Προς το περιεχόμενο

Ηχοσύστημα με οθόνη 2 Din - Είναι όλα συμβατά;

damoclesword

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Είμαι ιδιοκτήτης ενός Toyota Auris του 2008. Το ηχοσύστημα που έχει είναι αρχαίο για τα σημερινά δεδομένα, καθώς δεν έχει ούτε καν AUX θύρα, πολλώ δε μαλλόν USB.

Έχω βρει μια ενδιάμεση λύση με έναν FM transmitter που συνδέω στον αναπτήρα και μέσω bluetooth συνδέει το κινητό μου στο ράδιο, αλλά είναι επιεικώς άβολο και κακής ποιότητας. 

Θα ήθελα λοιπόν να αγοράσω ένα ηχοσύστημα με οθόνη touch ούτως ώστε να αντικαταστήσω το ήδη υπάρχον. Βρήκα ορισμένα στο skroutz συμβατά με το αυτοκίνητό μου, με κόστος από 129 €. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω ωστόσο, μπερδεύτηκα γιατί φαίνεται ότι μπορώ να βάλω ο,τιδήποτε είναι 2 Din και με το κατάλληλο φις να το κουμπώσω στο Auris, με αισθητά μικρότερο κόστος. Ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει εμπειρία πάνω στο θέμα για να με καθοδηγήσει, προτού προβώ σε κάποια αγορά. 

Είναι λοιπόν όλα αυτά τα 2 Din συμβατά με οποιοδήποτε αμάξι έχει 2 Din υποδοχή; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, damoclesword είπε

Καλησπέρα. Είμαι ιδιοκτήτης ενός Toyota Auris του 2008. Το ηχοσύστημα που έχει είναι αρχαίο για τα σημερινά δεδομένα, καθώς δεν έχει ούτε καν AUX θύρα, πολλώ δε μαλλόν USB.

Έχω βρει μια ενδιάμεση λύση με έναν FM transmitter που συνδέω στον αναπτήρα και μέσω bluetooth συνδέει το κινητό μου στο ράδιο, αλλά είναι επιεικώς άβολο και κακής ποιότητας. 

Θα ήθελα λοιπόν να αγοράσω ένα ηχοσύστημα με οθόνη touch ούτως ώστε να αντικαταστήσω το ήδη υπάρχον. Βρήκα ορισμένα στο skroutz συμβατά με το αυτοκίνητό μου, με κόστος από 129 €. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω ωστόσο, μπερδεύτηκα γιατί φαίνεται ότι μπορώ να βάλω ο,τιδήποτε είναι 2 Din και με το κατάλληλο φις να το κουμπώσω στο Auris, με αισθητά μικρότερο κόστος. Ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει εμπειρία πάνω στο θέμα για να με καθοδηγήσει, προτού προβώ σε κάποια αγορά. 

Τα πιο πολλα ειναι αλλα οτι πληρωσεις παιρνεις 

Με 129 ευρω μην περιμενεις αξιοπιστια 

Απο 250 ευρω και πανω ...οσο θελεις 

2 ώρες πριν, damoclesword είπε

Α μάλιστα. Δλδ με τα 129 θα έχω θέμα πιστεύεις;

Αν θελεις να εχει πλοηγηση μεσω internet με χαρτες google κλπ θα εχει κοληματα .Επισης γενικα δεν θα ειναι μια οθονη καλη για video κλπ 

11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν θελεις να εχει πλοηγηση μεσω internet με χαρτες google κλπ θα εχει κοληματα .Επισης γενικα δεν θα ειναι μια οθονη καλη για video κλπ 

Οκ ναι κατάλαβα. Όπως λες ο,τι πληρώνεις παίρνεις. Ωστόσο μπορώ να βάλω μια οποιαδήποτε 2 Din στο Auris;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά και μπορείς να βάλεις όποια θέλεις, ανάλογα με το budget σου.

Έχω το ίδιο αυτοκίνητο και του έβαλα το 2020 μία εργοστασιακού τύπου με 7άρα οθόνη. Μικρή μεν, αλλά με εργοστασιακό look.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κατάστημα στον Πειραιά, το οποίο έχει πάρα πολλές επιλογές με τιμές από 50 ευρώ. Δεν μπορώ να το γράψω δημόσια, όποιος θέλει ας στείλει PM. Για το Auris, απ' ότι βλέπω, έχει οθόνη εργοστασιακή με 270 ευρώ.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 1

1 hour ago, damoclesword said:

Οκ ναι κατάλαβα. Όπως λες ο,τι πληρώνεις παίρνεις. Ωστόσο μπορώ να βάλω μια οποιαδήποτε 2 Din στο Auris;

στα χέρια σωστού εγκαταστατη με σωστά εργαλεία ανταπτορες και σωστό κόψε ράψε για να δουλεύουν όλα ναι μπαίνουν σχεδόν όλα, τώρα αν θες να το κάνεις μόνος σου φάση plug and play θα προσγειωθείς ανώμαλα

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, BritGreek είπε

@dpolal Αυτό νομίζω ότι δεν έχει ραδιόφωνο FM.

Για ραδιόφωνο χρησιμοποιείς την πηγή του αυτοκινήτου, αυτό στο βίντεο είναι για άλλη δουλειά.

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Φυσικά και μπορείς να βάλεις όποια θέλεις, ανάλογα με το budget σου.

Έχω το ίδιο αυτοκίνητο και του έβαλα το 2020 μία εργοστασιακού τύπου με 7άρα οθόνη. Μικρή μεν, αλλά με εργοστασιακό look.

Κι εγώ για μια 7άρα λέω. Από budget έχω κατά νου ένα 120άρι για τη συσκευή, συν το ο,τι θα ζητήσει για την εγκατάσταση. Δεν το διανοούμαι καν να το επιχειρήσω μόνος μου! Για το κόψε ράψε ανησυχώ περισσότερο, να μην έχει κενά γύρω γύρω ή να φαίνεται αντιαισθητικό ή ξένο πάνω στο αμάξι.

Κοίτα εγώ πήρα οκταπύρηνη με 4GB RAM από Ελλάδα, οπότε τα έσκασα χοντρά γιατί δεν ήθελα να μπλέξω με Κίνα.

Βέβαια θα μπορούσα να πάρω την ίδια συσκευή από Κίνα στα μισά χρήματα, αλλά προτίμησα να πάω σε μαγαζί και να ασχοληθούν με τα πάντα τα παιδιά που την τοποθέτησαν.

Τη δουλειά μου την κάνω αν και ΟΚ, θα την ήθελα πιο γρήγορη.

Πάντως και αυτές οι μεγάλες οθόνες που πιάνουν απ' άκρη σ' άκρη μου φαίνονται ξένες αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό.

7 hours ago, damoclesword said:

Θέλει ειδική καλωδίωση σε ορισμένα μοντέλα και οθόνες, άλλα συμπεριφέρονται έτσι αλλά αλλιώς. Θέλει μαστορα με τα πολλά δεν είναι απλό 

7 hours ago, damoclesword said:

Α μάλιστα. Δλδ με τα 129 θα έχω θέμα πιστεύεις;

Πιθανό, Όχι ότι θα είναι προβληματική αλλά είναι μερικές που δεν έχουν καλές συνδέσεις με τα ηχεία. Τύπου πάει μέχρι το 50% ήχος και αλλά τετοια, 

3 hours ago, damoclesword said:

Όχι ούτε κάν .

2 hours ago, Black Demis said:

στα χέρια σωστού εγκαταστατη με σωστά εργαλεία ανταπτορες και σωστό κόψε ράψε για να δουλεύουν όλα ναι μπαίνουν σχεδόν όλα, τώρα αν θες να το κάνεις μόνος σου φάση plug and play θα προσγειωθείς ανώμαλα

Σωστός. Απλά κ ωραία.

• Like 1

Πάντως κι εγώ που πήρα από εδώ πηγή, φαγώθηκαν τα παλικάρια που την έβαλαν αλλά και ο προμηθευτής ότι το αυτοκίνητό μου είναι εισαγωγής επειδή θεωρούσαν ότι δεν ταίριαζε μια φύσα.

Τελικά τα κατάφεραν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...