GeoYoung Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλήσπερα στην κοινότητα!! Ελπίζω όλοι καλά! Αντιμετωπίζω την εξής περίεργη περίπτωση για parking και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι. Το σπίτι που μένω δεν έχει parking και δυστυχώς το να βρεις να παρκάρεις στο δρόμο γίνεται όλοένα και πιο δύσκολο. Στον ίδιο δρόμο που μένω, υπάρχει μια πολύ παλία διώροφη κατοικία η οποία έχει parking (από εκείνα της αυλής, με καγκελόπορτα που πρέπει να την ανοίξεις με τα χέρια) αλλά οι δύο κυρίες που μένουν εκεί, η κάθε μια παρκάρει το αυτοκίνητο της στον δρόμο αλλά όχι στο parking τους, με αποτέλεσμα μπροστά από το parking τους η θέση να μένει κενή και φυσικά να απαγορεύεται να παρκάρει κάποιος εκεί. Πολύ ευγενικά μια φορά εξήγησα στις κυρίες ότι δεν μπορουν να στερουν από την γειτονία θέσεις parking, αφού μπορούν τουλάχιστον το ένα αυτοκίνητο τους (αν όχι και τα δύο) να το βάζουν στην θέση parking τους, έστω και από έξω. Φυσικά μόνο που δεν με έβρισαν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Την Κυριακή που πέρασε, γυρισα αργά το βράδυ από την δουλειά και πάλι ειχαν αφήσει το parking κενό και εκείνες ειχαν παρκαρει στις άλλες θέσεις. Μέσα στην κούραση και τα νεύρα παρκαρα το αμαξί μπροστα στο parking τους (λάθος μου δεν λέω) με την λογική κίολας ότι πρωι πρωι θα φυγω. Το επόμενο πρωινό ξυπνάω και μου έχουν πάρεις τις πινακίδες, μετά απο καταγγελία που κάνανε μέσα στο βράδυ! Δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια, γιατί το θεωρώ μιρκοπρέπες και δεν έχω και το χρόνο, αλλά δεν μπορώ με ενοχλεί πολύ. Και φυσικά συνεχίζουν να παρκάρουν στον δρόμο και όχι στο parking τους, κάθε μέρα, επιδεικτικά! Έχετε καμία συμβουλή (τουλάχιστον το μοιράζομαι μαζί σας μήπως και μου περάσουν τα νεύρα) Σας ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από GeoYoung 1 5
Klausx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, GeoYoung είπε Καλήσπερα στην κοινότητα!! Ελπίζω όλοι καλά! Αντιμετωπίζω την εξής περίεργη περίπτωση για parking και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι. Το σπίτι που μένω δεν έχει parking και δυστυχώς το να βρεις να παρκάρεις στο δρόμο γίνεται όλοένα και πιο δύσκολο. Στον ίδιο δρόμο που μένω, υπάρχει μια πολύ παλία διώροφη κατοικία η οποία έχει parking (από εκείνα της αυλής, με καγκελόπορτα που πρέπει να την ανοίξεις με τα χέρια) αλλά οι δύο κυρίες που μένουν εκεί, η κάθε μια παρκάρει το αυτοκίνητο της στον δρόμο αλλά όχι στο parking τους, με αποτέλεσμα μπροστά από το parking τους η θέση να μένει κενή και φυσικά να απαγορεύεται να παρκάρει κάποιος εκεί. Πολύ ευγενικά μια φορά εξήγησα στις κυρίες ότι δεν μπορουν να στερουν από την γειτονία θέσεις parking, αφού μπορούν τουλάχιστον το ένα αυτοκίνητο τους (αν όχι και τα δύο) να το βάζουν στην θέση parking τους, έστω και από έξω. Φυσικά μόνο που δεν με έβρισαν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Την Κυριακή που πέρασε, γυρισα αργά το βράδυ από την δουλειά και πάλι ειχαν αφήσει το parking κενό και εκείνες ειχαν παρκαρει στις άλλες θέσεις. Μέσα στην κούραση και τα νεύρα παρκαρα το αμαξί μπροστα στο parking τους (λάθος μου δεν λέω) με την λογική κίολας ότι πρωι πρωι θα φυγω. Το επόμενο πρωινό ξυπνάω και μου έχουν πάρεις τις πινακίδες, μετά απο καταγγελία που κάνανε μέσα στο βράδυ! Δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια, γιατί το θεωρώ μιρκοπρέπες και δεν έχω και το χρόνο, αλλά δεν μπορώ με ενοχλεί πολύ. Και φυσικά συνεχίζουν να παρκάρουν στον δρόμο και όχι στο parking τους, κάθε μέρα, επιδεικτικά! Έχετε καμία συμβουλή (τουλάχιστον το μοιράζομαι μαζί σας μήπως και μου περάσουν τα νεύρα) Σας ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να κάνεις καταγγελία στον Δήμο να δεις αν είναι νόμιμο το πάρκινγκ της. Η αστυνομία που σου πήρε πινακίδες δεν κάνει τέτοιο έλεγχο. Στην θέση σου θα το τράβαγα όσο δεν πάει με πολεοδομίες κτλ. Επίσης αν ποτέ αφήσουν το αυτοκίνητο τους από έξω ή φίλου τους κτλ κάνε και εσύ καταγγελία να τους πάρουν πινακίδες. Ούτε ο ιδιοκτήτης επιτρέπεται να το έχει από έξω. 8
nickol-us Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δυστυχώς αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα, πολυκατοικία με 15 μέτρα φάτσα, αφήνουν τις θέσεις αδειανές γιατί βαριούνται να τραβούν τις πόρτες. Είμαι στην ακριβώς απέναντι γωνία, με 15 μέτρα φάτσα (χωρίς πάρκινγκ) και δε βρίσκω σχεδόν ποτέ θέση ενώ πολλές φορές βρίσκω αμάξι τους μπροστά μου. Είναι ανήθικο θεωρώ μα καθόλα νόμιμο. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι κακογείτονες δυστυχώς υπάρχουν παντού, του Έλληνα το dna είναι μόνο να περνάει ο ίδιος καλά, αν τους το έκανες εσύ, μπορεί να τραβούσαν και μαχαίρι. Περίεργο που σου πήραν τις πινακίδες ωστόσο. Έχω την εντύπωση πως αν δεν κλείνεις αυτοκίνητο από το πάρκινγκ δε μπορεί να σου κάνει πολλά, κρατάω όμως επιφύλαξη και περιμένω γνώμες συμφορουμιτών... 2
GeoYoung Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Klausx είπε Πρέπει να κάνεις καταγγελία στον Δήμο να δεις αν είναι νόμιμο το πάρκινγκ της. Η αστυνομία που σου πήρε πινακίδες δεν κάνει τέτοιο έλεγχο. Στην θέση σου θα το τράβαγα όσο δεν πάει με πολεοδομίες κτλ. Επίσης αν ποτέ αφήσουν το αυτοκίνητο τους από έξω ή φίλου τους κτλ κάνε και εσύ καταγγελία να τους πάρουν πινακίδες. Ούτε ο ιδιοκτήτης επιτρέπεται να το έχει από έξω. Σας ευχαριστώ πολύ, πραγματικά δεν θέλω να ασχοληθώ, αλλά με ενοχλεί τραγικά πολύ γιατι το θεωρώ άδικο. Είναι αλήθεια ότι μπορώ να κάνω καταγγελία αν αφήνουν εκείνες το αμάξι μπροστά στο γκαράζ τους ή θα μέ βρίσουν και από την τροχαία?? 5 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δυστυχώς αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα, πολυκατοικία με 15 μέτρα φάτσα, αφήνουν τις θέσεις αδειανές γιατί βαριούνται να τραβούν τις πόρτες. Είμαι στην ακριβώς απέναντι γωνία, με 15 μέτρα φάτσα (χωρίς πάρκινγκ) και δε βρίσκω σχεδόν ποτέ θέση ενώ πολλές φορές βρίσκω αμάξι τους μπροστά μου. Είναι ανήθικο θεωρώ μα καθόλα νόμιμο. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι κακογείτονες δυστυχώς υπάρχουν παντού, του Έλληνα το dna είναι μόνο να περνάει ο ίδιος καλά, αν τους το έκανες εσύ, μπορεί να τραβούσαν και μαχαίρι. Περίεργο που σου πήραν τις πινακίδες ωστόσο. Έχω την εντύπωση πως αν δεν κλείνεις αυτοκίνητο από το πάρκινγκ δε μπορεί να σου κάνει πολλά, κρατάω όμως επιφύλαξη και περιμένω γνώμες συμφορουμιτών... Μα γιατί δεν δείχνουμε τον ελάχιστο σεβασμό στους άλλους. Αν συμβεί κατι, τους γύρω μας έχουμε για να μας υποστηρίξουν. Δυστυχώς λείπει συλλογική συνείδηση σε μεγαλό βαθμό (κατά την γνώμη μου πάντα) και από εκεί ξεκινάνε πολλές παθογένειες τις ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα πάντως. 1
phanispal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, GeoYoung είπε Είναι αλήθεια ότι μπορώ να κάνω καταγγελία αν αφήνουν εκείνες το αμάξι μπροστά στο γκαράζ τους ή θα μέ βρίσουν και από την τροχαία?? Να σε βρίσουν δεν ξέρω, αλλά μάλλον θα γελάσουν. Και να ισχύει αυτός ο νόμος, είναι αστείος και δεν παίζει να έχει εφαρμοστεί ούτε σε περιπτώσεις σαν τη δική σου. 3
nickol-us Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, GeoYoung είπε Μα γιατί δεν δείχνουμε τον ελάχιστο σεβασμό στους άλλους. Αν συμβεί κατι, τους γύρω μας έχουμε για να μας υποστηρίξουν. Δυστυχώς λείπει συλλογική συνείδηση σε μεγαλό βαθμό (κατά την γνώμη μου πάντα) και από εκεί ξεκινάνε πολλές παθογένειες τις ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα πάντως. Έλλειψη παιδείας... 6
Maurikycli Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Λ Καθόλου για γέλια. 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Να σε βρίσουν δεν ξέρω, αλλά μάλλον θα γελάσουν. Και να ισχύει αυτός ο νόμος, είναι αστείος και δεν παίζει να έχει εφαρμοστεί ούτε σε περιπτώσεις σαν τη δική σου. Ουδείς επιτρέπεται να παρκάρει μπροστά σε είσοδο παρκινγκ 3 1
GeoYoung Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Maurikycli είπε Λ Καθόλου για γέλια. Ουδείς επιτρέπεται να παρκάρει μπροστά σε είσοδο παρκινγκ Και μπορώ να κάνω εγω καταγγελία για parking άλλου?
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 15 minutes ago, nickol-us said: Είμαι στην ακριβώς απέναντι γωνία, με 15 μέτρα φάτσα (χωρίς πάρκινγκ) και δε βρίσκω σχεδόν ποτέ θέση ενώ πολλές φορές βρίσκω αμάξι τους μπροστά μου. Το ίδιο πράγμα κάνει και ο πατέρας μου. Δεν καταλαβαίνει. 1
Klausx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, GeoYoung είπε Σας ευχαριστώ πολύ, πραγματικά δεν θέλω να ασχοληθώ, αλλά με ενοχλεί τραγικά πολύ γιατι το θεωρώ άδικο. Είναι αλήθεια ότι μπορώ να κάνω καταγγελία αν αφήνουν εκείνες το αμάξι μπροστά στο γκαράζ τους ή θα μέ βρίσουν και από την τροχαία?? Μπορείς, η τροχαία δεν ψάχνει ποιανού είναι το όχημα ή αν έχει άδεια απλά επιβάλει το πρόστιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Βράδυ να το κάνεις κατά τις 23:30 που είναι και χαλαρά στην αστυνομία και να μην προλάβουν να βγουν να αρχίσουν την κλάψα. https://www.glavopoulos.com/kok-034/ 3. Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και: β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής. 2
Maurikycli Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, GeoYoung είπε Και μπορώ να κάνω εγω καταγγελία για parking άλλου? Θα καλέσεις ως κάτοικος που του σπιτιού που έχει το πάρκινγκ. Δεν ζητάνε όνομα 2
GeoYoung Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Klausx είπε Μπορείς, η τροχαία δεν ψάχνει ποιανού είναι το όχημα ή αν έχει άδεια απλά επιβάλει το πρόστιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Βράδυ να το κάνεις κατά τις 23:30 που είναι και χαλαρά στην αστυνομία και να μην προλάβουν να βγουν να αρχίσουν την κλάψα. https://www.glavopoulos.com/kok-034/ 3. Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και: β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει να το κάνουν αλλά καλό είναι να το ξέρω. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως. Το να κάνω καταγγελία στον Δημο μου φαίνεται πολύ περίπλοκο. Αλλιώς καταλαβαίνω όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, έχουμε περίπτωση του "ότι είναι νόμιμο, είναι και (αν) ηθικό" Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2023 από GeoYoung
Klausx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, GeoYoung είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει να το κάνουν αλλά καλό είναι να το ξέρω. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως. Το να κάνω καταγγελία στον Δημο μου φαίνεται πολύ περίπλοκο. Αλλιώς καταλαβαίνω όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, έχουμε περίπτωση του "ότι είναι νόμιμο, είναι και (α) ηθικό" Στον Δήμο αν θυμάμαι καλά απλά κάνεις μία αίτηση ρωτώντας αν είναι νόμιμο το πάρκινγκ στην τάδε οδό γιατί θες να κινηθείς νομικά αν δεν είναι για την κλήση. Στις πληροφορίες του δήμου θα σου εξηγήσουν. Έχουμε και εμείς έναν τέτοιο, έχει φάει πρόστιμα για τα πάντα αλλά δεν βάζει μυαλό με τίποτα. Ρίξε και μία ματιά εδώ https://dilosi.services.gov.gr/templates/VEHICLE-INSURANCE/create να δεις αν έχουν ασφάλεια / τέλη στα οχήματα τους γιατί κάτι τέτοιοι είναι τελείως χύμα. 1
Black Demis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Πολύ πηθανον το κάνουν γιατί απλά μπορούν, και τους αρέσει που άλλος υποφέρει (κλασσική ελληνική τακτική)
GeoYoung Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Black Demis είπε Πολύ πηθανον το κάνουν γιατί απλά μπορούν, και τους αρέσει που άλλος υποφέρει (κλασσική ελληνική τακτική) Τι να πεις ο καθένας μπορεί να την βρίσκει με διάφορους τρόπους. Οι άλλοι τι φταινε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις