Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Σκέφτομαι την αγορά νέου υπολογιστή για gaming. Ακόμη δεν έχω καταλήξει αναλυτικά σε προδιαγραφές, όμως προσανατολίζομαι σε αγορά custom σύνθεσης απο κάποιο site all inclusive (έτσι αγόρασα και τον προηγούμενο υπολογιστή μου πριν απο περίπου 5 έτη, καθώς ο προ-προηγούμενος παρέδωσε πνεύμα πολύ απότομα, οπότε δεν είχα πολλές άμεσες επιλογές).

Τότε είχα χρησιμοποιήσει την Msystems (είχε και κάποια συνεργασία με το mypcsteps). Σαν τιμές με πρόχειρη αναζήτηση των τότε κομματιών, μου είχαν φανεί λογικές και γενικά έμεινα ικανοποιημένος και απο την παράδοση.

Πλέον επειδή δεν ξέρω κατά πόσον έχει αλλάξει αγορά, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με αξιόπιστα site για έτοιμες συνθέσεις. Τα βασικά κριτήρια είναι:

• Εννοείται φερεγγυότητα
  • Ανταγωνιστικότητα σε σχέση με την αγορά κομμάτι-κομμάτι (αντιλαμβάνομαι οτι θα υπάρχει "καπέλο", αλλά ας μην είναι και Πλαίσιο)

Στα σύν θα ήταν:

• Δυνατότητα customization με μικροαλλαγές σε κομμάτια/μάρκες
  • Γήινοι χρόνοι αποστολής

Απο μια μικρή έρευνα που έχω κάνει, μου άρεσε ακόμη η πληρότητα που βλέπω στην Msystems (αν και μου φαίνεται λίγο αλμυρές οι τιμές), ακόμα πιο αλμυρές μου φαίνονται οι συνθέσεις στο e-shop.gr και πολύ φτωχές οι επιλογές του mypcsteps που βλέπω πλέον οτι έχει δικό του e-shop.

Παράλληλα βλέπω και εταιρείες του εξωτερικού που κάνουν shipping στην Ευρώπη (π.χ. Starforge Systems), όμως εκεί δε ξέρω εαν υπάρχει κάποια εμπλοκή με τελωνεία κ.λ.π. ίσως γνωρίζει κάποιο μέλος;

Δημοσ.

Διστυχως, φιλε μου, σημερα πριν επιλεξεις να αγορασεις καποιο/α κοματια και κανεις ερευνα γι αυτα,  πρεπει να κανεις ερευνα αξιοπιστιας για το κατ/μα που θα στα προμηθευσει. Εγω απο γνωστα μαγαζια εχω ακομη εμπιστοσυνη και ψωνιζω απο web supplies, msystem, mgmanager, pc1, σηγουρα υπαρχουν κι αλλα. Οχι δεν θα ξαναψωνιζα, αλλα ουτε απεξω δεν θα περνουσα, απο κωστοβολο, public, e-shop, πλαισιο. Οχι μονο εχω κακες εμπειριες μαζυ τους, αλλα διαβαζω και πολλα παραπονα απο καταναλωτες.

Οι περισσοτερες ετοιμες συνθεσεις, συνηθως εχουν εναν κραχτη επεξεργαστη π.χ. intel 12600, amd 5600 κτλ και 32 γιγα μνημη, 1ΤΒ σκληρο, χωρις να λενε τι και ποια μνημη η σκληρο, δεν αναφερουν ποια μητρικη, ποιο τροφοδοτικο. Και στο τηλεφωνο να ρωτησεις, αποφευγουν να σου πουν. Το καλυτερο νομιζω ειναι να επιλεξεις τα διαφορα εξαρτηματα, με βοηθεια ατομων που γνωριζουν. Ευτυχως σε σαιτς οπως το insomnia, υπαρχουν αρκετα αξιολογα παιδια που βοηθανε, εμας που δεν εχουμε και τοσες πολλες γνωσεις. Για το μονταρισμα αν δεν μπορεις μονος σου καλυτερα να πληρωσεις εναν τεχνικο να το κανει. Ετσι θα εισαι σηγουρος οτι ειναι σωστο το μηχανημα και τι κοματια εχεις μεσα.

• Like 3
Δημοσ.

Έτοιμη σύνθεση...μακρυά.

Η μόνη περίοδος που άξιζαν οι έτοιμες συνθέσεις, ήταν τα επώνυμα prebuilt κατά τη διάρκεια του chip shortage/covid19.

Έχοντας μια σχετικά οκ ποιότητα, περιλαμβάνοντας στη σύνθεση μια gpu που στην αγορά είχε τραγική τιμή και σε συνδυασμό με τα windows που κάποιοι επιθυμούν αγορασμένα/εγκατεστημένα, ίσως ήταν και ευκαιρία.

Οι περισσότερες έτοιμες συνθέσεις από μαγαζιά έχουν πάντα μέτριες προς κακές επιλογές, συνήθως στα ίδια χρήματα φτιάχνεις κάτι καλύτερο, ακόμη και από το ίδιο το κατάστημα.

Mgmanager εδώ και καιρό παίζει στις χαμηλότερες, με σχετικά καλές διαθεσιμότητες, έμαθα δυστυχώς οτι ζητάει ~50€ για συναρμολόγηση και αυτό είναι σημαντικό μείον.

E-gate είχε προτείνει ένα μέλος κι έχει επίσης σχετικά καλές τιμές/διαθεσιμότητες.

Πολύ καλές τιμές και νομίζω συναρμολογεί με κανά 20€ το quickshop. Κατά καιρούς δυστυχώς ακούγονται πιστολιές στις παραδόσεις.

Το eshop τελευταία έχει πολύ περιορισμένο υλικό τον τελευταίο καιρό. Προσωπικά το περιλαμβάνω στα σοβαρά μαγαζιά.

Μπορούμε να προτείνουμε γενικά αν σε ενδιαφέρει κάποιο συγκεκριμένο σενάριο.

Ανέφερε χρήση, budget και λοιπά στοιχεία εφόσον ενδιαφέρεσαι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τη βοήθεια ενός τεχνικού επιλεξε τα κομμάτια και όταν τα παραλάβεις θα κάνει την συναρμολόγηση και θα περάσει τα Windows. Και θα σου βγει φτηνότερα και θα βάλεις πιο αξιόλογα κομμάτια.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...