Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Πόπολο…. 990… 

Μπορεί να θυμάμαι λάθος,Β95 σειρά Αεροπορία.Καθότι οδηγός όταν είχα δρομολόγια λεωφορείο είχα και εξτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλημέρα.. Θα δεις.. Αν σε καλέσουν.. Αν δεν έχουν παει οι κανονικοί μπορεί και εσένα να σε καλέσουν... Να έρθουν από το σπίτι.. Έχουν το δικαίωμα αυτό.. 

Από τη στιγμή που κάποιος έχει κληρωθεί έστω και ως αναπληρωματικός είναι και πάλι υποχρεωμένος να πάει από τις 7:00. 

14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πάει αυτό,τώρα θέλουμε και ασφάλιση και να μην είναι πολλές ώρες και να μην είναι και Κυριακή.

Εντάξει το να κολληθεί ένα απλό ένσημο για κάθε Κυριακή που θα απασχοληθούν όσοι πάνε δεν θα ήταν κάτι υπερβολικό. Για εργασία πρόκειται και μάλιστα με ωράριο άνω του οκταώρου.

Επεξ/σία από Kosmas70
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 27/09/2023 at 19:16, Basilhs23___ said:

Απαλλαγή έχεις εάν κατοικείς πάνω από ένα όριο απόστασης, το όριο δεν θυμάμαι πόσο είναι, αλλά δεν ισχύει γενικώς πως άμα έχεις αλλού την μόνιμη κατοικία σου απαλλάσσεσαι. 

Άμα δεν πας να ψηφίσεις μην αγχώνεσαι, δεν θα σου κάνουν τίποτα. Άμα πας όμως θα σε τσιμπισουν όταν έρθεις στο εκλογικό τμήμα. 

Γινονται και αυτα ... ΕΙχα παει ευτυχως αργα απογεμα και μου λεει η δικαστικος διακριτικα ξερετε σας ειχαν βαλει και επιτροπη . Της δειχνω το αμαξιδιο αμεα με τη μανα μου που την ειχα παει - δε μιλησε κανενας παλι .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
12 hours ago, Πανος999 said:

Καλησπερα..Με καλεσανε κ εμενα ως αναπληρωτη..

Εχω κάποιες απορίες..Η γυναικα μου εργαζεται,δεν της δινουν ρεπο την Κυριακη κ εγω κραταω τα μικρα..Δεν έχουμε καποιον αλλον.. Τι μπορω να κανω?

Μη μου πειτε οτι ο αναπληρωτής φεύγει το μεσημερι γιατι πολλοι θα την κοπανησουν οπότε παω για βασικός!

Καλο αυτο που εγινε με την αποζημίωση,αλλα πως πληρώνονται οι άνθρωποι?!

Τελος,δικαιουται οποιος παει καποια σχετική άδεια για την επόμενη ημερα?

Ναι, αν είσαι εφορευτική, σου δίνουν άδεια την επόμενη μέρα. Το αν θα φύγεις μεσημέρι ή θα πας το απόγευμα ή θα κάτσεις όλη την ημέρα, εξαρτάται από το εκλογικό κέντρο (πόσο κόσμο θα έχει) και από το αν μπορείτε να τα συννενοηθείτε μεταξύ σας όσοι τελικά πάτε.

Το αναπληρωματικό μέλος πάει κανονικά από το πρωί όπως πάνε και τα τακτικά μέλη και αν έχουν συμπληρωθεί τα άτομα που χρειάζεται φεύγει, αν τα τακτικά μέλη πιστολιάσουν μένει. Αν πιστολιάσουν και τα αναπληρωματικά μέλη, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα να κρατήσει όποιον πάει να ψηφίσει.

Ναι, πρακτικά δεν θα σου κάνει κανείς τίποτα αν δεν πας (εκτός αν πέσεις σε τέρμα ψυχοπαθή δικαστικό αντιπρόσωπο και αποφασίσει να σε κυνηγήσει), αλλά κάθε ένας που δεν πάει χώνει κάποιον άλλον. Στις τελευταίες βουλευτικές, οι μόνοι που εμφανιστήκαμε ήμαστε δύο αναπληρωματικοί. Από τα 8 άτομα (4 και 4) εμφανίστηκαν 2.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, clampro είπε

Ναι, αν είσαι εφορευτική, σου δίνουν άδεια την επόμενη μέρα. Το αν θα φύγεις μεσημέρι ή θα πας το απόγευμα ή θα κάτσεις όλη την ημέρα, εξαρτάται από το εκλογικό κέντρο (πόσο κόσμο θα έχει) και από το αν μπορείτε να τα συννενοηθείτε μεταξύ σας όσοι τελικά πάτε.

Το αναπληρωματικό μέλος πάει κανονικά από το πρωί όπως πάνε και τα τακτικά μέλη και αν έχουν συμπληρωθεί τα άτομα που χρειάζεται φεύγει, αν τα τακτικά μέλη πιστολιάσουν μένει. Αν πιστολιάσουν και τα αναπληρωματικά μέλη, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα να κρατήσει όποιον πάει να ψηφίσει.

Ναι, πρακτικά δεν θα σου κάνει κανείς τίποτα αν δεν πας (εκτός αν πέσεις σε τέρμα ψυχοπαθή δικαστικό αντιπρόσωπο και αποφασίσει να σε κυνηγήσει), αλλά κάθε ένας που δεν πάει χώνει κάποιον άλλον. Στις τελευταίες βουλευτικές, οι μόνοι που εμφανιστήκαμε ήμαστε δύο αναπληρωματικοί. Από τα 8 άτομα (4 και 4) εμφανίστηκαν 2.

Δεν εχω σκοπο να πιστολιασω..

Μου ηρθε να πάω,οκ!Απλα εχω προβλημα με τα παιδια κ δεν ξέρω που να απευθυνθώ..

Δημοσ.

Έμενα με κάλεσαν για αναπληρωματικό εφορευτικής, κολλώντας στην οικοδομή από έξω ένα χαρτί με σελοτειπ.....Δεν πάω φυσικά, θα λείπω 4ημερο ταξιδάκι εκτός χώρας και θα φέρω και σφραγίδα σχετική στο διαβατήριο μου και αν με ψάξουν θα τους πω ότι δεν ενημερώθηκα. Δεν υπέγραψα κάπου ότι παρέλαβα  το έγγραφο, πέρασαν τα πιτσιρίκια της γειτονιάς και το σκίσανε με το σελοτειπ και εγώ δεν είδα τίποτα......40 ευρω εγώ και ο δικαστικός τον αγλέουρα.....ρε ουστ ψάχτε αλλού για χαμάληδες 

Δημοσ.

Η μη αποζημίωση ήταν απαράδεκτη, αλλά στο παρουσίαζαν πως είναι η υποχρέωσή σου προς τη δημοκρατία, όποτε κάνεις τουμπεκί.

Από τη στιγμή που πλέον δίνουν αποζημίωση, πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο η αμοιβή ανειδίκευτου για εργασία 8 ωρών (όχι 16+) με την προσαύξηση της Κυριακής. Δηλαδή 34,84 , προσαυξημένο κατά 75%. Συν τα νόμιμα ασφάλιστα.

Άντε γιατί μας περνάνε για ηλίθιους.

• Like 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

Έμενα με κάλεσαν για αναπληρωματικό εφορευτικής, κολλώντας στην οικοδομή από έξω ένα χαρτί με σελοτειπ.....Δεν πάω φυσικά, θα λείπω 4ημερο ταξιδάκι εκτός χώρας και θα φέρω και σφραγίδα σχετική στο διαβατήριο μου και αν με ψάξουν θα τους πω ότι δεν ενημερώθηκα. Δεν υπέγραψα κάπου ότι παρέλαβα  το έγγραφο, πέρασαν τα πιτσιρίκια της γειτονιάς και το σκίσανε με το σελοτειπ και εγώ δεν είδα τίποτα......40 ευρω εγώ και ο δικαστικός τον αγλέουρα.....ρε ουστ ψάχτε αλλού για χαμάληδες 

Αν πας χαρτι οτι θα απουσιαζεις.. Αλλα απο που;   Θεωρειται οτι εχεις ενημερωθει...

47 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Δεν εχω σκοπο να πιστολιασω..

Μου ηρθε να πάω,οκ!Απλα εχω προβλημα με τα παιδια κ δεν ξέρω που να απευθυνθώ..

Θα πρεπει να το αναφερεις στον δικαστικο αντιπροσωπο εκει την ημερα.. Να παρουσιαστεις εκει... Και αν θελει μπορει να σε κρατησει.. Αναλογα τα μελη που θα ειναι..Στις προηγουμενες εκολγες που ημουν γραμματεας  ηταν απο δυο ατομα καθε φορα... Τα αλλα μελη  δεν ηρθαν ουτε να ψηφισουν... Αν ερχοταν στο τμημα  θα τα κραταγαμε...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Από τη στιγμή που πλέον δίνουν αποζημίωση, πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο η αμοιβή ανειδίκευτου για εργασία 8 ωρών (όχι 16+) με την προσαύξηση της Κυριακής. Δηλαδή 34,84 , προσαυξημένο κατά 75%. Συν τα νόμιμα ασφάλιστα.

Το οποίο τότε θα πρέπει να υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρακράτηση ΦΜΥ καθώς επίσης και να δηλώνεται ως εισόδημα μισθωτής υπηρεσίας και επομένως να προσμετράται στο εισόδημα όπως γίνεται και με τα ημερομίσθια του ανειδίκευτου. Τι, όχι;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Exω κάνει εκλογές με 0 μέλη εφορευτικής επιτροπής. Μόνος μου σαν δικαστικός αντιπρόσωπος 

Αυτές είναι οι πιο δύσκολες εκλογές και ορθώς βάλανε αμοιβή. Τόσο μπορούσαν τόσο βάλανε...είναι μικρό το ποσό συμφωνώ αλλά και πολλά τα τμήματα και διπλές εκλογές.

Για τις δευτέρες εκλογές παιχνιδάκι θα είναι το 30€ θεωρώ ότι είναι πολλά... 

Όποιος είναι αναπληρωματικός και θέλει να πληρωθεί καλό είναι να παρουσιάστει από την αρχή και να δηλώσει προθυμία.... το ίδιο ισχύει και θέλει να εξαιρεθεί από την διαδικασία. 

Δεν είναι σίγουρο ότι θα εξαιρεθεί αλλά δε μπορεί και να κάνει πολλά πράγματα ο Δικ αντιπρόσωπος αν δε θέλει η εφορευτική επιτροπή να εργαστεί.

Οι εκλογές είναι δύσκολες στη πρώτη φορά και καλό ειντπου μπήκε ένα μικρό κίνητρο... οποίος έχει ανάγκη θα το κάνει. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι πλήρης η εφορευτική επιτροπή και τα 4 μέλη παρόντα... αλλά τουλάχιστον το χάλι ουδείς να είναι παρών είναι χειρότερο. ΟΠοιος εμφανιστεί και θα δουλέψει και θα πάρει ένα μεροκάματο... ( δεν είναι και τρέλα τα καθήκοντα του μέλους της εφορευτικής επιτροπής μη τρελαθούμε)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PedroG είπε

Exω κάνει εκλογές με 0 μέλη εφορευτικής επιτροπής. Μόνος μου σαν δικαστικός αντιπρόσωπος 

Αυτές είναι οι πιο δύσκολες εκλογές και ορθώς βάλανε αμοιβή. Τόσο μπορούσαν τόσο βάλανε...είναι μικρό το ποσό συμφωνώ αλλά και πολλά τα τμήματα και διπλές εκλογές.

Για τις δευτέρες εκλογές παιχνιδάκι θα είναι το 30€ θεωρώ ότι είναι πολλά... 

Όποιος είναι αναπληρωματικός και θέλει να πληρωθεί καλό είναι να παρουσιάστει από την αρχή και να δηλώσει προθυμία.... το ίδιο ισχύει και θέλει να εξαιρεθεί από την διαδικασία. 

Δεν είναι σίγουρο ότι θα εξαιρεθεί αλλά δε μπορεί και να κάνει πολλά πράγματα ο Δικ αντιπρόσωπος αν δε θέλει η εφορευτική επιτροπή να εργαστεί.

Οι εκλογές είναι δύσκολες στη πρώτη φορά και καλό ειντπου μπήκε ένα μικρό κίνητρο... οποίος έχει ανάγκη θα το κάνει. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι πλήρης η εφορευτική επιτροπή και τα 4 μέλη παρόντα... αλλά τουλάχιστον το χάλι ουδείς να είναι παρών είναι χειρότερο. ΟΠοιος εμφανιστεί και θα δουλέψει και θα πάρει ένα μεροκάματο... ( δεν είναι και τρέλα τα καθήκοντα του μέλους της εφορευτικής επιτροπής μη τρελαθούμε)

Ποσα πληρωθηκες εσυ φιλε; αν θες λες φυσικά

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Ποσα πληρωθηκες εσυ φιλε; αν θες λες φυσικά

Περνουν σχετικα καλα λεφτα οι δικαστικοι αντιπροσωποι.. Και αναλογα που θα πανε... Αλλα εχει παρα πολυ γραψιμο,  και πηγαινουν  απο 06.00 και τελειωνουν 02.00 το πρωι.. Θα πρεπει να πανε την προηγουμενη μερα στον δημο...Και μπορει και πιο μετα.. Γιατι μετα  θα πρεπει να παραδωσεις...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, takoulou είπε

Περνουν σχετικα καλα λεφτα οι δικαστικοι αντιπροσωποι.. Και αναλογα που θα πανε... Αλλα εχει παρα πολυ γραψιμο,  και πηγαινουν  απο 06.00 και τελειωνουν 02.00 το πρωι.. Θα πρεπει να πανε την προηγουμενη μερα στον δημο...Και μπορει και πιο μετα.. Γιατι μετα  θα πρεπει να παραδωσεις...

Τι γράφουν;; το ποσό το ξέρουμε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...