tzotzo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 43 minutes ago, mindreader said: Η τεντα βοηθαει, σωστα; Μικροτερη εκθεση σε νερο να φανταστω; Ομως προσωπικα, παροτι υπαρχει τεντα, οπως ο περισσοτερος κοσμος, την εχω για το καλοκαιρι. Να κοβει απευθειας εκθεση σε ηλιο. Το χειμωνα: 1) θες ηλιακο φως αλλα και τη ζεστη του ηλιου προς το σπιτι 2) με τους παλαβους αερηδες που τα τελευταια χρονια βλεπω να εχει-πολλα μποφορ, ειμαι σιγουρος οτι αν χειμωνιατικα ειχα τεντες κατεβασμενες, σημερα απλα δεν θα υπηρχαν τεντες, θα τις ειχε ξηλωσει (ειναι αυτες με το συστημα στην οροφη, οχι οι παλαιοτερου τυπου με τα σιδερα σαν σωληνες που προεξεχουν μες το δρομο). Αρα τεντες, και ως μεσο προστασιας για τα καγκελα, αν και ειναι πολυ ωραια σκεψη, δεν βλεπω να μπορει να εφαρμοστει το χειμωνα που το εχεις περισσοτερο αναγκη. καλο θα ειναι να βαλεις τη σκεψη σου σε μια λογικη σειρα. Το προβλημα στην ελλαδα ειναι ο ηλιος και αυτος καταστρεφει τα χρωματα γενικοκοτερα. Το νερο, οσο ειναι αυτο, 15 ημερες τον χρονο, απλα ερχεται σαν κερασακι στην τουρτα. Δεν θα βαλεις τεντα για να προστατεψεις τα καγκελα, δεν εχει λογικη. Κανεις μια καλη προετοιμασια, τριβεις καλα, σκουπιζεις με καποιο καθαριστικο την σκονη, περνας εποξειδικο primer και μετα το χρωμα της επιλογης σου. Την επομενη φορα που θα χρειαστει να βαφτουν τα καγκελα, θα χρειαζεται ενα καλο αποχαρταρισμα και περασμα παλι, μονο με το χρωμα της επιλογης σου. 2
james01gr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, mindreader είπε Η τεντα βοηθαει, σωστα; Μικροτερη εκθεση σε νερο να φανταστω; Ομως προσωπικα, παροτι υπαρχει τεντα, οπως ο περισσοτερος κοσμος, την εχω για το καλοκαιρι. Να κοβει απευθειας εκθεση σε ηλιο. Το χειμωνα: 1) θες ηλιακο φως αλλα και τη ζεστη του ηλιου προς το σπιτι 2) με τους παλαβους αερηδες που τα τελευταια χρονια βλεπω να εχει-πολλα μποφορ, ειμαι σιγουρος οτι αν χειμωνιατικα ειχα τεντες κατεβασμενες, σημερα απλα δεν θα υπηρχαν τεντες, θα τις ειχε ξηλωσει (ειναι αυτες με το συστημα στην οροφη, οχι οι παλαιοτερου τυπου με τα σιδερα σαν σωληνες που προεξεχουν μες το δρομο). Αρα τεντες, και ως μεσο προστασιας για τα καγκελα, αν και ειναι πολυ ωραια σκεψη, δεν βλεπω να μπορει να εφαρμοστει το χειμωνα που το εχεις περισσοτερο αναγκη. Ανάλογα τον προσανατολισμό του σπιτιού και τους αέρηδες που φυσάνε. Το σπίτι μου είναι σε σημείο που η μία πλευρά πάει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να γίνει ρεύμα για να πάρει ο αέρας ένταση. Στο πατρικό μου με τον ίδιο προσανατολισμό αλλά σε δρόμο που σκάει θαλασσα, έχουν μεγάλο πρόβλημα με τον αέρα. Εάν βάλεις τεντες με βραχίονες που πιάνουν στο κάγκελο δεν θα σου πάθουν τίποτα μέχρι να λιώσουν το πανί και οι ραφές. 1
MikhailBakurin Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Ωπ για πείτε, επειδή έχω αντίστοιχο πρόβλημα, αν σκάσω απλώς ένα 50ρικο (τα λοιπά τα έχω) και πάρω έναν Χαμμερίτη 2,5 λίτρων, δε θα χρειαστεί τρίψιμο ή άλλες περίτεχνες διαδικασίες; Βάφω με ρολό - πινέλο και έληξε;
sphinxgr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 16 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Ωπ για πείτε, επειδή έχω αντίστοιχο πρόβλημα, αν σκάσω απλώς ένα 50ρικο (τα λοιπά τα έχω) και πάρω έναν Χαμμερίτη 2,5 λίτρων, δε θα χρειαστεί τρίψιμο ή άλλες περίτεχνες διαδικασίες; Βάφω με ρολό - πινέλο και έληξε; ε δεν ειναι ετσι. Θέλει ένα βασικό τρίψιμο και καθαρισμα με πανί και διαλυτικο. Απλά με το Hammerite και άλλα παρόμοια, γλιτώνεις ένα - δυο χέρια μίνιο. Δεν γίνεται να είσαι μεσα στη σκουριά και απλά να την καλύψεις να μη φαίνεται.
mindreader Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Hammerite ειναι χρωμα, και chassis coat ειναι χρωμα; Ισως ακουγεται χαζο αλλα θελω να ειμαι σιγουρος. Εννοειται τα ειδα στο skroutz, και αν καταλαβαινω ειναι χρωματα, αλλα ειδικων προδιαγραφων. Ποιο εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και αξιοπιστια; Θα συναντηθω με μαστορα που βαφει σιδερα, ειναι κοντα σε εναν συγγενη μου σιδερα/αλουμινα που μου τον συστησε, αλλα θελω περα απο οσα θα μου πει αυτος, να εχω κι εγω προετοιμαστει για το τι θελω. Δεν θελω απλα ενα βαψιμο. Θελω να μην ξανασχοληθω την επομενη 20ετια. Το chassis coat κανει γι'αυτη τη δουλεια, αντεχει περισσοτερο; Ποτε ειναι προτιμοτερο το hammerite και ποτε το chassis coat; Πειτε μου και οτι αλλο νομιζετε πρεπει να πω στο παιδι που θα ερθει να δει τα καγκελα και να μου κανει εκτιμηση και να συζητησουμε.
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 36 minutes ago, mindreader said: Hammerite ειναι χρωμα, και chassis coat ειναι χρωμα; Ισως ακουγεται χαζο αλλα θελω να ειμαι σιγουρος. Εννοειται τα ειδα στο skroutz, και αν καταλαβαινω ειναι χρωματα, αλλα ειδικων προδιαγραφων. Ποιο εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και αξιοπιστια; Θα συναντηθω με μαστορα που βαφει σιδερα, ειναι κοντα σε εναν συγγενη μου σιδερα/αλουμινα που μου τον συστησε, αλλα θελω περα απο οσα θα μου πει αυτος, να εχω κι εγω προετοιμαστει για το τι θελω. Δεν θελω απλα ενα βαψιμο. Θελω να μην ξανασχοληθω την επομενη 20ετια. Το chassis coat κανει γι'αυτη τη δουλεια, αντεχει περισσοτερο; Ποτε ειναι προτιμοτερο το hammerite και ποτε το chassis coat; Πειτε μου και οτι αλλο νομιζετε πρεπει να πω στο παιδι που θα ερθει να δει τα καγκελα και να μου κανει εκτιμηση και να συζητησουμε. Άντε πάλι τα ίδια... Θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθεις να χρησιμοποιείς τον γκούγκλη, όλες αυτές τις πληροφορίες που ψάχνεις θα τις είχες βρει σε λιγότερο χρόνο από όσο σου πήρε να κάνεις αυτό το post, άσε που τα περισσότερα από αυτά που ρωτάς έχουν ήδη απαντηθεί στα προηγούμενα post. Εν συντομία το chassis coat ΔΕΝ είναι χρώμα, είναι αστάρι για συγκεκριμένη χρήση (σασί οχημάτων), το αστάρι εφαρμόζεται πάνω σε καθαρή επιφάνεια χωρίς σκουριά, τη μονώνει, την αδιαβροχοποιεί, και εξασφαλίζει πρόσφυση στο χρώμα. To Hammerite είναι δύο σε ένα (αστάρι + χρώμα), και υποτίθεται ότι εφαρμόζεται πάνω στη σκουριά, και γενικά προτιμάται από ερασιτέχνες που δεν έχουν χρόνο/διάθεση να κάνουν την σωστή διαδικασία, όχι από επαγγελματίες. Τα 20 χρόνια τα ξεχνάς, δεν υπάρχει τίποτα που να αντέχει τόσο. Επίσης μια και είσαι παντελώς άσχετος όταν έρθει το παιδί δεν θα του πεις τίποτα, εσύ θα πρέπει να ακούσεις τι θα σου πει. 3
MikhailBakurin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, sphinxgr said: ε δεν ειναι ετσι. Θέλει ένα βασικό τρίψιμο και καθαρισμα με πανί και διαλυτικο. Απλά με το Hammerite και άλλα παρόμοια, γλιτώνεις ένα - δυο χέρια μίνιο. Δεν γίνεται να είσαι μεσα στη σκουριά και απλά να την καλύψεις να μη φαίνεται. μμμάλιστα. Απλά έχω εκτενή κάγκελα σε ρετιρέ, 6-8 μέτρα τα κόβω. Δεν είναι μασίφ, δεν είναι ΤΙΓΚΑ σκουριά, αλλά έχουν αρχίσει να βγάζουν στο κέντρο της κουπαστής ψιλο-συμπαγή σκουριά. Ούτε περίτεχνο σχέδιο. Το κλασικό, κάγκελο χρηστικό 1.01. Ε δε θέλω να φέρω άνθρωπο για τέτοια δουλειά, υγιής νέος είμαι, ψιλοπιάνουν τα χέρια μου, ελεύθερα ΣΚ έχω. Αλλά μη φάμε και ένα ΣΚ για ένα παλιο-κάγκελο. Θα με φτάσει το 2,5άρι; Βλέπω 25 τ.μ. καλυπτικότητα έχει, λογικά τα κάγκελά μου πρέπει να είναι στα 15-20.
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 14 minutes ago, MikhailBakurin said: μμμάλιστα. Απλά έχω εκτενή κάγκελα σε ρετιρέ, 6-8 μέτρα τα κόβω. Δεν είναι μασίφ, δεν είναι ΤΙΓΚΑ σκουριά, αλλά έχουν αρχίσει να βγάζουν στο κέντρο της κουπαστής ψιλο-συμπαγή σκουριά. Ούτε περίτεχνο σχέδιο. Το κλασικό, κάγκελο χρηστικό 1.01. Ε δε θέλω να φέρω άνθρωπο για τέτοια δουλειά, υγιής νέος είμαι, ψιλοπιάνουν τα χέρια μου, ελεύθερα ΣΚ έχω. Αλλά μη φάμε και ένα ΣΚ για ένα παλιο-κάγκελο. Αυτή η "ψιλο-συμπαγή" σκουριά, αν κατάλαβα καλά τι είναι, πρέπει να φύγει με τρίψιμο πριν πέσει το hammerite. Κατά τη γνώμη μου το ΣΚ θα το φας και με το παραπάνω. Δες και ένα σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=u6lgHx2dqz8 17 minutes ago, MikhailBakurin said: Θα με φτάσει το 2,5άρι; Βλέπω 25 τ.μ. καλυπτικότητα έχει, λογικά τα κάγκελά μου πρέπει να είναι στα 15-20. Αν όντως τα κάγκελα σου είναι 15-20 τ.μ. (τετραγωνικά και όχι τρέχοντα μέτρα), τότε θα σε φτάσει οριακά.
sphinxgr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 40 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε μμμάλιστα. Απλά έχω εκτενή κάγκελα σε ρετιρέ, 6-8 μέτρα τα κόβω. Δεν είναι μασίφ, δεν είναι ΤΙΓΚΑ σκουριά, αλλά έχουν αρχίσει να βγάζουν στο κέντρο της κουπαστής ψιλο-συμπαγή σκουριά. Ούτε περίτεχνο σχέδιο. Το κλασικό, κάγκελο χρηστικό 1.01. Ε δε θέλω να φέρω άνθρωπο για τέτοια δουλειά, υγιής νέος είμαι, ψιλοπιάνουν τα χέρια μου, ελεύθερα ΣΚ έχω. Αλλά μη φάμε και ένα ΣΚ για ένα παλιο-κάγκελο. Θα με φτάσει το 2,5άρι; Βλέπω 25 τ.μ. καλυπτικότητα έχει, λογικά τα κάγκελά μου πρέπει να είναι στα 15-20. Αυτά που δεν ειναι μασίφ και είναι κούφια να ξέρεις, σκουριάζουν ιδιαίτερα στις ενώσεις και αν έχουν άνοιγμα και τρέχει μέσα του νερό και υγρασία. Απεξω μπορεί να το βλέπεις μια χαρά και απο μέσα να μην έχει μείνει καθόλου σίδερο. Οπότε θέλουν προσοχή στα σημεία που σου έγραψα.
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 5 minutes ago, sphinxgr said: Απεξω μπορεί να το βλέπεις μια χαρά και απο μέσα να μην έχει μείνει καθόλου σίδερο. Κάτι τέτοιο - δλδ να φαίνεται μια χαρά χωρίς να έχει μείνει σίδερο - δεν παίζει, αν δεν έχει μείνει καθόλου σίδερο τότε θα έχει ήδη τρύπα, και αν το σίδερο είναι σάπιο θα έχει κάνει φούσκωμα εξωτερικά.
sphinxgr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Κάτι τέτοιο - δλδ να φαίνεται μια χαρά χωρίς να έχει μείνει σίδερο - δεν παίζει, αν δεν έχει μείνει καθόλου σίδερο τότε θα έχει ήδη τρύπα, και αν το σίδερο είναι σάπιο θα έχει κάνει φούσκωμα εξωτερικά. ε καλα, αν δεν εχει μεινει παντελώς καθόλου σίδερο, ναι οκ θα έχει σπάσει το χρώμα. Αν ομως έχει φαγωθεί σε βάθος αρκετά απο μέσα δεν φαίνεται αν δεν το χτυπήσεις πρωτα, ή τρίψεις να σπάσει.
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, sphinxgr said: ε καλα, αν δεν εχει μεινει παντελώς καθόλου σίδερο, ναι οκ θα έχει σπάσει το χρώμα. Αν ομως έχει φαγωθεί σε βάθος αρκετά απο μέσα δεν φαίνεται αν δεν το χτυπήσεις πρωτα, ή τρίψεις να σπάσει. Αν έχει φαγωθεί αρκετά από μέσα τότε ήδη θα φαίνεται το φούσκωμα από τη σκουριά. Στην παρακάτω φωτό (αν και είναι από αυτοκίνητο θα καταλάβεις τι θέλω να πω) όπου βλέπεις φούσκωμα η σκουριά έχει ήδη τρυπήσει τη λαμαρίνα, αν δεν έχει φούσκωμα (έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ το "απέξω μπορεί να το βλέπεις μια χαρά") δεν υπάρχει λόγος να φας την επιφάνεια της λαμαρίνας χτυπώντας/τρίβοντας.
MikhailBakurin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Joshua21 said: Αυτή η "ψιλο-συμπαγή" σκουριά, αν κατάλαβα καλά τι είναι, πρέπει να φύγει με τρίψιμο πριν πέσει το hammerite. Κατά τη γνώμη μου το ΣΚ θα το φας και με το παραπάνω. Δες και ένα σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=u6lgHx2dqz8 Αν όντως τα κάγκελα σου είναι 15-20 τ.μ. (τετραγωνικά και όχι τρέχοντα μέτρα), τότε θα σε φτάσει οριακά. Λάθος χρήση λέξης, συνεκτική ήθελα να γράψω. Δεν είναι κηλίδες σκουριάς, είναι εκτάσεις ενωμένες. Εμφανείς μόνο στο κέντρο της κουπαστής, εκεί που συγκεντρώνεται περισσότερο το πλήθος σταγόνων νερού όταν βρέχει. Είναι επιφανειακή πάντως, καμία σχέση με τη βαρβαρότητα που δείχνει το βίντεο της Βίβεχρωμ.
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 5 minutes ago, MikhailBakurin said: Λάθος χρήση λέξης, συνεκτική ήθελα να γράψω. Δεν είναι κηλίδες σκουριάς, είναι εκτάσεις ενωμένες. Εμφανείς μόνο στο κέντρο της κουπαστής, εκεί που συγκεντρώνεται περισσότερο το πλήθος σταγόνων νερού όταν βρέχει. Είναι επιφανειακή πάντως, καμία σχέση με τη βαρβαρότητα που δείχνει το βίντεο της Βίβεχρωμ. Το τρίψιμο δεν το γλιτώνεις πάντως, έστω και τοπικά. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Στις 26/9/2023 στις 8:24 ΜΜ, mindreader είπε Ενα σπρευ στα σημεια, και σαν κοστος μπορω να το αγορασω, οπως επισης μπορω να αφιερωσω αν ειναι κατι τοσο λιγο, εστω ενα δυωρο ενα σαββατο, και να ψεκασω καπου, ελπιζοντας οτι κατι μπορει να βοηθησει. Αλλα αυτο ειναι μια δικη μου σκεψη που ισως ειναι και ασκοπη και χαζη, οποτε πειτε και γι'αυτο. Εν κατακλειδι λεφτα δεν.. Να το κανεις μονος σου δεν.. Χρονος δεν.. Απο την αλλη να γινει κατι ''επιδερμικο'' και να σε βγαλει 40 χρονια!!! Για VFM οτι κανεις μονος σου. Οσο καλυτερη προεργασια τοσο πολλαπλασιαζεις τα χρονια! Σιγουρα στο περας του χρονου το επιδερμικο θα σου ερθει πιο ακριβα..! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα