Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα . Πήρα και έβαλα στο κρεββάτι της μικρής μου led ταινία γύρω γύρω στο ξύλο για να κοιτάει προς τα κάτω . Το πρόβλημα είναι ότι δοκίμασα και την μανίσια διπλής όψης που είχε η ταινία και κάποιες άλλες της 3Μ και μια άγνωστη μάρκα και στις 3 περιπτώσεις ξεκολλάει και πέφτει η ταινία . Έχουμε κάποια πρόταση για να μην πέφτει που να αξίζει τον κόπο ; image.png.fd0b0928947f2327d898bdfa3bc406aa.png

Δημοσ.

Πρέπει να καθαρίσεις την επιφάνεια καλά πρώτα.

Μετά καλό πάτημα της ταινίας.

Να μην τραβιέται με το καλώδιο.

Αν χρειαστεί βάλε και θερμοκόλλα.

Δημοσ.

εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις αυτοκόλλητο διπλής τύπου foam (σαν σφουγγαράκι) για να πιάσει η ταινία. 

Καλό καθάρισμα, καλό πάτημα μεθοδικά (την απλώνεις λίγη λίγη για να μην κάνει φουσκώματα) και θα σου πρότεινα να κολλήσεις πρώτα τη μία όψη του αυτοκόλλητου, να περιμένεις καμιά ώρα να στεγνώσει καλά, μετά την ταινία και άναψε την αφού περάσουν τουλάχιστον 3-4 ώρες. Αν την ανάψεις αμέσως και ζεσταθεί η φρέσκια κόλλα θα ξαναξεκολλήσει. Αλλιώς κανάλι που ανέφεραν παραπάνω (αν και μάλλον θα χάσει αυτό που λέμε "κρυφός φωτισμός".

Μπορείς σε μερικά σημεία αφου΄την κολλήσεις καλά να βάλεις και λίγα τέτοια 

ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ LED 10mm IP67 (συσκευ. 25 τμχ) OEM

Δημοσ.

Ακόμα και αν κρατήσει προσωρινά, σε μερικές βδομάδες/μήνα θα ξεκολλήσει. Το ξύλο άλλωστε είναι μαλακό πορώδες υλικό και η αυτοκολλητη ταινία δεν πρόκειτε να κάνει δουλειά... 

Μπορείς να προθέσεις ατλακόλλα και να την κρατήσεις σφιγμένη με ταινία για 2-3 μέρες για να στεγνώσει καλά...  ίσως κάποια απο τα κλιπάκια που πρότάθηκαν παραπάνω/// 

Η καλύτερη λύση όμως είναι το προφίλ, όπως σου είπαν... . Υπάρχουν και αρκετά λεπτά και φθηνά. Προστατεύουν και τα LED απο τα χέρια/πόδια της μικρής (άνετα μπορεί να ξεκολήσει καποιο με καμμια κλωτσία),και τα ψύχουν κιόλας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (καλά αδιάφορο στην περίπτωσή σου, αλλά λέμε...)

Δημοσ.

Η απλή ταινία διπλής όψης θα ξεκολλήσει.

Η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείς προφίλ αλουμινίου στο μήκος που θες και να το βιδώσεις επάνω.
Το καλό είναι πως έχει diffuser οπότε θα διαχέει το φώς ομοιόμορφα παντού χωρίς να βγάζει μάτι.
https://www.skroutz.gr/c/4972/profil-alouminiou.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

H επόμενη λύση είναι να βάλεις ταινία διπλής όψης για καθρέπτες. https://www.skroutz.gr/c/653/autokollites-tainies/f/959312/tainia-diplis-opsis.html?keyphrase=καθρεπτης&order_by=pricevat&order_dir=asc&o=καθρεπτης
Θα κρατήσει πολύ περισσότερο από την απλή ταινία αλλά με τον καιρό και την θεμροκρασία από το led ίσως να ξεκολλήσει κάποια στιγμή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, GaGaS_Thess είπε

Έχουμε κάποια πρόταση για να μην πέφτει που να αξίζει τον κόπο ; 

Βαλε αυτη.. Την εχω και ότι εχω κολλήσει δεν ξεκολλάει με τίποτα.. Αν και εγω ειμαι επίσης υπερ να βαλεις προφίλ αλουμινίου

Screenshot from 2023-09-28 13-15-57.png

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, Petros Electron said:

Βαλε αυτη.. Την εχω και ότι εχω κολλήσει δεν ξεκολλάει με τίποτα.. Αν και εγω ειμαι επίσης υπερ να βαλεις προφίλ αλουμινίου

Screenshot from 2023-09-28 13-15-57.png

+1 προτείνω την από πάνω γιατί από όσες έχω δοκιμάσει είναι η πιο δυνατή.

Αλλά δεδομένου ότι θες την μία πλευρά της σε ξύλο δεν ξέρω πως θα αντέξει στο χρόνο. Το κανάλι - προφίλ αλουμινίου αν μπει με βίδες + την από πάνω ταινία στο ξύλο ΔΕΝ θα ξεκολλήσει. 

Επίσης τα προφίλ αλουμινίου έχουν το πλαστικό ημιδιαφανές κάλυμμα σαν διαχύτη για τα LED και μοιράζουν καλύτερα το φως των LED. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...