Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, takoulou είπε

Αν πας χαρτι οτι θα απουσιαζεις.. Αλλα απο που;   Θεωρειται οτι εχεις ενημερωθει...

Θα πρεπει να το αναφερεις στον δικαστικο αντιπροσωπο εκει την ημερα.. Να παρουσιαστεις εκει... Και αν θελει μπορει να σε κρατησει.. Αναλογα τα μελη που θα ειναι..Στις προηγουμενες εκολγες που ημουν γραμματεας  ηταν απο δυο ατομα καθε φορα... Τα αλλα μελη  δεν ηρθαν ουτε να ψηφισουν... Αν ερχοταν στο τμημα  θα τα κραταγαμε...

Και πως έχω δηλαδή ενημερωθεί; Δεν υπέγραψα πουθένα ότι έχω λάβει γνώση, δεν βρήκα τίποτα μπροστά απο το σπίτι άρα ...πως έχω ενημερωθεί ; Να μου πεις, οτι υπογράφεις οτι παραλαμβάνεις ένα γράμμα να σου πω ναι.....

Απο το ΦΕΚ 29 Σεπ 2023, Αρ. Φυλλου 5725

α. Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καταβάλλεται ποσό ενενήντα ευρώ (90,00 €) για κάθε ημέρα και για πέντε (5) ημέρες Στους αναπληρωτές εφόρους καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για τρεις (3) ημέρες. β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καταβάλλεται ποσό εβδομήντα ευρώ (70,00 €) για κάθε ημέρα και για πέντε (5) ημέρες. Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για τρεις (3) ημέρες. γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ποσό εβδομήντα ευρώ (70,00 €) για μία (1) ημέρα αποζημίωσης. δ. Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό τριάντα ευρώ (30,00 €) για μία (1) ημέρα αποζημίωσης

Δηλαδη ο σκλαβος θα πάρει 30 ευρώ και ΟΧΙ 40 και ο δικαστικος θα πάρει αν κατάλαβα ορθα 5*90 ή 5*70.....χμ......δίκαιη μοιρασια για σκλάβους 

• Confused 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, PedroG είπε

Exω κάνει εκλογές με 0 μέλη εφορευτικής επιτροπής. Μόνος μου σαν δικαστικός αντιπρόσωπος

Στις τελευταιες  εκλογες παρα πολλοι δικαστικοι αντιπροσωποι  βγαλανε μονοι  ολη την διαδικασια.

Ο κοσμος επηρεασμενος απο τις επιδεινουμενες οικονομικες και εργασιακες συνθηκες σε συνδιασμο με την επικρατουσα αποψη για διαφθορα και τον πλουτισμο διαφορων  πολιτικων προσωπων, δεν ηταν πλεον  διατεθειμενος να φαει μια ολοκληρη κυριακη, που προοριζοταν για ξεκουραση, στο εκλογικο κεντρο, ποσο μαλλον χωρις αμοιβη.

Το φαινομενο της αποχης των μελων οσο πηγαινε και χειροτερευε, και καποιοι συνειδητοποιησανε οτι οι μακακες σιγα-σιγα τελειωνουν και στο τελος θα δημιουργηθουν σοβαρα προβληματα στην διεξαγωγη  των εκλογων.

Ετσι λοιπον, χαριν της αντιδρασης του κοσμου νομοθετειται το  40αρι, που θα φανει στην πορεια ποσο αποτελεσματικο θα ειναι για την προσελευση μελων στα εκλογικα κεντρα.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

Και πως έχω δηλαδή ενημερωθεί; Δεν υπέγραψα πουθένα ότι έχω λάβει γνώση, δεν βρήκα τίποτα μπροστά απο το σπίτι άρα ...πως έχω ενημερωθεί ; Να μου πεις, οτι υπογράφεις οτι παραλαμβάνεις ένα γράμμα να σου πω ναι.....

α. Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καταβάλλεται ποσό ενενήντα ευρώ (90,00 €) για κάθε ημέρα και για πέντε (5) ημέρες Στους αναπληρωτές εφόρους καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για τρεις (3) ημέρες. β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καταβάλλεται ποσό εβδομήντα ευρώ (70,00 €) για κάθε ημέρα και για πέντε (5) ημέρες. Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για τρεις (3) ημέρες. γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ποσό εβδομήντα ευρώ (70,00 €) για μία (1) ημέρα αποζημίωσης. δ. Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό τριάντα ευρώ (30,00 €) για μία (1) ημέρα αποζημίωσης

Δηλαδη ο σκλαβος θα πάρει 30 ευρώ και ΟΧΙ 40 και ο δικαστικος θα πάρει αν κατάλαβα ορθα 5*90 ή 5*70.....χμ......δίκαιη μοιρασια για σκλάβους 

Το 5χ90 είναι εστω αν πάνε μια φορά που όπως είπε ο φίλος είναι και την επομενη για την παράδοση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, cpavlidi είπε

Έμενα με κάλεσαν για αναπληρωματικό εφορευτικής, κολλώντας στην οικοδομή από έξω ένα χαρτί με σελοτειπ.....Δεν πάω φυσικά, θα λείπω 4ημερο ταξιδάκι εκτός χώρας και θα φέρω και σφραγίδα σχετική στο διαβατήριο μου και αν με ψάξουν θα τους πω ότι δεν ενημερώθηκα. Δεν υπέγραψα κάπου ότι παρέλαβα  το έγγραφο, πέρασαν τα πιτσιρίκια της γειτονιάς και το σκίσανε με το σελοτειπ και εγώ δεν είδα τίποτα......40 ευρω εγώ και ο δικαστικός τον αγλέουρα.....ρε ουστ ψάχτε αλλού για χαμάληδες 

Δεν χρειάζεται να τους πεις ούτε δεν είδες το έγγραφο ούτε για πιτσιρικάδες που το έσκισαν. Τους λες ότι λείπεις εκτός, αν σε καλέσουν κανένα τηλέφωνο που θα πάρουν στο σταθερό. 

Η σύγκριση με την αμοιβή του δικαστικού είναι παντελώς άτοπη, μάλλον δεν έχεις ψάξει ποτέ σου για τον όγκο της δουλειάς και τις ευθύνες που έχει ένας δικαστικός από την στιγμή που θα παραλάβει όλο το υλικό από το ΥΠΕΣ μέχρι την στιγμή της παράδοσης των βιβλίων. Και επειδή ακριβώς είναι δικηγόροι και δικαστικοί απαίτησαν και διεκδικησαν αυτή την αμοιβή αλλιώς δεν θα πήγαινε κανένας, για αυτούς χαρτζιλίκι είναι αυτά τα λεφτά. Το 1/12 περίπου της αμοιβής τους παίρνει ο γραμματέας και 40αρι η εφορευτική που πρακτικά κάνει μόνο χαμαλοδουλεια. Ο γραμματέας έχει και αυτός έναν σημαντικό ρόλο, να μετρήσει καλά πόσοι προσήλθαν ώστε να μην γίνει μπέρδεμα στην καταμέτρηση και κάθεστε να μετράτε μέχρι το πρωί. 

Αυτές είναι οι αμοιβες και σε όποιον αρέσουν. Παλιά γκρινιαζαμε συνέχεια ότι δεν υπήρχε πληρωμή στα μέλη της εφορευτικής. Δεν μπορεί να δώσει το κράτος και πολλά παραπάνω, ήδη οι εκλογές είναι κάτι δαπανηρό, δεν θες να ξέρεις πόσο πάει το ταμείο άμα έπρεπε πχ το κάθε μέλος να έπαιρνε 100 ευρω, θα ανέβαιναν μετά οι φόροι για να καλυφτεί αυτή η χασούρα. 

4 ώρες πριν, malakudi είπε

Η μη αποζημίωση ήταν απαράδεκτη, αλλά στο παρουσίαζαν πως είναι η υποχρέωσή σου προς τη δημοκρατία, όποτε κάνεις τουμπεκί.

Από τη στιγμή που πλέον δίνουν αποζημίωση, πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο η αμοιβή ανειδίκευτου για εργασία 8 ωρών (όχι 16+) με την προσαύξηση της Κυριακής. Δηλαδή 34,84 , προσαυξημένο κατά 75%. Συν τα νόμιμα ασφάλιστα.

Άντε γιατί μας περνάνε για ηλίθιους.

Μία χαρά είναι η αμοιβή που δίνουν. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Και 50 ευρώ να το είχαν πάλι τα ίδια θα έλεγαν κάποιοι. Σιγά μην δώσουν τα νόμιμα με βάση την εργασία στον ιδιωτικό τομέα, καμία σχέση η σύγκριση του περιβάλλοντος, αρκετοί πάνε στα εκλογικά τμήματα και δεν κάνουν τίποτα, κάθονται, μοιράζονται την δουλειά με άλλους, τους αφήνει ο δικαστικός και πάνε σπίτι να έρθουν μετά, τρώνε και τζάμπα, βέβαια αυτά πριν το 2010 που πήγα εγώ, άμα δεν πάει κανένας, θα παρουν τον έναν να βγάλει όλη την δουλειά. Μην γκρινιάζουμε για τα πάντα. Πείτε απλά ότι δεν θέλετε να πάτε. 

1 ώρα πριν, cpavlidi είπε

Τα χαρτιά πετάγονται κάτω από την πόρτα και το μπαλάκι της ενημέρωσης πέφτει στον καλούμενο που θεωρείται από πριν ότι ξέρει, εκτός αν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο.

Σιγα μην κάθεται να ψάχνει ο κάθε αστυνομικός να βρει τον κάθε έναν που μπορεί να λείπει η να είναι αλλού για 1002 λόγους. Άλλοι έχουν αλλάξει διεύθυνση και δεν έχουν ενημερώσει με αποτέλεσμα να χτυπάνε σε κενά διαμερίσματαν η να μένει άλλος. Άλλοι δεν έχουν το όνομα τους στο κουδούνι. 

Μέσα σε αυτά υπάρχουν και πολίτες που την πάτησαν καθώς μπορεί να μην παραδωσουν καθόλου χαρτιά η να κάνουν λάθος διεύθυνση, οπότε πάει να ψηφίσει τον πιάνουν εκείνη την ώρα. 

Δεν ειμαι υπέρ αυτής της κατάστασης, αλλά δεν μπορεί να γίνει και κάτι πρακτικά αποτελεσματικό για να μηδενιστούν τα φαινόμενα. Ίσως στο μέλλον αποστολή σε αριθμό κινητού του πολιτη καθώς και με email σε ότι έχουμε δηλώσει στο ΕΜΕΠ για να μην έχουμε αυτά τα καραγκιοζιλικια με τους μπάτσους να ψάχνουν πολίτες κτίρια διευθύνσεις και κουδούνια για ένα χαρτί κλήσης σε εφορευτική. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μία χαρά είναι η αμοιβή που δίνουν. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Και 50 ευρώ να το είχαν πάλι τα ίδια θα έλεγαν κάποιοι. Σιγά μην δώσουν τα νόμιμα με βάση την εργασία στον ιδιωτικό τομέα, καμία σχέση η σύγκριση του περιβάλλοντος, αρκετοί πάνε στα εκλογικά τμήματα και δεν κάνουν τίποτα, κάθονται, μοιράζονται την δουλειά με άλλους, τους αφήνει ο δικαστικός και πάνε σπίτι να έρθουν μετά, τρώνε και τζάμπα, βέβαια αυτά πριν το 2010 που πήγα εγώ, άμα δεν πάει κανένας, θα παρουν τον έναν να βγάλει όλη την δουλειά. Μην γκρινιάζουμε για τα πάντα. Πείτε απλά ότι δεν θέλετε να πάτε. 

Φυσικά και δε θέλουμε να πάμε, ξέρεις κανέναν να θέλει να δουλεύει 16 ώρες;

Να πηγαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έτσι κι αλλιώς πληρώνονται από το κράτος και να αμοίβονται τα νόμιμα, δηλαδή 8ωρο προσαυξημένο 75% λόγω Κυριακής και 40% λόγω 6ήμερης εργασίας. 2 8ωρες βάρδιες για να βγει όλο το πρόγραμμα.

Εναλλακτικά να τις κάνουν ηλεκτρονικά να μην έχουν τόσο μεγάλο κόστος.

• Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...