chek2fire Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν έχει κλείσει ένα χρόνο καλά καλά η αγορά του Powerwalker VI 1500 GXB ups μετά από επιλογή σε αυτό εδώ το νήμα και δυστηχώς μην πω ότι βγηκε τελείως crap και θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο μέσα σε μόλις ένα χρόνο να τα φτήσουν οι μπαταρίες του. Πλέον σε πτώση ρεύματος τo ups δεν μπορεί να κρατήσει καν ανοιχτό το pc ούτε για δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να σβήνει με την μια. Η δε μπαταρία και φορτισμένη να είναι μετά την επαναφορά του ρεύματος δειχνει ότι είναι τελείως άδεια και γεμιζει ξανά. Από τι διάβαζα και στα site τους το πρόβλημα είναι μάλλον μπαταρία. Eίδα αυτές εδώ τις μπαταρίες που νομίζω κάνουν γιαυτό το ups https://www.skroutz.gr/s/13208646/Powerwalker-PWB12-9-Mpataria-UPS-me-CHoritikotita-9Ah-kai-Tasi-12V.html το θέμα είναι τι να κάνω να πάω για μπαταρία η απλά να πάω σε APC που ποτέ δεν με έχει κρεμάσει έτσι. Για χρόνια με apc ups και ποτέ μπαταρία τους δεν μου έχει κάνει τόσο μεγάλο crash fault. Οι μπαταρίες εκεί όταν χάνουν απόδοση το καταλαβαίνεις γιατί γίνετε σταδιακά όχι έτσι άμεσα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από chek2fire
Aris_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Νομίζω η εγγύηση εξαιρεί την μπαταρία γιατί είναι αναλώσιμο, υπάρχει μια πιθανότητα να ήταν καιρό στο ράφι με άδεια μπαταρία και να τα έπαιξε, μπορεί όμως να μην φορτίζει σωστα Καλό είναι το πας για έλεγχο μέσα στην εγγύηση
chek2fire Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 υπάρχει αντιπροσωπεία τους εδώ? Η apc σου στέλνει courier και τους το δίνεις εδώ δεν φαντάζομαι να παίζει κάτι τέτοιο αυτή η μπαταρία που έχω ποστάρει από skroutz είναι συμβατή με αυτό το ups έτσι δεν είναι?
Dantε Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Η χαμηλης ποιοτητας μπαταριες η απλα πολλα χρονια ραφι (που δε νομιζω γιατι πρεπει να ειναι σχχετικα νεο μοντελο). Η μπαταρια που εβαλες ναι κανει, αλλα γιατι να μη παρεις μια 3 φορες φθηνοτερη που ειναι εξισου ποιοτικη; https://www.skroutz.gr/s/8855346/SunLight-SPA-12-9-Mpataria-UPS-me-CHoritikotita-9Ah-kai-Tasi-12V.html 1
chek2fire Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 εντωμεταξύ βλέπω ότι το συγκεκριμένο έχει διπλές μπαταρίες. Δεν ξέρω αν γίνετε να βάλεις δύο και να τις συνδέσεις η έρχονται ήδη σε διπλά πακέτα. Και δεν υπάρχουν και εδώ Ελλάδα ούτε στο skroutz διπλές replacement μπαταρίες
Dantε Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Βαζεις δυο και συνδεονται. Εχει καλωδιο μεσα. 2
Λύση mike299 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 hours ago, Dantε said: Η χαμηλης ποιοτητας μπαταριες η απλα πολλα χρονια ραφι (που δε νομιζω γιατι πρεπει να ειναι σχχετικα νεο μοντελο). Η μπαταρια που εβαλες ναι κανει, αλλα γιατι να μη παρεις μια 3 φορες φθηνοτερη που ειναι εξισου ποιοτικη; https://www.skroutz.gr/s/8855346/SunLight-SPA-12-9-Mpataria-UPS-me-CHoritikotita-9Ah-kai-Tasi-12V.html https://www.skroutz.gr/s/8674443/CSB-HR1234W-Mpataria-UPS-me-CHoritikotita-9Ah-kai-Tasi-12V.html Αυτές δεν είναι καλύτερες/ποιοτικότερες? Θυμάμαι ότι CSB είχαν τα APC (δεν ξέρω αν έχουν ακόμα) Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από mike299
Dantε Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, mike299 είπε https://www.skroutz.gr/s/8674443/CSB-HR1234W-Mpataria-UPS-me-CHoritikotita-9Ah-kai-Tasi-12V.html Αυτές δεν είναι καλύτερες/ποιοτικότερες? Θυμάμαι ότι CBS είχαν τα APC (δεν ξέρω αν έχουν ακόμα) Ισως και να ειναι ,αλλα σκεψου οτι δινεις +50% για μια μπαταρια που ενδεχομενως να κρατησει κανα 6μηνο το πολυ παραπανω απο την αλλη. Γενικα περα απο τις μαμα ,ολες οι αλλες ζουν 2-3 χρονια. Παραπανω εξαιρετικα δυσκολο εκτος και αν κανεις ευλαβικη χρηση, με τακτικες αργες αποφορτισεις μεχρι τη μεση κτλ. Πρακτικα κανενας δε το κανει δηλαδη 😛 Ενταξει δε λεω να παρεις και του κιλου ,αλλα και οι sunlight μια χαρα ειναι. Παντως επειδη εχω δοκιμασει και CSB και Yuasa και Sunlight, μεταξυ μας, δεν ειδα ιδιαιτερες διαφορες, οποτε παιρνω τις πιο φθηνες. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από Dantε 1
chek2fire Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, mike299 είπε https://www.skroutz.gr/s/8674443/CSB-HR1234W-Mpataria-UPS-me-CHoritikotita-9Ah-kai-Tasi-12V.html Αυτές δεν είναι καλύτερες/ποιοτικότερες? Θυμάμαι ότι CSB είχαν τα APC (δεν ξέρω αν έχουν ακόμα) απο τι βλέπω στα σχόλια στο skroutz είναι ακριβώς οι ίδιες μπαταρίες της apc μόνο που κολλάει ένα αυτοκόλητο πάνω. Εχουν και φωτογραφίες 1
chek2fire Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Τελικά πήρα τις CSB μπαταρίες και τις άλλαξα χωρίς πρόβλημα με τις γενικές οδηγίες σύνδεσης θετικό αρνητικό μεταξύ των μπαταριών και μετά θετικό και αρνητικό που μένει σύνδεση με ups Το θέμα είναι ότι μέσα το ups είχε κάτι κινέζικες μπαταρίες ότι νάναι που ήταν τόσο φτηνή κατασκευή που με το που τις έβγαλα ξεκόλλησε το καπάκι από την μια ενώ η δεύτερη είχε και ένα φούσκωμα στα πλάγια. Eτοιμες να σκάσουν ήταν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βάζουν τέτοια crap υλικά στα προϊόντα τους. Υπάρχει μια ένδειξη από τι βλέπω στο manual που σου δείχνει ότι η μπαταρίες θέλουν αντικατάσταση αλλά σε μένα δεν είχε βγάλει τίποτα τέτοιο
Dantε Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Αν ηταν τοσο χαλια οι μπαταριες τοτε τι να καταλαβει το UPS. Αυτες απλα θα παρεδωσαν. Αυτο το συστημα με την ειδοποιηση αντικαταστασης συνηθως το παιρνει χαμπαρι οταν μειωνεται σταδιακα η αντοχη τους. Ανησυχητικο παντως το οτι σε αλλο ειχε καλες μπαταριες και στο δικο σου μεσα κινεζιες. Και το οτι φουσκωσε η μια το κανει ακομα χειροτερο. Οπως και να χει καλοδουλευτο, φαινεται καλο UPS ,με τις νεες μπαταριες τωρα θα εισαι οκ. 1
duffyduck Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Αυτό είναι που με νευριάζει πολλές φορές, όταν οι εταιρείες βγάζουν ένα καλό προϊον στην αρχή και μετά αφού αποκτήσει καλές κριτικές και δημοφιλία, μετά τους αλλάζουν τα φώτα, π.χ. κακούς πυκνωτές (τροφοδοτικά), κινέζικες μπαταρίες (το UPS σου), αλλαγή στον controller και στις NAND (SSD) κλπ. κλπ. Αυτά τα θεωρώ μικρο- ή μεγαλο - απατεωνιες. Γιατί στο τέλος άλλο περιμένεις να πάρεις και άλλο σου ερχεται. 2
Dantε Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 @chek2fire Παρελαβα και εγω χθες το ιδιο UPS. Εσενα σου εχει USB C στη προσοψη; Επισης με τι USB συνδεεται το πανελακι ελεγχου με τη βαση του; Στο web interface το parameter settings στο ανοιγει;
chek2fire Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, Dantε είπε @chek2fire Παρελαβα και εγω χθες το ιδιο UPS. Εσενα σου εχει USB C στη προσοψη; Επισης με τι USB συνδεεται το πανελακι ελεγχου με τη βαση του; Στο web interface το parameter settings στο ανοιγει; το web interface αυτής της εταιρείας είναι ότι νάναι και δεν δουλεύει. Μια μου άνοιξε και μετά τίποτα αλλά δείχνει ότι είναι τελείως μπαγκαρισμένο. Το βλέπω γενικά μέσω linux από άλλη εφαρμογή. Και ναι έχει και usb c στην πρόσοψη. Το άλλο που λες δεν το καταλαβαίνω.
Dantε Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, chek2fire είπε το web interface αυτής της εταιρείας είναι ότι νάναι και δεν δουλεύει. Μια μου άνοιξε και μετά τίποτα αλλά δείχνει ότι είναι τελείως μπαγκαρισμένο. Το βλέπω γενικά μέσω linux από άλλη εφαρμογή. Και ναι έχει και usb c στην πρόσοψη. Το άλλο που λες δεν το καταλαβαίνω. Μενα και δεν εχει USB C αλλα και το απο πανω που καθεται η ασυρματη οθονη ,παλι δεν ειναι C.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα