BROKOLOS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Στην Αθήνα αυτό δεν ισχύει Για επαρχία ποσιμπολ Να κάνω πάντως μια ερώτηση? Αν σε μια δουλειά δεν σου φέρονται σωστά είτε από θέμα πληρωμής είτε από πρόγραμμα ποιος ο λόγος να αφήσεις την πόρτα ανοιχτή? Για να το ξανακάνουν? 1
tounion Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 46 minutes ago, vagos789 said: Δεν ξερω κανεναν να ζηταει απολυση για να φυγει απο καπου,ειναι αναξιοπρεπες Αυτη είναι η γνώμη σου, αλλά γιατι είναι αναξιοπρεπές από την μεριά του υπαλληλου? Η αξιοπρέπεια της εταιρίας όταν δεν κάνει χαρούμενους τους εργαζόμενους να θέλουν να παραμείνουν που είναι ? Επίσης το ξέρεις ότι οι αποζημιώσεις συμψηφιζονται με την φορολογία ? Μπορεί το αφεντικό να γουστάρει να του τα δώσει και να μην τα δώσει στην εφορία ...
james01gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 23 ώρες πριν, BROKOLOS είπε Στην Αθήνα αυτό δεν ισχύει Για επαρχία ποσιμπολ Να κάνω πάντως μια ερώτηση? Αν σε μια δουλειά δεν σου φέρονται σωστά είτε από θέμα πληρωμής είτε από πρόγραμμα ποιος ο λόγος να αφήσεις την πόρτα ανοιχτή? Για να το ξανακάνουν? Μα αυτό λεμε. Εάν η σχέση είναι οκ τότε δεν προκαλείς. Δεν έχεις λογο. Είχα βρει αλλού δουλειά μέσω συνεργάτη (φαντάσου από προμηθευτή) που επειδή μια εταιρεία έψαχνε για μια καλή θέση, πρότεινε εμένα. Η θέση που έψαχναν, δεν βγήκε ποτέ σε αγγελία, έψαχναν κάποιον που να ξέρει την δουλειά και να είναι σωστος. Μιλάμε για την κορυφαία εταιρία στον χώρο που εάν έβγαλε αγγελία μαζεύονταν κόσμος και κοσμάκης για να πάνε εκεί. Για αυτό έλεγα νωρίτερα. Εάν δεν έχεις λόγο, δεν τα σπας με κάποιον. Δεν ζητάς να σε απολύσουν. Δεν συμπεριφέρεσαι άσχημα, δεν προκαλείς με την συμπεριφορά σου. κερδισμένος θα βγεις. Μιλάμε ΠΆΝΤΑ για κανονικές καταστάσεις. Όλα μαθαίνοντας στην αγορά. Και από εκεί που έφυγα, έφυγα ως φίλος και κρατάω ακόμη επαφές, περνάω από εκεί, πίνουμε καφέ. Εάν οι φιλοδοξίες σου τελειώνουν να περνάς μια ζωή τιμολόγια, να μην έχεις ευθύνες κτλ, μπορείς να τσακωνεσαι και να προκαλείς ανετα. 3
BROKOLOS Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Κάνεις δε βγάζει λεφτά με το σταυρό στο χέρι
forgotten Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 εχω παραιτηθει απο μεγαλη εταιρεια και εχω πληρωσει αποζημιωση μια και ηταν θεση που ειχαν ουσιαστικα πληρωσει την μετεκπαιδευση μου για αυτη. Εαν τους αφηνα να με διωξουν με τροπο θα πληρωνα λιγοτερα ωστοσο δεν το εκανα . Και παλι εκαψα καθε χαρτι για δουλεια ξανα σε αυτο τον τομεα μια και η κινηση μου αυτη δεν ειχε καμια εξιλεωση..Ουσιαστικα οτι και να κανεις ειναι λαθος κανε μονο οτι σε προσταζει η συνειδηση σου ζυγιζοντας τα βηματα σου. Κανεις δεν ειναι και δεν θα ειναι ποτε στην ιδια θεση με σενα για να παρει την αποφαση για σενα. 1
kostakis81 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 27/9/2023 στις 6:30 ΠΜ, james01gr είπε Ο άνθρωπος εδώ λέει να φύγει και του προτείνουν να τους αναγκάσει να τον απολύσουν. Γιατί να μπεις σε μια διαδικασία σύγκρουσης και γιατί να χαλάσεις το όνομα σου και να σε διαολοατελνουν όταν σε θυμούνται; εάν δεν έχει κάποιο χοντρό επεισόδιο ή δεν έχει παραβιαστεί μια συμφωνία, τότε για ποιον λόγο και να κλείσει μια πόρτα και να κάνει κάτι που ίσως το βρει μπροστά του αργότερα; δεν μπορω να καταλαβ τι εννοειτε κυριε . τι να χαλασει στο ονομα σου ? τι νοοτροπειες δουλων και ειλωτων ειναι αυτες ? gdpr και δεν χαλαει κανενα ονομα σου . εκτοσ και εαν ειστε σε θεσεις ceo cfo και τα ρεστα που εκει εχει το ονομα καποια βαρυτητα . στις υπολοιπεσ θεσεις δεν παιζουν τετοια ... σκιστε τους θα επρεπε να μας πει καποιοσ για τι ακριβος θεση μιλαμε βεβαια ...
sdikr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, kostakis81 said: δεν μπορω να καταλαβ τι εννοειτε κυριε . τι να χαλασει στο ονομα σου ? τι νοοτροπειες δουλων και ειλωτων ειναι αυτες ? gdpr και δεν χαλαει κανενα ονομα σου . εκτοσ και εαν ειστε σε θεσεις ceo cfo και τα ρεστα που εκει εχει το ονομα καποια βαρυτητα . στις υπολοιπεσ θεσεις δεν παιζουν τετοια ... σκιστε τους θα επρεπε να μας πει καποιοσ για τι ακριβος θεση μιλαμε βεβαια ... Πραγματικά τώρα, GDPR σε αυτό το πράγμα; 🤣 ΥΓ αυτό είναι νοοτροπία σωστού ατόμου όχι είλωτα ή κάποιου που νομίζει πως δεν είναι είλωτας 1
james01gr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, kostakis81 είπε δεν μπορω να καταλαβ τι εννοειτε κυριε . τι να χαλασει στο ονομα σου ? τι νοοτροπειες δουλων και ειλωτων ειναι αυτες ? gdpr και δεν χαλαει κανενα ονομα σου . εκτοσ και εαν ειστε σε θεσεις ceo cfo και τα ρεστα που εκει εχει το ονομα καποια βαρυτητα . στις υπολοιπεσ θεσεις δεν παιζουν τετοια ... σκιστε τους θα επρεπε να μας πει καποιοσ για τι ακριβος θεση μιλαμε βεβαια ... Τι εννοείς προσωπικά δεδομένα; μιλάμε ο προϊστάμενος που είχες σε μια εταιρεία να έχει πάει αλλού. Και εσύ να θες να πας να δουλέψεις εκεί. Εσύ πιστεύεις πως εάν έχεις κάτι χοντρό σε μια εταιρεία, δεν θα μαθευτεί; επαναλαμβάνω, δεν μιλάω για απλές θέσεις. Σε αυτές, δεν ασχολείται κανένας. Μιλάμε για καλύτερες θέσεις, υπεύθυνοι διακίνησης, προμηθειών, προϊστάμενοι μηχανικοί κτλ. Αυτές οι θέσεις δεν είναι πολλές σε κάθε τομέα και μαθαίνονται πολλά. Ποιος τα παίρνει, ποιος τσακώνεται, ποιος είναι ακέραιος. Και δεν αμοιβονται με 600-700-800. Τα νούμερα εκεί ξεκινάνε με 2,3 & 4 μπροστά και έχουν 4 ψηφία, όχι 3.Δεν πρόκειται κανένας να ασχοληθεί για κάποιον που σηκώνει τα τηλέφωνα, καταχωρεί δεδομένα κτλ. Αυτοί είναι όλοι αναλώσιμοι σε όλες τις εταιρείες. Αλλά θα ήθελα να μου αναπτύξεις τι εννοείς με το '' σκίστε τους'' σε μία εταιρεία. Γιατί αυτοί σε αυτές τις θέσεις, όντως τις σκίζουν τις εταιρείες. 4
kostakis81 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, james01gr είπε Τι εννοείς προσωπικά δεδομένα; μιλάμε ο προϊστάμενος που είχες σε μια εταιρεία να έχει πάει αλλού. Και εσύ να θες να πας να δουλέψεις εκεί. Εσύ πιστεύεις πως εάν έχεις κάτι χοντρό σε μια εταιρεία, δεν θα μαθευτεί; επαναλαμβάνω, δεν μιλάω για απλές θέσεις. Σε αυτές, δεν ασχολείται κανένας. Μιλάμε για καλύτερες θέσεις, υπεύθυνοι διακίνησης, προμηθειών, προϊστάμενοι μηχανικοί κτλ. Αυτές οι θέσεις δεν είναι πολλές σε κάθε τομέα και μαθαίνονται πολλά. Ποιος τα παίρνει, ποιος τσακώνεται, ποιος είναι ακέραιος. Και δεν αμοιβονται με 600-700-800. Τα νούμερα εκεί ξεκινάνε με 2,3 & 4 μπροστά και έχουν 4 ψηφία, όχι 3.Δεν πρόκειται κανένας να ασχοληθεί για κάποιον που σηκώνει τα τηλέφωνα, καταχωρεί δεδομένα κτλ. Αυτοί είναι όλοι αναλώσιμοι σε όλες τις εταιρείες. Αλλά θα ήθελα να μου αναπτύξεις τι εννοείς με το '' σκίστε τους'' σε μία εταιρεία. Γιατί αυτοί σε αυτές τις θέσεις, όντως τις σκίζουν τις εταιρείες. μα εγραψα αυτο ακριβος .. απλα συνηθος στο insomnia εν γραφουν πολοι τετοιοι ουτε τουσ νοιαζει εαν θα παρουν το επιδομα ανεργιας...οποτε ολοι καταλαβαινουμ εοτι δεν τρεχει καστανο . αυτο λεω σκιστε τους .πχ παρε τον προισταμενο σου στο τηλ και πεσ του να παει να σου παρει τσιγαρα και καφε στο χαλαρο . και αν σου πει κατι πεσ του νομιζα οτι ειμαστε μια οικογενεια οπωσ συνηθος λενε ....
james01gr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, kostakis81 είπε μα εγραψα αυτο ακριβος .. απλα συνηθος στο insomnia εν γραφουν πολοι τετοιοι ουτε τουσ νοιαζει εαν θα παρουν το επιδομα ανεργιας...οποτε ολοι καταλαβαινουμ εοτι δεν τρεχει καστανο . αυτο λεω σκιστε τους .πχ παρε τον προισταμενο σου στο τηλ και πεσ του να παει να σου παρει τσιγαρα και καφε στο χαλαρο . και αν σου πει κατι πεσ του νομιζα οτι ειμαστε μια οικογενεια οπωσ συνηθος λενε .... Δεν είναι λογική αυτή. Δεν ξέρω εάν μιλας σοβαρα ή κάνεις πλάκα.
kostakis81 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, james01gr είπε Δεν είναι λογική αυτή. Δεν ξέρω εάν μιλας σοβαρα ή κάνεις πλάκα. μακαρη να εκανα πλακα ... καποτε εκανα κατι παρομοιο δηλαδη εκβιασα την εταιρια μου για εθελουσια ...
logokrimenos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Εγω εχω να προσθέσω την εμπειρία μου. Δούλευα σε εργοστάσιο εταιρίας που ανήκει σε εναν απο τους μεγαλυτερους κατασκευαστικούς ομίλους ως operator. Οι συνθηκες κλπ δεν ηταν καλά, οπότε μετα απο 3 χρόνια βρίσκω δουλειά αλλού και παραιτούμαι όμορφα και ωραία. Μπορούσα πανεύκολα να πάρω απολυση αλλά είπα οχι. Τεσπα πηγα σε αλλη εταιρία και στους 7 μήνες άλλαξε η διοίκηση στο εργοστάσιο που ήμουν πριν και μου έκαναν προταση να γυρισω ως υποδιευθυντης και με μισθό πάνω απο 2 φορές αποτι έπαιρνα. Πάλι παραιτήθηκα και έφυγα ομορφα και ωραια απο την 2η δουλεια και επεστρεψα στο εργοστάσιο. Έτυχε λοιπον να περάσω πριν μερικούς μηνες απο το παλιό γραφείο και ανέβηκα να πω ενα γεια κλπ. Ε μου έκανε πρόταση το αφεντικό να ξαναγυρίσω, αλλά είπα οχι. Θεωρώ οτι αν εχεις καλη αντιμετώπιση απο κάποιον, καλό είναι να μην χτυπας την πόρτα οταν φεύγεις αλλα να την κλείνεις σιγά σιγά και να αφήνεις μια χαραμάδα γτ ποτέ δεν ξέρεις. 3
RVD Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Ήθελα να παραιτηθώ από μία επιχείριση που τα πήγαινα τέλεια με τον εργοδότη και του ζήτησα απόλυση. Μου είπε ότι δεν μπορεί λόγω ΕΣΠΑ αλλιώς δε θα είχε πρόβλημα. Δεν είναι ντροπή ούτε αναξιοπρεπές. Ντροπή είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να απολυθείς όταν σου έχουν φερθεί καλά. Βέβαια μετράει και το που δουλεύεις. Αν είσαι τηλεφωνητής στην Cosmote πχ όλοι ξίνονται για να πάρουν απόλυση. Είναι το νορμάλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα