Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 minutes ago, SoullessRider said:

Γνώμη μου:

Αν τα κάγκελα είναι της ηλικίας που λες, το πιο πιθανό είναι πως είναι μασίφ και όχι κούφια - και φαίνονται καλά - είναι αμαρτία να τα αλλάξεις με αλουμινίου (πιο μαλακό και κούφιο)....

Πάρε ένα φθηνό ηλεκτρικό τρυπάνι καλωδίου και ένα σετ βουρτσάκια για να το ξυσεις εντελώς. μετά ένα χέρι μήνιο, και 2 χέρια μπογιά σασικοτ (sashi coat - υλικό που βαφανε παλιά τα σασί από αμάξια και φορτηγά και δεν καταλάβαιναν τίποτα από σκουριές και υγρασίας) και τα 3 με ένα ρολάκι και ένα μικρό πινελάκι για τις κλειστές γωνίες λεπτομέρειες .

Και θα είσαι άρχοντας.

Θα σου βγάλουν αλλά 40 χρόνια με τη σωστή συντήρηση ρε φίλε, μην σκάσεις λεφτά για κάγκελα / τζάμια που σε 5 χρόνια μπορεί να κλαις...

Ναι, ειναι μασιφ, οχι κουφια!

Οταν λες για ξυσιμο, εννοεις στα προβληματικα σημεια ή ....παντου; Μαλλον παντου. Δεν μπορω εγω μονος να το κανω αυτο. Να τολμησω να ρωτησω για το πιθανο ενδεικτικο ....'κουστουμι';

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Φτιάξε μόνο την κουπαστή, τρίψιμο, βάψιμο με μικρό ρολό. Μισή ώρα δουλειά κι ένα δεύτερο χέρι την επόμενη μέρα.

Τα υπόλοιπα δεν παθαίνουν τίποτα, τα φτιάχνεις όποτε θέλεις με την ησυχία σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ή πάρε προσφορά από 2-3 μάστορες για την δουλειά και βάλε τον φθηνότερο να στα φτιάξει.
Πιο φθηνά από το να τα ξηλώσεις και να βάλεις άλλα σίγουρα.

Τα παλιά θα γίνουν ανάρπαστα αν τα βγάλεις. πιθανόν να στα πάρει και ο ίδιος ο μάστορας ¨για να τα πετάξει"...

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός και εάν έχεις πρόβλημα υγείας, δεν μπορείς να αναπνεύσεις το χρώμα κτλ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί για σύνολο 2 πρωινά δουλειά ψάχνεις να βρεις κάτι ευκολότερο. Ειναι η πιο αθόρυβη δουλειά,γινεταο σχεδόν οποία ώρα θέλεις και τα υλικά είναι ελάχιστα. Εάν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα, άστα να σαπίσουν, τι να σου πω; οι νέες τεχνολογίες και η εξέλιξη που ζητάς αφορούν νέα υλικά τα οποία είναι και πανάκριβα. Πήγαινε αγόρασε  κάγκελα έτοιμα με ηλεκτροστατικη βαφή να μην τα βάψεις ποτέ στην ζωή σου. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δεν μπορω να καταλάβω γιατι αναπτύξαμε 3 σελίδες για μια απλη δουλειά που ειναι το βάψιμο κάγκελων.. Απλα τα πράγματα γιατι το κάνουμε πολύπλοκο?. Τρίψιμο, αστάρωμα, βάψιμο.. Θα πω μόνο οτι εχω εφαρμόσει στα δικά μου εδω και 5 χρονιά και ειναι άψογα..
1) τρίψιμο, γυαλόχαρτο, σβουράκι, συρματοβουρτσα.. Οτι εχετε "εύκαιρο" στα εργαλεία σας..
2) Σταθεροποιητής σκουριάς (κοστίζει λίγο, αλλά κάνει δουλειά..)
3) Αστάρι διαλυτού 2 χεριά..
4) Σιλικονουχο αντισκωριακο βερνικόχρωμα.. 2 χεριά, και για τους ψυχακιδες 3.. :PΓυαλιστερό για να μην το "κάψει" ο ήλιος γρήγορα..
5) Για τους "άρρωστους" πέρασμα έπειτα με heavy metal silicon varnish..(προαιρετικό αν είστε κοντά σε θάλασσα η σε περιβάλλον με αλκάλια και ρύπους..)

Ξεχνάς τι σημαίνει σκουριά σε κάγκελα μετά από όλα αυτά για πολλά χρονιά..
Εγώ έκανα το 1,2,3,4 και μια 5ετια τώρα ειναι άψογα.. :)

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
5 minutes ago, Petros Electron said:

Εγω δεν μπορω να καταλάβω γιατι αναπτύξαμε 3 σελίδες για μια απλη δουλειά που ειναι το βάψιμο κάγκελων.. Απλα τα πράγματα γιατι το κάνουμε πολύπλοκο?

Επειδή topic starter είναι ο @mindreader

Δημοσ.
2 hours ago, mindreader said:

Οταν λες για ξυσιμο, εννοεις στα προβληματικα σημεια ή ....παντου; Μαλλον παντου. Δεν μπορω εγω μονος να το κανω αυτο. Να τολμησω να ρωτησω για το πιθανο ενδεικτικο ....'κουστουμι';

Μπορεις να πας στην "πιατσα" που αραζουν ανειδικευτοι εργατες και να προσλάβεις εναν να σου κανει την δουλεια.

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Εγω δεν μπορω να καταλάβω γιατι αναπτύξαμε 3 σελίδες για μια απλη δουλειά που ειναι το βάψιμο κάγκελων.. Απλα τα πράγματα γιατι το κάνουμε πολύπλοκο?. Τρίψιμο, αστάρωμα, βάψιμο.. Θα πω μόνο οτι εχω εφαρμόσει στα δικά μου εδω και 5 χρονιά και ειναι άψογα..
1) τρίψιμο, γυαλόχαρτο, σβουράκι, συρματοβουρτσα.. Οτι εχετε "εύκαιρο" στα εργαλεία σας..
2) Σταθεροποιητής σκουριάς (κοστίζει λίγο, αλλά κάνει δουλειά..)
3) Αστάρι διαλυτού 2 χεριά..
4) Σιλικονουχο αντισκωριακο βερνικόχρωμα.. 2 χεριά, και για τους ψυχακιδες 3.. :PΓυαλιστερό για να μην το "κάψει" ο ήλιος γρήγορα..
5) Για τους "άρρωστους" πέρασμα έπειτα με heavy metal silicon varnish..(προαιρετικό αν είστε κοντά σε θάλασσα η σε περιβάλλον με αλκάλια και ρύπους..)

Ξεχνάς τι σημαίνει σκουριά σε κάγκελα μετά από όλα αυτά για πολλά χρονιά..
Εγώ έκανα το 1,2,3,4 και μια 5ετια τώρα ειναι άψογα.. :)

Για όλα αυτά πρέπει να είσαι άνεργος / συνταξιούχος, χωρίς παιδιά και γατια και τα κάγκελα να ειναι μέχρι 5 μέτρα ξερω γω!!!!

Εγω που έχω κάγκελα 30 μέτρα, θα χρειαστώ κανά 3μηνο για όλα αυτα!!!

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Εγω δεν μπορω να καταλάβω γιατι αναπτύξαμε 3 σελίδες για μια απλη δουλειά που ειναι το βάψιμο κάγκελων.. Απλα τα πράγματα γιατι το κάνουμε πολύπλοκο?

Εσύ για να ψάξεις να ρωτήσεις να βρεις και να πάρεις όλα τα απαιτούμενα υλικά που θα χρησιμοποιούσες, να κάνεις όλα αυτά που έκανες, πόσες ώρες/μέρες σου πήρε;

Ο άνθρωπος ρωτάει αν υπάρχει κάτι πιο εύκολο και γρήγορο.

Δημοσ.

Θα πηγαινα και γω να παρω ενα 3 σε 1 χρωμα για απευθειας στο σιδερο γιατι δεν εχω χρονο για πολλα, αλλα τωρα που ειδα το θεμα ας ρωτησω. Ποσα λιτρα θα χρειαστει περιπου για 30μετρα καγκελα;

Δημοσ.
1 hour ago, kostakis25 said:

Θα πηγαινα και γω να παρω ενα 3 σε 1 χρωμα για απευθειας στο σιδερο γιατι δεν εχω χρονο για πολλα, αλλα τωρα που ειδα το θεμα ας ρωτησω. Ποσα λιτρα θα χρειαστει περιπου για 30μετρα καγκελα;

Για να το υπολογίσεις θα πρέπει πρώτα να ξέρεις πόση επιφάνεια έχει κάθε τρέχων μέτρο από τα κάγκελα σου, το να σου πει κάποιος πχ από 5 έως 25 λίτρα δεν νομίζω να σε βοηθήσει ιδιαίτερα.

Το hammerite πάντως γράφει πάνω πως κάθε λίτρο καλύπτει 3,5-5 τμ. για δυο χέρια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Για όλα αυτά πρέπει να είσαι άνεργος / συνταξιούχος, χωρίς παιδιά και γατια και τα κάγκελα να ειναι μέχρι 5 μέτρα ξερω γω!!!!

Εγω που έχω κάγκελα 30 μέτρα, θα χρειαστώ κανά 3μηνο για όλα αυτα!!!

10 μέτρα τα έκανα σε τρία πρωινα (8 με 12 γιατί έπεφτε ήλιος μετά - τρία χέρια hammerite) με μαιανδρο να τρέχει στην επιφάνεια που έπρεπε να γίνει προσεκτικά και με καθυστερεί. Μετά από έξι χρόνια έκανα πέρσι ένα φρεσκάρισμα γιατί η κουπαστή έχει σχέδιο και μαζεύει νερό. Μετά έβαλα τέντα και λογικά θα ασχοληθώ μετά από 10 χρόνια ξανά.

Εάν έχεις κάνα δεκάχρονο +, να του δώσεις πινελάκι να σου κάνει τα κοψίματα. θα τελειώσεις γρήγορα συν το παιδί σου θα το θυμάται 

• Like 1
Δημοσ.

Η τεντα βοηθαει, σωστα; Μικροτερη εκθεση σε νερο να φανταστω; Ομως προσωπικα, παροτι υπαρχει τεντα, οπως ο περισσοτερος κοσμος, την εχω για το καλοκαιρι. Να κοβει απευθειας εκθεση σε ηλιο.

Το χειμωνα:

1) θες ηλιακο φως αλλα και τη ζεστη του ηλιου προς το σπιτι

2) με τους παλαβους αερηδες που τα τελευταια χρονια βλεπω να εχει-πολλα μποφορ, ειμαι σιγουρος οτι αν χειμωνιατικα ειχα τεντες κατεβασμενες, σημερα απλα δεν θα υπηρχαν τεντες, θα τις ειχε ξηλωσει (ειναι αυτες με το συστημα στην οροφη, οχι οι παλαιοτερου τυπου με τα σιδερα σαν σωληνες που προεξεχουν μες το δρομο).

Αρα τεντες, και ως μεσο προστασιας για τα καγκελα, αν και ειναι πολυ ωραια σκεψη, δεν βλεπω να μπορει να εφαρμοστει το χειμωνα που το εχεις περισσοτερο αναγκη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...