Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα, τις τελευταιες μέρες εχω θέμα στο ιντερνετ μου στις streaming υπηρεσιες συγκεκριμενες ωρες.

Αρχικά σκέφτηκα ότι κάπως κοβει/περιοριζει την iptv η vodafone (η γραμμη μου ειναι fttc 200άρα) αλλά εχω πρόβλημα και στο νετφλιξ τις ιδιες ωρες. παιζει λες κ ειναι 720p στην καλυτερη, αντι για 4κ. στην iptv παιζει με συνεχομενο buffering(σε φιλους που εχουν την ιδια iptv παιζουν κανονικα τα καναλια που εχω θέμα εγω). όλα αυτά στις 9 το βραδυ που γυριζω σπιτι(δεν ξερω νωριτερα τι γινεται), μεχρι περιπου τις 11μιση-12.  σταδιακα φτιάχνει μεχρι που δεν υπαρχει κανενα θεμα με το streaming. σε ολες τις αλλες πτυχες της γραμμης μου (πχ browsing) δεν εχω κανενα απολυτως θεμα. μονο στο  streaming.

Σε speedtests εχω φουλ ταχυτητα και χαμηλο πινγκ και τα στατιστικα της γραμμης μου ειναι αριστα. εχω deco για το wifi, τσεκαρα αν καποια συσκευη τραβαει παραπανω ιντερνετ αλλα ολα κομπλε. δοκιμασα επανεκκινηση ρουτερ και deco και το προβλημα παραμενει οτι κ να κανω. και εξαφανιζεται μόνο του καπου στις 11μιση με 12...

υπαρχει καποια αλλη εξηγηση πέρα απο πιταρισμενη περιοχη; μπορώ να κάνω κάτι απο την πλευρά μου, εκτός του να δηλώσω βλάβη;

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεμα utilization στην περιοχή σου ειναι δυστυχώς. Εγώ με Vodafone FTTC 100/10,  2 Netflix 4Κ streams ταυτόχρονα + οτι αλλο παίζει στο σπιτι (αισθητήρες  - εξυπνοι διακόπτες - 2 λαπτοπ - PC κλπ) χωρίς κανένα πρόβλημα 

Δήλωσε βλάβη να το δουν και αναλόγως βλέπεις τι θα κάνεις..

Εχεις σετάρει Εthernet Backhaul με τα Deco ?  Κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στην εμπειρία χρήσης

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, prometheas είπε

Θεμα utilization στην περιοχή σου ειναι δυστυχώς. Εγώ με Vodafone FTTC 100/10,  2 Netflix 4Κ streams ταυτόχρονα + οτι αλλο παίζει στο σπιτι (αισθητήρες  - εξυπνοι διακόπτες - 2 λαπτοπ - PC κλπ) χωρίς κανένα πρόβλημα 

Δήλωσε βλάβη να το δουν και αναλόγως βλέπεις τι θα κάνεις..

Εχεις σετάρει Εthernet Backhaul με τα Deco ?  Κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στην εμπειρία χρήσης

Όχι η σύνδεση είναι ασύρματα αλλά είναι σε τέτοιο σημείο που έχουν πολύ καλό σήμα (δεν υπάρχει δυνατότητα για Ethernet backhaul) και το πρόβλημα μου είναι μόνο αυτό που περιγράφω στο 1ο ποστ. Την τερματίσω την 200αρα στα τορρεντ και γενικά δεν είχα θέμα κανένα ως τώρα. Και όπως είπα είναι μόνο συγκεκριμένες ώρες που προφανώς "γονατίζει" η περιοχή

Τι είναι το θέμα utilization ;

Δημοσ.

Από ότι καταλαβαίνω είναι συνηθισμένο η εταιρία να "μπουκωνει" και να την πληρώνουν οι χρήστες. 

Το ζητουμενο είναι τι κάνει ο χρήστης, που βρίσκεται εν μέσω συμβολαίου. 

Προσωπικά έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ προσκομίζοντας όλες τις μετρήσεις ταχύτητας. 

Δημοσ.
Στις 26/9/2023 στις 8:53 ΠΜ, kallair είπε

καλημέρα, τις τελευταιες μέρες εχω θέμα στο ιντερνετ μου στις streaming υπηρεσιες συγκεκριμενες ωρες.

Αρχικά σκέφτηκα ότι κάπως κοβει/περιοριζει την iptv η vodafone (η γραμμη μου ειναι fttc 200άρα) αλλά εχω πρόβλημα και στο νετφλιξ τις ιδιες ωρες. παιζει λες κ ειναι 720p στην καλυτερη, αντι για 4κ. στην iptv παιζει με συνεχομενο buffering(σε φιλους που εχουν την ιδια iptv παιζουν κανονικα τα καναλια που εχω θέμα εγω). όλα αυτά στις 9 το βραδυ που γυριζω σπιτι(δεν ξερω νωριτερα τι γινεται), μεχρι περιπου τις 11μιση-12.  σταδιακα φτιάχνει μεχρι που δεν υπαρχει κανενα θεμα με το streaming. σε ολες τις αλλες πτυχες της γραμμης μου (πχ browsing) δεν εχω κανενα απολυτως θεμα. μονο στο  streaming.

Σε speedtests εχω φουλ ταχυτητα και χαμηλο πινγκ και τα στατιστικα της γραμμης μου ειναι αριστα. εχω deco για το wifi, τσεκαρα αν καποια συσκευη τραβαει παραπανω ιντερνετ αλλα ολα κομπλε. δοκιμασα επανεκκινηση ρουτερ και deco και το προβλημα παραμενει οτι κ να κανω. και εξαφανιζεται μόνο του καπου στις 11μιση με 12...

υπαρχει καποια αλλη εξηγηση πέρα απο πιταρισμενη περιοχη; μπορώ να κάνω κάτι απο την πλευρά μου, εκτός του να δηλώσω βλάβη;

Έχει όντως πρόβλημα η vodafone, εδώ και καμιά 15ρια μέρες το έχω παρατηρήσει κι εγώ και όχι μόνο σε μια σύνδεση. Έχω δύο συνδέσεις 100αρες και μια 50αρα, σε πολύ διαφορετικές περιοχές.

Για το speedtest που λες ότι κάνεις και είναι οκ...σε ποιο tool το κάνεις;

Για δοκίμασε το: https://www.bandwidthplace.com/ να δεις τι ταχύτητες σου δίνει με εξωτερικό, να φριξεις λίγο.

Εμένα τις ώρες που παρατηρώ το πρόβλημα, σε servers εξωτερικού (Ευρώπης) βλέπω download κάτι 2-3-4mbps, με το upload να είναι σταθερά στα 9.5.

Που σημαίνει ξεκάθαρα πιταρισμα της vodafone με τη διασύνδεση εξωτερικού.

Οι τραγικοί από την τεχνική υποστήριξη ήθελαν να με βάλουν να κάνω speedtest με δικό τους server εντός Ελλάδας. Θα φάνε καταγγελία και όλα καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς εδώ και δύο εβδομάδες συμβαίνει ότι είπαν τα παιδιά παραπάνω.(Περιοχή με καμπίνες FTTH VODAFONE  και παροχος Nova).
Κάθε βράδυ από της εννέα μέχρι της δώδεκα και κάτι netflix Disney plus και όλες οι streaming υπηρεσίες κολλάνε.
Τα τεστ ταχύτητας είναι από 10 έως 30 mbps. Είναι απαράδεκτοι...

Δημοσ.
11 ώρες πριν, xapiass είπε

Δυστυχώς εδώ και δύο εβδομάδες συμβαίνει ότι είπαν τα παιδιά παραπάνω.(Περιοχή με καμπίνες FTTH VODAFONE  και παροχος Nova).
Κάθε βράδυ από της εννέα μέχρι της δώδεκα και κάτι netflix Disney plus και όλες οι streaming υπηρεσίες κολλάνε.
Τα τεστ ταχύτητας είναι από 10 έως 30 mbps. Είναι απαράδεκτοι...

To θέμα είναι αν και πόσο γρήγορα μπορούν να το λύσουν. Εγώ προσωπικά έχω κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ και ζητάω λύση συμβολαίου με υπαιτιότητα της NOVA. Η καταγγελία έχει φύγει από ΕΕΤΤ προς τη Nova και αναμένω απάντηση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CHRISpros είπε

To θέμα είναι αν και πόσο γρήγορα μπορούν να το λύσουν. Εγώ προσωπικά έχω κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ και ζητάω λύση συμβολαίου με υπαιτιότητα της NOVA. Η καταγγελία έχει φύγει από ΕΕΤΤ προς τη Nova και αναμένω απάντηση. 

Έχει και η Nova αντίστοιχο πρόβλημα δηλαδή;

Πως στηριξες την καταγγελία; Τα speedtest σε ποιο site τα έχεις κάνει;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Έχει και η Nova αντίστοιχο πρόβλημα δηλαδή;

Πως στηριξες την καταγγελία; Τα speedtest σε ποιο site τα έχεις κάνει;

Eγώ είμαι σε Fibet to the home με NOVA, σε κτίριο που την εγκατάσταση της οπτικής ίνας από Vodaphone. Δεν ξέρω ποιος από τους 2 φταίει για το πρόβλημα. 

Εγώ με τη NOVA έχω το συμβόλαιο και προς αυτή κινήθηκα. Αν το πρόβλημα είναι της Voda, ας τα βρούνε μεταξύ τους. Δεν ειναι δικό μου θέμα αυτό. 

Συγκεκριμένα έκανα λογαριασμό σε Hyperiontest Και speedtest by Ookla και επισύναψα όλο το ιστορικό των μετρήσεων, μαζί με μια σειρά ακόμη στοιχείων. πχ τηλεφωνικές αναφορές του τμήματος βλαβών της Nova πως θα με πάρουν σε 10 λεπτά από τον δευτεροβάθμιο και τελικά δεν με καλούσαν ποτέ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτη την στιγμή ειμαι στο μαγαζι που ειναι σε κοντινη αποσταση (1,5χλμ πιο κατω) απο το σπιτι. εβλεπα όλο το απογευμα κανονικά iptv χωρις κόλλημα και ξαφνικά 8κ40 ξεκινησε το buffering. η γραμμη στο μαγαζι ειναι 50αρα. ιδιος παροχος με το σπιτι, vodafone.

δοκιμασα το site για speedtest που αναφερατε πιο πανω.
το speedtest.net μου εβγαλε (ελλαδα) 48.03Mbps download k 4.82Mbps upload...

Στο https://www.bandwidthplace.com/ εχω 1,64Mbps download k 4,30Mbps upload με ping 75ms.... και οσους σερβερ δοκιμασα μου βγαζουν τετοια νουμερα. μόνο με αγγλια σε 2 περιπτωσεις εβγαλα ικανοποιητικο νουμερο.

1695925325662.jpg

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το download στα τάρταρα και το upload σταθερότερο από ότι βλέπω στα test σου.

Άρα δεν καταλήγουμε ότι η vodafone κάνει throttling επειδή, για κάποιο λόγο, αυτόν τον καιρό η διασύνδεση της με το εξωτερικό είναι για κλάματα; Η με το εξωτερικό ή γενικά κάνουν throttling σε "Megabyteοβόρες" υπηρεσίες για να διασώσουν ότι μπορούν από το δίκτυο τους.

Από την τεχνική υποστήριξη μου λένε πως δεν ξέρουν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά κάποιοι, από όσους έχω μιλήσει, παραδέχονται πως ακούν το ίδιο πρόβλημα που τους λέω εγώ και από άλλους πελάτες.

Εγώ όπως έχω γράψει και παραπάνω, το πρόβλημα αυτό το έχω εντοπίσει τουλάχιστον 15 μέρες τώρα σε 3 vodafone συνδέσεις (100αρα Κυψέλη, 100αρα Κερατσίνι, 50αρα Ίσθμια Κορινθίας). Με τα ρούτερ και στις 3 γραμμές, σύμφωνα και με την τεχνική υποστήριξη της vodafone, να δουλεύουν κανονικότητα, οι δύο 100αρες είναι κλειδωμένες στα 110, η 50αρα στα 52, χωρίς να έχουν θόρυβο οι γραμμές και χωρίς να μαζεύουν και λάθη, ακόμα και τις ώρες που εμφανίζεται το πρόβλημα και τους έχω καλέσει, όπως χτες βράδυ πχ.

Δεν πειράζει, αν δεν κάνουν κάτι, από την μία υπάρχει η επιλογή της καταγγελίας και από την άλλη το να αποχωρήσω αζημιως με βάση την κατάργηση των εκπτώσεων που έχουν ανακοινώσει από Οκτώβρη.

Επεξ/σία από _Biohazard_
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Το download στα τάρταρα και το upload σταθερότερο από ότι βλέπω στα test σου.

Άρα δεν καταλήγουμε ότι η vodafone κάνει throttling επειδή, για κάποιο λόγο, αυτόν τον καιρό η διασύνδεση της με το εξωτερικό είναι για κλάματα; Η με το εξωτερικό ή γενικά κάνουν throttling σε "Megabyteοβόρες" υπηρεσίες για να διασώσουν ότι μπορούν από το δίκτυο τους.

Από την τεχνική υποστήριξη μου λένε πως δεν ξέρουν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά κάποιοι, από όσους έχω μιλήσει, παραδέχονται πως ακούν το ίδιο πρόβλημα που τους λέω εγώ και από άλλους πελάτες.

Εγώ όπως έχω γράψει και παραπάνω, το πρόβλημα αυτό το έχω εντοπίσει τουλάχιστον 15 μέρες τώρα σε 3 vodafone συνδέσεις (100αρα Κυψέλη, 100αρα Κερατσίνι, 50αρα Ίσθμια Κορινθίας). Με τα ρούτερ και στις 3 γραμμές, σύμφωνα και με την τεχνική υποστήριξη της vodafone, να δουλεύουν κανονικότητα, οι δύο 100αρες είναι κλειδωμένες στα 110, η 50αρα στα 52, χωρίς να έχουν θόρυβο οι γραμμές και χωρίς να μαζεύουν και λάθη, ακόμα και τις ώρες που εμφανίζεται το πρόβλημα και τους έχω καλέσει, όπως χτες βράδυ πχ.

Δεν πειράζει, αν δεν κάνουν κάτι, από την μία υπάρχει η επιλογή της καταγγελίας και από την άλλη το να αποχωρήσω αζημιως με βάση την κατάργηση των εκπτώσεων που έχουν ανακοινώσει από Οκτώβρη.

Σπιτι που γυρισα το βραδυ, δεν ειχα χρονο να τσεκαρω την γραμμή πώς παει. σμρ το πρωί τσέκαρα στο μαγαζι τους ιδιους σερβερ και πηρα καλές ταχυτητες οποτε δεν ειναι θεμα σερβερ αλλά vodafone. θα προσπαθησω να παρακολουθησω την γραμμή πως πάει.

H απορια μου εμενα ειναι η εξης ομως: σε ποιο σημειο του δικτυου γινεται το "κοψιμο" της ταχυτητας; ανα περιοχές ή ειναι θέμα γενικό σε όλη την επικράτεια απλά  δεν το εχει παρατηρησει ο κοσμος;

Απ ότι φαινεται το προβλημα δεν ειναι ακριβως στις streaming υπηρεσιες αλλα εν τελει η γενική διασυνδεση με εξωτερικο..(;)

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, kallair είπε

Σπιτι που γυρισα το βραδυ, δεν ειχα χρονο να τσεκαρω την γραμμή πώς παει. σμρ το πρωί τσέκαρα στο μαγαζι τους ιδιους σερβερ και πηρα καλές ταχυτητες οποτε δεν ειναι θεμα σερβερ αλλά vodafone. θα προσπαθησω να παρακολουθησω την γραμμή πως πάει.

H απορια μου εμενα ειναι η εξης ομως: σε ποιο σημειο του δικτυου γινεται το "κοψιμο" της ταχυτητας; ανα περιοχές ή ειναι θέμα γενικό σε όλη την επικράτεια απλά  δεν το εχει παρατηρησει ο κοσμος;

Απ ότι φαινεται το προβλημα δεν ειναι ακριβως στις streaming υπηρεσιες αλλα εν τελει η γενική διασυνδεση με εξωτερικο..(;)

Εγώ έχω δείγμα από Αθήνα, Κερατσίνι, Ίσθμια Κορινθίας (θα πάω πάλι στο εξοχικό σήμερα, οπότε θα τσεκαρω ξανά κι εκεί μέσα στο Σ/Κ). Εσύ που βρίσκεσαι;

Κι αν θέλουν ας γράψουν κι άλλοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα, πού βρίσκονται;

Για αυτό είπα για γενικότερα μήπως απλά κάνουν throttling σε υπηρεσίες που καταναλώνουν πολλά δεδομένα, ακόμα και πρόβλημα με εξωτερικό να μην έχουν, απλά να προσπαθούν να διαμοιρασουν την διαθέσιμη τους ταχύτητα σε οσους χρήστες μπορούν. Απόγευμα και μετά που γυρνάει ο κόσμος από δουλειά, αρχίζει το φόρτωμα στα δεδομένα από υπηρεσίες, streaming, videos, whatever.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Εγώ έχω δείγμα από Αθήνα, Κερατσίνι, Ίσθμια Κορινθίας (θα πάω πάλι στο εξοχικό σήμερα, οπότε θα τσεκαρω ξανά κι εκεί μέσα στο Σ/Κ). Εσύ που βρίσκεσαι;

Κι αν θέλουν ας γράψουν κι άλλοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα, πού βρίσκονται;

Για αυτό είπα για γενικότερα μήπως απλά κάνουν throttling σε υπηρεσίες που καταναλώνουν πολλά δεδομένα, ακόμα και πρόβλημα με εξωτερικό να μην έχουν, απλά να προσπαθούν να διαμοιρασουν την διαθέσιμη τους ταχύτητα σε οσους χρήστες μπορούν. Απόγευμα και μετά που γυρνάει ο κόσμος από δουλειά, αρχίζει το φόρτωμα στα δεδομένα από υπηρεσίες, streaming, videos, whatever.

Πειραια/Νικαια ειμαι εγω.

Δεν πιστευω να ειναι throttling σε υπηρεσιες που καταναλωνουν πολλά δεδομενα. Αν ήταν ετσι θα αφηναν "ελευθερα" να εχουν φουλ ταχυτητα τα speedtest για να μην φαινεται το προβλημα. απο τα speedtest με εξωτερικο φανηκε οτι γενικά υπαρχει θεμα με την ταχυτητα διασυνδεσης με εξω προς συγκεκριμενες "διαδρομες", συγκεκριμενες ωρες.

Εκτος και αν κοβουν ταχυτητα ΚΑΙ στο εσωτερικό, εντος ελλάδος, δικτυο τους, σε συγκεκριμενες υπηρεσιες (καλή ώρα cosmote TV) για να αντεξει το δικτυο τους το αυξημενο φορτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...