Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, sdikr είπε Σε ποια κράτη ισχύει αυτό που λες εσύ; Το έγραψα πιο πάνω,Γερμανία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, jmmys said: Το έγραψα πιο πάνω,Γερμανία. Αν παρκάρει κάποιος (εκτός απο τον ιδιοκτήτη) σε είσοδο θα τον μαζέψουν, απαγορεύεται και εκε Sorry Νόμιζα πως μιλούσαμε για αυτό που έλεγες πως δεν είναι πρόβλημα να κλείνεις την είσοδο αν δεν έχει παρκάρει μέσα ο άλλος. Αλήθεια τι γίνεται στην Γερμανία με αυτό; Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2023 από sdikr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, sdikr είπε Αλήθεια τι γίνεται στην Γερμανία με αυτό; Ότι γίνεται και όταν είναι αμάξι μέσα.Καλεί ο ιδιοκτητης την δημοτική αστυνομία,η οποία καλεί γερανό και το σηκώνει με μερικές εκατοντάδες ευρώ πρόστιμο,ανάλογα το κρατίδιο. Κάτι τέτοιο θα το δεις πολύ σπάνια βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Αν το παρκινγκ τους είναι κακοφτιαγμένο και δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν να το κλείσουν , να ξηλώσουν την απαγορευτική πινακίδα και να παίζουν με τις ίδιες πιθανότητες να βρουν θέση στάθμευσης στο δρόμο. Αλλά λόγω έλλειψης λογικής ή ενσυναίσθησης κρατάνε μια δήθεν θέση πάρκινγκ στα χαρτιά για να τη χρησιμοποιούν για καβάντζωμα θέσης παρκαρίσματος σε δημόσιο χώρο 😕 Δυστυχώς δεν μπορείς να τους πεις να μην έχουν πάρκινγκ έστω και αν το χρησιμοποιούν μόνο τη μια μέρα το χρόνο που θα πάνε διακοπές. Αν παρκάρουν μπροστά από το δικό τους πάρκινγκ παράνομα, δοκίμασε να το καταγγείλεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Λ Αυτοί κάνουν αυτό που θέλουν κι εγώ τους χαρακτηρίζω όπως νομίζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 8 hours ago, Basilhs23___ said: Αφήστε τους ιδιοκτητες μαγαζιών στην ησυχία τους, αυτό έλλειπε τώρα να ψάχνει ο καθένας αν υπάρχει πάρκινγκ στην περιοχή για να ανοίξει μαγαζί, θα έπρεπε η μισή Αθήνα να είχε ξενοικιαστα καταστήματα και κλειστούς επαγγελματικους χώρους με αυτή την λογική. Που να δείτε τι γίνετε τώρα στον Λυκαβηττό που έφτιαξαν το θέατρο και γκρινιάζουν οι Κολωνακιωτες επειδή δεν βρίσκουν θέση στάθμευσης για αυτούς διότι τις ποιανούν όσοι πάνε το βράδυ για το θέατρο, μιλάμε χιλιάδες κόσμο. Το πως θα έρθει κάποιος σε έναν προορισμό είναι γενικώς πρόβλημα δικό του και όχι του μαγαζιού. Ας παίρνουν τα ΜΜΜ και όχι το ΙΧ τους. Μαγαζιά γενικώς σε μέρη με χαμηλή κίνηση και ελεύθερο πάρκινγκ, δεν μακροημερευουν. Τα λέω γιατί κατοικούσα παλιά κοντά στο ΚΑΤ και έβλεπα όσους άνοιγαν κατάστημα εστίασης και όχι μόνο στους λίγους επαγγελματικους χώρους που ήταν διαθέσιμοι, έκλειναν σε λίγα χρόνια. Ο κόσμος για να διασκεδάσει και να φάει και για πολλά άλλα, προτιμούσε να πάρει το ΙΧ του να πάει σε πολυσυχναστα μέρη με κίνηση και όχι ήρεμα μέρη με ησυχία. Οχι.... Απαγορεύεται οποιοσδήποτε να παρκάρει ακόμα κι αν είναι ο ιδιοκτήτης. Δεν υπάρχει εξαίρεση ούτε για τον ίδιο δηλαδή. Τώρα άμα πάνε και του το σβήσουν από την τροχαία..... Είμαστε μπανανια απλά. Οποτε θα κανω εγω παρκουρ στο πεζοδρομιο για να αποφευγω ιχ και μηχανακια και θα κανω μια ωρα εξτρα να παω στη δουλεια μου απο τα διπλοπαρκαρισμενα που σταματησαν για 2 λεπτακια για να παρουνε καφε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Η λυση ειναι μια για πολλα προβληματα. Αποκέντρωση! Δεν χωράμε άλλοι στο λεκανοπέδιο. Μποτιλιάρισμα, θορυβος, καυσαέριο, πανδημιες. Ολα αυτα ειναι μπροστά μας. Η ζωής στις μεγαλουπόλεις θα γίνει κολάση! Ηταν τεραστιο λαθος που δεν εγινε υποχρεωτικη η τηλεεργασια για ποσοστο του προσωπικου, εστω των μεγαλων εταιριών. Στηθηκαν οι εταιριες, δουλεψαν με τηλεεργασια και ξαναγυρισαν στο παλιο καθεστως, να κανεις 1 ωρα διαρομη στο μποτιλιαρισμα για να πας να στηθεις σε εναν υπολογιστη να δουλεψεις. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2023 από andreaspA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Το λάθος είναι που έγινε τηλεεργασία ή που σταμάτησε; 😕 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Maurikycli είπε Το λάθος είναι που έγινε τηλεεργασία ή που σταμάτησε; 😕 ελα... το διορθωσα. Που δεν εμεινε υποχρεωτικη η τηλεεργασια για ποσοστο του προσωπικου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Το περιστατικό που γράφει ο topic starter μου θύμισε συμβάν που πέρασε ο πατέρας μου κατά τις αρχές του 2000. Απέναντι μας χτίστηκε μια μεγάλη μονοκατοικία με μεγάλο χώρο στάθμευσης, εμείς μέναμε σε πενταοροφη μονοκατοικία, θέσεις για παρκαρισμα έβρισκες αλλά με σχετική δυσκολία και κύκλους. Ο τυπάς που έμενε στην μονοκατοικία, ένας οικογενειαρχης ήταν large τύπος, είχε πολλά αμάξια και ο χώρος στάθμευσης ήταν μεγάλος, το ένα αμάξι μάλιστα ήταν πολύ ακριβό αυτοκίνητο πολυτελείας αλλά δεν θυμάμαι μάρκα. Μία μέρα αποφάσισε να έχει μόνιμα από έξω όλα του τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο, 4 στον αριθμό, εκτός από το ακριβό αυτοκίνητο που το είχε μέσα για προστασία. Άρχισαν κάποιοι γείτονες, μέσα σε αυτούς και ο πατέρας μου να τον ρωτάνε γιατί τα παρκάρει έξω ενώ οι υπόλοιποι δυσκολεύονται να βρουν θέση για παρκαρισμα. Αυτός είχε φέρει μια μπάσκετα στους χώρους στάθμευσης για να παίζουν μπάσκετ τα παιδιά του έτσι τα αμάξια τα έβγαζε έξω, αυτό κιόλας έλεγε σε όποιον τον ρωτούσε. Σε δεύτερη φάση μετά από κάποιον καιρό άκουγα καυγάδες και διαπληκτισμους έξω από το σπίτι του με άτομα που του χτυπούσαν το κουδούνι και του έλεγαν για τα αμάξια διότι τους ενοχλούσε αυτό. Μια φορά σε τσακωμό που έγινε με κάποιους είχε κατέβει και ο πατέρας μου να μπει μέσα και να υποστηρίξει τους άλλους, έπεσαν βρισίδια. Μία μέρα το πρωί ξύπνησα από φωνές και βγήκα στο μπαλκόνι. Ήταν έξω αυτός και εριχνε καντήλια βρισίδια και κατάρες. Κάποιοι έριξαν μπογιές χυμα σε όλα του τα αυτοκίνητα, ενώ κατάφεραν και πέταξαν ένα κουτί με μπογια ακόμα και από τα κάγκελα που λερωσε το ακριβό του αυτοκίνητο μέσα στο γκαράζ. Έκανε το λάθος ο πατέρας μου και κατέβηκε να πάει απέναντι να δει τι γίνεται και του επιτέθηκε λεκτικά ο γείτονας ενώ τον κατηγόρησε ότι αυτός τα έκανε όλα αφού την προηγούμενη φορά πήρε το μέρος των γειτόνων και τώρα κατέβηκε να το παίξει παρήγορος. Επίσης του είπε ότι θα του κάνει μήνυση. Έγινε της ποπης εκείνη την ημέρα κάτω, ήρθε και η αστυνομία. Τελικά κατατέθηκε η μήνυση, ως στοιχείο έρευνας πήραν το κουτί της μπογιας που πέταξαν από τα κάγκελα μέσα στο γκαράζ για να ψάξουν αποτυπώματα. Βρέθηκαν αποτυπώματα στο κουτί αλλά δεν ήταν του πατέρα μου, ο φταιχτης δεν βρέθηκε, μετά μας πλήρωσαν και τα δικαστικά έξοδα. Ο πατέρας μου του είχε κάνει μήνυση για εξυβρηση και είχε ως μάρτυρες τους γείτονες. Τα αμάξια από τότε έμπαιναν όλα μέσα στο γκαράζ και δεν είχαμε πρόβλημα μέχρι το 2011. Τοτε πουλήθηκε η μονοκατοικία και ήρθε άλλος με δύο αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι ο οποίος έκανε πάλι κάτι παρόμοιο, παρκαρε το μηχανάκι έξω από το γκαράζ για να μην του πιάνουν την θέση γείτονες, ενώ το ένα αμάξι το είχε έξω, το άλλο κάποιες φορές έξω και κάποιες μέσα. Πήγα και του άφησα σημείωμα στους υαλοκαθαριστηρες και καλά ότι ήμασταν ομάδα κατοικιών και να πάρει τα αυτοκίνητα μέσα στο γκαράζ, του έγραψα κάτι παρόμοιο με αυτό που αναφέρει ο topicstarter στην αρχή περί στέρησης θέσεων από την γειτονιά. Φαίνεται ήταν από αυτούς που κατάλαβαν το άδικο της υπόθεσης και έβαλε μέσα τα αυτοκίνητα του. Γενικά θα έλεγα, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με γείτονες, να αποφύγουν την απευθείας επαφή και συνομιλια και να κοιτάξουν να στείλουν μηνύματα με έμμεσο τρόπο όπου μπορούνε, όπως τα σημειώματα. Μπορεί να φαίνεται πολύ childish, αλλα γλυτώνεις να μάθει ο άλλος ποιος είσαι και ακόμα χειρότερα να τσακωθείτε. Τα αντίποινα σε μερικές φορές είναι λύσεις, παράνομες όμως που ενέχουν κινδύνους αστικούς και ποινικούς, μπορεί να επιστρέψουν μπούμερανγκ και γενικά θα είχαμε γίνει ζούγκλα. Αλλά δυστυχώς έτσι όπως έχει καταντήσει η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, που για να τα λέμε όλα, έτσι ήταν πάντα, αλλά τώρα μας επηρεάζει πολύ σοβαρότερα σε σχέση με παλιά λόγω κακων οικονομικών και ανύπαρκτης προοπτικής, δεν έχεις άλλες επιλογές για να επιβιώσεις και να βάλεις κάποιους στην θέση τους. Σχετικά πρόσφατο συμβάν από πολυκατοικία κοντά στην δική μας. Γυναίκα έκανε παρατήρηση σε άλλους ενοίκους επειδή έκαναν φασαρία το βράδυ. Της έκαναν μήνυση ότι αυτή τους ενοχλούσε για πολύ καιρό πριν και τώρα ζητάνε τα ρέστα. Έχει σαλτάρει ο κόσμος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-n78 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, jmmys είπε Όποτε αν εσυ εχεις ένα νόμιμο πάρκινγκ και πάω εγώ και σε κλείσω και δεν μπορείς να μπεις μέσα,και αφήσω εκεί το αμάξι μου μερικές μέρες,και ψάχνεις κάθε μέρα να βρεις μέρος,ενώ εχεις νόμιμο πάρκινγκ, τοτε δεν θα είχες κανένα πρόβλημα; Δεν υπάρχει τότε νόημα να έχεις πάρκινγκ.Οποιος πρόλαβε,πρόλαβε. Να φανταστώ φυσικά ότι δεν εχεις νόμιμο ιδιωτικο πάρκινγκ. Εάν δεν έχεις Parking, και βάλω εγώ το αμάξι μου έξω από το σπίτι σου και το αφήσω εκεί καμιά 10ριά μέρες, μπορείς να κάνεις κάτι ? Ασφαλώς και όχι... σε τσαντίσει δεν σε τσαντίσει επειδή έχω μία καπαρωμένη θέση ακριβώς έξω από το σπίτι σου, από την στιγμή που πρόλαβα, μέχρι να το πάρω χάνεις την συγκεκριμένη θέση. Γιατί να πρέπει να αλλάζει όλο αυτό εάν έχεις Parking ? Ας προλάβαινες (και πάντα εννοώ για την είσοδο). Και να το γράψω και λίγο διαφορετικά. Εσύ δεν έχεις Parking, είναι δημόσιος ο δρόμος και παρκάρω εγώ κανονικά έξω από το σπίτι σου. Αποφασίζεις εσύ ξαφνικά και ένα μέρος του σπιτιού το κάνεις Parking, θα χάσω εγώ την θέση εκεί όπου ήταν δημόσιος δρόμος και δεν θα βάζω εγώ το αμάξι επειδή εσένα σου ήρθε να το κάνεις Parking ? Πριν το Parking ήταν όποιος προλάβει, άρα και μετά το Parking πάλι θα είναι όποιος προλάβει. Ασφαλώς και εάν είσαι ήδη μέσα, δεν θα το βάλω για να σε κλείσω αλλά εάν δεν είσαι και σε προλάβω, θα το βάλεις μετά αλλού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, John-n78 said: Εάν δεν έχεις Parking, και βάλω εγώ το αμάξι μου έξω από το σπίτι σου και το αφήσω εκεί καμιά 10ριά μέρες, μπορείς να κάνεις κάτι ? Ασφαλώς και όχι... σε τσαντίσει δεν σε τσαντίσει επειδή έχω μία καπαρωμένη θέση ακριβώς έξω από το σπίτι σου, από την στιγμή που πρόλαβα, μέχρι να το πάρω χάνεις την συγκεκριμένη θέση. Γιατί να πρέπει να αλλάζει όλο αυτό εάν έχεις Parking ? Ας προλάβαινες (και πάντα εννοώ για την είσοδο). Και να το γράψω και λίγο διαφορετικά. Εσύ δεν έχεις Parking, είναι δημόσιος ο δρόμος και παρκάρω εγώ κανονικά έξω από το σπίτι σου. Αποφασίζεις εσύ ξαφνικά και ένα μέρος του σπιτιού το κάνεις Parking, θα χάσω εγώ την θέση εκεί όπου ήταν δημόσιος δρόμος και δεν θα βάζω εγώ το αμάξι επειδή εσένα σου ήρθε να το κάνεις Parking ? Πριν το Parking ήταν όποιος προλάβει, άρα και μετά το Parking πάλι θα είναι όποιος προλάβει. Ασφαλώς και εάν είσαι ήδη μέσα, δεν θα το βάλω για να σε κλείσω αλλά εάν δεν είσαι και σε προλάβω, θα το βάλεις μετά αλλού. Τα έχεις λίγο μπερδέψει. Για να το κάνεις Parking θα πάρεις άδεια, δεν δίνουν πάντα άδεια, εφόσον πάρεις άδεια ναι σταματάει να είναι διαθέσιμος ο χώρος για να παρκάρει κάποιος άλλος, είναι δεν είναι μέσα το αμάξι, όποιος διαφωνεί για αυτό υπάρχει η τροχαία και τα πρόστιμα Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από sdikr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Ο ελληνσς εχει μεγάλη πλακα, αυτο εχω καταλάβει εγω εδώ στο ινσομνια😂 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις