Προς το περιεχόμενο

Horizon Forbidden West: Complete Edition [PC]

naruto14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ακούω ομιλία, γιατί σε εμένα!! Επίσης έχω artifacts στους καταρράκτες (σίγουρα) αν όχι και σε άλλα σημεία. Η κίνηση επίσης δεν μου φαίνεται ομαλή αν και το σύστημα δεν αγκομαχάει. Είτε με FG είτε χωρίς. Το DLSS είναι στο Quality + 4k.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 192
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 λεπτά πριν, seithan είπε

Δεν ακούω ομιλία, γιατί σε εμένα!! Επίσης έχω artifacts στους καταρράκτες (σίγουρα) αν όχι και σε άλλα σημεία. Η κίνηση επίσης δεν μου φαίνεται ομαλή αν και το σύστημα δεν αγκομαχάει. Είτε με FG είτε χωρίς. Το DLSS είναι στο Quality + 4k.

Στους καταρράκτες εννοείς σαν pattern από μικρές τελίτσες; Το έχω και εγώ ότι και να βάλω (TAA, DLAA, DLSS). Αλλά η κίνηση είναι τέρμα smooth κανονικά. Γύρω στα 80αρια fps έχω με DLAA.

Και μιας και διορθώθηκε και επίσημα το HDR έχω να δηλώσω ότι πρόκειται ίσως για την καλύτερη υλοποίηση native HDR σε windows. Εδώ ένα βιντεάκι με ρυθμίσεις:

Να κάνω μια σύνοψη με βάση τις δικές μου παρατηρήσεις/εμπειρίες.

Στο πρώτο slider βάζουμε το max peak brightness της οθόνης μας. Τελεία, moving on.

Το δεύτερο είναι ίσως το πιο σημαντικό: Ορίζει τη συνολική φωτεινότητα και δεν εξαρτάται τόσο από την οθόνη όσο από το προσωπικό γούστο του καθενός και το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό είναι το δωμάτιο που βρίσκεται. Συνίσταται επιλογή ανάμεσα σε 200-300, εγώ επειδή μου αρέσουν οι φωτεινές εικόνες, βάζω 260.

Το τρίτο αφορά τα μαύρα: σε καμία περίπτωση δεν το αυξάνουμε, ήδη το 0 είναι too aggressive και δημιουργεί black crash. Επειδή η υλοποίηση είναι άψογη μπορόύμε να το μειώσουμε (μέχρι -5 το πολύ), "φωτίζοντας" έτσι την εικόνα στις σκοτεινές σκηνές ώστε να φαίνονται καλύτερα οι λεπτομέρειες, χωρίς να έχουμε raised black floor που έχουν όλα σχεδόν τα παιχνίδια στα windows. Άμα δεν σας πειράζει το black crash στις σπηλιές, αφήστε το στο 0.

Το τέταρτο είναι αυτό που με είχε μπερδέψει περισσότερο και με βοήθησε το βιντεάκι να το αντιληφθώ: Αφορά τα highlights, πόσο "ζωντανά" και "φωτεινά" φαίνονται. Εφόσον στο πρώτο slider βάλουμε σωστά το max peak brightness, εδώ σε καμία περίπτωση δεν το μειώνουμε διότι το ρίχνουμε. Εξαρτάται απότην οθόνη μας και από το tone mapping που χρησιμοποιούμε αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το +10 είναι η καλύτερη επιλογή εκτός και αν για κάποιο λόγο έχουμε white clipping στα σύννεφα ή στα πλακάκια στο πάτωμα όταν πέφτει εκεί ο ήλιος, οπότε και το μειώνουμε.

• Like 4

είναι ιδέα μου ή μετά το update έχει το καλύτερο DLSS3 implementation που έχουμε δει; Πραγματικά με DLAA + Frame Gen δεν βλέπω ίχνος από artifact, ούτε input latency και πάει με 100+ fps με όλα δεξιά.

Παίζει να δίνει όμως και τα λιγότερα καρέ σε σχέση με άλλους τίτλους. Ίσως παίζει και αυτό ρόλο.

Αλλά εννοείται καλύτερα λιγότερο input latency + artifacts, παρά 10-20 παραπάνω frames.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, just getting started είπε

Παίζει να δίνει όμως και τα λιγότερα καρέ σε σχέση με άλλους τίτλους. Ίσως παίζει και αυτό ρόλο.

Αλλά εννοείται καλύτερα λιγότερο input latency + artifacts, παρά 10-20 παραπάνω frames.

60% δίνει απ' ότι βλέπω. Από 70 με πάει στα 110 avg και το frame time graph είναι πιο ευθεία πεθαίνεις.

Στις πιο δυνατές κάρτες που έχουν καλύτερα tensor cores το frame gen δίνει παραπάνω frames ή δεν παίζει ρόλο;

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2

Το FG δινει πολλα FPS σε cpu BN σεναρια μεχρι 100 εχω δει. Σε gpu BN σεναρια θα δωσει μεχρι 50-60% max. Παλι αψογα ειναι. Γενικα το FG οι νεες εκδοσεις ειναι αψογες. Δεν θα δουμε artifact πουθενα και το latency με το reflex ειναι εξαιρετικο η καμερα παει βουτυρο. Το ανοιγεις παντου το FG+DLSS Quality και απλα απολαμβανεις το παιχνδι.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Το FG δινει πολλα FPS σε cpu BN σεναρια μεχρι 100 εχω δει. Σε gpu BN σεναρια θα δωσει μεχρι 50-60% max. Παλι αψογα ειναι. Γενικα το FG οι νεες εκδοσεις ειναι αψογες. Δεν θα δουμε artifact πουθενα και το latency με το reflex ειναι εξαιρετικο η καμερα παει βουτυρο. Το ανοιγεις παντου το FG+DLSS Quality και απλα απολαμβανεις το παιχνδι.

Στο συγκεκριμένο που δεν έχει RT και δεν είναι τόσο βαρύ βάζεις DLAA + FG και είναι τέλειο. Ειδικά εσύ που έχεις και δυνατό καρτόνι θα πηγαίνεις τέζα 97 fps.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...