Προς το περιεχόμενο

Περίεργη περίπτωση parking!!

GeoYoung

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν χρειαζόταν να μπλέξεις σε όλα αυτά, ούτε να πας να τους μιλήσεις. Αν καταλάβαιναν το λάθος που έκαναν θα το διορθωναν μόνες τους. 

Απαγορεύεται να παρκάρεις μπροστά από πάρκινγκ ακόμα και αν είσαι ο ιδιοκτήτης. Έπρεπε όταν θα δεις το αμάξι τους παρκαρισμένο μπροστά από το δικό τους πάρκινγκ να καλέσεις την αστυνομία και να τους πεις ότι πάρκαραν μπροστά από το δικό σου πάρκινγκ. 

Η αστυνομία που έρχεται εκεί δεν είναι σε θέση να ελέγξει αν είναι νόμιμο ούτε σε ποιον ανήκει. Πετάνε ένα πρόστιμο και ρίχνουν το μπαλάκι στον κάτοχο του ΙΧ. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

7 minutes ago, GeoYoung said:

Τι να πεις ο καθένας μπορεί να την βρίσκει με διάφορους τρόπους. Οι άλλοι τι φταινε!

με ετσι την βρίσκει στο να υποφερει ο αλλος

• Sad 1

3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν χρειαζόταν να μπλέξεις σε όλα αυτά, ούτε να πας να τους μιλήσεις. Αν καταλάβαιναν το λάθος που έκαναν θα το διορθωναν μόνες τους. 

Απαγορεύεται να παρκάρεις μπροστά από πάρκινγκ ακόμα και αν είσαι ο ιδιοκτήτης. Έπρεπε όταν θα δεις το αμάξι τους παρκαρισμένο μπροστά από το δικό τους πάρκινγκ να καλέσεις την αστυνομία και να τους πεις ότι πάρκαραν μπροστά από το δικό σου πάρκινγκ. 

Η αστυνομία που έρχεται εκεί δεν είναι σε θέση να ελέγξει αν είναι νόμιμο ούτε σε ποιον ανήκει. Πετάνε ένα πρόστιμο και ρίχνουν το μπαλάκι στον κάτοχο του ΙΧ. 

"Αν καταλάβαιναν το λάθος που έκαναν θα το διορθωναν μόνες τους." Πόσο δίκιο έχεις! Ακόμα φοβάμαι ότι να το  κάνω αυτό η τροχαία θα  με βρίσει γιατι αποκλείεται να μην με ρωτήσουν αν είναι δικό μου το parking...

4 λεπτά πριν, GeoYoung είπε

"Αν καταλάβαιναν το λάθος που έκαναν θα το διορθωναν μόνες τους." Πόσο δίκιο έχεις! Ακόμα φοβάμαι ότι να το  κάνω αυτό η τροχαία θα  με βρίσει γιατι αποκλείεται να μην με ρωτήσουν αν είναι δικό μου το parking...

Δικό σου θα τους πεις φυσικά. Δεν χτυπάνε ούτε καν το κουδούνι να δουν η να ρωτήσουν. 

Αν φοβάσαι μήπως το καταλάβουν και κινηθούν νομικά η απέναντι πλευρά, ψάξε βρες να τους καλέσεις από κανένα καρτοτηλεφωνο και δώσε ψεύτικα στοιχεία. 

Κανονικά μόνο με αντίποινα στρώνουν κάτι τέτοιοι, αλλά δεν σου συστήνω τίποτα. Στην πολυκατοικία που μένει η θεία μου είχανε τέτοιο πρόβλημα, χτίστηκε πολυκατοικία από δίπλα με παρκινγκ αλλά επειδή ήθελε μανούρα να μπουν να βγουν να παρκάρουν κτλ λόγω μικρού χώρου, τα πάρκαραν κάτω από το δικό τους σπιτι και οι παλαιοί ένοικοι δεν έβρισκαν θέσεις. 

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για το που θα παρκάρουν.

Τίποτα νόμιμο τουλάχιστον γιατί λύσεις με χαρακώματα, σκάσιμο λαστίχων κλπ μέχρι να βάλουν μυαλό απορώ πως δεν έχουν προταθεί ακόμα.

Εγώ αναρωτιέμαι πάντως αν στον δρόμο αυτό είναι τόσο δύσκολο να βρεις θέση, πως τα καταφέρνουν οι κυρίες και βρίσκουν πάντα με την πρώτη (δεν μπορώ να φανταστώ να κάνουν κύκλους στους γύρω δρόμους μέχρι να βρουν ενώ μπορούν να το βάλουν στο δικό τους)

• Like 2

1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για το που θα παρκάρουν.

Τίποτα νόμιμο τουλάχιστον γιατί λύσεις με χαρακώματα, σκάσιμο λαστίχων κλπ μέχρι να βάλουν μυαλό απορώ πως δεν έχουν προταθεί ακόμα.

Εγώ αναρωτιέμαι πάντως αν στον δρόμο αυτό είναι τόσο δύσκολο να βρεις θέση, πως τα καταφέρνουν οι κυρίες και βρίσκουν πάντα με την πρώτη (δεν μπορώ να φανταστώ να κάνουν κύκλους στους γύρω δρόμους μέχρι να βρουν ενώ μπορούν να το βάλουν στο δικό τους)

Καλο είναι να αποφεύγονται τέτοιες αντιδράσεις μόνο σε κακό οδηγούν. Οι κυρίες δεν κάνουν τίποτα (είναι ανω των 50 και μένει η κάθε μια μόνη από έναν όροφο δικό τους), οπότε φαντάζομαι ότι κατα την διάρκεια της ημέρας που λείπει ο κόσμος για δουλεία, βρίσκουν εύκολα θέσεις. Μένω σε οικιστική περιοχή.

15 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δικό σου θα τους πεις φυσικά. Δεν χτυπάνε ούτε καν το κουδούνι να δουν η να ρωτήσουν. 

Αν φοβάσαι μήπως το καταλάβουν και κινηθούν νομικά η απέναντι πλευρά, ψάξε βρες να τους καλέσεις από κανένα καρτοτηλεφωνο και δώσε ψεύτικα στοιχεία. 

Κανονικά μόνο με αντίποινα στρώνουν κάτι τέτοιοι, αλλά δεν σου συστήνω τίποτα. Στην πολυκατοικία που μένει η θεία μου είχανε τέτοιο πρόβλημα, χτίστηκε πολυκατοικία από δίπλα με παρκινγκ αλλά επειδή ήθελε μανούρα να μπουν να βγουν να παρκάρουν κτλ λόγω μικρού χώρου, τα πάρκαραν κάτω από το δικό τους σπιτι και οι παλαιοί ένοικοι δεν έβρισκαν θέσεις. 

Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος νομος, δεν γίνεται να έχεις parking και παρόλα αυτά να καταλαμβάνεις θέσεις από τους άλλους που δεν έχουν. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με άλλο σημαντικότερα!

Δυστυχώς και γκαράζ να έχεις κανένας δεν σε υποχρεώνει να βάζεις μέσα το αμάξι ότι θες το κάνεις όπου θες το παρκάρεις άρα δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις

• Like 3

ωραιο το βραδυνο θεματακι σου - 5/10 απο εμενα ειναι ναι

δικο μου (η των κυριων ειναι στην προκειμενη περιπτωση) ειναι το παρκινγκ οτι θελω κανω. Εγω το αγορασα/εφτιαξα. Αμα θελω βαζω αμαξι, αμα θελω δεν βαζω. Σιγα μην δωσω λογαριασμο. Πηγες ενω ηξερες οτι κανεις λαθος, το εβαλες, την αρπαξες, περιμενε τωρα μεχρι να τις παρεις πισω

Η λυση στο θεμα σου ειναι απλη. Απλα θα παρκαρεις πιο μακρυα

• Like 3
  • Confused 5
  • Sad 1

1 λεπτό πριν, tutuyo είπε

δικο μου (η των κυριων ειναι στην προκειμενη περιπτωση) ειναι το παρκινγκ οτι θελω κανω. Εγω το αγορασα/εφτιαξα. Αμα θελω βαζω αμαξι, αμα θελω δεν βαζω. Σιγα μην δωσω λογαριασμο. Πηγες ενω ηξερες οτι κανεις λαθος, το εβαλες, την αρπαξες, περιμενε τωρα μεχρι να τις παρεις πισω

Δεν αμφιβάλλω ότι έκανα λάθος, αλλά εσυ το βλέπεις λογικό αυτο που κάνουν? Σε κάθε περίπτωση έχεις δίκιο πρέπει να κάνω τον μαλάκα όπως προτείνεις (μας έχει γίνει συνήθεια έτσι και αλλιως, σου την μπαίνουν από αριστερά ενω εσυ περιμένεις στην ουρα, πληρώνεις τους φόρους επειδή είσαι υπάλληλος ενω οι άλλοι φοραδιαφεύγουν, κ.α.).  Να παρκάρω πιο μακρύα επειδή όπως λες θα κάνεις ότι γουστάρεις. Οταν θα καίγεται το σπίτι σου και ο αλλος θα κάνει ότι γουστάρει (κάθωτι νόμιμο) αντι να σε βοηθήσει μην αναρωτιέσαι γιατι.

• Like 8

1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Το ίδιο πράγμα κάνει και ο πατέρας μου. Δεν καταλαβαίνει.

Φαντάζομαι οτι ο πατέρας σου είναι και κάποιας ηλικίας, δυστυχώς εγώ βλέπω οτι μεταφέρεται και στις νεότερες γενιές...

• Like 2

3 minutes ago, nickol-us said:

Φαντάζομαι οτι ο πατέρας σου είναι και κάποιας ηλικίας, δυστυχώς εγώ βλέπω οτι μεταφέρεται και στις νεότερες γενιές...

(Ε ναι, 76-77)

• Like 1

Άμα το πάρκινγκ είναι τόσο δύσκολο κάνε υπομονή ενώ παράλληλα ψάχνεις να βρεις κάποιο χώρο επί πληρωμή με το μήνα ώστε να παρκάρεις ξένοιαστος. Άλλη λύση στην πόλη αν θες ψυχική ηρεμία δεν υπάρχει 🙂

• Like 1

17 λεπτά πριν, tutuyo είπε

δικο μου (η των κυριων ειναι στην προκειμενη περιπτωση) ειναι το παρκινγκ οτι θελω κανω. Εγω το αγορασα/εφτιαξα. Αμα θελω βαζω αμαξι, αμα θελω δεν βαζω.

Προφανώς κι έχεις κάθε ένομο δικαίωμα σε αυτό που λες, δεν έχει πει κανείς το αντίθετο μέχρι στιγμής.

Δεν παύει να τίθεται ηθικό ζήτημα.

Το πάρκινγκ btw έχει θεσπιστεί για το πρόβλημα των υπεράριθμων αυτοκινήτων, αν εσύ πιστεύεις οτι "αναγκάζεσαι"  πολεοδομικά να το φτιάξεις για να παρκάρεις έξω, κάτι σκέφτεσαι λάθος.  Οι περισσότερες πολυκατοικίες, ημιπαράνομα καταχράζονται όλη την πρόσοψή τους, αφαιρούν αρκετές θέσεις δημόσιου δρόμου για να φτιάξουν πάρκινγκ, ξαναλέω ηθικά και μόνο δεν στέκει το "το κάνω οτι θέλω", μακάρι κάποια στιγμή να θεσπιστεί και κάποιος κανονισμός.

10 λεπτά πριν, salss είπε

Άμα το πάρκινγκ είναι τόσο δύσκολο κάνε υπομονή ενώ παράλληλα ψάχνεις να βρεις κάποιο χώρο επί πληρωμή με το μήνα ώστε να παρκάρεις ξένοιαστος. Άλλη λύση στην πόλη αν θες ψυχική ηρεμία δεν υπάρχει 🙂

Εκεί είναι που σε πιάνει το παράπονο διπλά.

Έχει πάρκινγκ και σε "αναγκάζει" να πληρώσεις για να βρεις την "ησυχία" σου. Ειδικά στις μέρες που διανύουμε, με την αγορά να βρίσκεται στα ύψη, ένα 80αρι το μήνα δεν είναι αμελητέο...

• Like 2

Αν πάθαινε κάτι το αμάξι τους έξω θα άρχιζαν να το βάζουν στο παρκινγκ. 

Δεν λέω γρατζουνιές και φθορες φυσικά αλλά ένα αυτοκόλλητο στο τζάμι, να τους χεσει κάνας σκύλος έξω από την πόρτα κτλ κτλ 

• Like 1

34 minutes ago, GeoYoung said:

Καλο είναι να αποφεύγονται τέτοιες αντιδράσεις μόνο σε κακό οδηγούν. Οι κυρίες δεν κάνουν τίποτα (είναι ανω των 50 και μένει η κάθε μια μόνη από έναν όροφο δικό τους), οπότε φαντάζομαι ότι κατα την διάρκεια της ημέρας που λείπει ο κόσμος για δουλεία, βρίσκουν εύκολα θέσεις. Μένω σε οικιστική περιοχή.

Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος νομος, δεν γίνεται να έχεις parking και παρόλα αυτά να καταλαμβάνεις θέσεις από τους άλλους που δεν έχουν. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με άλλο σημαντικότερα!

Οι νόμοι που ψάχνεις είναι για άλλες κοινωνίες, όπου στο δρόμο παρκάρεις μόνο με άδεια που την πληρώνεις ανά μήνα/έτος, και όπου ο τοπικός Δήμος στις κυρίες αυτές δεν θα έδινε άδεια καθώς έχουν πάρκινγκ στην πολυκατοικία τους. Και βέβαια περνάει και ελέγχει τακτικά (οι ελεγκτές πληρώνουν για τον εαυτό τους μέσω των προστίμων εννοείται). 

Αντε πες το αυτό στην Ελλάδα χωρίς να φας ντομάτες 

27 minutes ago, tutuyo said:

εδώ ο μέσος Ελ, όπως βλέπεις απέχει κάποια έτη φωτός από τις κοινωνίες με τους νόμους που περιγράφω. 

Πηγή: Στον δήμο μου έτσι είναι 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...