Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σπιτι εχει στα μπαλκονια σιδερενια καγκελα. Γενικως οπως τα βλεπω, δεν τα λες απο πλευρας χρωματισμου οτι ειναι και σε ιδιαιτερα κακη κατασταση.
Ωστοσο, υπαρχουν σημεια στα οποια εχει φυγει το χρωμα και φαινεται το μεταλλο, με το γνωστο 'χρωμα' της σκουριας.

Σαν ονειρο θυμαμαι, πανε δεκαετιες ειναι αληθεια, καποιο συνεργειο να το βαφει, με προσοχη. Δεν θυμαμαι ποσες μερες εκαναν. Με πινελακι. Απο την απεξω μερια, απο την απο μεσα, στις εσοχες, κλπ. Για γερα νευρα!

Η σημερινη κατασταση εχει ως εξης.
Δεν ειναι κανενας απο το σπιτι ...ανθρωπος του μπαλκονιου, και το λεω γιατι πολλοι αρεσκονται να την αραζουν καθε μερα και επι ωρες. Εδω δεν.... Αρα χρηση, επαφη, μηδαμινη.
Στην τελικη, ακομη και αν προεκυπτε χρηση ξαφνικα (πες πχ μικροπαιδια για μερες, στα μπαλκονια), θα πηγαινα να αγορασω κατι να δεσω στα καγκελα (πλαστικα πλεγματα κλπ) ωστε ουσιαστικα να παρακαμπτεται η επαφη με τα καγκελα.
Τα ξεφλουδισματα ειναι λιγοστα, αλλα φανταζομαι με τον καιρο θα γινονται περισσοτερα-μεγαλυτερα. Δεν ξερω ομως με τι ρυθμο εξελισσονται.
Χρηματα για να μπουμε τωρα σε διαδικασια βαψιματων, δεν μπορουν τωρα να διατεθουν, για το μελλον δεν γνωριζω, εξαρταται απο διαφορους παραγοντες.
Να τα βαψω εγω με πινελακι, επισης δεν παιζει.

Παρενθεση, ζηλευω που βλεπω καποια νεα σπιτια και αντι για καγκελα εχουν...χοντρα τζαμια! Ουτε βαψιματα ουτε τιποτε!
Επανερχομαι ομως.

Πριν πω σε ενα σιδερα/αλουμινα γνωστο μου να περασει να τα δει (πρεπει να παρακαλεσω καποιες εβδομαδες ομως πρωτα...για να μπορεσει, να περασει!), ετσι, για μια γνωμη ειπα να πω κι εδω, γιατι αν ρωτησεις μπογιατζη, ειμαι απολυτα σιγουρος οτι θα σου πει 'θελει βαψιμο' (πελατες μου!),
ειπα λοιπον να ρωτησω για γνωμες και εδω.

Βεβαια οπως τα ειπα πιο πανω, δεν μενουν μαλλον και πολλες επιλογες.
Απλα να ξερω τι ισχυει σε καθε περιπτωση.
Τα αφηνεις και πως παει τελικα και τι αναμενεις και ποτε;
Ποτε αξιζει να γινει και τι και με τι κοστος-ενδεικτικα;

Μου περασε και μια 'απλοϊκη' σκεψη, μηπως, στα σημεια που εχει φυγει το χρωμα, εστω απο πανω τα περνουσα με κανενα ειδικο σπρευ.
Αν αυτο θα προσεφερε κατι, σε σχεση βεβαια οχι με πληρες κανονικο βαψιμο, αλλα με το να μην γινει απολυτως τιποτε.
Ενα σπρευ στα σημεια, και σαν κοστος μπορω να το αγορασω, οπως επισης μπορω να αφιερωσω αν ειναι κατι τοσο λιγο, εστω ενα δυωρο ενα σαββατο, και να ψεκασω καπου, ελπιζοντας οτι κατι μπορει να βοηθησει. Αλλα αυτο ειναι μια δικη μου σκεψη που ισως ειναι και ασκοπη και χαζη, οποτε πειτε και γι'αυτο.

Αν η φθορα ειναι τοσο αργη και ουσιαστικα μιλαμε για προβληματα που οντως ειναι σοβαρα ισως προκυψουν μετα απο δεκαετιες, αυτο θα ηταν ωραιο, γιατι αυτα τα χρονια εχω αλλα ζητηματα να ασχοληθω, οποτε με αυτο για τα καγκελα τελος.

Επισης να πω, οτι κατω στα μαρμαρα που στερεωνονται τα καγκελα, πριν δυο χρονια εφερα μαστορες και τα εκαναν λευκανση και τα περασαν και με μια ειδικη ουσια σαν τζελ, οποτε πιστευω οτι εκει πρεπει να ειμαστε ικανοποιητικα.

Περιμενω τις αποψεις σας!

spacer.png

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, mindreader είπε

Παρενθεση, ζηλευω που βλεπω καποια νεα σπιτια και αντι για καγκελα εχουν...χοντρα τζαμια! Ουτε βαψιματα ουτε τιποτε!
Επανερχομαι ομως.

Το τζαμι σπαει ομως. Εχω ενα ξενοδοχειο διπλα μου και καθε χρονο αλλαζει 1,2. Οποτε καλυτέρα το σίδερο. ακομα και σπρει να βαλεις θελει πρωτα τρίψιμο μετα ασταρι - σταθεροποιητή σκουριας και μετα βαψιμο. 

Απο θεμα κοστους ειναι αναλογο με το μεγεθος τι καγκελα εχεις... 

Μπορεις να βαλεις και τυπου hammerite που βαφει πανω σε σκουρια αλλα και παλι θελει τρίψιμο να φυγουν οι φλουδες. Αν δεν φυγουν και βαψεις απο πανω θα φυγουν μετα μαζι με την νεα μπογια...

• Like 3
Δημοσ.

Αρα απλο ψεκασμα δεν παιζει.

Αν τα αφησω οπως ειναι; Θα βγαλουν καμια 10αρια χρονια μεχρι να εξαπλωθει η σκουρια περισσοτερο; Σε τι φαση θα ειναι τοτε;

Παντως να φαγωθει το σιδερο δεν παιζει, γιατι βλεπω σκουριασμενα καγκελα σε παρατημενα σπιτια που πρεπει να ειναι και 50 χρονια σε αχρησια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αρα απλο ψεκασμα δεν παιζει.

Αν τα αφησω οπως ειναι; Θα βγαλουν καμια 10αρια χρονια μεχρι να εξαπλωθει η σκουρια περισσοτερο; Σε τι φαση θα ειναι τοτε;

Παντως να φαγωθει το σιδερο δεν παιζει, γιατι βλεπω σκουριασμενα καγκελα σε παρατημενα σπιτια που πρεπει να ειναι και 50 χρονια σε αχρησια.

Η σκουριά θα αρχίσει να τρέχει και θα σου βάψει το μαρμαρο απο κάτω.Είναι απο τα χειρότερα μερεμέτια που μπορεί να σου τύχουν καθώς θέλουν πολύ δουλειά.Και όσο τα αφήνεις τόσο χειρότερα και περισσότερη δουλειά θα θέλουν.

• Like 4
Δημοσ.

Παρτο απόφαση και αρχές καλοκαιριού ξύνεις τα κάγκελα και βάφεις με κάτι τύπου hammerite. Δεν φαίνονται πολύ μπελαλίδικα ως σχήμα όποτε υπολόγισε 1-2 μέρες δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Ελπιζα σε καμια ευκολοτερη, απλουστερη, οικονομικοτερη λυση...

Δηλαδη οτι ισχυε πριν 40 χρονια, ισχυει και τωρα....κλασικη αξια, η σκουρια, το χρωμα, τα ξυσιματα, τα βαψιματα, οσα χρονια κι αν περασουν...

:(

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Δηλαδη οτι ισχυε πριν 40 χρονια, ισχυει και τωρα....κλασικη αξια, η σκουρια, το χρωμα, τα ξυσιματα, τα βαψιματα, οσα χρονια κι αν περασουν...

Ναι, γιατί τα κάγκελα σου είναι 30-40ετιας οπότε τι να αλλάξει; ή αλλάζεις κάγκελα και βάζεις αλουμινίου με τρελό κόστος και ξεχνάς το βάψιμο ή παίρνεις γυαλόχαρτο, πινέλο, χρώμα και τα βαφεις. Δεν υπάρχει απλούστερη λύση. Μόνο ο χρόνος που σου πήρε να γράψεις το σεντόνι... Δεν ξέρω πόσα μέτρα είναι αλλά για 10 μέτρα έκανα 3 πρωινά να τα βάψω με μπελαλίδικο κάγκελο.

Εαν βαριεσαι άστα και θα σου βάψουν και τα πλακάκια με σκουριά. 

Δημοσ.

Νταξ ρε μάγκες δεν είναι κακό να ρωτάει κάποιος αν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία σε κάτι που δεν γνωρίζει.

Το πρόβλημα είναι το υπάρχον χρώμα που ξεφλουδίζει. Αλλιώς θα μπορούσε να ψεκάσει με σπρέι αστάρι ένα ουδέτερο γκρι και να τελειώνει. Τι πινέλα και σκαφάκια και αραιώματα και πιτσιλίσματα και πλύνε πινέλα και και και.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να τα τρίψεις μιας και τα σημεία είναι λίγα και να τα βάψεις. Αν το σίδερο είναι γεμάτο θα πάει αρκετά χρόνια όπως είπες και έχεις δει. Αλλά αν τα αφήσεις η ζημιά θα μεγαλώνει και θα θες πολύ περισσότερο κόπο. Επίσης όπως είπαν και τα παιδιά το μάρμαρο θα ποτίσει σκουριά. Τα κάγκελα σου είναι πολύ εύκολα, κρίμα είναι. 

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ρε φιλε ολόκληρο κατεβατο για διο κάγκελα.

Τρίφτα λίγο και πέρασε τα με ενα σιλικονουχο χρωμα διαλυτου, και με ενα μικρό ρολακι

Να πας να του τα βάψεις!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Αφού δεν πληρώνει λέει...

Το θωρεί εύκολο και γρήγορο αφού.

Μετά , ο θεματοθέτης, έχει "χτίσει" κοινωνικό κεφάλαιο και μπορεί να του το ανταποδώσει αναλόγως!

Δημοσ.
4 hours ago, Maurikycli said:

Το θωρεί εύκολο και γρήγορο αφού.

Μετά , ο θεματοθέτης, έχει "χτίσει" κοινωνικό κεφάλαιο και μπορεί να του το ανταποδώσει αναλόγως!

εγω πιστευω mindreader και sonic ιδιο προσωπο

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mindreader είπε

Λύσεις απλές και χωρίς κόστος δεν υπάρχουν.Από τη φωτο δε φαίνονται και πολύ χάλια. Τρίβεις σε σημεία με πολύ σκουριά με λίγο γυαλόχαρτο και μία συρματόβουρτσα  και με 1-2 κιλά χρώμα κόστος ούτε 20 ευρώ τα βάφεις

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...