Προς το περιεχόμενο

Περίεργη περίπτωση parking!!

GeoYoung

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, The_Judas είπε

πότε δεν κατάλαβα τον λόγο ύπαρξης πυλωτής μέσα σε πόλεις. δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν αυτή η δυνατότητα.

Πάντως γίνεται πραγματικά σφαγή για μια θέση πάρκινγκ σε πολλές περιοχές. 

Στο κέντρο που μένω εγώ τελευταία έχουν ξεφυτρώσει δεκάδες θέσεις αναπήρων... όπου βέβαια δεν βλέπεις ποτέ αναπηρο μέσα στα αυτοκίνητο... όλοι έχουν στην οικογένεια μια γιαγιά με αναπηρία και βγάζουν θέσεις απ ότι φαίνεται....

Αυτές οι θέσεις που λες ότι είναι άδειες, δεν είναι μονίμων κατοίκων που τις έχουν αποκτήσει με άδεια, αλλά τις φτιάχνουν για όσους έρχονται από αλλού και πρέπει να παρκάρουν σε ειδική θέση αμεα για να κατέβουν πχ με το καροτσάκι. Δεν είναι κάθε γιαγιά και παππούς αμεα, γύρω στις 150000 χιλιάδες είναι αυτοί που λαμβάνουν επίδομα. 

Edit: Επίσης, μιας και δεν φαίνεται να έχεις σχέση με το θέμα. Ανάπηρος δεν είναι μόνο αυτός που του λείπουν χέρια και πόδια. Καλό θα είναι να μάθετε ότι υπάρχουν άπειρα αλλα προβλήματα εσωτερικά που προκαλούν αναπηρίες και δεν φαίνονται εξωτερικά. Κάτι τέτοια που γράφεις με τα αμάξια που είδες να παρκάρουν και αυτοί που βγήκαν δεν ήταν αμεα, παρόμοια έλεγαν γείτονες ενός φίλου που είναι αμεα όταν ζήτησε και πήρε θέση στάθμευσης από τον Δήμο και έβαλε τις σημάνσεις με τα σίδερα, του έπιασαν την θέση γείτονες και όταν τους ζήτησε τον λόγο αυτοί του έλεγαν εσύ δεν φαίνεσαι στα δεν είσαι αμεα και κοροϊδεύεις. Και σε εμένα μου το έχουνε πει αυτό. Αμήν και πότε θα σταματήσουν αυτές οι απόψεις κάποια στιγμή. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Το παράνομο της υποθεσεις εισαι εσυ, το αλλο δεν ειναι παράνομο και δεν απαγορεύει κανεις να έχεις παρκιν και να παρκάρεις αλλου

ΤΕΛΟΣ

Για μια φορα,μην τα τσεκουρωνεις ολα.
Δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι παρανομος.
Μπες στη θεση του φιλου.
Και εμενα θα με ενοχλουσε,οπως με εχει ενοχλησει γειτονας με παρομοιο σκηνικο και 4 δικα του αμαξια.

4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Περίεργο που σου πήραν τις πινακίδες ωστόσο. Έχω την εντύπωση πως αν δεν κλείνεις αυτοκίνητο από το πάρκινγκ δε μπορεί να σου κάνει πολλά, κρατάω όμως επιφύλαξη και περιμένω γνώμες συμφορουμιτών...

Κανονικα δε μπορει,εφοσον δεν κλεινει αυτοκινητο και δεν εχει πινακιδα που αναγραφεται η αδεια.
Με ενσταση λογικα θα τις παρει πισω.

4 ώρες πριν, GeoYoung είπε

Το επόμενο πρωινό ξυπνάω και μου έχουν πάρεις τις πινακίδες

Λογικα, με ενσταση,επειδη δεν υπαρχει πινακιδα με την αδεια του παρκινγκ,τις παιρνεις πισω.

πληρωνεις τελη κυκλοφορίας,μπορεις να παρκαρεις όπου επιτρέπεται.

Με το ίδιο σκεπτικό,αφου εχουν πάρκινγκ στον Ν.Κοσμο π.χ. γιατί να παρκάρουν στον Πειραιά οταν πάνε για καφέ,και να πάρουν την θέση απο κάποιον που μένει εκει.

Επόμενο θέμα,εχω σπίτι απέναντι από μεγάλο σουπερ μάρκετ και δε μπορώ να παρκάρω στο στενό μου το απόγευμα.

Μπορεις να δεις αν το παρκινγκ ειναι δηλωμενο,και να διαγραψεις το προστιμο αν δεν ειναι.

Μπορεις επίσης να κανεις καταγγελία,οταν παρκάρουν μπροστα από το παρκινγκ τους.

• Confused 1

40 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Αν το πάρκινγκ δεν έχει άδεια (που κατά 99% δεν έχει τίποτα) και από την στιγμή που μέσα δεν υπήρχε αμάξι εκείνη την ώρα, μπορεί μήπως ο ΟΠ να πάρει πίσω τις πινακίδες του?

Το όργανο που βεβαίωσε την παράβαση έχει ειπωθεί ότι δεν κάθεται να κοιτάξει κάτι τέτοιο εκείνη την ώρα.

Αν όμως έστω σε 2ο χρόνο μπορεί ο ΟΠ να πάρει πίσω τις πινακίδες του και να σβήσει το πρόστιμο, τότε βρήκε λύση στο πρόβλημα του

Φυσικά και μπορεί. Χρειάζεται κάποιο έγγραφο από Δήμο ή πολεοδομία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, StamTheMan said:

Κανονικα δε μπορει,εφοσον δεν κλεινει αυτοκινητο και δεν εχει πινακιδα που αναγραφεται η αδεια.
Με ενσταση λογικα θα τις παρει πισω.

Δηλαδη,εαν ερθει ο κατοχος της θεσης,και θελει να παρκαρει,δε πειραζει;

Μονο αν δεν μπορει να ξεπαρκαρει;

Ενταξει να μην ξερεις τους νομους,αλλα να τσακώνεσαι και με την λογική.. παραπαει.

Γκουγλαρετε πριν γράψετε,δεν κανει κακό.

Δεν αφορα τη τροχαία αν η θεση ειναι νομιμη ή οχι.

Επεξ/σία από NeraBlack

1 λεπτό πριν, NeraBlack είπε

Δηλαδη,εαν ερθει ο κατοχος της θεσης,και θελει να παρκαρει,δε πειραζει;

Μονο αν δεν μπορει να ξεπαρκαρει;

Ενταξει να μην ξερεις τους νομους,αλλα να τσακώνεσαι και με την λογική.. παραπαει.

Γκουγλαρετε πριν γράψετε,δεν κανει κακό.

Οτι να'ναι φιλε.

5 hours ago, GeoYoung said:

Καλήσπερα στην κοινότητα!! Ελπίζω όλοι καλά!

Αντιμετωπίζω την εξής περίεργη περίπτωση για parking και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι. Το σπίτι που μένω δεν έχει parking και δυστυχώς το να βρεις να παρκάρεις στο δρόμο γίνεται όλοένα και πιο δύσκολο. Στον ίδιο δρόμο που μένω, υπάρχει μια πολύ παλία διώροφη κατοικία η οποία έχει parking (από εκείνα της αυλής, με καγκελόπορτα που πρέπει να την ανοίξεις με τα χέρια) αλλά οι δύο κυρίες που μένουν εκεί, η κάθε μια παρκάρει το αυτοκίνητο της στον δρόμο αλλά όχι στο parking τους, με αποτέλεσμα μπροστά από το parking τους η θέση να μένει κενή και φυσικά να απαγορεύεται να παρκάρει κάποιος εκεί. 

Πολύ ευγενικά μια φορά εξήγησα στις κυρίες ότι δεν μπορουν να στερουν από την γειτονία θέσεις parking, αφού μπορούν τουλάχιστον το ένα αυτοκίνητο τους (αν όχι και τα δύο) να το βάζουν στην θέση parking τους, έστω και από έξω. Φυσικά μόνο που δεν με έβρισαν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. 

Την Κυριακή που πέρασε, γυρισα αργά το βράδυ από την δουλειά και πάλι ειχαν αφήσει το parking κενό και εκείνες ειχαν παρκαρει στις άλλες θέσεις. Μέσα στην κούραση και τα νεύρα παρκαρα το αμαξί μπροστα στο parking τους (λάθος μου δεν λέω) με την λογική κίολας ότι πρωι πρωι θα φυγω. 

Το επόμενο πρωινό ξυπνάω και μου έχουν πάρεις τις πινακίδες, μετά απο καταγγελία που κάνανε μέσα στο βράδυ! Δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια, γιατί το θεωρώ μιρκοπρέπες και δεν έχω και το χρόνο, αλλά δεν μπορώ με ενοχλεί πολύ. Και φυσικά συνεχίζουν να παρκάρουν στον δρόμο και όχι στο parking τους, κάθε μέρα, επιδεικτικά!

Έχετε καμία συμβουλή (τουλάχιστον το μοιράζομαι μαζί σας μήπως και μου περάσουν τα νεύρα)

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πολύ απλά, πας παρακάτω και παρακάτω μέχρι να βρεις να παρκάρεις νόμιμα! Τόσο απλά, η νοίκιασε διαμέρισμα με Πάρκιν…..έλεος επιτέλους !

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, NeraBlack είπε

Ακριβώς αυτό,αλλά ορθογραφημενα,θα ανταπαντήσω.

Που να ηξερες οτι αυτο που λεω ισχυει και εχει συζητηθει πολλακις εδω μεσα,θα επεφτες απο τα συννεφα.
Παμε παρακατω.

3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Πολύ απλά, πας παρακάτω και παρακάτω μέχρι να βρεις να παρκάρεις νόμιμα! Τόσο απλά, η νοίκιασε διαμέρισμα με Πάρκιν…..έλεος επιτέλους !

Και αν δεν έχει ψωμί να φάει να πάρει παντεσπάνι 

• Like 1
  • Thanks 2

Κανεις δεν ειπε μεχρι τωρα , οτι αυτες οι "κυριες" οχι μονο δεν διευκολύνουν την γειτονια , αλλά και εκδικηθηκαν οποιον τολμησε να παρκαρει μπροστα στο παρκιν τους (το οποιο ομως δεν χρησιμοποιουν)  

Μπραβο τους 👎

• Like 1

6 hours ago, 2MM said:

αλλά και εκδικηθηκαν οποιον τολμησε να παρκαρει μπροστα στο παρκιν τους (το οποιο ομως δεν χρησιμοποιουν)  

Μπραβο τους 👎

Δε θα σχολιάσω τα υπόλοιπα μιας και δε ξέρω τι ισχύει. Όσο γι αυτό το κομμάτι και μόνο κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Κι ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ξεκοβεις κάθε σκέψη από τους άλλους να παρκάρουν εκεί. Αν γίνει η αρχή μετά θα παρκάρουν συνέχεια στην είσοδο. Τρώνε ένα πρόστιμο και κάθε σκέψη πάει περίπατο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσείς που κατηγορείτε τον θεματοθέτη κατά την άποψή μου τον κατηγορείτε άδικα και το θέμα δεν πρέπει να είναι αυτό. Ο άνθρωπος απολογήθηκε, παραδέχτηκε ότι έκανε χαζομάρα και το πλήρωσε με πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων. Σας απαντάει χωρίς να ειρωνεύεται και χωρίς να σας επιτίθεται. Αλλά μερικοί εδώ μέσα είστε αχαρακτήριστοι. Δικαστές χωρίς ίχνος επαφής με την πραγματικότητα. 

Σας λέει ότι σε έναν δρόμο με θέμα στο παρκάρισμα, 2 αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να είναι στο ιδιόκτητο πάρκιγκ, τα αφήνουν έξω συνεχώς διογκώνοντας το πρόβλημα εύρεσης θέσης. Ο άνθρωπος προσπάθησε να τους επισημάνει το πρόβλημα στην περίπτωση που το αγνοούν (γιατί αν δεν έχεις το αγγούρι στον απαυτό σου...) και χωρίς τσαμπουκάδες (όπως πολλοί εδώ μέσα) να τους ζητήσει να παρκάρουν μέσα. Το αποτέλεσμα; Ολος αυτός ο χαμός εκεί αλλά και εδώ.

Το πρόβλημα είναι ηθικό. Εχεις ένα πάρκιγκ. Χρησιμοποιήσε το. Την περιουσία σου προστατεύεις ειλικρινά. Δεν ζεις στο χωριό σου αλλά στο μπουρδ....της Αθήνας. Διευκόλυνε και τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου. Μην είσαι τόσο παρτάκιας ρε ελληνάρα! Δε είναι θέμα αν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας που γράφετε κάποιοι με στόμφο λες και παίζει ρόλο. Είδαμε και τους άλλους που τα έχουν παρατημένα έξω τι ασφάλειες και τέλη πληρώνουν σε δεκάδες θέματα εδώ μέσα.

Κρίνοντας από τι το διαβάζω εδώ καταλαβαίνω τι γίνεται εκεί έξω.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 22
  • Thanks 5

7 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Αλλά μερικοί εδώ μέσα είστε αχαρακτήριστοι. Δικαστές χωρίς ίχνος επαφής με την πραγματικότητα. 

Έχω κάποιους υπόψιν, λες να λέμε τους ίδιους;

Η λύση δυστυχώς (αν δε μπορείς να νοικιάσεις θέση ή δε θες να γυρνάς γύρω γύρω στον αιώνα τον άπαντα μπας και βρεις θέση) είναι να γίνεις κι εσύ παρτάκιας. Αγοράζεις μηχανάκι με χαρτιά τέλη κ.λπ. και το βάζεις εκεί όποτε χρειάζεσαι το αυτοκίνητο, και γενικά κινείσαι με το μηχανάκι όσο περισσότερο μπορείς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...