Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Δε θα σχολιάσω τα υπόλοιπα μιας και δε ξέρω τι ισχύει. Όσο γι αυτό το κομμάτι και μόνο κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Κι ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ξεκοβεις κάθε σκέψη από τους άλλους να παρκάρουν εκεί. Αν γίνει η αρχή μετά θα παρκάρουν συνέχεια στην είσοδο. Τρώνε ένα πρόστιμο και κάθε σκέψη πάει περίπατο.

Μπορουσαν να καλεσουν την τροχαια, αν η γειτονια συνεχιζε να παρακαρει εκει . 

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 hours ago, phanispal said:

Το πρόβλημα με τη στάθμευση είναι πολύ διογκωμένο, και τα επόμενα χρόνια έχουμε να δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα.

Συνεχίστε να κάνετε χαβαλέ μερικοί και θα περάσουμε όλοι όμορφα.

Βασικά δεν είδα κανέναν να κάνει χαβαλέ, άλλο που ενοχλείσαι όταν μερικοί λένε αλήθειες.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, 2MM είπε

Μπορουσαν να καλεσουν την τροχαια, αν η γειτονια συνεχιζε να παρακαρει εκει . 

Να σε δω πόσο υπομονή θα κάνεις όταν θα θες να πας στην δουλειά σου ή ακόμα χειρότερα σε μια περίπτωση εκτακτης ανάγκης και να περιμένεις να έρθει η τροχαία να μαζέψει το αμάξι του άλλου που πάρκακρε μπροστά από το πάρκινγκ σου. Ποιός σου είπε ότι δεν έχει συμβεί ήδη αρκετές φορές αυτό στις κυρίες και για αυτό το παρκάρουν απέξω. Όσο θεωρούμαι τις κυρίες "περίεργες" τόσο πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο ότι υπάρχουν "Ελληνάρες" που θα παρκάρουν μπροστά από παρκινγκ με το σκεπτικό ότι θα φύγω νωρις το πρωί!

Να σου τύχει κάτι να πρέπει να φύγεις 3 το πρωί και να έχεις τον "Ελληνάρα" παρκαρισμένο μπροστά από το παρκινγκ σου. Μερικοί βλέπετε την "περιέργεια" των κυριών αλλά δεν βλέπετε τη νοοτροπία του Ελληνάρα που θέλει οι άλλοι να λύσουν το πρόβλημα του.

Δημοσ.

Το πρόβλημα στην χώρα μας είναι οτι έχουμε πάρα πολλά αυτοκίνητα (καλός ή κακός) και δεν υπάρχουν parking. Βλέπω δήμους να μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια (καλός) αλλά να κόβουν θέσεις στάθμευσης (κακός). Βλέπω να φτιάχνουν ποδηλατοδρόμους της κακιάς ώρας για 2-3 τετράγωνα (και μετά θα εξαφανιστείς) και δεν μπορείς να παρκάρεις πουθενά. Να μην πω για την νοοτροπία - πλήρωσα για το αυτοκίνητο δεν πληρώνω τίποτα άλλο για την χρήση του - που δεν θέλει κανείς να πληρώσει για parking και για πολλούς που έχουν οικόπεδα parking και ζητάνε τρελά λεφτά για λίγη ώρα. Σε όλα αυτά βάλε τα άπειρα παρατημένα/το κουνάω 1 φορά τον μήνα για την μπαταρία και είναι τρέλα. Σαν πεζός δεν μπορείς να περάσεις απο πουθενά (μην πω ανάπηρος ή παιδικό καρότσι) και το πράγμα πάει απο το κακό στο χειρότερο. 

Για εμένα πρέπει πρώτα να φτιαχτούν υποδομές στους δήμους (δημοτικά Parking, υπόγεια κάτω απο πλατείες κλπ), να μαζέψουν όλη την σαβούρα απο τους δρόμους, να φορολογήσουν σοβαρά τα αυτοκίνητα (να μην έχει ο καθένας απο 3 να κάθονται) και τέλος να φτιάξουν όλα αυτά που κάνουν τώρα  για τους πεζούς

Κανονικά πια σε κάθε νέα οικοδομή θα έπρεπε να υπολογίζουν 2 θέσεις ανα διαμέρισμα. Βέβαια έτσι που έχουν χτιστεί όλα και τα οικόπεδα είναι πολύ μικρά αυτό είναι επιστημονική φαντασία

Δημοσ.
14 ώρες πριν, GeoYoung είπε

Είναι αλήθεια ότι μπορώ να κάνω καταγγελία αν αφήνουν εκείνες το αμάξι μπροστά στο γκαράζ τους ή θα μέ βρίσουν και από την τροχαία??

Είναι αλήθεια, με έγραψαν γιατί έκλεισα το δικό μου parking. Και μάλιστα το είδα, πρόλαβα τον αστυνομικό την ώρα που με έγραφε και μου είπε πως δεν τον ενδιαφέρει αν είναι δικό μου, κανένας δεν παρκάρει εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς στην οδήγηση και στο παρκάρισμα αποδεικνύεται καθημερινά η έλλειψη παιδείας (ΚΟΚ, Νόμοι κ.α.), ενσυναίσθησης (αν εμποδίζει έστω και για 5') και κοινωνικής υπευθυνότητας που έχουμε σε αυτή την χώρα. Είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα διαφορετικής νοοτροπίας από τις δυτικές χώρες που συχνά θαυμάζουμε σε συζητήσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην χώρα μας αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσεις κάποιον για να κάνεις μια μικρή στάση για κάτι.. είτε για να αφήσεις τα παιδιά/ψώνια, είτε για να πάρεις έναν καφέ/ψωμί μιας και δεν υπάρχουν θέσεις ούτε για αυτούς που θέλουν να σταματήσουν για μεγαλύτερο διάστημα πόσο μάλλον για αυτούς που θέλουν να κάνουν στάση 5 λεπτά για κάτι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GeoYoung Μία πιθανή λύση θα ήταν να προτείνεις στις γειτόνισσες να νοικιάσεις το parking τους και να το βάζεις εσύ μέσα. Νομίζω με ένα μικρό αντίτιμο θα κέρδιζες την ψυχική σου ηρεμία και θα είχες και σίγουρη θέση parking κοντά στο σπίτι σου, άρα μιλάμε για win-2win.

Επεξ/σία από m_zaxarias
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αυτές οι θέσεις που λες ότι είναι άδειες, δεν είναι μονίμων κατοίκων που τις έχουν αποκτήσει με άδεια, αλλά τις φτιάχνουν για όσους έρχονται από αλλού και πρέπει να παρκάρουν σε ειδική θέση αμεα για να κατέβουν πχ με το καροτσάκι. Δεν είναι κάθε γιαγιά και παππούς αμεα, γύρω στις 150000 χιλιάδες είναι αυτοί που λαμβάνουν επίδομα. 

Edit: Επίσης, μιας και δεν φαίνεται να έχεις σχέση με το θέμα. Ανάπηρος δεν είναι μόνο αυτός που του λείπουν χέρια και πόδια. Καλό θα είναι να μάθετε ότι υπάρχουν άπειρα αλλα προβλήματα εσωτερικά που προκαλούν αναπηρίες και δεν φαίνονται εξωτερικά. Κάτι τέτοια που γράφεις με τα αμάξια που είδες να παρκάρουν και αυτοί που βγήκαν δεν ήταν αμεα, παρόμοια έλεγαν γείτονες ενός φίλου που είναι αμεα όταν ζήτησε και πήρε θέση στάθμευσης από τον Δήμο και έβαλε τις σημάνσεις με τα σίδερα, του έπιασαν την θέση γείτονες και όταν τους ζήτησε τον λόγο αυτοί του έλεγαν εσύ δεν φαίνεσαι στα δεν είσαι αμεα και κοροϊδεύεις. Και σε εμένα μου το έχουνε πει αυτό. Αμήν και πότε θα σταματήσουν αυτές οι απόψεις κάποια στιγμή. 

Εγώ σου λέω για πραγματικά περιστατικά που δεν οδηγεί άτομα ΑΜΕΑ και ειναι σε όνομα άλλου.

Οι περιπτώσεις που αναφέρεις είναι μικρή μειοψηφία. Δεν γίνεται το 99% των θέσεων να ανήκουν στις 1-2 παθήσεις που δεν φαίνονται.

9 λεπτά πριν, slaughter είπε

Στην χώρα μας αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσεις κάποιον για να κάνεις μια μικρή στάση για κάτι.. είτε για να αφήσεις τα παιδιά/ψώνια, είτε για να πάρεις έναν καφέ/ψωμί μιας και δεν υπάρχουν θέσεις ούτε για αυτούς που θέλουν να σταματήσουν για μεγαλύτερο διάστημα πόσο μάλλον για αυτούς που θέλουν να κάνουν στάση 5 λεπτά για κάτι

το να πάρεις καφέ και ψωμί δεν είναι σοβαρός λόγος για να παρκάρεις παράνομα. Σίγουρα θα υπάρχει και αλλού καφετέρια ή φούρνος στο δρόμο.

Το να αφήσεις τα παιδιά σου... ναι είναι σοβαρός λόγος. Σίγουρα δεν θα περίμενε κάποιος να πληρώνεις πάρκινγκ για να αφήνεις τα παιδιά στο σχολείο.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
4 minutes ago, The_Judas said:

το να πάρεις καφέ και ψωμί δεν είναι σοβαρός λόγος για να παρκάρεις παράνομα. Σίγουρα θα υπάρχει και αλλού καφετέρια ή φούρνος στο δρόμο.

έτσι θα είχαν κλείσει όλες οι καφετέριες/φούρνοι σε περιοχές που δεν υπάρχει parking απο έξω. Για αυτό λέω πρώτα φτιάχνεις τις υποδομές και μετά υποχρεώνεις τον ούγκαλο να τις χρησιμοποιήσει. π.χ. σημεία όλιγόλεπτης στάθμευσης για τέτοιες δουλειές.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stef157 είπε

Να σε δω πόσο υπομονή θα κάνεις όταν θα θες να πας στην δουλειά σου ή ακόμα χειρότερα σε μια περίπτωση εκτακτης ανάγκης και να περιμένεις να έρθει η τροχαία να μαζέψει το αμάξι του άλλου που πάρκακρε μπροστά από το πάρκινγκ σου. Ποιός σου είπε ότι δεν έχει συμβεί ήδη αρκετές φορές αυτό στις κυρίες και για αυτό το παρκάρουν απέξω. Όσο θεωρούμαι τις κυρίες "περίεργες" τόσο πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο ότι υπάρχουν "Ελληνάρες" που θα παρκάρουν μπροστά από παρκινγκ με το σκεπτικό ότι θα φύγω νωρις το πρωί!

Να σου τύχει κάτι να πρέπει να φύγεις 3 το πρωί και να έχεις τον "Ελληνάρα" παρκαρισμένο μπροστά από το παρκινγκ σου. Μερικοί βλέπετε την "περιέργεια" των κυριών αλλά δεν βλέπετε τη νοοτροπία του Ελληνάρα που θέλει οι άλλοι να λύσουν το πρόβλημα του.

To parking ηταν αδειο , δεν καθυστερησε κανεναν , γιατι οι κυριες παρκαρουν μονιμα εξω. Τα υπολοιπα ειναι υποθετικα σεναρια 

Δημοσ.
13 hours ago, GeoYoung said:

Συμφωνώ και πιστευω ότι τέτοιες αντιδράσεις πάντα οξύνουν την κατάσταση. Το θέμα είναι να υπήρχε κάποιος λογικός τρόπος να μπορούσες να διαχειριστείς την συγκεκριμένη περίπτωση.

ΔΕΝ μιλάς για να μην ξέρουν ποιος είναι, ούτε κάνεις ζημιά αλλά πετάς κάτι που λερώνει πχ αυγά ή ντομάτες στο παρμπρίζ, 1-2-5-10 θα πιάσουν το μήνυμα, θα βαρεθούν κάθε μέρα να καθαρίζουν και δεν θα το κάνουν, χωρίς θα ξέρουν ποιος το κάνει για να απευθύνουν το θυμό τους. Τώρα που μίλησες το έκαψες, απλά πάρκαρε μερικά τετράγωνα πιο πέρα

ΔΕΝ το λέω τρολάροντας αλλά πολύ σοβαρά, όποιος νομίζει ότι με νόμους ή λογική μπορεί να αντιμετωπίσει τον κάθε Έλληνα φελλό θα περάσει πάρα πολύ άσχημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να το ξαναπω, ότι έκανα λάθος και το παραδέχομαι. Εφαγα πρόστιμο και περιμένω να πάρω τις πινακίδες. Επίσης τα αμαξία τους ήταν παρκαρισμένα αλλου, δεν υπήρχε αμάξι μέσα, οπότε δεν έκλεισα κανένα. Προφανώς δεν με γνωρίζετε, αλλα δεν θα έκλεινα πότε αμάξι μέσα. Επίσης για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το κάνουν συνέχεια. Πραγματικά δεν μπορώ να κατάλαβω γιατί και δεν μου δώσανε και καμία εξήγηση όταν τις ρώτησα πολύ ευγενικά.

Όποτε πάει αυτό, ΝΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΛΑΘΟΣ, κακώς έπραξα όπως έρπαξα. 

Το θέμα είναι ότι ενώ έχουν parking παρκάρουν όπου αλλου θέλουν και μένει κενή και η θέση μπροστά στο parking. Αυτό είναι το θέμα. Το άλλο είναι προσωπική μου εμπειρία που ξεκίνησε όλα αυτά και ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ. 

Απλά αναρωτιόμουν αν υπάρχει καποιος κανονισμός για αυτή την περίπτωση. Ευχαριστώ πάντως όλους για τον σε μεγάλο μέρος γόνιμο διάλογο. Προφανώς πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. 

Και αύτο που έκανα από τα νεύρα μου, δεν θα ήταν κάτι που θα πρότεινα σε κανένα. Έιμαι σίγουρος ότι όσοι (κακοπροαίρετα) με κριτικάρετε (δικαιώμα σας) δεν έχετε κάνει ποτέ λάθη πάνω στα νέυρα σας. 

Το δικό μου λοιπόν ήταν στιγμιαίο λάθος  (και πάλι κακώς), οι κυρίες όμως το κάνουν συνέχεια και χωρίς λόγο. Εμένα αυτό πολύ απλά μου δείχνει έλλειψη σεβασμού που δυστυχώς οδήγησε και εμένα σε αντίστοιχη πράξη, που έχω μετανιώσει πικρά, όχι για το πρόστιμο αλλά για την μικροπρέπεια μου. 

Επεξ/σία από GeoYoung
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να ξέρεις οτι πολλά πάρκινγκ είναι δύσκολα και δεν μπαίνεις βγαίνεις εύκολα. Για αυτό αρκετός κόσμος αν βρει έξω το αφήνει. Στην πολυκατοικία μου είναι κάμποσες θέσεις έτσι που πρέπει να μπεις με όπισθεν κλπ κλπ..και ο άλλος αν βρει μπροστά μπορεί να το αφήσει και έξω. Επίσης άλλες φορές μπορεί να περιμένεις επισκέψεις που να δυσκολεύονται στο πάρκινγ και πάλι μπορει να το αφήσεις έξω (το έχω κάνει κ εγώ για τους γονείς μου που δυσκολεύονται όταν έρχονται).

Για εμένα το να έχεις parking ειδικά αν χρησιμοποιείες το όχημα καθημερινά είναι quality of life και θα πλήρωνα για αυτό. Το κακό είναι οτι ζητάνε ότι θέλουν οι ιδιοκτήτες και είναι πολύ λίγα ή είναι μακριά σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, slaughter είπε

έτσι θα είχαν κλείσει όλες οι καφετέριες/φούρνοι σε περιοχές που δεν υπάρχει parking απο έξω. Για αυτό λέω πρώτα φτιάχνεις τις υποδομές και μετά υποχρεώνεις τον ούγκαλο να τις χρησιμοποιήσει. π.χ. σημεία όλιγόλεπτης στάθμευσης για τέτοιες δουλειές.

Ας κλεισουν. Δε χρειαζομαστε 15 καφετεριες ανα τετραγωνο.

Ο ιδιοκτητης των καταστηματων αυτων με ποια λογικη τα ανοιξε εκει ενω δεν υπαρχει καμια υποδομη για σταθμευση? 

προφανως με τη λογικη "ελα μωρε, θα παρκαρουν πανω στο πεζοδρομιο"

ας κλεισουν ολοι και ας πανε να γυρισουν στα χωρια τους να ανοιξουν εκει 15 καφετεριες.

μαθαν ολοι στο τσαμπα και στο παμε κι οπου βγει.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...