ksessalonikios Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 το μηχανμημα σου δεν υποστηρίζει Sonoma (γι αυτό και δεν σου βγάζει το update). Τωρα αν θέλεις να το περασεις με το ζόρι υπαρχει και το open core legacy patcher Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 To open core legacy patcher ποσο ευκολα, καλα λειτουργει; Το εχει οντως δουλεψει κανεις, να βαλει μη επισημα υποστηριζομενη εκδοση σε καποιο mac; Στην πραξη, απλα τρεχεις την εφαρμογη, και αυτο κατεβαζει την εκδοση που θες, παρακαμπτοντας τους περιορισμους της apple; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ksessalonikios Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 εγώ δεν το έχω δουλέψει αλλά για να το δουλεύουν τόσο καιρό τόσοι χρήστες σημαίνει ότι κάνει μια χαρά την δουλειά του. Τώρα για το πώς θα το εγκαταστήσεις υπάρχουν πολλά βίντεο στο YT 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KX7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2023 από KX7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill_viper Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Sonoma 14.1 is out!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petran1790 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 27/10/2023 στις 10:06 ΠΜ, bill_viper είπε Sonoma 14.1 is out!! To εβαλα χθες βραδυ με clean install σε iMac 24" 2023.. Προερχομαι απο Monterey καθως δεν εβαλα Ventura. Για αρχη μου φανηκε πολυ ομορφο.. λειτουργικο.. πιο γρηγορο!! Τα wallpapers εντυπωσιακα.. τα Settings πλεον iPhone style.. τα widgets πολυ ωραια μερικα αρκετα βολικα (θα ηθελα και ενα ακομα για το Activity Monitor (παρακολουθηση CPU, RAM, Network, κα.). Κανενα θεμα για την ωρα απο το Sonoma 14.1 Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από petran1790 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, petran1790 είπε To εβαλα χθες βραδυ με clean install σε iMac 24" 2023.. Προερχομαι απο Monterey καθως δεν εβαλα Ventura. Για αρχη μου φανηκε πολυ ομορφο.. λειτουργικο.. πιο γρηγορο!! Τα wallpapers εντυπωσιακα.. τα Settings πλεον iPhone style.. τα widgets πολυ ωραια μερικα αρκετα βολικα (θα ηθελα και ενα ακομα για το Activity Monitor (παρακολουθηση CPU, RAM, Network, κα.). Κανενα θεμα για την ωρα απο το Sonoma 14.1 Το Sonoma όντως είναι μια χαρά. Όπως και το Ventura. Πάντως θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν χρειάζεται να κάνεις «clean install”……. Αυτή είναι λογική χρήσης Windows, δεν προσφέρει τίποτα στο Mac OS. Μπορείς να κάνεις απλό update από το προηγούμενο λειτουργικό και θα είσαι οκ. (Εννοείται έχεις Time Machine backup). Είμαι με συνεχή update από το Tiger του 2007/2008 (ποτέ clean install) και το iMac μου (5 ετών). δουλεύει ίδιο γρήγορα όπως την πρώτη ημέρα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petran1790 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Το Sonoma όντως είναι μια χαρά. Όπως και το Ventura. Πάντως θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν χρειάζεται να κάνεις «clean install”……. Αυτή είναι λογική χρήσης Windows, δεν προσφέρει τίποτα στο Mac OS. Μπορείς να κάνεις απλό update από το προηγούμενο λειτουργικό και θα είσαι οκ. (Εννοείται έχεις Time Machine backup). Είμαι με συνεχή update από το Tiger του 2007/2008 (ποτέ clean install) και το iMac μου (5 ετών). δουλεύει ίδιο γρήγορα όπως την πρώτη ημέρα. Ventura δεν δοκιμασα γιατι το iMac το πηρα αρχες του ετους και με τη σκεψη του επερχομενου Sonoma ειπα να μην ασχοληθω 2 φορες με update! Θα συμφωνησω. Πλεον διαβασα αρκετα και ειδα οτι οντως πλεον στο MacOS ειναι χασιμο χρονου! Ομως λιγο ακομα η κακια συνηθεια, λιγο το οτι ειχα κατι σαβουρες βαλει, οποτε ηθελα να το ριξω "καθαρα" να πεταξω τη σαβουρα και να το ξαναστησω στο OS που ηθελα οπως θελω! Να εχω και το κεφαλι μου ησυχω και πλεον να ασχοληθω με απλα ΟΤΑ updates/upgrades απο εδω και περα.\ Φυσικα και πηρα Time Machine backup πριν ξεκινησω τη διαδικασια για παν ενδεχομενο! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 22 hours ago, Jiakometi said: Το Sonoma όντως είναι μια χαρά. Όπως και το Ventura. Πάντως θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν χρειάζεται να κάνεις «clean install”……. Αυτή είναι λογική χρήσης Windows, δεν προσφέρει τίποτα στο Mac OS. Μπορείς να κάνεις απλό update από το προηγούμενο λειτουργικό και θα είσαι οκ. (Εννοείται έχεις Time Machine backup). Είμαι με συνεχή update από το Tiger του 2007/2008 (ποτέ clean install) και το iMac μου (5 ετών). δουλεύει ίδιο γρήγορα όπως την πρώτη ημέρα. Κι εγω με συνεχη update ειμαι, απο το 2007...tiger πρεπει να ειχαμε τοτε. Ποτε clean install! Αλλαζουν μηχανηματα, αλλαζουν εκδοσεις mac os, και ποτε μα ποτε clean install. Και ολα τελεια! Mac os, απλα! Πολυ μπροστα τα mac σε σχεση με pc-wintel. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alejsalonica Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Προσοχή σε όσους έχουν ψηφιακή υπογραφή μέσω USB. Κάποια tokens δεν υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση SONOMA και τον ήπιαμε λεβέντικα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epinki Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Με την έλευση του 14.1 update διαπίστωσα ότι το Spotlight δεν κάνει πλέον αναζήτηση και στα δυο μηχανήματα μου. Προφανώς πρόκειται για bug, που αναμένεται να αντιμετωπισθεί σύντομα. Όπως και να έχει το θέμα αποκαθίσταται με την εντολή sudo mdutil -E /, οπότε εμφανίζεται το μήνυμα "indexing enabled". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StephenStrange Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Σε MacBook Pro m1 με Sonoma 14.1 παρατηρώ αρκετές μέρες μετά μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας. Έχει άποψη κάποιος άλλος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epinki Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, StephenStrange είπε Σε MacBook Pro m1 με Sonoma 14.1 παρατηρώ αρκετές μέρες μετά μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας. Έχει άποψη κάποιος άλλος; Υπό την προϋπόθεση ότι δεν κάνεις χρήση κάποιου antivirus ή internet security scanner, cleaner for Mac ή συναφούς utility, δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος για υπερβολική κατανάλωση ενέργειας. Αν λοιπόν δεν τρέχεις κάτι τέτοιο· Δοκίμασε την ασφαλή λειτουργία, ώστε να τρέξουν διάφορες επισκευαστικές ρουτίνες του macOS και να καθαριστούν τα System Cache του. Όπως και να έχει συνιστάται το περιοδικό τρέξιμο της ρουτίνας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StephenStrange Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 22 ώρες πριν, epinki είπε Υπό την προϋπόθεση ότι δεν κάνεις χρήση κάποιου antivirus ή internet security scanner, cleaner for Mac ή συναφούς utility, δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος για υπερβολική κατανάλωση ενέργειας. Αν λοιπόν δεν τρέχεις κάτι τέτοιο· Δοκίμασε την ασφαλή λειτουργία, ώστε να τρέξουν διάφορες επισκευαστικές ρουτίνες του macOS και να καθαριστούν τα System Cache του. Όπως και να έχει συνιστάται το περιοδικό τρέξιμο της ρουτίνας. Ευχαριστώ! Δοκιμασα την ασφαλή λειτουργία και θα παρατηρήσω την κατανάλωση σε σχέση με πριν. Δεν ήταν υπερβολική η αύξηση της κατανάλωσης αλλά αρκετή για να την παρατηρήσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StephenStrange Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Τελικά μετά από την εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία δεν επιλύθηκε το πρόβλημα της αύξησης της κατανάλωσης του MacBook m1 pro μετά την "αναβάθμιση" σε Sonoma. Η κατανάλωση είναι περίπου 20 με 30% αυξημένη. Εκεί που ξεχνούσα πότε το έβαλα στο ρεύμα τελευταία φορά τωρά πρέπει τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα να το φορτίζω..Δεν ξέρω αν έχει κάποιος άλλος παρατηρήσει κάτι ανάλογο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα