alion Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Η Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ανέπτυξε ένα πρωτότυπο για ένα "Μικροσκόπιο Επαυξημένης Πραγματικότητας" (ARM). Η καινοτόμος συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει την προβολή του χρήστη με οπτικούς δείκτες σε πραγματικό χρόνο, όπως χάρτες θερμότητας ή όρια αντικειμένων. Οι βελτιώσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν την ταξινόμηση των δειγμάτων και την ανίχνευση καρκινικών κυττάρων ή παθογόνων μικροοργανισμών. Το ARM project παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2018, αλλά δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση ασθενών. Επί του παρόντος, υπάρχουν 13 πρωτότυπα ARM που υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές προτού χρησιμοποιηθούν από κλινικούς ιατρούς σε τακτική βάση. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα σύστημα που θα μπορεί να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα μικροσκόπια που βρίσκονται συνήθως σε νοσοκομεία και κλινικές. Τα μικροσκόπια που είναι εξοπλισμένα με ARM μπορούν να παρέχουν διάφορους τύπους οπτικής “ανάλυσης” προσαρμοσμένους σε συγκεκριμένους στόχους αξιολόγησης. Η ανάλυση μπορεί να έχει τη μορφή κειμένου, βελών, περιγραμμάτων, θερμικών χαρτών ή κινούμενων εικόνων. Η Μονάδα Αμυντικής Καινοτομίας του Υπουργείου Άμυνας φέρεται να έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Google που θα διευκολύνει τη διανομή του ARM μέσω των στρατιωτικών καναλιών. Αναμένεται ότι το ARM θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο σε ορισμένους κυβερνητικούς χρήστες ήδη από αυτό το φθινόπωρο. Το κόστος πάντως του ARM εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 90.000 και 100.000 δολαρίων, το οποίο μπορεί να είναι απαγορευτικό για τους τοπικούς παρόχους υγείας. Από την Google έχουν ζητηθεί πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο και το πιθανό χρονοδιάγραμμα διάθεσης του προγράμματος. Μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας στο Mitre Η συμμετοχή της Google Health στο πρόγραμμα ARM δεν είναι το πρώτο της εγχείρημα σε εργαλεία με τεχνητή νοημοσύνη που αποσκοπούν στην ενίσχυση της διαγνωστικής ακρίβειας και στην αντιμετώπιση των κενών στην υγειονομική περίθαλψη λόγω έλλειψης προσωπικού υγείας. Η Google έχει δείξει τη δέσμευσή της να συνεργάζεται με startups που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. Κατά την τελευταία δεκαετία, οι επενδύσεις της Google στην τεχνητή νοημοσύνη εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της πρόβλεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για παγκόσμια έλλειψη 15 εκατομμυρίων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έως το 2030. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
herbalife3 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πολύ ευχάριστο νέο. Μακάρι αυτή η είδηση να είναι προπομπός να εξαλειφθεί αυτή η άτιμη ασθένεια που έχει πάρει πολύ κόσμο άδικα και νωρίς..🙏 Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από herbalife3 15
Tlykog Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, herbalife3 είπε Πολύ ευχάριστο νέο. Μακάρι αυτή η είδηση να είναι προπομπός να εξαλειφθεί αυτή η άτιμη ασθένεια που έχει πάρει πολύ κόσμο άδικα και νωρίς..🙏 Είναι ευχάριστο νέο, αλλά από το "ανιχνεύει" μέχρι το "καταπολεμάει αποτελεσματικά τον καρκίνο" υπάρχει μεγάλο κενό... Δυστυχώς. 7
herbalife3 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 56 minutes ago, Tlykog said: Είναι ευχάριστο νέο, αλλά από το "ανιχνεύει" μέχρι το "καταπολεμάει αποτελεσματικά τον καρκίνο" υπάρχει μεγάλο κενό... Δυστυχώς. Όλα αρχίζουν με ένα πρώτο βήμα.. ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι! 6
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες συνηθίζω / - ιζούμε να τις κράζω. Αλλά κάτι τέτοια νέα μόνο θετικά είναι. Όσο για τα περί καταπολέμησης του καρκίνου, πιστεύω πως ποτέ μας δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να διευκολύνουμε την ζωη του ασθενή στο κομμάτι της ανιχνευσης η της πρόληψης. 1
gadgetseek Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή η πρόληψη (που περιλαμβάνει και την πρόγνωση - γρήγορη διάγνωση) είναι το ήμισυ του παντός στην ιατρική, δεν μπορεί κανείς παρά να είναι χαρούμενος γι' αυτή την εξέλιξη. Και παρά το αυξημένο κόστος τους πραγματικά ανυπομονώ για την μέρα που ιατρικά εργαλεία σαν το ARM θα βρίσκονται σε κάθε τοπική μονάδα υγείας. Η γνώση λοιπόν υπάρχει.. Απομένει η θέληση (πολιτική, κοινωνική..) Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από gadgetseek 5
Tlykog Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 25/9/2023 στις 6:08 ΜΜ, herbalife3 είπε Όλα αρχίζουν με ένα πρώτο βήμα.. ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι! Όταν έχεις χάσει πάρα πολύ κοντινό σου άνθρωπο από καρκίνο δε σου μένει και πολλή αισιοδοξία... Περιμένεις αποτελέσματα, ώστε να μην το περάσουν κι άλλοι άθρωποι αυτό που πέρασες εσύ. Ο εντοπισμός δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η καταπολέμηση είναι. Στη περίπτωση που έζησα με τον πατέρα μου το εντοπίσαμε στον πνεύμονα όταν ήταν μικρότερο και από κεφάλι καρφίτσας. Δεν τον έσωσε. Δεν το κράζω και είμαι υπέρ, αλλά θέλω να δω και πρόοδο στην καταπολέμηση, αλλιώς η διάγνωση δεν έχει νόημα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από Tlykog 6
blacckvodka Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Είναι ευχάριστο νέο, αλλά από το "ανιχνεύει" μέχρι το "καταπολεμάει αποτελεσματικά τον καρκίνο" υπάρχει μεγάλο κενό... Δυστυχώς. Καλύτερα να προλάβεις κάτι στην αρχή. Τουλάχιστον θα υπάρχουν ελπίδες 1
Tlykog Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, blacckvodka είπε Καλύτερα να προλάβεις κάτι στην αρχή. Τουλάχιστον θα υπάρχουν ελπίδες Όχι πάντα φίλε μου. Ανάλογα τη μορφή. Σε μικροκυτταρικό, στις περισσότερες περιπτώσεις... κλάφτα... 2 1
immortalx Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, Tlykog είπε Όταν έχεις χάσει πάρα πολύ κοντινό σου άνθρωπο από καρκίνο δε σου μένει και πολύ αισιοδοξία... Περιμένεις αποτελέσματα, ώστε να μην το περάσουν κι άλλοι άθρωποι αυτό που πέρασες εσύ. Ο εντοπισμός δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η καταπολέμηση είναι. Στη περίπτωση που έζησα με τον πατέρα μου το εντοπίσαμε στον πνεύμονα όταν ήταν μικρότερο και από κεφάλι καρφίτσας. Δεν τον έσωσε. Δεν το κράζω και είμαι υπέρ, αλλά θέλω να δω και πρόοδο στην καταπολέμηση, αλλιώς η διάγνωση δεν έχει νόημα. Συλλυπητηρια για τον ανθρωπο σου, ειλικρινα λυπαμαι πολυ. Στη δικη μου περιπτωση (συζυγος, που ευτυχως το ξεπερασαμε) το προβλημα ηταν οτι δεν ειχε γινει εγκαιρη διαγνωση, και φαντασου οτι το παρακολουθουσαμε ακριβως για να αποφυγουμε αυτη την περιπτωση. Για να μην πολυλογω, αν ειχε γινει εγκαιρα διαγνωση θα ειχαμε κανει επεμβαση πολυ νωριτερα και με μικροτερες επιπτωσεις. Τελικα χασαμε 10 χρονια απ'τη ζωη μας και λεμε και ευχαριστω. Φυσικα οπως λες, η καταπολεμηση ειναι ο Νο 1 στοχος, αλλα και η αποτελεσματικη διαγνωση σε πολλες περιπτωσεις μπορει να σωσει ζωες. 6 1
AtiX Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Tlykog είπε Όχι πάντα φίλε μου. Ανάλογα τη μορφή. Σε μικροκυτταρικό, στις περισσότερες περιπτώσεις... κλάφτα... Συλλυπητήρια για τον χαμό του πατέρα σου, σε καταλαβαίνω μιας και ο πατέρας μου έφυγε έχοντας καρκίνο αλλά όχι από αυτόν… τον μικροκυτταρικό, σε αντίθεση με τον πλακώδη, δύσκολα τον προλαμβάνεις και ακόμα πιο δύσκολα τον καταπολεμάς, ελπίζω να μην ταλαιπωρήθηκε και προπαντός να μην πόνεσε… Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από AtiX 3 1
SilverMachine Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Ρε παιδια, ειμαστε τυφλοι, εγω δεν ξερω να διαβαζω, πεφτει πολυ "σκονη Λευκου Οικου" κ δεν κανουν πραγματα ρεγιστερ.... τι γινεται τελος παντων κ περνανε τοσες ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ κατω απ την μυτη ολονων χωρις να τρεχει καστανο?????????? Λεει το κειμενο- Η Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ χωρις να λεει ΠΟΥΘΕΝΑ γιατι συνεργαζονται η Alhabet με το DOD !!!!! Που κολαει το Υπουργειο Αμυνας των ΗΠΑ σε μικροσκοπιο που ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για καρκινοπαθεις?? Τοσους καρκινοπαθεις εχουν πια οι ενοπλες δυναμεις που αποφασισαν να συμετασχουν σε ερευνα κ αναπτυξη ιατρικων μηχανηματων?? Κ το καλυτερο--> Ενω το λεει δυο-τρεις φορες φατσα καρτα, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναρωτιεται τιποτα!! Ολα καλα κ οπως θα επρεπε!! λολ... Σαν να μην φτανει αυτο ομως, ερχεται κ το δευτερο περιεργο--> το "μικροσκοπιο" θα εργαζεται σε πραγματικο χρονο, σε χαρτες θερμοτητας (!), χαρτες οριων αντικειμενων, θα δουλευει με ολες τις προυπαρχουσες συσκευες κ θα διανεμηθει μεσω στρατιωτικων καναλιων!!! What?? Απο ποτε οι συσκευες ιατρικων εργαστηριων πανε στα εργαστηρια με humvee?? Κ αυτα που λενε οτι θα κανει περισσοτερο μου θυμιζουν αναλυση πεδιου μαχης απο καμερα UAV παρα εργαστηριο. Αλλα τι ξερω εγω... Τι λενε κ τα παιδια?? Ησυχια απολυτη.... Αλλα λες να ηταν μονο αυτα τα δυο? Ελα κ ενα τριτο--> Η Alphabet δεν συνεργαζεται για το μικροσκοπιο με το DOD !! NO!! Υπαρχει ολοκληρο τμημα του Υπουργειου (Μοναδα Αμυντικης Καινοτομιας, οπως γραφει το αρθρο) που εχει ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ για καποια χρονια κ οχι μονο στα μικροσκοπια, αλλα ΑΙ κ παει λεγοντας!! Ρε, λες να μη διαβασα καλα?? Η Google τεχνιτη νοημοσυνη, μικροσκοπια, θερμικοι χαρτες κ ευρεση οριων αντικειμενου με το ΥπΑμ των ΗΠΑ?? Ονειρευομαι?? τα παιδια? Παλι απολυτη ηρεμια.... Μονο χαρμοσυνες ευχες κ τι ωραια που ειναι η τεχνολογια. Οκ I guess... Κ εκει που λεω ηρεμησα, μαλλον δεν εχω κοιμηθει κ χρειαζομαι υπνο, να σου κ το τελευταιο--> Η Google ειναι σημαντικο να επενδυει στην υγεια γιατι συμφωνα με τον WHO θα εχουμε 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ελλειψεις σε εργαζομενους στον αντιστοιχο τομεα !!! WTF!!!!! K θα πει καποιος, ε, ενταξει κ τι εγινε? Μα, για να χρειαζομαστε ΤΟΣΑ ατομα ΑΚΟΜΑ παει να πει οτι τι ερχεται????? ΤΙ ???? (το αφηνω στα καλα παιδια της αγορας εδω, σε τεχνολογικο φορουμ ειμαστε ετσι κ αλλοιως, οποτε... ναι...) Αλλα τιποτα? Κανενας? Μονος μου τα διαβαζω αυτα??? Μαλλον. 1
AtiX Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, SilverMachine είπε Αλλα τιποτα? Κανενας? Μονος μου τα διαβαζω αυτα??? Μαλλον. Προσωπικά εγώ το διάβασα αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου μιας και ο πατέρας μου, πήρε παράταση ζωής επτά ολόκληρα χρόνια ενώ έφυγε από άλλη αιτία!!! Δεν με νοιάζει ποιος ανακάλυψε τη θεραπεία, με νοιάζει μόνο ότι ο πατέρας μου και χιλιάδες άλλοι, έζησαν περισσότερα χρόνια με ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν οι υγειής συνομήλικοι τους… Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από AtiX 3
SilverMachine Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, AtiX said: Προσωπικά εγώ το διάβασα αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου μιας και ο πατέρας μου, πήρε παράταση ζωής επτά ολόκληρα χρόνια ενώ έφυγε από άλλη αιτία!!! Δεν με νοιάζει ποιος ανακάλυψε τη θεραπεία, με νοιάζει μόνο ότι ο πατέρας μου έζησε επτά χρόνια παραπάνω με ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν οι υγειής συνομήλικοι του… Ναι αλλα ειδες τι λεει?? Το κοστος θα ειναι τετοιο που ελαχιστες μοναδες θα μπορουν να το παρουν. Με λιγα λογια, ο στρατος σε συνεργασια με την Αλφαμπετ φτιαξαν ενα σουπερ ντουπερ ΑΙ μικροσκοπιο που θα το χρησιμοποιουν ποιος ξερει γιατι, κ ισως καποτε κ κανα νοσοκομειο.... Ενταξει, αλλα γιατι το παρουσιαζουν ως ιατρικη ερευνα? (φιλοσοφικη ερωτηση, γνωστη απαντηση)
AtiX Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, SilverMachine είπε Ναι αλλα ειδες τι λεει?? Το κοστος θα ειναι τετοιο που ελαχιστες μοναδες θα μπορουν να το παρουν. Με λιγα λογια, ο στρατος σε συνεργασια με την Αλφαμπετ φτιαξαν ενα σουπερ ντουπερ ΑΙ μικροσκοπιο που θα το χρησιμοποιουν ποιος ξερει γιατι, κ ισως καποτε κ κανα νοσοκομειο.... Ενταξει, αλλα γιατι το παρουσιαζουν ως ιατρικη ερευνα? (φιλοσοφικη ερωτηση, γνωστη απαντηση) Πάντοτε σε οτιδήποτε νέο είναι ακριβό, δεν μου λέει κάτι αυτό το επιχείρημα μιας και σε λίγα χρόνια βάζω στοίχημα και αυτό θα είναι σαν ένα απλό τεστ… 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα