoYoung είπε

Καλήσπερα στην κοινότητα!! Ελπίζω όλοι καλά!

Αντιμετωπίζω την εξής περίεργη περίπτωση για parking και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι. Το σπίτι που μένω δεν έχει parking και δυστυχώς το να βρεις να παρκάρεις στο δρόμο γίνεται όλοένα και πιο δύσκολο. Στον ίδιο δρόμο που μένω, υπάρχει μια πολύ παλία διώροφη κατοικία η οποία έχει parking (από εκείνα της αυλής, με καγκελόπορτα που πρέπει να την ανοίξεις με τα χέρια) αλλά οι δύο κυρίες που μένουν εκεί, η κάθε μια παρκάρει το αυτοκίνητο της στον δρόμο αλλά όχι στο parking τους, με αποτέλεσμα μπροστά από το parking τους η θέση να μένει κενή και φυσικά να απαγορεύεται να παρκάρει κάποιος εκεί. 

Πολύ ευγενικά μια φορά εξήγησα στις κυρίες ότι δεν μπορουν να στερουν από την γειτονία θέσεις parking, αφού μπορούν τουλάχιστον το ένα αυτοκίνητο τους (αν όχι και τα δύο) να το βάζουν στην θέση parking τους, έστω και από έξω. Φυσικά μόνο που δεν με έβρισαν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. 

Την Κυριακή που πέρασε, γυρισα αργά το βράδυ από την δουλειά και πάλι ειχαν αφήσει το parking κενό και εκείνες ειχαν παρκαρει στις άλλες θέσεις. Μέσα στην κούραση και τα νεύρα παρκαρα το αμαξί μπροστα στο parking τους (λάθος μου δεν λέω) με την λογική κίολας ότι πρωι πρωι θα φυγω. 

Το επόμενο πρωινό ξυπνάω και μου έχουν πάρεις τις πινακίδες, μετά απο καταγγελία που κάνανε μέσα στο βράδυ! Δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια, γιατί το θεωρώ μιρκοπρέπες και δεν έχω και το χρόνο, αλλά δεν μπορώ με ενοχλεί πολύ. Και φυσικά συνεχίζουν να παρκάρουν στον δρόμο και όχι στο parking τους, κάθε μέρα, επιδεικτικά!

Έχετε καμία συμβουλή (τουλάχιστον το μοιράζομαι μαζί σας μήπως και μου περάσουν τα νεύρα)

Σας ευχαριστώ πολύ.

Υπάρχουν 2 παράμετροι. Το αν ειναι νόμιμο και αν είναι ηθικό.

Νόμιμο είναι φυσικά.

Ανήθικο το λες. Για την ανηθικότητα δεν υπάρχει νόμος ομως και ακόμα και αν υπήρχε, ίσως ήταν ανήθικος.

Οπότε? Συνεχίζεις τη ζωή σου και μην ασχολείσαι. Και να πάρκαραν μέσα, δεν σημαίνει πως εσύ θα έβρισκες θέση. Επίσης αν το κάνουν σε κάθε τετράγωνο, τότε όλοι έχουν ευθύνη στην ανηθικότητα / μείωση θέσεων, απλά εσύ λανθασμένα έχεις εστιάσει σε αυτούς γιατί μόνο αυτούς βλέπεις. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, GeoYoung said:

Πολύ ευγενικά μια φορά εξήγησα στις κυρίες ότι δεν μπορουν να στερουν από την γειτονία θέσεις parking, αφού μπορούν τουλάχιστον το ένα αυτοκίνητο τους (αν όχι και τα δύο) να το βάζουν στην θέση parking τους, έστω και από έξω. Φυσικά μόνο που δεν με έβρισαν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. 

Είναι λίγο αντιφατικό το μήνυμα. 

Από τη μια λέει "πολύ ευγενικά", από την άλλη λέει "δεν μπορούν να στερούν" 

λέει "φυσικά μόνο που δεν με έβρισαν" και μετά λέει "για κάποιο ανεξήγητο λόγο".

Γενικά η ιστορία του TS έχει κάποια κενά, όποτε προσωπικά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το ποσό ευγενικό ήταν το αίτημα.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...