Pantsu_Shogun Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Σε τι φάση είναι όταν πετάει τις μπλε οθόνες; Τι κάνει εκείνη την ώρα; Θα έλεγα να δεις και το event viewer μήπως δείχνει κάτι πριν το crash και σε βοηθήσει. Εγώ στη θέση σου θα έκανα 2 πράματα: 1) δοκιμή με msi afterburner & combustor: ζορίζεις την κάρτα και αν δεις ότι πετάει μπλε οθόνες κατεβάζεις λίγο ρολόγια και ρεύματα και ξαναδοκιμάζεις - έχω δει κάρτες που σε στοκ δεν παίζανε σωστά. Βάρα ταυτόχρονα και ένα cinebench loop να τα ζορίσεις όλα μαζί με το τροφοδοτικό. 2) θα έκανα reset cmos θα βγει και το ΧΜΡ από τη μνήμη, και θα σιγουρευόμουνα ότι είναι στο σωστό πρώτο dimm slot. Δες και ότι τα καλώδια του τροφοδοτικού κουμπώνουνε καλά γενικά, ειδικά στην κάρτα γραφικών. ΥΓ Έχεις δει ότι στη 12V rail του τροφοδοτικού σηκώνει τα αντίστοιχα amps που ζητάει η κάρτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 39 λεπτά πριν, Pantsu_Shogun είπε Σε τι φάση είναι όταν πετάει τις μπλε οθόνες; Τι κάνει εκείνη την ώρα; Θα έλεγα να δεις και το event viewer μήπως δείχνει κάτι πριν το crash και σε βοηθήσει. Εγώ στη θέση σου θα έκανα 2 πράματα: 1) δοκιμή με msi afterburner & combustor: ζορίζεις την κάρτα και αν δεις ότι πετάει μπλε οθόνες κατεβάζεις λίγο ρολόγια και ρεύματα και ξαναδοκιμάζεις - έχω δει κάρτες που σε στοκ δεν παίζανε σωστά. Βάρα ταυτόχρονα και ένα cinebench loop να τα ζορίσεις όλα μαζί με το τροφοδοτικό. 2) θα έκανα reset cmos θα βγει και το ΧΜΡ από τη μνήμη, και θα σιγουρευόμουνα ότι είναι στο σωστό πρώτο dimm slot. Δες και ότι τα καλώδια του τροφοδοτικού κουμπώνουνε καλά γενικά, ειδικά στην κάρτα γραφικών. ΥΓ Έχεις δει ότι στη 12V rail του τροφοδοτικού σηκώνει τα αντίστοιχα amps που ζητάει η κάρτα; Έχω βάλει ήδη την δική μου κάρτα πάνω απ' το μεσημέρι όπως ανέφερα, οπότε περιμένω να με ενημερώσει ο πελάτης αν συνεχίζει να το κάνει και με την δική μου κάρτα ή όχι. Όταν έκανε μπλε οθόνη αυτόματα έκανε restart το pc και ξαναφόρτωνε τα windows. Αυτό με τα 12v rail και amps που λες δε το κατάλαβα, πως μπορώ να το δω? Δεν βλέπω κάποιο τέτοιο χαρακτηριστικό στα specs μόνο το προτεινόμενο PSU 450W στην κάρτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pantsu_Shogun Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Τα rails είναι ουσιαστικά το real power rating που ζητάει η κάρτα. Αν πχ το τροφοδοτικό λέει 450 και έχει 10Α στα 12v rails και έχει 2 rails, δίνει σύνολο 120w στο κάθε ένα. Αν συνδέσεις το ένα rail στην κάρτα με 120w δεν είναι αρκετό. Επίσης αν συνδέσεις και τα 2 αλλά η κάρτα ζητήσει spike 280w πχ, εκεί μπορεί να φας από stutter μέχρι μπλε οθόνη. Παραδείγματα όλα τα παραπάνω. Αν δεν τα βλέπεις στο site του τροφοδοτικού λογικά τα γράφει πάνω στο ίδιο τροφοδοτικό. Ιδανικά θες ένα 12v rail που να δίνει αρκετά A ώστε να καλύπτει το power requirement της κάρτας. ΥΓ αν μπορείς δοκίμασε ταυτόχρονα και τη δική του κάρτα σε σένα, να δεις πως συμπεριφέρεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 15 ώρες πριν, Pantsu_Shogun είπε Τα rails είναι ουσιαστικά το real power rating που ζητάει η κάρτα. Αν πχ το τροφοδοτικό λέει 450 και έχει 10Α στα 12v rails και έχει 2 rails, δίνει σύνολο 120w στο κάθε ένα. Αν συνδέσεις το ένα rail στην κάρτα με 120w δεν είναι αρκετό. Επίσης αν συνδέσεις και τα 2 αλλά η κάρτα ζητήσει spike 280w πχ, εκεί μπορεί να φας από stutter μέχρι μπλε οθόνη. Παραδείγματα όλα τα παραπάνω. Αν δεν τα βλέπεις στο site του τροφοδοτικού λογικά τα γράφει πάνω στο ίδιο τροφοδοτικό. Ιδανικά θες ένα 12v rail που να δίνει αρκετά A ώστε να καλύπτει το power requirement της κάρτας. ΥΓ αν μπορείς δοκίμασε ταυτόχρονα και τη δική του κάρτα σε σένα, να δεις πως συμπεριφέρεται. Σιγά μην είναι multi rail το Force που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του. 😂 Είναι πολύ λίγα τα τροφοδοτικά που είναι πλέον multi-rail. Φαίνονται και στο link που έχει δώσει ο TS οπότε δεν χρειάζεται να ξεκουμπώσεις το τροφοδοτικό εκτός και αν σου έστειλαν άλλο και δεν το πήρες χαμπάρι. Σύμφωνα με το παραπάνω ταμπελάκι είναι υπεραρκετά για τα 120W που είναι στο σύνολο της η 1660ti. Η 550ti έχει πάνω κάτω την ίδια κατανάλωση, οπότε θα δείξει. Τρέξε Furmark test για λίγα λεπτά. Αν φταίει στο PSU είτε στην GPU το "ζόρισμα" θα πάρεις άμεσα αποτελέσματα. Εγώ βέβαια να πω την αλήθεια θα το έφτανα στα όρια του με μια η περισσότερες αντιστάσεις ισχύος και θα μετρούσα την ένταση του ρεύματος με ένα πολύμετρο για να είμαι 100% σίγουρος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Μίλησα με τον πελάτη μου και μου είπε ότι 5 μέρες τώρα που του έβαλα την δική μου κάρτα το έχει λιώσει όλη μέρα και δεν του έχει πετάξει ούτε μία φορά μπλε οθόνη. Του είπα να την κρατήσει ακόμα μία βδομάδα να το σιγουρέψουμε για να στείλω κ εγώ μετά την 1660ti πίσω για εγγύηση. Λογικά λύθηκε το πρόβλημα γιατί πριν του το έκανε κάθε μέρα, αν τυχόν προκύψει κάτι θα επανέλθω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
siracos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Επειδή θέλω και εγώ να παραγγείλω την κάρτα (VGA BIOSTAR NVIDIA GTX1660TI-6GB ) , μου λες πως τελείωσε όλο αυτό ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, siracos είπε Επειδή θέλω και εγώ να παραγγείλω την κάρτα (VGA BIOSTAR NVIDIA GTX1660TI-6GB ) , μου λες πως τελείωσε όλο αυτό ; Πάρε RX6600 με τα ίδια λεφτά (υποθέτω εννοείς την Biostar GTX1660ti με 225€ από eshop). Η RX6600 είναι πολύ καλύτερη από την 1660ti. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα