Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, gorge18 είπε

Το τζαμι σπαει ομως. Εχω ενα ξενοδοχειο διπλα μου και καθε χρονο αλλαζει 1,2. Οποτε καλυτέρα το σίδερο. ακομα και σπρει να βαλεις θελει πρωτα τρίψιμο μετα ασταρι - σταθεροποιητή σκουριας και μετα βαψιμο. 

Απο θεμα κοστους ειναι αναλογο με το μεγεθος τι καγκελα εχεις... 

Μπορεις να βαλεις και τυπου hammerite που βαφει πανω σε σκουρια αλλα και παλι θελει τρίψιμο να φυγουν οι φλουδες. Αν δεν φυγουν και βαψεις απο πανω θα φυγουν μετα μαζι με την νεα μπογια...

Για σπάσιμο δεν ξέρω. Εκείνο όμως που θεωρώ σίγουρο στα γυάλινα μπαλκόνια είναι η δημιουργία χαμηλού "θερμοκηπίου" το καλοκαίρι τη στιγμή που μέχρι το ύψος του 1μ περίπου που είναι το "κάγκελο" δεν υπάρχει ο όποιος αερισμός ή ροή αέρα. Και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα κλειστά χτιστά μπαλκόνια, στην περίπτωση του γυαλιού οι ακτίνες του ηλίου περνάνε.

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι οποιες εργασιες βαφης, ποια ειναι η ενδεδειγμενη εποχη να γινονται;

==================================================================

3 hours ago, papoys1 said:

Λύσεις απλές και χωρίς κόστος δεν υπάρχουν.Από τη φωτο δε φαίνονται και πολύ χάλια. Τρίβεις σε σημεία με πολύ σκουριά με λίγο γυαλόχαρτο και μία συρματόβουρτσα  και με 1-2 κιλά χρώμα κόστος ούτε 20 ευρώ τα βάφεις

Εμπειρικα μιλωντας, υπαρχει περιπτωση, ρεαλιστικα παντα, να αναλαβει 'μαστορας' να κανει αυτη τη δουλεια;

Γιατι εγω τους εχω κοψει οτι οτι ειναι λιγα χρηματα ή μερεμετι, τα ποδια να τους φιλησεις, δεν ερχονται...

Ασε που οταν κατι τους ζητας να γινει με λιγα χρηματα, αρχιζουν την επιχειρηματολογια οτι θα κατεβουν τα UFO απο την αποφαση που πηρες...

αυτη η συνομοταξια των μαστορων, ειναι πραγματικα το κατι αλλο....

Αλλα απο την αλλη, τους εχεις αναγκη, γιατι δεν μπορεις να εισαι καλος σε ολα, ουτε μπορεις να εχεις δυναμεις ή χρονο να τα κανεις ολα, και πως θα τα κανεις ....

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mindreader είπε

==================================================================

Εμπειρικα μιλωντας, υπαρχει περιπτωση, ρεαλιστικα παντα, να αναλαβει 'μαστορας' να κανει αυτη τη δουλεια;

Γιατι εγω τους εχω κοψει οτι οτι ειναι λιγα χρηματα ή μερεμετι, τα ποδια να τους φιλησεις, δεν ερχονται...

Ασε που οταν κατι τους ζητας να γινει με λιγα χρηματα, αρχιζουν την επιχειρηματολογια οτι θα κατεβουν τα UFO απο την αποφαση που πηρες...

αυτη η συνομοταξια των μαστορων, ειναι πραγματικα το κατι αλλο....

Αλλα απο την αλλη, τους εχεις αναγκη, γιατι δεν μπορεις να εισαι καλος σε ολα, ουτε μπορεις να εχεις δυναμεις ή χρονο να τα κανεις ολα, και πως θα τα κανεις ....

Απλό μερεμέτι είναι που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες το κάνουν μόνοι τους.Στα δικά μου κάθε 3-4 χρόνια κάνω ένα φρεσκάρισμα.Ναι μπελάς ειδικά τα μπροστινά επειδή δεν είναι ίσια δεν βάφονται με ρολό και θέλουν πινελάκι , γιαυτό όσοι μας διαβάζουν και πρόκειται να βάλουν κάγκελα παιδιά μασίφ και ίσια να βάφονται με ρολάκι που είναι παιχνιδάκι.😜

Μάστορα θα βρεις αν ψάξεις αλλά τα 20-30 ευρώ που θα σου κοστίσουν αν το κάνεις μόνος σου θα πάνε 150-200 . Διαλέγεις και παίρνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ο μπογιατζής θα σου πάρει κοντά 20€ το τρέχον μέτρο. 

Κάτσε ασχολήσου μόνος σου. Δεν γίνεται να μην έχεις λεφτά για μπογιατζή, δεν έχεις χρόνο να βάψεις μόνος σου αλλά να θες να τα αλλάξεις. Αν πας να τα αλλάξεις, ενώ δεν έχεις λεφτά για μπογιατζή, θα πάθεις έμφραγμα με την τιμή. 

Γρήγορο τρίψιμο με με γυαλόχαρτο και βάψιμο με χρώμα που έχει μαζί και αστάρι. 2 χέρια και τέλος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια, να το βαψω μονος, καλα κανετε και το προτεινετε, αλλα δεν θα γινει. Ο μονος τροπος να ενεργουσα εγω, ηταν ενα Σαββατο με ενα σπρευ. Δηλαδη, σαν 'χρονος' και σαν 'κοπος' (δεν θα αναλυσω εδω τις αντοχες μου) και σαν 'χρηματα', ειναι το μονο που μπορουσα να κανω ΜΟΝΟΣ και σχετικα ΑΜΕΣΑ. Απο εκει και επειτα, μιλαμε αναγκαστικα για λυση με 'μαστορα'. Κριμα, που δεν βλεπω επιλογες σε κατι τετοιο. Παντως, ας πω για μια ακομη φορα, αν μπορω εστω μεσοβεζικα, να ψεκασω στα σημεια, και να βγαλω κανα δυο χρονακια, -συγχωρεστε με αν λεω κατι ασχετο, ισως το επελεγα.

----

Το καλυτερα το ξερουμε ολοι. Πληρες βαψιμο παντου.

- Αλλα να καταλαβω, ειναι 'βιωσιμη' η προταση για τοπικα βαψιματα αφου προηγηθει το προηγουμενο τριψιμο, ή ειναι 'μισες δουλειες' αφου σε λιγο ισως αρχισει να εμφανιζει σκουριες καπου αλλου;

- Ή μηπως, πολλα 'τοπικα' βαψιματα, ισως πλησιασουν το κοστος ολικης βαφης; Εννοω κυριως λογω 'εργατικων', καθως φυσικα η μπογια στα τοπικα ειναι πολυ λιγοτερη απο πληρες βαψιμο.

- Και μια ερωτηση ακομη: απο τη στιγμη που βαφτει ενα καγκελο, ποιο ειναι το προσδοκιμο ....ζωης, πριν αρχισει να πεταει σκουριες;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mindreader είπε

Παιδια, να το βαψω μονος, καλα κανετε και το προτεινετε, αλλα δεν θα γινει. Ο μονος τροπος να ενεργουσα εγω, ηταν ενα Σαββατο με ενα σπρευ. Δηλαδη, σαν 'χρονος' και σαν 'κοπος' (δεν θα αναλυσω εδω τις αντοχες μου) και σαν 'χρηματα', ειναι το μονο που μπορουσα να κανω ΜΟΝΟΣ και σχετικα ΑΜΕΣΑ. Απο εκει και επειτα, μιλαμε αναγκαστικα για λυση με 'μαστορα'. Κριμα, που δεν βλεπω επιλογες σε κατι τετοιο. Παντως, ας πω για μια ακομη φορα, αν μπορω εστω μεσοβεζικα, να ψεκασω στα σημεια, και να βγαλω κανα δυο χρονακια, -συγχωρεστε με αν λεω κατι ασχετο, ισως το επελεγα.

----

Το καλυτερα το ξερουμε ολοι. Πληρες βαψιμο παντου.

- Αλλα να καταλαβω, ειναι 'βιωσιμη' η προταση για τοπικα βαψιματα αφου προηγηθει το προηγουμενο τριψιμο, ή ειναι 'μισες δουλειες' αφου σε λιγο ισως αρχισει να εμφανιζει σκουριες καπου αλλου;

- Ή μηπως, πολλα 'τοπικα' βαψιματα, ισως πλησιασουν το κοστος ολικης βαφης; Εννοω κυριως λογω 'εργατικων', καθως φυσικα η μπογια στα τοπικα ειναι πολυ λιγοτερη απο πληρες βαψιμο.

- Και μια ερωτηση ακομη: απο τη στιγμη που βαφτει ενα καγκελο, ποιο ειναι το προσδοκιμο ....ζωης, πριν αρχισει να πεταει σκουριες;

Θα το βάψεις με σπραίη  στα σκουριασμένα μόνο;Θα πετύχεις το ίδιο χρώμα;

Αν το κάνεις πρόσεχε τους απο κάτω.

Το προσδόκιμο εξαρτάται και απο την περιοχή,άλλη δίπλα στην θάλασσα και άλλη στο κέντρο της μεγαλούπολης.

Δημοσ.
44 minutes ago, tzotzo said:

Έτσι και βάλεις σπρευ θα πληρώνεις χιλιάρικα στα αυτοκίνητα των από κατω

Μπορει να γινει σε στιγμη που ο δρομος δεν εχει αμαξια απο κατω, υπαρχουν τετοια χρονικα παραθυρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, mindreader said:

Παντως να φαγωθει το σιδερο δεν παιζει, γιατι βλεπω σκουριασμενα καγκελα σε παρατημενα σπιτια που πρεπει να ειναι και 50 χρονια σε αχρησια.

Όπως πάντα υπερβολικός. Αν ένα σπίτι έχει να χρησιμοποιηθεί 50 χρόνια τότε είναι κατασκευή πριν το 1973, ε σε αυτή τη περίπτωση τα σίδερα στα κάγκελα όχι απλά θα είχαν σκουριάσει, θα είχαν κυριολεκτικά λιώσει μια και τότε χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά κούφια σίδερα.

"Μεσοβέζικες" όπως τις ανέφερες λύσεις δεν υπάρχουν, η σωστή δουλειά χρειάζεται σωστή προεργασία, πρέπει να καθαριστούν πρώτα από τη σκουριά και το φουσκωμένο χρώμα, να περαστεί αστάρι, αλλιώς δεν θα πιάσει καν το χρώμα. Όλες οι υπόλοιπες λύσεις είναι απλά πεταμένα λεφτά και τζάμπα κόπος.

Υπάρχουν κάποια χρώματα τύπου hammerite που υποτίθεται βάφεις απευθείας πάνω στη σκουριά, δεν ξέρω αν κάνουν κάτι, αλλά σίγουρα είναι ασύμφορα μια και κοστίζουν τα τριπλάσια από ότι τα παραδοσιακά υλικά.

Όσο για το χρώμα σε σπρέι που ανέφερες αφενός δεν πρόκειται καν να πιάσει χωρίς προεργασία, αφετέρου είναι πανάκριβο. Άσε που θα έχεις τρελή απώλεια μια και στα κάγκελα δεν θα καταλήξει ούτε το 1/4 από όσο θα ψεκάζεις, το υπόλοιπο θα καταλήξει στους γείτονες.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, mindreader said:

Μπορει να γινει σε στιγμη που ο δρομος δεν εχει αμαξια απο κατω, υπαρχουν τετοια χρονικα παραθυρα.

Η άχνα μπορεί να μεταφερθεί αρκετά μέτρα αν φυσάει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει τιποτε 'τζελοειδες' ή ΄σιλικονουχο' να ψεκασεις και εστω να καθισει μια επιστρωση προστασιας και τουλαχιστον οτι εγινε εγινε στα σημεια σκουριας, για καποια επομενα χρονια; Σαν να 'παγωνω' το χρονο και το προβλημα; Ψεκασμο σε συγκεκριμενα σημεια φυσικα.

Μου κανει εντυπωση, γιατι διαβαζα για τα αλματα στην τεχνολογια και συγκεκριμενα στην τεχνολογια υλικων, για βαφες water repellent για αμαξια, αλλες βαφες εχω κατα καιρους διαβασει αρθρα οτι εχουν αλλες δυνατοτητες που δεν υπηρχαν παλια (πχ τοιχοι να μην βαφονται με σπρευ απο διαφορους στις νυχτες), υπαρχουν εδω και αρκετα χρονια 'τοπικες βαφες' στα αυτοκινητα που δεν υπηρχαν παλιοτερα,

και γενικως η νανοτεχνολογια εχει κανι αλματα (καμια σχεση με πριν σαραντα χρονια),

αλλα εδω, μιλαμε με ορους της δεκαετιας του 80 ακομη. Λες και συζηταμε στεη δεκαετια του 80. Οτι θα λεγαμε τοτε, τα ιδια λεμε και τωρα. Τιποτε νεο.

:(

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
10 minutes ago, mindreader said:

Δεν υπαρχει τιποτε 'τζελοειδες' ή ΄σιλικονουχο' να ψεκασεις και εστω να καθισει μια επιστρωση προστασιας και τουλαχιστον οτι εγινε εγινε στα σημεια σκουριας, για καποια επομενα χρονια; Σαν να 'παγωνω' το χρονο και το προβλημα; Ψεκασμο σε συγκεκριμενα σημεια φυσικα.

Μου κανει εντυπωση, γιατι διαβαζα για τα αλματα στην τεχνολογια και συγκεκριμενα στην τεχνολογια υλικων, για βαφες water repellent για αμαξια, αλλες βαφες εχω κατα καιρους διαβασει αρθρα οτι εχουν αλλες δυνατοτητες που δεν υπηρχαν παλια (πχ να μην βαφονται με σπρευ απο διαφορους στις νυχτες) και γενικως η νανοτεχνολογια εχει κανει αλματα (καμια σχεση με πριν σαραντα χρονια), αλλα εδω, μιλαμε με ορους της δεκαετιας του 80 ακομη. Λες και συζηταμε στη δεκαετια του 80. Οτι θα λεγαμε τοτε, τα ιδια λεμε και τωρα. Τιποτε νεο.

:(

Από τη στιγμή που υπάρχει σκουριά δεν υπάρχει απλή λύση. Αν το βάψεις με κάτι απο πάνω, μετά από λίγο καιρό η σκουριά θα αυξηθεί εσωτερικά και σύντομα θα φτύσει και την μπογιά. Το ποιο εύκολο που έχεις να κάνεις για να συντηρήσεις την κατάτασταση είναι τοπικά τρίψιμο όπου έχει σκουριά - φλίδες μπογιάς και μετά περνάς με κάτι τύπου hammerite από πάνω με πινέλο.

• Like 1
Δημοσ.

Γνώμη μου:

Αν τα κάγκελα είναι της ηλικίας που λες, το πιο πιθανό είναι πως είναι μασίφ και όχι κούφια - και φαίνονται καλά - είναι αμαρτία να τα αλλάξεις με αλουμινίου (πιο μαλακό και κούφιο)....

Πάρε ένα φθηνό ηλεκτρικό τρυπάνι καλωδίου και ένα σετ βουρτσάκια για να το ξυσεις εντελώς. μετά ένα χέρι μήνιο, και 2 χέρια μπογιά σασικοτ (sashi coat - υλικό που βαφανε παλιά τα σασί από αμάξια και φορτηγά και δεν καταλάβαιναν τίποτα από σκουριές και υγρασίας) και τα 3 με ένα ρολάκι και ένα μικρό πινελάκι για τις κλειστές γωνίες λεπτομέρειες .

Και θα είσαι άρχοντας.

Θα σου βγάλουν αλλά 40 χρόνια με τη σωστή συντήρηση ρε φίλε, μην σκάσεις λεφτά για κάγκελα / τζάμια που σε 5 χρόνια μπορεί να κλαις...

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SoullessRider είπε

και 2 χέρια μπογιά σασικοτ (sashi coat - υλικό που βαφανε παλιά τα σασί από αμάξια και φορτηγά και δεν καταλάβαιναν τίποτα από σκουριές και υγρασίας) και τα 3 με ένα ρολάκι και ένα μικρό πινελάκι για τις κλειστές γωνίες λεπτομέρειες .

CHASSIS COAT

• Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, mindreader said:

Μ'αρέσει που από τη μια συνεχώς αναφέρεσαι στα άλματα της τεχνολογίας, από την άλλη όμως αρνείσαι πεισματικά να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες του γκούγκλη...

Πότε είναι η καλύτερη εποχή να βάψω τα κάγκελα μου;
Γενικότερα για το βάψιμο οι καλύτερες εποχές είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Εποχές που να μην έχουν πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία να είναι χαμηλή, να μην έχει βροχές ώστε κάθε στρώση χρώματος να στεγνώνει σωστά και σε βάθος.

Ως εκ τούτου, επιλέγουμε να βάψουμε τα κάγκελα μας όταν ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποφεύγουμε τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας. Τα μεταλλικά κάγκελα «βράζουν» από τη ζέστη και μαζί με αυτά και το χρώμα. Για αυτό συχνά σχηματίζονται στην επιφάνεια φουσκάλες.

Αποφεύγουμε τη βαφή όταν οι επιφάνειες είναι υγρές ή όταν υπάρχει υγρασία, το χρώμα δεν θα κάνει καλή πρόσφυση και μπορεί να ξεφλουδίσει μετά από λίγο καιρό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...