Προς το περιεχόμενο

Ηχοσύστημα με οθόνη 2 Din - Είναι όλα συμβατά;

damoclesword

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έλα μου ντε, κάτι δε μπορούσαν να κουμπώσουν, κάποιο καλώδιο μάλλον, και αποφάνθηκαν ότι είναι εισαγωγής και δεν έχει ίδια καλωδίωση με τα ευρωπαϊκά.

Έτσι μου τα είπαν (μπροστά ήμουν), έτσι τα λέω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, damoclesword said:

Καλησπέρα. Είμαι ιδιοκτήτης ενός Toyota Auris του 2008. Το ηχοσύστημα που έχει είναι αρχαίο για τα σημερινά δεδομένα, καθώς δεν έχει ούτε καν AUX θύρα, πολλώ δε μαλλόν USB.

Έχω βρει μια ενδιάμεση λύση με έναν FM transmitter που συνδέω στον αναπτήρα και μέσω bluetooth συνδέει το κινητό μου στο ράδιο, αλλά είναι επιεικώς άβολο και κακής ποιότητας. 

Θα ήθελα λοιπόν να αγοράσω ένα ηχοσύστημα με οθόνη touch ούτως ώστε να αντικαταστήσω το ήδη υπάρχον. Βρήκα ορισμένα στο skroutz συμβατά με το αυτοκίνητό μου, με κόστος από 129 €. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω ωστόσο, μπερδεύτηκα γιατί φαίνεται ότι μπορώ να βάλω ο,τιδήποτε είναι 2 Din και με το κατάλληλο φις να το κουμπώσω στο Auris, με αισθητά μικρότερο κόστος. Ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει εμπειρία πάνω στο θέμα για να με καθοδηγήσει, προτού προβώ σε κάποια αγορά. 

Είναι λοιπόν όλα αυτά τα 2 Din συμβατά με οποιοδήποτε αμάξι έχει 2 Din υποδοχή; 

ας γραψουμε και 2 πραγματακια για το αγαπημενο τογιοτα

Πραγματι δεχεται 2 din μοναδα απλως πρεπει να περιεχει οποσδηποτε το πλαστικο πλαισιο. Αν παρεις μια τυχαια απο Κινα να ξερεις

1) Η ποιοτητα ηχου και γενικα το ραδιο δεν ειναι υψηλα

2)ξεχνας χειριστηρια στο τιμονι

3) Παρα πολυ προσοχη να ειναι συμβατο με το αουρις γιατι εχω δει εγκαταστασεις που μεχρι εχουν σπασει ταμπλο για να χωρεσει η οθονη

4)Να εχει οποσδηποτε ειτε εγγυηση ειτε δικαιωμα επιστροφης για καποιο χρονικο διαστημα

Απο εκει και περα 100% ειναι συμβατες οι πηγες της kenwood και μαλιστα δεχεται και ανταπτορα για να μη χασεις χειρηστηρια

τιμη μαζι με εγκατασταση απο 300 ευρ

στην Ελλαδα ο Δουσης (Αθηνα/dousisound) εχει κανει τετοια εγκατασταση μπορεις να δεις φωτο και βιντεακια

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

Συμφωνώ για τα χειριστήρια του τιμονιού, ο δικός μου πάλεψε λίγο να τα ρυθμίσει.

Γενικά θέλουν λίγη προσοχή οι αγορές απ' έξω με μερικά προϊόντα αν δε σκαμπάζεις ο ίδιος ή δεν έχεις κάποιον.

Σας ευχαριστώ όλους. Συμπεραίνω πάντως πως δεν θα μου αρκέσει το 120άρι ως budget αν θέλω να έχω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα (κανονική ένταση ήχου και χειριστήριο στο τιμόνι). Μάλλον θα πρέπει να υπολογίζω τα διπλάσια και...

Άρα εν αναμονή του δώρου Χριστουγέννων :D

Εγώ σκέψου έδωσα 450€ γι' αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/21614298/Bizzar-BL-8C-TY11-Ichosystima-Aytokinitou-gia-Toyota-Auris-2007-2012-Bluetooth-USB-AUX-WiFi-GPS-me-Othoni-Afis-7.html

Το φορητό που παρέθεσε ο dpolal δε σου κάνει μιας και θες πολύ οικονομικό;

Για ένα ωραίο αποτέλεσμα θες μια καλή οθόνη (9αρα) και καλά ηχεία που θα μπουν στις μαμά θέσεις των ηχείων που έχεις τώρα, υπολόγισε κανά 350-400 η οθόνη για να μην σου κολλάει με το παραμικρό και άλλα τόσα τα ηχεία, με το να αλλάξεις μόνο την πηγή δεν θα δεις καμια ουσιαστική διαφορά.

• Like 1

Θα σου πω και την δική μου εμπειρία για να αποφασίσεις πριν κινηθείς.  Ναι μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε 2 din στο auris αφού όμως προμηθευτείς την κατάλληλη πρόσοψη ...(με μια αναζήτηση στο aliexpress (auris fascia....  κοστίζουν 10-20 ευρω) και φυσικά την κατάλληλη καλωδίωση για toyota. (σημαντικό αν θέλεις να διατηρήσεις τα χειριστήρια στο τιμόνι) Ναι μπορείς να αγοράσεις 2 din πηγη απο banggood , aliexpress η όποιο κινεζομάγαζο προτιμάς με τιμές από 50 ευρώ (2/32gb). Εχω μια αντίστοιχη στο yaris μου εδώ και 5 χρόνια και δουλεύει μια χαρά ακόμα και σήμερα. Εξαρτάται όμως τι απαιτήσεις έχεις. Αν θέλεις πλοήγηση από την πηγή σου τότε ξεχνάς αυτά τα specs και πας σε πολύ ακριβότερες λύσεις (τουλάχιστον 4gb μνημης κτλ.)Προσωπικά χρησιμοποιώ το κινητό μου σαν πλοηγό επομένως δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να δουλέψω τους χάρτες της πηγής. Αλλα προβλήματα που μπορείς να συναντήσεις αφορούν πιθανά bug του λογισμικού , αδύναμη ραδιοφωνική λήψη κτλ. Με λίγα λόγια ρισκάρεις εν γνώση σου εξοικονομώντας όμως αρκετά χρήματα .Αλλωστε και οι no name πηγές που πουλάνε στα ελληνικα καταστήματα είναι κινέζικές και κοστίζουν τα 3πλασια χρήματα. 

Τέλος όσον αφορά την εγκατάσταση. Οταν αγόρασα την δική μου ο εξυπνάκιας στο συνεργείο μου ζήτησε 80 ευρώ και κανένα τρίωρο για να την περάσει. Μου φάνηκαν πολλά ...είπα να το ψαξω λίγο. Τελικά εγώ που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ  απλά και μόνο με τα βιντεάκια από το youtube την έβαλα μόνος μου σε μισή ωρα. Επομένως πολύ προσοχή στους "τεχνικούς" που θα σου κάνουν τη δουλειά. 

• Like 1

Για μένα κοίτα κάτι με τουλάχιστον 4GB RAM, αν και από μόνη της η ποσότητα της μνήμης δε λέει τα πάντα.

Και το δικό μου με 4GB δεν τρέχει και σφαίρα δηλαδή.

• Like 1

Θα πάρω αύριο προσφορά από έναν που μου συνέστησαν στο Κορωπί, να δω τι έχει να προτείνει. Προφανώς και αν κρίνουμε από κινητά, το ελάχιστο είναι τα 4 γιγα. Αλλά από την άλλη, δεν θα του κάνω και τέτοια σκληρή χρήση. Καμία μουσικούλα και χάρτες σκέφτομαι. Τίποτα άλλο. 

Εγώ ειδικά στα ταξίδια παίζω Google Maps και YouTube σε split screen, έστω και με την 7ιντση (μόνο και μόνο γι' αυτό θα ήθελα περισσότερες ίντσες).

Νταξ δε μπορώ να πω πως κολλάει ιδιαίτερα, απλά δεν τρέχουν και σφαίρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...